Sari la conținut

Ambreiaj Moto Guzzi 750 Nevada, 2002.

marook
 Share

Postări Recomandate

Bună seara!

Maneta ambreiajului motocicletei din titlu (Moto Guzzi 750 Nevada, 2002), se acționează din ce în ce mai greu. Am desfăcut cablul de ambreiaj, l-am curățat și gresat cu un produs WD-40, special conceput pentru așa ceva, dar nu cred că de acolo vine problema. Am găsit pe jos, căzut nu știu de unde, un arc... Cu siguranță este de la ambreiaj și, apoape sigur el este de vină pentru acționarea extrem de solicitantă a manetei. Mă gândesc ca, într-un final, să înlocuiesc cablul, dar problema actuală, acută, constă în a poziționa arcul, cel vechi, sau, sper, dacă-l gasesc pe undeva, pe cel nou. Știe cineva, eventual să-mi facă o schiță simplă, unde anume se montează acel arc?

Vă mulțumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 13 ore, marook a spus:

Bună seara!

1.Maneta ambreiajului motocicletei din titlu (Moto Guzzi 750 Nevada, 2002), se acționează din ce în ce mai greu.
2.Știe cineva, eventual să-mi facă o schiță simplă, unde anume se montează acel arc?

Vă mulțumesc!

Salut.

Nu cred ca Guzzi a ta difera mult de Guzzi a mea,asa ca …….

1.Trebuie demontat,curatat si uns atat cablul cat si maneta,preferabil lasate 24 ore intr- o tava cu motorina pana iese toata mizeria.

Mai ales cablul trebuie sa se miste lejer in camasa exterioara,daca nu se misca extrem de usor dupa curatare,este posibil sa se fi rupt din fire pe undeva si trebuie schimbat.

2.daca este un arc de vreo 20 mm lungime si vreo 8-10 mm in diametru,este arcul care impinge levierul care actioneaza rulmentul de presiune,il impinge ca sa nu stea rulmentul actionat cand nu folosesti ambreiajul….si la mine a cazut cand am umblat la cablu,nu stiam de ce nu mai pot regla jocul dintre rulment si placa de presiune.

Vezi ca trebuie reglat jocul la maneta si jocul la levierul de ambreiaj,dupa ce pui arcul.

uuid=ACB1B73C-E283-41DD-A78A-1A61768CBCB3&code=001&library=1&type=1&mode=1&loc=true&cap=true.jpeg

IMG_0495.jpeg

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri