arrakis Postat Aprilie 14, 2009 Share Postat Aprilie 14, 2009 (editat) Salutare, In week-end-ul acesta am facut impreuna cu @Andu, o iesire cu motoarele, si am mers la Veliko Tarnovo. Veliko e un oras micut, linistit (mai ales seara devreme si noaptea), situat intr-o zona de munte; si este la aproximativ 200km de Bucuresti. Il recomand pentru: - mancarea ieftina, buna si in cantitati exagerate (asta la restaurantul Tempo Pizza); au niste specialitati de iepure delicioase. - cazare mai mult decat ok la pensiunile din zona (motoarele stau in garaj, nu pe afara); - atmosfera rustica si foarte relaxanta; Banutzi cheltuiti in 2 zile (cu tot cu cazare, mancare, suveniruri, vizitat cetatea din zona etc): ~ 35 euro de persoana (exceptand benzina). Banii se schimba in leva inainte sau dupa granita (noi am schimbat la un peco de-al lor, dupa ce am trecut granita). Si daca va intereseaza mai multe detalii: Am plecat din Bucuresti la 9.00 dimineata cu gandul sa fim acolo pe la 12.00 - 13.00. La ora 12.00 eram undeva intre Bucuresti si Giurgiu si reparam la motoare (bine, recunosc, nu eu eram ala cu reparatul ). Noroc ca unul din noi se pricepea binisor, altfel faceam cale intoarsa..si mancam mici la Snagov in loc de iepuri in Veliko Dupa o ora si ceva de mesterit (rupt 2 suruburi intepenite de la carburatoare), ne-a sosit un ajutor cu niste scule mai smechere (da, e tipul care casca ) Gata si carburatoarele. Cat timp am lucrat noi, o soparla a avut timp sa isi faca cuib in protectiile noastre. In sfarsit la destinatie, la plimbare prin oras. La masa in restaurantul Tempo (gurmanzii din noi isi frecau mainile la vederea bucatelor). Inainte de decazare.. La un "detur" inainte de plecarea spre casa. Si, pe drum la una din opriri. Editat Aprilie 14, 2009 de arrakis2oo6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arrakis Postat Aprilie 14, 2009 Autor Share Postat Aprilie 14, 2009 (editat) Si cateva poze cu rezolutie mai mare. ... Editat Aprilie 14, 2009 de arrakis2oo6 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andu_wasup Postat Aprilie 14, 2009 Share Postat Aprilie 14, 2009 Si de la mine cateva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nox1300 Postat Aprilie 14, 2009 Share Postat Aprilie 14, 2009 frumos, dak stiam nu mai plecam la valcea si venem cu voi.... mai am si acu ceva leva de cheltuit de data terecuta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
banicaiulian Postat Aprilie 29, 2009 Share Postat Aprilie 29, 2009 Foarte frumoase pozele, bravo baieti!.. cred ca fac un comeback spre GS.. ca prea frumos a fost cat l-am avut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Clerval Postat Mai 1, 2009 Share Postat Mai 1, 2009 Foarte frumoasa destinatie, felicitari!!! Pentru cine se mai duce nu ratati Arbanasi, un sat practic lipit de Veliko Tarnovo care este unic, face parte din patrimoniul UNESCO. case din piatra cu acoperisuri de olane. Locul perfect pentru a manca, sunt cateva carciumi dragute. Se poate lua un taxi din VT pentru 5 leva. Recomandari culinare: - slibovita si rachiu bulgaresc, de mare angajament, un must inainte de ciorbita. - bere locala, bolarska - tot ce este din miel, oaie. Ciorbita de miel*****, mancare haiduceasca de miel la cuptor in vas de pamant, stufat etc - ciorba de burta!!! Spre desosebire de cea de la noi se aduce separat si mujdei pentru a o drege - salate, desigur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yedutz Postat Mai 1, 2009 Share Postat Mai 1, 2009 si cine zicea ca in Bulgaria nu prea ai ce vizita!!...bravo voua..asfalt uscat si la cat mai multi kilometri impreuna cu prietenii RESPECT Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate