Sari la conținut

Aprindere Electronica


draagood
 Share

Postări Recomandate

Am urmarit mai multe topic-uri (si pe forumul asta dar si pe altele) si am inteles ca este foarte importanta o aprindere electronica pe motoarele 2T. As vrea sa concentram aici toate cunostintele celor care se pricep (mai sunt deschise cateva topic-uri pe tema asta, dar niciodata nu se refera la mai multe modele si nici unul nu da o solutie concentrata si completa). Pentru inceput as vrea sa intreb care este solutia completa pentru a schimba aprinderea pe un Jupiter 3.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da e importanta aprinderea electronica.

Deobicei majoritatea inteleg prin aprindere electronica cutiutele alea rosii sau alea negre care nu fac altceva decat sa functioneze ca o platina electronica. Aprinderea electronica la ij-uri ( in special jupiter ) trebuie facuta cu senzori hall si magneti (eliminand platinele) , un modul de comanda si abia apoi o cutiuta rosie( AT 01) sau neagra ( Malvina), eu recomand Malvina. Cu senzorii Hall nu e asa greu de realizat numai ca trebuie sa o proiectezi f. bine, astfel incat sa ai scanteie exact atunci cand are nevoie pistonul. Eu am facut o astfel de aprindere pentru jupiter dar din pacate pe un piston dadea rateuri si nu am mai ajut timp sa ma ocup de ea. Problema principala este sistemul de prindere a senzorilor si cel al camei cu magnet.

A mai fi si aprinderile cu senzor hall si microcontroler in care este implementat si sistemul de avans variabil... dar aici lucrurile se complica foarte mult.

Daca vrei sa te apuci de o aprindere electronica si ai nevoie de ceva ajutor iti stau la dispozitie...

Presupunand ca instalatia electrica a ij-ului este pe 12V solutia completa pt a schimba aprinderea este cea cu senzori hall. Daca nu elimini platinele o sa ai aceeasi problema tot timpul adica reglarea avansului destul de des.

Salutare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...