Sari la conținut

Mougli

Super Membru
  • Număr conținut

    746
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Mougli

  1. Pot sa intreb de ce pisici ti-ai mai schimbat evacuarea daca nu te satisfac consecintele? P.S.: Arata ca dracu oricum, deci daca esteticu/datu bine ca e Yoshimura si nu stock te interesa, las-o balta. P.P.S.: Esti sigur ca intelegi scopu unei finale sport/super-sport?
  2. Hai sa dau si eu cu piatra in geam spunand ca sunt complet debusolat iar discutia de fata mi se pare de domeniu unei carti fantasy scrise de un tip ce nu a vazut in viata lui un motor. Nu pretind ca le stiu pe toate, dar ca posesor de F650 de vreo 5 ani, si de motoare de vreo 16 eu nu am auzit niciodata sa nu curga uleiu. O sa urmaresc topicu, poate ma ilumineaza si pe mine cineva vis-a-vis de chestia asta. Cat despre ideea de curatat uleiu vechi cu motorina singura reactie este un mare WTF? Pe vremuri antice se spala intr-adevar motorul ocazional, datorita calitatii proaste de ulei, la vremea respectiva sus numitu lichid fiind 100% mineral. Daca nu ma inseala memoria prin anii 60-70 se folosea grasime de castor pe post de ulei. Uleiul rancezea, se "zaharisea" sau cum plm se numeste procesul prin care face particole solide, iar restul de lichid isi pierdea vascozitatea. La ora asta, cu uleiuri cel mult semi-sintetice, nu mai exista astfel de probleme. Spalarea motorului cu solutii speciale puse in uleiul vechi inainte de schimbare se face in mare doar in situatia in care motorul a stat pe tusa ceva ani nepornit. Vis-a-vis de problema ta, sa mor io daca stiu care e faza. Da, am desfacut surubu ala de care zici tu, a mai iesit o scuipatura de ulei si atat. In afara de ideea de a te pune pe desfacut motoru pe circuitu de ulei nu stiu ce sa zic. Poti sa incerci sa pui Pur in motor, sa degreseze )))))))))))) Glumesc, sa nu te puna dracu. Plm, te vad in stare. Bafta si la mai mare. P.S.: Cred ca te cam uraste lupoaica la ora asta, deci grija mare cand rezolvi problema si o scoti iar la drum, sigur o sa vrea sa te pedepseasca.
  3. Cu ambreiaju tre sa iei in calcul in principal 2 chestii: 1: Ce turatie are motorul la 100km/h in a 4-a de exemplu, si ce turatie avea acum juma de an. Odata cu uzura ambreiajului creste si acea turatie. Normal cresterea e insesizabila, dar daca ambreiaju ajunge spre limitele sale, va fi sesizabila. In consecinta, daca nu sesizezi schimbari, e de bine. 2: Reglajul cablului de ambreiaj. Pe liber, daca impingi de levier cu un deget, fara sa depui prea mare efort, levierul ar trebui sa poata fi impins, sau sa aiba joc, cum vrei tu sa-i spui, cam 2 degete (3 cm), dupa care sa devina mai tare, mai greu de apasat. Daca jocul este prea mare, ai cablul slab (cam asta ar fi probabil problema in cazul tau). Daca nu are jocul ala, sau e prea mic, inseamna ca circuli costant cu ambreiajul putin tras, chiar daca nu atingi maneta. In cazul asta creste raportul turatii/viteza, la fel ca si in caz de ambreiaj uzat, si creste exponential si uzura ambreiajului. In plus, de experimentat. Pe loc intr-o parcare. Tii ambreiaju la maxim, bagi in viteza, ridici turatiile motorului la 1/3, in cazu tau, parca R6-le are vreo 12000 de turatii max, turezi pana la 4000 si mentii. Eliberezi incet de tot ambreiaju si vezi calumea unde prinde, cu motoru turat. Ar trebui sa prinda pe la 2-3cm de manson.
  4. Nu. Poti sta linistit. Adica, probabil ca exista legal, dar nu te ia nimeni la intrebari. Pt citit daca ai rabdare legat de drumu UK-RO http://horizonsquest.blogspot.co.uk/2013/06/across-europe-part-1.html
  5. Mougli

    Londra

    Eu as iesi ocazional la o blimbare. Din pacate mobra tre sa mi-o bag cat de curand in "reparatii" asa ca nu ma pot baga la drumuri lungi. Dar daca ai chef weekendu viitor de o tura, o bere pe la Ace Caffe, ca e prin zona noastra, cu cea mai mare placere. Apropo, ce mobra ai? Cum iti place sa mergi? Etc...
  6. Mougli

    Emigrare UK

    Personal recomand sa vina pe ea. Am facut drumu de 2 ori. De fept, de 4 ori daca ei in calcul si UK-RO. E superb, chiar merita. Intr-adevar, e mai ieftin sa mergi cu avionu, dar presupun ca e mai ieftin decat sa vii tu cu avionu si sa aranjezi pt transport la mobra separat. Acum, cu trenu chiar nu stiu. Bugetu pt venit cu mobra din RO-UK ar fi undeva in jur de 400 de euro, all included, fiind usor diferit in functie de mobra si de fitzele pilotului. La celelalte 2 intrebari nu sunt in masura sa-ti raspund. Eu stau cu ale mele de 3 ani si nu m-a intrebat nimeni de sanatate, dar nu recomand la nimeni sa faca ce fac eu.
  7. Depinde cati fii de bikeri ar fi sa inviti la reparatia pe care a mentionat-o maestru mai sus. Consider totusi ca reparatia nu ar fi foarte costisitoare, si chiar daca in mod normal as recomanda oricui sa se ocupe singur de problema, tie iti recomand sa o duci intr-un service. Imi imaginez ca pe la 200 de lei in mod normal, 600 pentru tine.
  8. Mougli

    Londra

    Cine ce mai zice? Mai dati pe asfalt?
  9. @Enlil. Nu o dau intoarsa acum ca am vazut postul tau si daca recunosc, inseamna ca ma incadrez in decorul tau de leguma sociala. Nici nu te asaltez cu nimic. In mare masura cred ca ai dreptate. In egala masura nu ma tine nici o scama sa recunosc ca imi e sila de 80% de romanii din romania, si 99% din cei din strainatate. Si asta a inceput de cand eram in tara, cu un membru al familiei mele. Mai exact vara-mea, care s-a intors dupa 5 ani in Spania si si-a ridicat vila din bani furati/supti/fututi. Si mai era si mandra de asta si o spunea oricui era dispus sa asculte. Am venit in Anglia si in asteptarea actelor (vreo 3 luni) a trebuit sa-mi gasesc ceva de munca. Tot ce am gasit fara acte a fost la o spalatorie auto unde timp de o saptamana, ca nu am rezistat mai mult, am avut placerea companiei unui alt roman care era egal mandru sa-mi povesteasca cum fura din Tesco. Acum, dupa 2 ani, nu am probleme sa spun ca sunt roman decat unei singure clase de oameni: alti romani. Pentru ei sunt Spaniol, francez, polonez, sarb, orice numai sa nu vina la mine sa fim ca frati. Oricum mi se pare total deplasata faza. In tara urlau dupa mine Satanistulee, Baah, te tund cu caramida baah, Bagami-as in mata de nespalat, Huoooo!, iar aici Fratee, hai mah ca suntem romani ce dracu! 90% din cei "emigrati" sunt niste retarzi, fara pic de respect, prosti de bubuie, veniti aici doar ca sa faca bani, prin orice mijloace posibile. Serios iti spun ca daca un englezoi vine la mine si-mi spune "I flippin hate romanians, they're just a bunch of dickheads!" raspunsul meu va fi "I'll drink to that!"
  10. Mougli

    Londra

    Plm. Abea acu am vazut postu! Rahat. Pe data viitoare!
  11. Mougli

    Londra

    Cam liniste pe aici. Pe unde va mai intalniti? Cand si ce iesiri se mai fac? Pana acu de 2 ani tot bag mare de unu singur si parca ar merge sa mai socializez putin.
  12. Se mai tine Christmas Party-ul anu asta? Daca da, pe ce data?
  13. Mougli

    Londra

    Neatza. Vin prin Londra de 3 ori pe saptamana la colegiu. In general termin pe la 4. Pe unde va mai intalniti? Face careva ture mai lungi de duminica?
  14. Mougli

