Sari la conținut

Expeditie.

Postări Recomandate

Dupa succesul pe care l-au avut si mai ales dupa experienta traita in Long Way Round, cand au facut turul lumii pe BMW GS 1150 ADVENTURE, Ewan si Charley se pregatesc pentru LONG WAY DOWN.

Plecare Scotia, sosire Africa de Sud! Sa vedem ce traseu aleg ei... si mai ales ce motoare...

Io zic BMW GS 1200 ADVENTURE... :crack:

(si asta apropos de ce motor sa alegi pentru o expeditie...)

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Dupa succesul pe care l-au avut si mai ales dupa experienta traita in Long Way Round, cand au facut turul lumii pe BMW GS 1150 ADVENTURE, Ewan si Charley se pregatesc pentru LONG WAY DOWN.

Plecare Scotia, sosire Africa de Sud! Sa vedem ce traseu aleg ei... si mai ales ce motoare...

Io zic BMW GS 1200 ADVENTURE... :hug:

(si asta apropos de ce motor sa alegi pentru o expeditie...)

Bafta!

Uau ! Nu stiam asta!

Io nu "e" mare fan a lu` baietii astia dar trebuie sa recunosc imensul avantaj de imagine adus lumii mototurismului.

Si fiindca m-ai facut curios, am gasit asta (doh :wave: ) LONG WAY DOWN

Cheers mates :crack: !

Link spre comentariu

Uau ! Nu stiam asta!

Io nu "e" mare fan a lu` baietii astia dar trebuie sa recunosc imensul avantaj de imagine adus lumii mototurismului.

Si fiindca m-ai facut curios, am gasit asta (doh :wave: ) LONG WAY DOWN

Cheers mates :crack: !

Eu sunt ceea ce s-ar numi admirator al celor doi (fan e mai greu, am trecut pe varsta aia), am si Long way Round si Race to Dakar, inclusiv coloana sonora a filmelor.

Tinand cont de experienta lui Charlie la Dakar, eu as miza tot pe F650 Dakar Rally. Nu de alta, dar lui Ewan nu ii prea surade ideea unui nou 1150 Adventure, dupa necazurile din Mongolia si de pe Drumul Oaselor, catre Magadan.

Abia astept noua lor aventura!

Link spre comentariu

Ce nu a specificat nimeni e ca cei doi au avut ca prima optiune pentru LWA KTM 950 Adventure S. Dar KTM nu a vrut sa ii "ajute" la aceasta tura.

Sunt chiar curios ce vor face acuma.

Legat de topicu de fata, am studiat si am vazut ca se poate si pe 640 Adventure. Acum depinde de fiecare ce alege si ce ii place.

Link spre comentariu

Sincer, motocicleta este un lucru minor in pregatirile pt. aceasta excursie :hug: turul lumii s-a facut si cu moped si cu R1 ...

Apropo, vezi linkul unui nebun care s-a dat prin toata africa cu o yamaha R1 :eek:

http://www.youtube.com/watch?v=C7kxetlCjNU

Totul depinde acum de cati bani si cat de descurcaret esti. Worst case scenario daca ai prieteni buni pot veni in cazul unei defectiuni majore cu avionul cu piese de schimb. Sau poti sa iei la tine piese cat pt. o reparatie majora :ok:

Eu sincer as alege o motocicleta low tech, care poate fi reparata in orice conditii. Si aici se potiveste ca o manusa africana sau super tenere-ul, xt600, chiar si f650 mai vechi pe carburatie :ok: Ininte de plcare oricum recomand sa o faci bucatele si sa o asamblezi la loc, sa o cunosti bine de tot si sa o poti repara singur :crack:

De stricat se va strica oricum ceva pe acolo , mai mult sau mai putin, chit ca e KTM sau africana ... asa ca trebuie sa fi pregatit :wave:

Problema majora din punctul meu de vedere raman vizele si carnetul de trecre prin vama (unele tari cer depozit si de 2x valoare motocicletei ... )... Plus limbile straine, optim ar fi cunoasterea franceza+engleza, eventual si araba, italiana si spaniola ...

Link spre comentariu