Sari la conținut

andu_wasup

Membru
  • Număr conținut

    439
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de andu_wasup

  1. Salut! Posesori de cbf 2010+ exista? Sunt interesat de un upgrade la de la cbf 600 2007 la un 1000 2010+. Multumesc!
  2. Salut la toata lumea! Sa tot fie mai bine de 1 an de cand nu am mai intrat pe aici. @northern_freyja, pe mine m-ai salutat intre Snagov si Dn 1. In ce priveste incarcarea, exista un manual de reparatie super bun pentru cbf600s/sa/n/na 2004-2007. Il am eu, cine doreste, lasati un PM cu adresa de mail si il trimit.
  3. @stokerel, nu o lua in nume de rau, sry. Nu imi aduc aminte sa fi citit nicaieri vreodata asa ceva, mi se pare aberant. @dragonlord, Despre aia cu imbatranirea si burta in furtun e alta mancare de peste.Ce vezi tu la suprafata e doar strat de protectie UV, la benzine,uleiuri si bullshit. Iar daca e sa o patesti in mod sigur nu-ti face umflatura ci iti bubuie direct->nah, ca te-am speriat mai rau. Alea cu protectie metalica nu sunt noi(poate doar la noi pe piata de vreo 3-4 ani)si sunt in general pentru curse.Normal ca poti pune si pe o stradala, dar as vrea sa-l vad pe ala care intre 2 semafoare declara cu mana pe inima ca DA, astea fac diferenta. Acuma fiecare stie ce si cum conduce, poate unul vrea un pic de fading dat de furtune iar altul vrea sa vina in cap cand baga mana in frana.
  4. 2 ani? conductele de frana? nu te cred!
  5. Salut! Nu o sa-l vezi in veci decat daca dai carena jos, ceea ce nu are rost. Iti explic pe partea dreapta a motorului,pe stanga e identic doar ca tb cu cealalta mana. Deci, te pozitionezi in fata motorului, pe vine, fix cum e asezat motorul asta in poza. Bagi mana stanga de jos in sus pana in spatele farului de faza lunga. Pipaie dupa cauciucul mare ''garnitura'' care vine peste farul de faza lunga.Te uiti la far din fata lui ca sa te orientezi cam pe unde esti cu mana.Bun, muti mana spre becul de pozitie si vei da peste rotita de orientare a farului.Deasupra si mai la stanga(cum te uiti la motor din pozitia asta) vei gasi niste striatii de aerisire in jurul becului de pozitie.Daca te uiti la becul de pozitie de afara vei vedea acele striatii care merg pana in spate.Bun, ai gasit striatiile, fix sub ele e becul de pozitie, ar tb sa simti un cauciuc moale.Apuci cauciucul asta cu 2 degete si incepi sa misti usor stanga dreapta.Daca te uiti la becul de pozitie de afara in timpul asta iti vei da seama ce forta sa aplici, cum sa-l misti etc.Nu e nevoie sa invarti de nimic.Ai grija sa nu tragi de firele becului ca ramai cu ele in mana. De pus la loc :pasi inversi doar ca te uiti de afara prin gaura becului de pozitie sa vezi cand l-ai nimerit pe gaura.
  6. Ca simeringuri mie mi-au fost recomandate Ariette si Athena. Am luat de la mymoto, din Cotroceni. Setul contine 2 garnituri de etansare, cele de praf se vad separat. Service- fabio, are userul bozoro si site-ul http://www.motoechipamente.ro/. Bafta!
  7. Salut! La ulei eu merg pe Motorex Top Speed 10w40. Cu motul era cutia mai rigida, e adevarat ca la vremea aia avea doar vreo 4000 km motorul, poate si d-asta. Am luat de fiecare data de la mymoto. Filtrul de ulei Champion F308, au la louis. Sau Hiflo HF204, cred ca de la mymoto. Filtru de aer, la louis au Champion sau Delo. Am pus si champion si delo,fara sa simt diferente. Nou sa fie. Ar trebui unse cablurile, reglate jocurile in cabluri si cam atat. Nefiind o moto pretentioasa nu ai lista de 1 pagina gen suzuki gs500 Cati km are motorul? Cati km ai mers cu bujiile actuale? La ultima revizie s-a facut si sincronizare? Eu i-am facut sincronizare la fabio - motoechipamente.ro Date despre ce ar trebui facut la fiecare revizie gasesti in manualul utilizatorului. PS: Daca am retinut bine esti din Bucuresti, cand vrei sa te ocupi de ea te asist cu placere. Ma gasesti pe ym andu_wasup. Bafta!
