Bigfoot Postat 1 oră în urmă Autor Share Postat 1 oră în urmă La 16.05.2026 la 19:54, ALEX-Guzzista a spus: Putere fara consum nu sa inventat inca... Corect. Acum in casa avem Clio 2 Symbol 1.4mpi, CX3 2.0i si 500X 1.4TMultiair, pot zice ca nu ma intereseaza consumul pt ca dupa un drum cu Fiat-ul, chiar sunt OK, nu sunt frustrat, stresat ca nu ma ajuta masina.......asa cum sunt cu Mazda CX3 2.0i, spre fericirea mea nu prea am mai condus masina aia din Decembrie de cand am luat Fiat-ul. Cand aveam drum in afara orasului si conduceam eu, categoric luam Fiat-ul. Stiu ca suna a hater, dar mai in gluma mai in serios, sincer, mare diferenta la comportamentul motor dpdv dinamic intre Clio 2 Symbol 1.4mpi de 900kg si CX3 2.0i AWD de 1450kg nu este, sau eu unul sincer nu o simt, clar Mazda e mai elastica sau mai "prezenta" cu 20%, dar tot intra in categoria "lesinatura" ca prima masina. 1.4T Multiair are destula putere cat sa nu comentezi ca "nu trage" si cat sa nu fii claxonabil, asa cum esti cu Mazda. Uite asa ma aproprii de 8000km cu el, bine sunt in sezonul vacantelor si mai mergem de colo colo. Nu ma asteptam sa fac atat de mult, in conditiile in care inca nu i-am pus carlig de remorcare. In ceea ce priveste consumul pot spune clar ca cel putin pe mana mea masina consuma de la 10% in sus, dar este ok pt mine, nu ma deranjeaza asta, pt ca masina asta se misca respectabil si nu ma frustreaza ca Mazda 2.0i. Avem asa consumul scos pe autostrada soarelui: -Noaptea pe cruise control la 115km/h consuma 7,8% -Legal la 130km/h pe cruise control consuma 9%. -La mersul meu normal 160-180 consuma 11,8%. Evident cu regimurile tranzitorii aferente de genul 180km/h - 110km/h pe banda 2 cand se trezeste unu' sa depaseasca un TIR "la consum", apoi accelerat inapoi la 180km/h. -La un mers "cat tine masina". Mai mult de 200 nu poate, defapt 200 ii prinde, ce e dupa 200 e o chestie de timp/asteptare. Am prins un grup pe A2 cu un X5 si un CLS 400d, care mi-au deachis drumul, nu vroiam sa pierd oportuniatea de a sparge altul drumul pt mine, am mers toata autostrada 180-200, uneori mai ajungeam la 150 dar baietii din fata maturau drumul rapid si deschideau calea, eu fiind ultimul a 3-a masina. La mersul asta am avut consum 12,6%. Rezervorul are 45l. Avand far cu halogen, nu cu LED, dau in proportie de 50%, de ambitiosi care nu se dau la o parte de pe banda 2 decat dupa 5min si asta dupa ce din mersul lor de 130km/h ajung la 180km/h si abia apoi se dau la o parte..........desi in acele 5 minute banda 1 era libera.....greu......greu rau. Unii dau in ele de zici ca sunt pe lemne nu pe combustibil fosil. Ambitii si ambitii. Alta e cand mergi cu LED si se da lumea. Pateam asta cu Mazda care e full LED, pfff se intampla sa dau de oameni cu bun simt care accelerau imediat pe banda 2 din mersul lor de 130-140, nu ca sa imi faca in ciuda ci ca sa imi faca loc, dar....Mazda....."o iapa lesinata"....n-ai cu ce, ii lua, sa zicem 1min sa ajunga 150-160, ii mai incurcam si pe oamenii aia de bun simt care stiu sa mearga pe autostrada si elibereaza banda2. I-am facut o centura soferului, am schimbat-o. Problema clasica FIAT dupa o vreme centura nu se mai poate trage, se armeaza instant cum pui mana pe ea. Cu aceasta ocazie am observat ca un service de cartier multimarca destul de mare si vechi imi cerea 2750ron pt centura si 450ron pt montaj. Eeee uite asa AUTOITALIA mi-a cerut 2021ron pt centura si 300ron pt montaj, joac-o pe asta. Bravo lor! Centura a venit pe comanda in 6 zile lucratoare. Pot zice ca pana acum m-a costat masina ca pret de achizitie si consumabile schimbate inclusiv anvelope 7500e. Destul de bine in opinia mea. Mai trebuie sa gasesc un service sau un mecanic in B care sa imi schimbe blocul de valve. AUTOITALIA mi-a zis clar ca nu se ating de cutii, mai mult decat o schimbare de ulei, nimic mai mult. La Automatico ma costa undeva la 17000ron blocul de valve. Pe Aliexpress pt cutia mea blocul de valve costa 1200ron cu transport. ZF9HP48 este o cutie foarte raspandita la care "chinezu' " a fabricat blocul de valve. Asa ca 100% voi pune bloc de valve din China, nu am ce pierde si daca se strica in 50.000km tot isi va scoate banii. PS: In astia 8000km la mersul meu, masina avand acum 190.000km, motorul 1.4T Multiair a consumat doar 400ml de ulei subtire 0W30. Jos palaria! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate