Sari la conținut

Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?


demostene
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ok, am promis ca revin dupa inmatricularea motocicletei de la Sermoto. Totul ok, nicio problema...in afara de costuri.

 

Am platiti asa:

- 220 lei asigurarea facuta pe numele tatalui (nici nu a contat ca e pensionar)

- 30 lei la biroul de acte (cerere inmatriculare, fisa inmatriculare si chestia aia de depus la finante)

- 60 lei taxa de inmatriculare

- 37 lei taxa certificat inmatriculare

- 62 lei numar preferential

 

Adica 400 de lei. Cele mai multe acte le-a facut taica-meu ptr ca politia si finantele sunt foarte aproape de locul lui de munca, si am luat-o pe numele lui ca sa fie asigurarea mai ieftina.

 

PS traducerile mi le-au trimis ei impreuna cu toate porcariile de acte italiene, CMR....

Editat de sebibv
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

merci. sper sa o rezolv saptamana viitoare


» Post actualizat in 27 Nov 2015 19:27

Am dat comanda de casca, fara N-com, varianta negru cu verde, pentru ca si motorul intentionez sa-l fac tot verde. Ma voi duce personal in Craiova sa le probez la magazin, am masurat circumferinta mansardei si mi-a iesit 56.5, am ales marimea M

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci. Saptamana viitoare ma duc dupa ea. Asa sensibile sunt la zgarieturi? Ma gandeam ca la pretul asta e ceva de capul lor. Azi le bagara la black friday la 650 fara cizme, si N64 la 405, dar ma gandesc ca N64 e mult sub N86

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt sensibile... Eu am avut un pic de ghinion cu a mea... Avea o zgarietura foarte mica. Mi-au adus o aflata viziera și un alt pinlock însă când au montat-o au rămas câteva vie de praf...

 

Super prețul... Ma oftic un pic ca m-an grabit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O sa am grija sa ma uit la ea foarte bine, de asta am si ales sa fac un drum pana acolo, dau 90 lei pe benzina dar macar stiu ca e totul cum trebuie si ma si plimb :)

Oferte mai bune vor aparea intotdeauna, asta e piata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avand discopatie cea mai buna idee ar fi sa renunti atat la bicicleta cat si la motor daca nu vrei sa prinzi hernia de disc pana la 40 de ani, dar n-o sa faci asta tanar fiind. Eu am discopatie diagnosticata la 19ani parca, cauzele fiind mers cu motorul pe drumuri proaste (socuri) stat mult in scaun si un bou care mi-a sarit pe umeri de la inaltime. Dupa parerea mai cea mai agravanta parte a fost mersul cu motorul pe drumuri proaste. Cu timpul, desi discul nu a herniat durerile au devenit atat de puternice ca n-am putut sa mai mai dau nici cu bicicleta asta in decurs de 4 ani, nici cu motorul, abia reusesc sa mai merg 1-2 ore cu masina.

Daca vrei neaparat motor eu zic sa mergi pe sport touringuri grele, vfr800 de exemplu. Tu fiind usor, ca si mine (am tot 70kg) o sa "sari" pe o motoreta usoara chiar daca ii lasi suspensiile pe moale. Practic inloc sa comprimi suspensiile motoreta te cam arunca pe tine. Pozitia aia dreapta de pe nakeduri nu ajuta absolut deloc, pentru ca oricat te-ai concentra coloana ta tot va lua o curba care te afecteaza si toate socurile chiar daca mentii pozitia coreta le iei in coloana direct. Supersporturile nu le recomand pentru ca au suspensiile cam tari.

Eu am avut hornet si fazer in ultima perioara si ambele dadeau niste socuri foarte puternice in coloana desi suspensia era pe prima pozitie (moale).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am mers cu transalp si africatwin, pozitia e foarte foarte proasta, mai proasta decat pe nakeduri din punctul de vedere al cuiva cu probleme la spate in schimb e avantajoasa suspensia care are cursa lunga si data pe moale amortieaza mai bine.

Alea ce ai tu acum probabil e doar preludiul, cand or sa apara adevaratele dureri o sa plangi de nervi. Oricum, n-o sa incerc sa te conving sa renunti pentru ca n-o sa reusesc, stiu cum e. :D

Editat de Chivu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La bicla am full suspension si ghidon inaltat putin, in mare parte problema rezolvata, o sa trec la un 29er, ca absoarbe si mai bine socurile.

La moto, daca voi lua naked, banuiesc ca merg schimbate amortizoarele spate, sa combin suspensia de transalp cu pozitia pe naked.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu am cam o criza pe an, depinde ce fac. din pacate ultima criza de anul asta, din mai m-a scot total din schema astfel ca nu mai pot sa mai fac nimic din ce faceam pana acum. practic pot sa stau in scaun jumatate de ora, sa merg pe jos 1-2 ore si cum masina cam tot atat. tot merg pe la medici de cateva luni dar nu gasesc nimic bun pe aici.

 

@initiator, nu poti pune amortizor de transalp pe naked pentru ca nu iti permite cursa basculei, plus ca daca ar merge fizic ar arata ca o struto-camila :D. cel mai bine e sa-l nimeresti din prima. cred ca mai recomandat ar fi sa renunti la bike daca tot vrei motor. in mai cand m-a blocat spatele dadeam un manual si cand i-am dar o pedale puternica am crezut ca mi s-a rupt detot spatele. eram in capatul statiunii mamaia de unde am plecat cu ambulanta.

 

 

ce fel de brau medical folosesti? te referi la lobostat care iti imobilizeaza coloana lombara sau doar un brau care sa te fereasca de intemperii ?

Editat de Chivu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v changed the title to Începător, 170 cm, ce motor mi se potrivește?
  • Kristian K changed the title to Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?
  • Kristian K pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...