  8. Anvelope : michelin pilot road 3. Am avut pilot road 1 foarte ok, deci am mers pe ideea de upgrade. Mai stabile reci PR3 fata de PR1. Michelin are o 'duda', se dezumfla.Umflare 1 data pe saptamana sau spray pentru pori Lada(Kaufland 23 lei) cunoscut sub denumirea de spray de pana desi nu are nici o treaba ca nu-ti repara o gaura de cui. Placute de frana: Nissin de strada NS semi-metalic - cbf600sa 2007 fara ABS Antigel: amestec homemade antigel roz de la Agip parca.Amestec 50-50 pentru -25 grd. Testat de mine antigelul in congelator de -30, fara probleme. Ai grija la ''nu ataca aluminiul'' si fara nitrati,fosfati. Cel mai bine daca astea nu sunt trecute pe recipient nu cumperi. Lichid de frana: dot 4 de la Agip recipient de 250 ml parca, foarte ok. Au si 5.1 dar nu e necesar. Bateria se scoate dupa desfacerea suruburilor care tin saua pilotului si inlaturarea acesteia. Faruri: reglate si cu becuri bune gen osram night breaker n-ai nici o treaba. De asemenea osram duty, cele obisnuite de auto merg bine. Restrange suruburile de la galeria de evacuare, toba creeaza vibratii. Atentie sa nu rupi suruburile,in nici un caz sa nu desfaci la cald. Restrange placutele de reducere a vibratiilor de pe scarite,dar nu exagerat ci doar cat sa tina sa nu se desfaca. Unge cablurile de acceleratie, ambreiaj, soc. Personal le dau cu ulei de transmisie, nu vaselina sau wd40.
  9. 2.In trusa de moto ai o cheie speciala cu cioc care se potriveste pe canturile alea de la suspensie. Fa-ti rost de o teava de juma de metru in care sa bagi manerul de la cheie,fixeaza cheia in canturi si trage in sensul acelor de ceasornic pentru suspensie mai tare.Nu te speria daca ti se pare ca e intepenit,doar trage mai tare. Atentie,suspensia doar se intareste,nu se ridica!
  10. Iti trebuie piesa 7 de aici inteleg,alege tu mai bine anul daca nu e corespunzator. La o cautare pe google mi-a dat asta. Au si user pe forum ''kampur motors'',insa cred ca mai sunt si altii care aduc,foloseste search. Bafta!
  11. @thrill, inainte sa mergi la service poti face tu cateva verificari simple. Pentru faza scurta(toate verificarile cu contactul pus): 1.siguranta si firele aditionale.Scoate siguranta si pune un voltmetru pe mufe,trebuie sa ai tensiune.Daca nu ai tensiune,urmareste schema electrica si vezi de unde vin firele. 2.papucii de la bec,curatare si verificare contacte. 3.butonul de schimbare faza scurta-lunga,curatare si verificare tensiune. Pentru racire: 1.treaba cu siguranta... 2.pe radiator ai termo-cupla(pe partea stanga a radiatorului)- asta se ocupa de pornirea ventilatorului.Are un singur fir(verde) cu papuc pe care il scoti.Cu papucelul in aer pornesti motorul.Da papucul la masa si ar trebui sa porneasca ventilatorul.Daca porneste e termo-cupla de vina. 3.firul verde de la termo-cupla intra in ventilator pe la partea inferioara,impreuna cu firul rosu.Curata/verifica mufa asta.De asemenea mai e o mufa deasupra ventilatorului si un pic mai in spate,la fel curata/verifica. Inainte sa te apuci de treaba fa-ti rost de schema electrica.Daca undeva nu ai tensiune, vei sti de pe schema incotro sa te indrepti. Bafta!
  12. @stokerel,tuburile de cauciuc sunt tinute fix pe pozitie in interiorul airbox-ului - tuburile au o margine mai lata care se sprijina pe un canal parca sau ceva de genul. Lipitura pe care o vezi tu ar fi trebuit sa fie doar un etansant caruia i s-a gresit reteta,zic eu. Si la a mea 2007 e exact la fel. E urat,insa nu dauneaza functionarii.
