Jump to content

SMAEB - ziua a doua. Oameni si motociclete.


vene

Membru
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

About vene

 • Rank
  Incepator

Profile Information

 • Carnet moto din
  1979
 • Club
  -

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  K 175 CZ 250 sport

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A fost pe Voshod. Este cu putere mai mare (cele de Minsk au 65W, astea parca au 85W). Dar am inteles ca au fost echipate din fabrica si cu acest magnetou, dar au fost si cu cel de 65W (nu ma mira deoarece frecvent la "rusesti" apar diferente nespecificate undeva). Acest magnetou se gaseste mai rar de vanzare, din punctul meu de vedere cel de Minsk (cel de 65 W cu zona de senzor aprindere in afara) este mai usor de reglat si parca pentru aprindere e mai OK. Nu ma bazez pe ceva concret, este doar o parere. Mai e ceva de specificat, "napolitana" compatibila cu acest magnetou este diferita (are alt cod)- daca nu este cea corecta aprinderea nu functioneaza corect.Napolitane se gasesc la Gaspar (parca e 50 Lei/buc), bobinele sunt comune. Asa arata rotorul pentru acest magnetou. Si asa e magnetoul in interior, se vad bobinele mici de impuls asezate una linga alta pe generatoarea statorului, langa bobina ce da curentul pentru scanteie. Coduri de napolitane: Nu e prea frumos! Fanta aia laterala care e cam "jignita" este "responsabila" cu scanteia (adica acel sant.
 2. NU! Sunt 2 aprinderi complet diferite principial. O sa verific daca nu am un rotor in plus.
 3. Este de Voshod (K 175 3 viteze).O sa fac o poza si trimit poate maine
 4. Salut, Si eu am intrebat la RAR daca merge asa.La Brasov mi-au spus ca nu, ei atunci cand fac carte fac si inspectia. Poate doar din rutine, deoarece cartea este doar un document ce certifica datele "fierului", cu care apoi ai putea sa faci actele la impozite si taxe ca sa o iei in evidenta. Cam atat te ajuta, daca vrei sa fie luata in evidenta si apoi poti si sa nu o inmatriculezi (adica sa scape fostul proprietar de grija, dar asta se face oricum prin actul de vanzare). In principiu de ce sa faci asta?- oricum primul ITP va fi obligatoriu a fi facut la RAR!
 5. Daca este "scoasa la cerere" este Ok, se poate, doar proprietarul va cere revenire si platesti retroactiv impozit. Daca la ei apare "predat la fier vechi" e "drum infundat", nu mai e cale de revenire chiar daca ai avea talon vechi, ori copie de pe carte care confirma ca acea motocicleta cu seriile respective a fost inmatriculat.Nu prea inteleg de ce, atata timp cat si de la fier vechi se poate achizitiona, doar din considerente ecologice poate, adica ne luptam sa scoatem ce e vechi din uz si voi le aduceti inapoi? Am avut eu o situatie, eram fericit ca stiu ce numar a vut, cine a fost proprietarul si visam ca voi primi o dovada ca moto cu seria ---- a fost inmatriculata si apoi pot sa primesc accept sa o inmatriculez. Nu a fost deloc asa! Pentru noi nu e logic, dar e real!
 6. Eu din cate stiu, la schimbarea motorului se accepta cele ce au acelasi "indicativ", adica ceva caractere din seria de motor.Asta e valabil la cele mai noi unde apar si niste litere ce au o simbolistica. La cele vechi seria este doar un numar cu cateva cifre, la IJ era nr. unic cadru si motor. Deasemenea nu se accepta a se monta un motor mai mare decat cel original, adica ar trebui ca un '350 sa poata fi inlocuit tot cu un '350, mai ales ca cel cu un cilindru are puterea mai mica. Desigur, decizia este la inginerul RAR la care se ajunge.Eu am schimbat la CZ 250, dar tot cu un motor de CZ 250 si la un K 175 ce avea un motor de Voshod am pus un motor de K175.Nu au fost probleme. Gandesc ca se verifica mai atent daca au fost adaptari la prindere in special (urechi artizanale sudate ori diverse improvizatii de adaptare), dar la Jupiter doar suportul din spate se schimba (eu asa cred), prinderea din fata ramane aceeasi (acolo oricum se poate face o adaptare frumoasa chiar daca sunt pozitii diferite la gauri).
 7. Salut, Trebuie sa verifici sa se inchida platina.Daca vine mereu curent, asta este bine, bobina ce asigura curentul pentru aprindere e OK, magnetul deasemenea. Verifica sa ai o platina OK, scoate firul ce vine la platina si verifica platina sa inchida bine in gol (cu un Ohmetru, platina de fapt la aceasta aprindere va "da la masa" pe un timp scurt curentul ca sa ai "o treapta" necesara bobinei sa lucreze- ma rog aici mai e implicat si condensatorul, dar e alta poveste). Apoi, daca platina inchide bine (poti folosi si un bec si baterie, e acelasi lucru)- monteaza si verifica daca si montat cama deschide , dar sa permita si sa inchida, deci rotind volanta sa se aprinda si sa se stinga becul. Cand asta se intampla, legi inapoi firul ce vine cu curent si ar trebui sa dea scanteie.Stiu ca la Mobra e greu sa vezi deschiderea platinii datorita accesului redus, dar asa cu un bec verifici ca "ruperea" se intampla. Trebuie sa functioneze!
 8. Da, e un RT3, nu arata rau! Capacul de la aprindere cred ca se poate face de un strungar folosind un model.La mine este tot unul din Aluminiu turnat, nu este din tabla.Nu stiu cum e original. Fisa de bujie folosesti una de la Oltcit ori alta fisa, sa fie una tip vechi, cu sarma, nu cele moderne cu grafit (poate merg si cele cu grafit, dar eu folosesc inca din cele vechi, Dacia ori Oltcit). Capac la cutia electrica vei gasi mai greu, dar poate ai noroc. Spor la lucru!
 9. vene

