Sari la conținut

cata_op

Membru
  • Număr conținut

    58
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cata_op

  1. cata_op

    Kawasaki Vulcan

    Caut aripa fata cu tot cu prindere pentru Kawasaki Vulcan 800 Classic. Oare are cineva de vanzare? Multumesc.
  2. In cazul in care ma hotarasc cum facem cu banii? Si din experienta ta crezi ca s-ar mai putea negocia cu neamt-ul? Multumesc,
  3. Salut, spune-mi te rog, poti aduce si piese din germania?. M-ar interesa asta: http://www.ebay.com/itm/VN-800-Classic-Gabel-/232126450452?&_trksid=p2056016.l4276 Poti estima si un cost al transportului ? Multumesc,
  4. cata_op

    Kawasaki Vulcan

    Si eu sunt interesat de verificarea jocului la supape, daca ai ceva poze ar fi foarte fain daca le-ai urca. Merci
  5. cristi-mic: am nevoie de o pedala de pornire de planeta 3 , sau festival, sau ij 54 , ai asa ceva ? Salutare.
  6. Ok. am vazut ... Eu ma gandeam ca se poate face un platou separat, adica sa nu se mai foloseasca cel de ij ca e destul de slab, eu am folosit un fel de flansa din aluminiu pe care un senzor era fix si celalalt reglabil. Serios, chiar ma intereseaza sistemul complet. Sau daca nu macar vreo cateva buc. de AT011 salutare.
  7. In sfarsit !!! Am urmarit cu interes topicul pe dacia forum despre aprindere electronica cu AT 011 si senzor, si ma gandeam ca si pt. jupiter se poate face asa ceva. Eu personal am incercat su senzori hall si magnet dar din pacate aveam scanteie slaba. Inca o chestie, din imagini vad ca se foloseste cama veche si senzorii o "citesc", ideea e ca platoul de sustinere( tabliile) trebuie sa fie de o calitate buna astfel in cat sa nu se deformeze la strangerea suruburilor si sa deregleze avansul. De problema asta m-am confruntat cu platoul original de la motocicleta. Acuma, cam la ce pret ar ajunge platoul cu tot cu senzori si cu AT 011.\ Presupun ca se poate trimite ramburs. Sautare.
  8. ceasul comparator se foloseste si la monocilindrice ... principiul e acelasi chiar daca au 1 singur piston. Mai intai se stabileste PMS, rotind cama in sensul acelor de ceasornic si dupa aceea in sens invers pana la 3 mm ( sau cat trebuie pt. motorul tau) moment in care ar trebui sa apara scanteia. Salutare.
  9. La aprindere iti trebuie neaparat comparator, cum zice stress, ca nu reusesti sa le reglezi calumea, si tot la aptindere te sfatuiesc sa-ti faci un led inseriat cu o rezistenta pe care sa-l montezi pe platina(+la baterie si -la platina) astfel incat la deschiderea platinei sa se stinga led-ul. E recomandat sa folosesti un led deoarece e mult mai rapid la comutare decat un bec normal. De verificat bobinele e destul de greu deoarece in timpul mersului ele se comporta altfel decat static deoarece se mai incalzesc un pic isi modifica proprietatile. Poti verifica bobinele cu bujia scoasa sa vezi daca iti da scanteie. La rece se verifica cu un ohm-metru pe infasurarea primara( sau secundara nu retin exact) trebuie sa aiba o rezistenta de cativa zeci de ohmi ( sau sute , nici asta nu retin). Ideea e ca trebuie sa indice ceva aparatul de masura. Daca indica zero inseamna ca sunt in scurt si atunci sunt bune de aruncat. Salutare.
  10. uite si cateva poze cu releul si puntea de diode ... sunt luate de daciaclub.ro Salutare
  11. Multumim. E un inceput totusi. Poate reusim pana la urma sa facem si o schema pe baza info de aici. Salutare.
  12. nimeni... cred ca trebuie sa ne chinuim noi si sa o facem .... schema adica... Salutare.
  13. Ar fi binevenita o schema cu montarea puntii cu diode si releul regulator... sa zicem pentru o Planeta 5... de ex. Eu ma chinui acuma cu o astfel de instalatie electrica. Asa ca invit pe orcine are o schema sa o posteze. Salutare.
