Sari la conținut

Comenzi de pe ebay sua si uk fara taxe

Postări Recomandate

Acum 13 ore, BanicaSilviu a spus:

UPS. Bai frate, firma mai de (cuvant urat) ca astia, nu am vazut...

Off-topic. Confirm. Experienta mea cu ei a fost asta:

In epoca internetului, daca iei bilete la un concert in Germania prin eventim.de, astia pot trimite biletele doar prin curier, nu te lasa sa le descarci si sa le printezi tu acasa. Bilete vin prin UPS. Iar astia de la UPS nu dau si ei un telefon, nimic. Mi s-au intors biletele in Germania pe motiv ca "curierii nostri nu poseda telefon de munca, ei doar duc coletele. Si daca nu sunteti acasa, nu au cum sa va dea tel, intorc coletul".

On-topic. As avea si eu ceva de adus din Brazilia. Un set de chedere pentru o masina clasica, si le-am gasit set doar acolo.

https://supercenterautomotiveparts.com/en-international/products/kit-borracha-porta-canaleta-parabrisa-friso-chevette-73-a-82?srsltid=AfmBOop8H9t76kfbJdTZQrMgdCQjZSlUG2cTdWTbl6SQvW8e5ZP5713o

Pe langa ca transportul aproape dubleaza pretul produselor, nu am nicio idee daca o sa patesc sau nu ca si colegul de mai sus. Sau daca nu o sa mi se ceara cine stie ce suma ca taxa vamala, ca sa tripleze pretul cauciucurilor. Are cineva vreo idee?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@mircea.cazachevici in cazul pieselor tale putin probabil sa nu iti ajunga. In primul rand magazinele on line iti trimit confimarea de trimitere colet impreuna cu un numar AWB si un link catre curier.

Daca totusi nu o fac, avand in vedere ca sunt ceva taxe de achitat, te va cauta curierul ca sa il imputernicesti pentru vamuire, asa ca vei ajunge in legatura cu el. 

Experienta personala: piese trimise din Japonia cu JapanPost au ajuns prin Posta Romana EMS. Serivicii impecabile spre marea mea surpriza. M-am trezit ca vine agentul, imi spune ce sume am de platit si gata. Daca totusi nu te gaseste acasa, iti lasa o hartie la cutia postala si tin pachetul 15 zile pana la returnare.

Saptamana trecuta a mai ajuns un colet de la acealsi furnizor. La comanda am zis sa ajunga mai repede asa ca am ales FedEx. Din pacate a ajuns cu DHL. O firma de doi bani, asa cum o stiam de mai bine de 20 de ani. Au cerut banii de vama in avans, ca le coorve. Cu greu am aflat numarul curierului.

Concluzie: daca ai optiunea de trimitere cu EMS ar fi de preferat.

La ce foame de bani are statul iti ia cat poate. Minim 19%TVA.

Curierii, altii decat Posta, daca nu te gasesc, mai fac a doua zi o incercare (troretic) si apoi retur. Nu iti lasa nici o notificare. Am patit-o la firma.

Ai mare grija sa dai cat mai multe informatii la adresa si contact.

Link spre comentariu

Multam de raspuns. EORI presupun ca imi va trebui, asa ca ma apuc sa fac inainte de comanda propriu-zisa. Sau sa verific daca cel facut acum multi ani mai e inca valid.

La mine cel putin am doar posibilitatea de Fed-Ex, dar cred ca pe intern va fi atribuit altui curier.

Link spre comentariu

EORI are teoretic valabilitate 10 ani. Daca nu ai,  il face curierul pentru tine. De aceea te contacteaza , ca sa completezi ceva documente si sa il imputernicesti sa faca el treaba.

Daca trimite cu FedEx , ei o sa iti distribuie si in tara. 

Cei din Japonia, desi aveau FedEx si l-am selectat, au trimis cu DHL. Nu stiu de ce.

Link spre comentariu

@Silver Arrow, o ultima intrebare, te rog.

Am verificat si imi apare codul meu EORI valid. Deci e facut acum mai putin de 10 ani.

Cand vine coletul eu ce fac? Le dictez codul meu EORI, adica RO+CNP, nu? Sau imi trebuie vreo hartie oficiala, cod de bare, ceva?

Link spre comentariu

Acum 19 minute, mircea.cazachevici a spus:

@Silver Arrow, o ultima intrebare, te rog.

Am verificat si imi apare codul meu EORI valid. Deci e facut acum mai putin de 10 ani.

Cand vine coletul eu ce fac? Le dictez codul meu EORI, adica RO+CNP, nu? Sau imi trebuie vreo hartie oficiala, cod de bare, ceva?

Sincer nu stiu. Ratacitii de la DHLiti trimit un link unde au un set de formulare standard pe care le completezi  on-line si probabil ca afla ei daca ai cod EORI.

Vor sa le traduci factura, eventual sa le-o tirmiti daca ei nu o au.

De curiozitate pe ce site ai verificat valabilitatea codului EORI?

Link spre comentariu