  13. Sageata trebuie sa indice zona verde.
  14. Spune-i frate pol pozitiv si pol negativ atunci daca tot esti tu mai smecher.
  15. Salut! In mufa stopului de frana de pe motor uita-te dupa un fir verde/galben-asta ar tb sa fie.Fir verde e pozitie si maro e nul, restul din mufa sunt semnalizari. Spor!
  16. Adam,in ce sens nu face fata cu pasager? Ca se simte diferenta intre cu/fara pasager e adevarat. Putin pe accelerare,ceva mai mult pe franare. Pe curbe nu pot iesi din sa asa cum as vrea cu pasager dar asta nu inseamna ca nu ma infig in fiecare curba. Aici sunt multe chestii discutabile de fapt,insa cel mai important aspect este increderea pasagerului in pilot,restul cu ce sa faca/nu faca pasagerul vin de la sine. Insa ,pana la a nu face fata io zic ca mai e destul.
  17. Salut! E frig,e urat afara si am timp liber so au rezultat : 1. rail pentru topcase homemade copie dupa cel de la givi din louis cod 10024283 2. extensie cric(neterminata inca) copie dupa cea de la touratech Recenzie la accesorii home made: 1. proiectoare 2. extensie aripa fata 3. grila radiator 4. ungere lant 5. rail topcase 6. extensie cric 7. crampbuster Pentru curiosi,de ce home made si nu cumparate? Pentru ca am scule si e fun!!! PS: ce anvelope ai luat pana la urma?
  18. Eu am michelin pilot road pe care le consider f bune.Pe viitor o sa iau pilot road 2 care ar trebui sa fie superioare. S-a vorbit in nu stiu ce topic despre anvelope de aici. In colt dreapta sus pt limba romana si moneda euro .Preturi mai bune decat la noi,transport intradevar cel declarat de 6 euro,clientul multumit. Personal nu am comandat inca de la ei.
  19. Pe micro-fisa asta apar cele 2 stuturi care te intereseaza.Urmareste in imagine unde intra capacelul 40(pe carb. din stg. sub soc ar tb. sa-l gasesti) si furtunul 46. Bafta!
  20. Am specificat ca ''Eu am ceva in genul...'' nu exact ala. Ce am eu e in pozele atasate.
  21. Ai putea adauga pentru estetica/utilitate un fender extender in genul click aici Chestia asta mica te scapa de noroiul ala enervant care se fixeaza pe mijlocul radiatorului si de care nu scapi decat foarte greu.Eu am ceva in genul de mai bine de 1 an si sunt multumit de cat de curat e radiatorul.
  22. Salut si bine ai venit! Ai grija de ea si o sa aiba si ea grija de tine. PS: Nu baga in seama rautatile gratuite si nefondate ale celor care se zgarie pe ochi in momentul asta
  23. Eu am manere incalzite pe cbf sunt saito din louis luate in urma cu 1 an si ceva cu 29 euro la reducere.Dezavantaj: au 2 trepte de 10w,respectiv 30 W.Merg cu ele preponderent pe 30 W. Pe gs-ul 500 de dinainte aveam saito 2 care acum vad ca louis le comercializeaza cu 49 euro.Au 3 trepte de 10,20, 40W.Mergeam de obicei pe treapta de 20 W. Dezavantaje la saito: sunt butucanoase si dureaza un pic pana te obisnuiesti cu ele. Avantaje la saito:ieftine,rezistente si la manevrare si la intemperii. Daytona sunt ergonomice,subtiri dar doar 15 W pe treapta 1.Pe treapta 2 la 50 W e prea mult. Alt dezavantaj ar fi ca intra apa in caseta de comanda si nu mai merg - sau merg cand vor ele. In louis toate au acelasi pret 49 euro.
  24. Adam: 1 tip de discuri - fals sintetice=sinterizate fals peste 100 grd. Celsius corect,chiar spre 400 nodular=modular fals Pana mea,daca iti pun in brate un disc de motocicleta de fier o sa juri ca e otel si ca poti sa pui pe el sinterizate si o sa te intrebi dupa 10k de km de ce dreaqu arata atat de rau. Greseala mea mi-o recunosc. Nu am studiat anii si echiparea pe cbf. Cu abs sau SA vine sigur cu discuri de otel pe care se pot pune sinterizate.
  25. Mai citeste inca o data fix articolul postat de tine: printre randuri iti vorbeste despre discuri gray iron/cast iron in comparatie cu stainless steel. Pe primele nu se monteaza sinterizate.
×
×
  • Creează nouă...