Sari la conținut

vene

Membru
 • Număr conținut

  243
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Despre vene

 • Rang
  Incepator

Profil

 • Carnet moto din
  1979
 • Club
  -

Informații profil

 • Motociclete detinute
  K 175 CZ 250 sport

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

 1. vene

  MZ 125 Rt

  Salut, Si eu am intrebat la RAR daca merge asa.La Brasov mi-au spus ca nu, ei atunci cand fac carte fac si inspectia. Poate doar din rutine, deoarece cartea este doar un document ce certifica datele "fierului", cu care apoi ai putea sa faci actele la impozite si taxe ca sa o iei in evidenta. Cam atat te ajuta, daca vrei sa fie luata in evidenta si apoi poti si sa nu o inmatriculezi (adica sa scape fostul proprietar de grija, dar asta se face oricum prin actul de vanzare). In principiu de ce sa faci asta?- oricum primul ITP va fi obligatoriu a fi facut la RAR!
 2. vene

  Hai sa gasim motociclete abandonate

  Daca este "scoasa la cerere" este Ok, se poate, doar proprietarul va cere revenire si platesti retroactiv impozit. Daca la ei apare "predat la fier vechi" e "drum infundat", nu mai e cale de revenire chiar daca ai avea talon vechi, ori copie de pe carte care confirma ca acea motocicleta cu seriile respective a fost inmatriculat.Nu prea inteleg de ce, atata timp cat si de la fier vechi se poate achizitiona, doar din considerente ecologice poate, adica ne luptam sa scoatem ce e vechi din uz si voi le aduceti inapoi? Am avut eu o situatie, eram fericit ca stiu ce numar a vut, cine a fost proprietarul si visam ca voi primi o dovada ca moto cu seria ---- a fost inmatriculata si apoi pot sa primesc accept sa o inmatriculez. Nu a fost deloc asa! Pentru noi nu e logic, dar e real!
 3. vene

  Cereri pentru comuniste

  Asa ceva era pe undeva!
 4. vene

  Hai sa gasim motociclete abandonate

  Eu din cate stiu, la schimbarea motorului se accepta cele ce au acelasi "indicativ", adica ceva caractere din seria de motor.Asta e valabil la cele mai noi unde apar si niste litere ce au o simbolistica. La cele vechi seria este doar un numar cu cateva cifre, la IJ era nr. unic cadru si motor. Deasemenea nu se accepta a se monta un motor mai mare decat cel original, adica ar trebui ca un '350 sa poata fi inlocuit tot cu un '350, mai ales ca cel cu un cilindru are puterea mai mica. Desigur, decizia este la inginerul RAR la care se ajunge.Eu am schimbat la CZ 250, dar tot cu un motor de CZ 250 si la un K 175 ce avea un motor de Voshod am pus un motor de K175.Nu au fost probleme. Gandesc ca se verifica mai atent daca au fost adaptari la prindere in special (urechi artizanale sudate ori diverse improvizatii de adaptare), dar la Jupiter doar suportul din spate se schimba (eu asa cred), prinderea din fata ramane aceeasi (acolo oricum se poate face o adaptare frumoasa chiar daca sunt pozitii diferite la gauri).
 5. vene

  Mobra

  Deci platina ta nu inchide!
 6. vene

  Cereri pentru comuniste

  Salut, Trebuie sa verifici sa se inchida platina.Daca vine mereu curent, asta este bine, bobina ce asigura curentul pentru aprindere e OK, magnetul deasemenea. Verifica sa ai o platina OK, scoate firul ce vine la platina si verifica platina sa inchida bine in gol (cu un Ohmetru, platina de fapt la aceasta aprindere va "da la masa" pe un timp scurt curentul ca sa ai "o treapta" necesara bobinei sa lucreze- ma rog aici mai e implicat si condensatorul, dar e alta poveste). Apoi, daca platina inchide bine (poti folosi si un bec si baterie, e acelasi lucru)- monteaza si verifica daca si montat cama deschide , dar sa permita si sa inchida, deci rotind volanta sa se aprinda si sa se stinga becul. Cand asta se intampla, legi inapoi firul ce vine cu curent si ar trebui sa dea scanteie.Stiu ca la Mobra e greu sa vezi deschiderea platinii datorita accesului redus, dar asa cu un bec verifici ca "ruperea" se intampla. Trebuie sa functioneze!
 7. vene

