Sari la conținut

De Pus O Jawa Pe Picioare (roti)


Mougli
 Share

Postări Recomandate

Salutari la toata lumea. Trebuie sa recunosc ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai dat pe aici. Vad ca s-au scris multe, si am ramas in urma rau cu topicurile. Nu ca as fi fost vreodata indeajuns de maniac incat sa ma apuc de citit toate post-urile, dar oricum.

 

Astea fiind spuse, sa trec la mica mea problema. M-a pus dracu sa-mi iau si eu o Jawa, de 250, usor modificata, 2 cilindri, samd. Chiar daca toata lumea mi-a recomandat sa nu imi omor nervii cu o Jawa, totusi, din diferite motive, imi plac la nebunie. Ideea e ca fostu proprietar s-a apucat sa isi bage si el nasu prin motor, asa ca mecanic wannabe, i-a desfacut toata partea electrica si nu mai stie acu sa o mai puna la loc.

 

Pana cand electricianu chemat (ascu o luna si) va veni, m-am hotarat sa incerc singur sa o fac... macare sa incerc. Totusi, oricata fizica si electricitate am invatat la lic si faculta, ma uit ca bou in calendar.

 

Are careva vre-un manual pentru jucaria asta? Eventual chiar complet, inclusiv partea de componente ale motorului, etc. Ceva cu care sa o pot desface pana la ultimu surub si sa o pot pune si la loc?

 

Sper sa reusesc sa ii rezolv problema asta pana la inceputul sezonului de intruniri (sper chiar mai repede) sa pot sa vin cu ea.

 

Bafta multa

Asfalt uscat.

 

P.S.: Stau cam prost la capitolul net, deci intru destul de rar. Daca poate careva sa ma ajute, lasati un post si va contactez.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sal. mie imi plac cele din cehia. dupa cate inteleg e vorba de jawa/cz 250 model 471, daca e aia instalatia electrica e la 6v. relatii gasesti aici: http://www.jawa.nl/cz_startpagina.htm sau: http://www.volny.cz/cz180/technicke.htm sau: http://www.cezetmania.info/ si daca ai rabdare mai gasesti. bafta in reconditionare :banana: eu ma chinui cu asta... e un hibrid de cz model450 cu motor de cz sport 175 model477... e fara acte l-am gasit la fier vechi.post-15613-1172777143_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

voi de mai sus nu ati fost atenti de unde e tipu. e din brasov...departe de arad, timisoara. Poate se gaseste si pe acolo cineva care sa-l ajute, oricum dupa o schema legi toate firele in 2-4 ore.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Merci mult Caline. Am tot cautat in scurtul timp cat am acces la net si am gasit doar scheme foarte prost scanate, din care nu intelegeam mare lucru, plus ca nu ma pricep prea tare la asa ceva. Am invatat o gramada de fizica (electricitate) dar una e sa le stii teoretic si alta e practica. Am gasit pe unul din site-urile date de tine o schema mai clara, poate reusesc ceva. O sa incerc sa bag data viitoare o poza cu motorul. E modificat (parerea mea super fain), mai ca nu recunosti ca e o Java. Va salut si... asfalt uscat. (In Bv momentan ploua) :cheers:

Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

×
×
  • Creează nouă...