Sari la conținut

Placa ambreiaj Mobra


Postări Recomandate

Buna, As avea nevoie de ajutor in legatura cu placile metalice din ambreiaj la Mobra. Am observat ca au pe suprafata lor niste " gauri" sau mai bine zis sunt punctate, si nu stiu pentru ce sunt, daca este nevoie sa le refac.

Si a doua intrebare: cat de mult trebuie stranse acele piulite de M4 ce tin capacul ambreiajului cu acele arcuri sub el.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Acele puncte au un profil "diamant", -ca o piramida egipteana, -sunt solutia pentru a pastra planeitatea pieselor din tabla relativ subtire dupa stantare.

Acest procedeu o sa-l vedeti si la alte piese (de ex. in ceasurile de masa la placile mari ale mecanismului.

Probabil ca daca refaci acele placute vei folosi ca tehnologie frezarea in pachet, in acest caz poate nu se vor deforma dupa eliberare, dar in general datorita directiei de tragere a tablei exista aceasta tendinta ca sa se faca "barca" - in functionare se incalzesc.

Oricum ca sa le realizezi ai nevoie de o scula asezata pe o presa, doar asa, punctare aleatorie nu stiu daca este acelasi lucru, poti sa incerci si apoi sa le mai faci o "curatire" pe rectificare, cat mai fin sa nu le incalzesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns " vene". Nu am posibilitate sa refac aceste placute cu ajutorul vreunei masinari, ma gandeam sa le le refac manual,dar  probabil se vor deforma placutele. Daca am  inteles bine in principiu acele " puncte" nu au nici un rol pentru buna functionare a ambreiajului ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arata bine dar nu am idee cu ce as face nervurile radiale, discurile sunt din tabla subtire si banuiesc ca s-ar deforma.

Discurile care le posed sunt binenteles folosite si au suprafetele netede, cum aratau atunci cand erau noi daca aveau céva nervuri nu stiu, nu am avut niciodata posibilitatea sa vad cum arata  celé noci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...