  Ij (izh)

  Nu sunt sigur ca e ce doresti! Nu am folosit alternator, dar aveam adunate informatii tot de pe aici, de la diversi.A facut Lupu de la Bucuresti adaptarea fizic.Poate te ajuta cu sfaturi.
 10. Aprinderea e cea de 6V(7V), dar mie mi se pare ca e rotor de la aprinderea de Minsk, dar e posibil sa ma insele poza.
 11. Cred ca sti motocicleta. Problema este desigur pretul, daca faci abstractie de asta, nu este de lepadat! Atasul are o rama provenita de la ceva probabil militar vechi, cu o suspensie pe roata si una pe barca, barca e tip "Zeppelin" probabi refacut in istoria lui. Motocicleta este un IJ 56/1962, este in stare foarte buna. Are acte la zi.
 12. vene

  Ij (izh)

  La ce te referi?- "in motor" de fapt este "in cutie"- ma refer acum la uleiul ce ramane acolo, in cartere. Apoi, real "in motor" e uleiul de amestec, cel ce ajunge "in motor". In cutie e un T90 ori un ulei de transmisie NEADITIVAT, (cele aditivate au Silikon ce vor provoca patinarea ambreiajului). In amestec, ulei de amestec 2T, cu cat mai bun cu atat e mai fericit "Ivan"(eu am pus de Motocros cu 80 Lei si a fost fericit, dar si cele pentru scutere 2Tb cu cca 20 Lei si a fost deasemenea fericit, important era sa-l bagi in seama, sa-l scoti la plimbare!). Eu respect totusi acel 25% de la buson (40 ml/l benzina) cu toate ca uleiurile moderne permit utilizarea a numai 25---30 ml/l.
×
×
 • Create New...