    Emigrare UK

    Cea mai buna varianta petru fiecare este inceputul unui curs la un colegiu. Ofertele sunt cu duiumu. La unele se plateste intregul curs, adica vreo 6000 de lire, la altele doar 25%, guvernul plateste restul (nu trebuie sa umbli cu acte ca sa obtii reducerea, este pentru toata lumea care aplica). Apoi, ca student, e mult mai simplu sa obtii National Insurance Number, iar odata ce ai ala, esti angajat lejer in orice bodega, restaurant, hotel, etc. Nu e simplu, dar nici imposibil. Binenteles, e nevoie de o investitie initiala. Fara 2-3000 de lire la tine cand ajungi aici e cam imposibil. Mai exista varianta fast-food-urilor. Ceva pakistanezi/turci ce si-au deschis fish&chips shop. Ofera chirie, nu cer acte. Problema e ca te freaca de innebunesti 12 ore pe zi, 6 zile pe sapt, pe 600 de lire pe luna, chirie inclusa. Adica stai intr-o cocina cu alt coleg in aceeasi camera. Nu prea mai ai timp si nici energie sa faci altceva, dar e o varianta pentru cine poate. Unele spalatorii ofera cam aceleasi conditii. Problema cea mai mare: sunt arabi, te fuck cum au ei chef.
  15. Yello. Are careva in format electronic un manual de service pentru un Suzuki Marauder (GZ) 125 din 97?
  16. Far nou, original, 270 euro. Timp livrare 2-3 sapt. Si daca asta e carena ce o cauti, asta e la 108 euro.
  17. Get the fuck away from my profile page!

  18. Mougli

    Londra

    Yello. Io's prin Leamington Spa, la sud de Birmingham. Daca are careva chef de o tura de duminica (in restu saptamanii lucrez) pm me. Sa ne auzim cu bine.
  19. Distractia pe ziua de azi https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=8d3c64b7ad50f5d6#cid=8D3C64B7AD50F5D6&id=8D3C64B7AD50F5D6!207&sc=photos
  20. Neatza. Acu vre-o saptamana doua am tras o tranta zdravana pe un offroad pe la 50 la ora, si de atunci ocazional imi face fitze cand motorul e rece. Mai exact da sa moara cand trece de 3000 rpm, ca si cum ar fi apa in benzina sau ceva de genu. Daca incetinesc si o las la relanti sta calumea, fara sa comenteze. Cum accelerez problema se repeta. In egala masura, daca tin socul tras, merge normal. Am verificat bujiile, nu se uda. Filtrul de aer e curat. Am schimbat benzina. Singura varianta ramasa in mintea mea e sa verific valvele, dar 1 la mana nu am un garaj in care sa ma uit la ele, si 2 la mana careva mi-a zis ca la 48000 de km parcursi nu ar trebui sa existe probleme acolo. In schimb mi-a zis ceva de niste "Lombard sensors" de care nu am auzit niciodata. Poate nici numele nu l-am inteles bine. Stie cineva despre ce senzori ar fi vorba? Manualul de reparatii nu are nimic legat de numele asta.
  21. Adi Cretu tre sa faca si asa ceva. Din pacate nu mai am numarul lui. Poate sare altcineva cu numaru.
  22. Super faina iesirea. F buna si calitatea imaginii, vroiam sa te intreb de marca si modelul camerei da am vazut in una din poze ca este camera normala, nu helmet cam. Bafta si la mai mari!
  23. Am tras azi o iesire in zona. Se pare ca traseul "enduro" ales era ilegal pt motociclete dar... irelevant . Am gasit traseul din greseala, nu am fost pregatit pt el. Cam proasta ideea sa-l abordez cu pasager si cauciucuri de asfalt, dar a fost amuzant oricum. http://cid-8d3c64b7ad50f5d6.photos.live.com/browse.aspx/06%20June%202011
  24. Vorbeste cu Alex (Satan) - 0766.314.334
  25. Mda, la aripa, fibra de sticla pe interior pt fixare zdravana, iar pe exterior chit de plastice (e usor elastic) si revopsit. Plasticele (daca sunt din plastic) relipite, chituite cu chit normal si revopsite, sticla de far cautata la dezmembrari si schimbata. Pe undeva pe la 200-300 de lei ar trebui sa fie ok, asta din cate imi dau eu seama din poze. Din nou, suna-l pe Alex si vorbeste cu el. Invatatura de minte eventual sa nu o mai dai la altii, iar asta tine de tine daca vrei sa o inveti. Nu stiu cata experienta ai pe 2 roti, dar e o vorba: Exista motociclisti care au cazut, si motociclisti care o sa cada! O a treia categorie nu exista. Am cazut si eu cu mobrele altora si mi-am luat o gramada de p*le-n gura, si cand ma vad, inca mai livreaza, au cazut si altii cu mobrele mele si nu si-am mai luat atatea. La dracu, unu mi-a facut masina praf, dauna totala si nu m-am ales nici macar cu o bere. Undeva se face un echilibru, si iti dau un sfat: Nu fa la altu ce tie nu ti-ar place sa ti se faca. Pana la urma noi sa fim sanatosi si peste 10 ani sa radem la o bere amintindu-ne ce copii prosti eram.
×
×
  • Creează nouă...