  MZ 125 Rt

  Da, e un RT3, nu arata rau! Capacul de la aprindere cred ca se poate face de un strungar folosind un model.La mine este tot unul din Aluminiu turnat, nu este din tabla.Nu stiu cum e original. Fisa de bujie folosesti una de la Oltcit ori alta fisa, sa fie una tip vechi, cu sarma, nu cele moderne cu grafit (poate merg si cele cu grafit, dar eu folosesc inca din cele vechi, Dacia ori Oltcit). Capac la cutia electrica vei gasi mai greu, dar poate ai noroc. Spor la lucru!
 8. vene

  Ij (izh)

  Nu sunt sigur ca e ce doresti! Nu am folosit alternator, dar aveam adunate informatii tot de pe aici, de la diversi.A facut Lupu de la Bucuresti adaptarea fizic.Poate te ajuta cu sfaturi.
 9. vene

  Bursa comunistelor

  Aprinderea e cea de 6V(7V), dar mie mi se pare ca e rotor de la aprinderea de Minsk, dar e posibil sa ma insele poza.
 10. vene

  Cumpar simson ij mz sau nipru

  Cred ca sti motocicleta. Problema este desigur pretul, daca faci abstractie de asta, nu este de lepadat! Atasul are o rama provenita de la ceva probabil militar vechi, cu o suspensie pe roata si una pe barca, barca e tip "Zeppelin" probabi refacut in istoria lui. Motocicleta este un IJ 56/1962, este in stare foarte buna. Are acte la zi.
 11. vene

  Ij (izh)

  La ce te referi?- "in motor" de fapt este "in cutie"- ma refer acum la uleiul ce ramane acolo, in cartere. Apoi, real "in motor" e uleiul de amestec, cel ce ajunge "in motor". In cutie e un T90 ori un ulei de transmisie NEADITIVAT, (cele aditivate au Silikon ce vor provoca patinarea ambreiajului). In amestec, ulei de amestec 2T, cu cat mai bun cu atat e mai fericit "Ivan"(eu am pus de Motocros cu 80 Lei si a fost fericit, dar si cele pentru scutere 2Tb cu cca 20 Lei si a fost deasemenea fericit, important era sa-l bagi in seama, sa-l scoti la plimbare!). Eu respect totusi acel 25% de la buson (40 ml/l benzina) cu toate ca uleiurile moderne permit utilizarea a numai 25---30 ml/l.
 12. vene

  Rezervor verhovina

  Am nevoie de un plutitor complet de MZ 125, ori daca e cineva care comanda in Germania piese de MZ sa colaboram pentru pachet. Scuze ca am postat peste un alt anunt! Sper sa nu fie foarte deranjant pentru Cristopher!(Poate avem succes amandoi!)
 13. vene

  CZ

  Asa e CZ-ul, cand se "inneaca", nici cu frisca nu mai vrea.Astepti sa-i treaca si apoi e totul OK.Avantajul celor ce au decompresor!.
 14. vene

  SOVIETICUL MEU

  Nu, nu merita!
 15. vene

  SOVIETICUL MEU

  Daca "te mananca" poti sa pui 2 baterii inseriate si sa scoti 12V doar de pe una ca sa nu modifici nimic la instalatia actuala, ramane doar incarcarea la 24V, avand mereu 2 baterii incarcate. Si la camioane se folosea o parte din electric la 12V(ex. eu am avut pe camionul militar unele elemente - statia de comunicare, cred ca si girofarul si proiectorul extern-erau cu alimentare doar de la una din baterii, restul instalatiei fiind 24V). Care ar fi logica?- doar sa poti folosi acest dinam?
×