Sari la conținut

Problema Ktm Sx125


Razvan1110
 Share

Postări Recomandate

Salut,  am un Ktm sx125, motorul e in 2 timpi, din anul 2012, recent i am curățat filtrul de aer, pentru prima dată când fac asta, fiind și prima motocicletă, l am curățat bine cu apă, detergent, l am lăsat la uscat și după l am uns cu un ulei special de la motorex pentru filtre..

la vreo 3-4 ieșiri distanță, cam de câte o oră fiecare, a început să facă figuri.. pornește bine, dar când îl accelerez da să moară și se aude foarte înfundat motorul asa, Aveți vreo idee ce ar trebuii să fac? Să curăț iar filtrul? Să curăț carburatorul? Precizez ca mi a și udat bujia odată, cred ca din cauza ca am mers cu a 5a cam subturat, după am curățat o și a mers bine, oare sa fie o problema de amestec? Prea multă benzină? Prea mult aer? Și îmi puteți spune dacă îi pun mult ulei, eu îi pun putoline mx5 25ml/L și câteva persoane mi au zis să scad la 20ml/L, să fac asta și oare scap de probleme? Până să curăț bujia îmi facea asa doar un mers, la vreo 100m după plecare, și nu mai trăgea deloc.. vă rog ajutați ma 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Filtrul se curata dupa fiecare iesire ca sa mearga bine. Eu, pentru ca sunt mai lenes, il curat la maxim 2 iesiri si il ung apoi. Acum, cu atata seceta, e praf pana si in padure, iar daca mergi in spatele vreunui tovaras se umple instant filtrul de praf si se face noroi acolo, nu mai trage aer deloc.

2. Bujia se schimba preventiv odata pe an. Daca de-abia ai luat motorul si nu ai schimbat-o, schimb-o. Nu e o avere

3. Ulei e bine sa pui 20ml la litrul de benzina. Mai mult ulei tinde sa ancraseze bujia

4. Setarile carburatorului le poti afla doar daca il dai jos si il desfaci, apoi vezi ce valoare au jiglerele, ce ac ai, unde e situata siguranta pe ac. Insa, in principiu, nu e problema de acolo. Ar fi bine sa il cureti, ca sa fii linistit, insa problemele astea cu azi merge bine, maine merge prost, poimaine merge iar bine sunt din alta parte. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc, de unde ar putea fii? Eu am o idee ce ar putea fii dar nu sunt sigur, de la carburator spre muzicuță gâtul acela este puțin crăpat, dar nu de tot încât să tragă aer fals, cred eu, ar putea afecta cu ceva acel gât? Momentan i-am curățat iar bujia si a pornit bine, ne am mai jucat puțin la reglaje, si merge bine.. O sa ii pun de acum 20ml/L si o sa vad cum se comporta, ma gândesc ca, cu bujia curată merge bine dar prea mult ulei încet încet o udă si de aia nu mai merge.. plus ca dădea ulei și pe toba, nu îl ardea pe tot deci e clar.. Mulțumesc încă odată!

Editat de Razvan1110
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vezi că ăstora în 2 timpi nu le place la turații mici, și de asta se poate ancrasa bujia!

Cu motorul pornit la ralanti pulverizează niște spray de frâne pe gâtul ăla și vezi dacă își schimbă mersul. Dacă da înseamnă că trage aer fals.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 23 ore, Razvan1110 a spus:

Mulțumesc, de unde ar putea fii? 

Simt cumva ca ne batem gura de pomana. Eu unul am scris un pic mai sus operatiunile necesare 

1. Curata filtrul

2. Schimba bujia (nu o mai curata, schimb-o cu totul).

3. Foloseste doar 20ml ulei.

4. Carburatorul....in principiu nu e de acolo. Ajungi la el de-abia daca celelalte operatiuni nu dau un rezultat pozitiv.

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, mircea.cazachevici a spus:

Simt cumva ca ne batem gura de pomana.

Ideal ar fi să se conecteze cineva remote la 🏍 și să-i facă setările! Generația tiktok.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@mircea.cazachevici si @ENEOS, nu vreau sa par nesimtit,dar cred ca DEJA stiti cu cine aveti de-a face,nu le mai raspundeti.

E simplu,lasati-i in catemeul lor...Oricum,daca le spui ceva,ori se ofuscheaza si devin obraznici,ori nu mai intra ever dupa...De laudat intentia voastra buna,dar daca n-ai cu cine,csf.

Asa ca,intelegeti voi. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...