  14. probabil am lasat mess-ul pornit acasa, acu sunt la serviciu.... uite ce zic baietii mai priceputi ... " 200 ml la volanta, ulei de motor/amestec/transmisie... ce vrei tu! uleiu' ala de acolo e ca sa nu se usuce simeringurile dinspre volanta si (banuiesc io da' nu bag mana-n foc) sa se raceasca volanta... da' neah, nu prea cred! la cutia de viteze ulei de cutie de viteze... eu recomand mai scump si mai bun, intra intre 800ml si 1 l de ulei, vezi si tu la surubul ala de nivel ce iti arata ca marci ar fi: liqui-moly 75w90 sau 75w80 (215.000) pennzoil sintetic (asta e 235.000 la mine la benzinarie) 75w140 valvoline mineral (170.000) 75w80 eu doar pe astea 3 le-am folosit pe timp de vara si au fost excelente! schimba frumos vitezele, nu mai cloncane cutia, ambreiajul n-are treaba... a! liqui-moly ala l-am folosit si iarna, suuuuper ulei! iarna am mai folosit uleiuri de motor, mobil1 super s (semi-sintetic) 10w40, merge bine dar vara parca e prea zgomotoasa cutia cu el si valvoline dura-blend, ultimu' mai merge si vara " STRESS_L&P Salutare
  15. Salutare se baga 100 ml de ulei ... dar nu stiu de care , foloseste pentru ungerea volantei. Salutare
  16. Da e importanta aprinderea electronica. Deobicei majoritatea inteleg prin aprindere electronica cutiutele alea rosii sau alea negre care nu fac altceva decat sa functioneze ca o platina electronica. Aprinderea electronica la ij-uri ( in special jupiter ) trebuie facuta cu senzori hall si magneti (eliminand platinele) , un modul de comanda si abia apoi o cutiuta rosie( AT 01) sau neagra ( Malvina), eu recomand Malvina. Cu senzorii Hall nu e asa greu de realizat numai ca trebuie sa o proiectezi f. bine, astfel incat sa ai scanteie exact atunci cand are nevoie pistonul. Eu am facut o astfel de aprindere pentru jupiter dar din pacate pe un piston dadea rateuri si nu am mai ajut timp sa ma ocup de ea. Problema principala este sistemul de prindere a senzorilor si cel al camei cu magnet. A mai fi si aprinderile cu senzor hall si microcontroler in care este implementat si sistemul de avans variabil... dar aici lucrurile se complica foarte mult. Daca vrei sa te apuci de o aprindere electronica si ai nevoie de ceva ajutor iti stau la dispozitie... Presupunand ca instalatia electrica a ij-ului este pe 12V solutia completa pt a schimba aprinderea este cea cu senzori hall. Daca nu elimini platinele o sa ai aceeasi problema tot timpul adica reglarea avansului destul de des. Salutare.
  17. da ... si zic ca e de fabrica, inafara de IJ 49,56 nu cred ca rusii au mai facut un monocilindru frumos...
  18. Welcome ... si eu am luat o pauza ... mai demult ... mai vb. bafta in sesiune ! Cat despre Planeta... nu cred ca e tunata, doar daca s-a gasit un hacker sa sparga site-ul oficial al rusilor ca altfel nu-mi explic cum de apare acolo... decat daca e de fabrica Salutare
  19. 4 timpi , un cilindru... Planeta 7
  20. Bravo stress-ule, cred ca esti cam singurul de pe aici care se pricepe intradevar la jupiter. Am si eu unu si nu prea merge ... spre ex : imi bate pistonul stang in chiuloasa. Am incercat sa-i pun aprindere cu senzori ... intradevar reglajul e mai usor dar si foarte sensibil. Mai ramane sa-i schimb chiuloasele, cilindrii si pistoanele. Nu se compara jupiterul cu o planeta, e mult mai misto , dar o planeta e mult mai fiabila decat un jupiter... zic eu. In fine daca reusesti sa termini manualul cred ca multa lume se va bucura, si multi vor reusi sa-si puna motoarele pe picioare. Asa ca bafta cu mana si asteptam sa vedem ce mai e cu manualul. Salutare.
  21. cata_op

    M-am Varsat

    Ai grija cu genunchiul ... Eu acu fix o sapt si 2 zile am cazut cu un moped. Nu ma durea deloc si dupa 2 ore de la cazatura nici nu era unflat. Si acu... am ghips in jurul genunchiului si merg cu carja... Abia peste vreo 3 ore a inceput sa ma doara si nu am mai reusit sa-l pun in pamant. Nu am nimic fisurat sau rupt... doar o simpla contuzie... Salutare.
  22. Uite ce am gasit pe net... http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...st&id=33421 monitorizarea incarcarii... daca te ajuta. Salutare
  23. dioda ... cum e pusa ea ... lucreaza ca o dioda redresoare ... poate pt protectia led-ului
×
×
  • Creează nouă...