Sari la conținut

ROMANIA in ~4000 km


Postări Recomandate

S-a terminat si concediul pe motoare. A fost superb.

2 motoare: eu pe Honda CB 500, si un prieten cu suzuki marauder de 800 si un prieten pasager in a doua jumatate a concediului.

 

traseul a fost cam asa:

 

Brasov - Fagaras - Talmaciu - Ramnicu Valcea - Tg Jiu - Petrosani - Hateg - Hunedoara

 

Hunedoara - Sebes - Alba Iulia - Turda - Cluj - Gilau

 

Gilau - Cluj (schimb ulei la romi moto) - Gilau (iar) - Huedin - Cabana Vladeasa (in apuseni la 1400m altitudine - drum offroad, am stat 2 nopti intr-o tabara de astronomie)

 

Cabana Vladeasa - Huedin - Baia Mare - Baia Sprie

 

Baia Sprie - Sighetu Marmatiei - Valea Izei - Bistrita - Reghin - Sovata - Odorneiul Secuiesc

 

Odorhei - Rupea - Brasov (doar 1 ora, am lasat acasa hainele murdare) - Sinaia - Campina. Aici ne-am despartit pt o noapte, eu spre Targoviste, prietenul meu in Bucuresti sa ia un prieten pasager si noaptea pe la 1 ei au plecat din Bucuresti

 

Targoviste - Valenii de Munte - Siriu - Ozun - Sf Gheorghe - Baile Tusnad (unde ne-am cuplat cu 2 motociclisti polonezi)

 

Baile Tusnad - Miercurea Ciuc - Georghieni - Cheile Bicazului - Lacul Bicaz (tot cu polonezii, 15 km prin padure pana am dat de-o pajiste cu iz de mongolia unde caii pasteau liber iarba mica si tare, lacul suberb in apropiere)

 

Lacul Bicaz - Valea Bistritei - Vatra Dornei

 

Vatra Dornei - Campulung Moldovenesc - Gura Humorului - Suceava - Falticeni - Targu Neamt (cetate superba). Amicul meu a facut o tura pana la Piatra Neamt, si s-a intors noaptea pe la 12.

 

Targu Neamt - Pascani - Iasi. Am fost si pana in Vama cu Moldova (sa vedem si noi Romania de peste Prut. E amuzant de fapt, pt ca am intrat in vama si-am rotit sa iesim pt ca nu se vedea mai nimic, numai sa ne intampine vamesul care ne-a spus ca tre sa stam vreo 3 ore sa dam explicatii de ce-am intrat in vama...pana la urma baiat fain, ne-a intales si ne-a lasat sa plecam).

 

Iasi - Vaslui - Barlad - Tecuci - Galati - Braila

 

Braila(am trecut dunarea bac-ul) - Tulcea - Murighiol (excursie in delta dunarii - 2 ore cu barca - SUPERB)

 

Murighiol - Tulcea - Babadac - Connstanta - Mamaia (o baie in mare) - Harsova - Tandarei - Faurei. Amicul meu a continuat pe Siriu - Brasov (a ajuns noaptea la 11)

 

Faurei - Buzau - Nehoiu (nori urati, caiuciuc fata tocit tare, asa ca m-am intors spre dn1) - Buzau - Mizil - Ploiesti (cred ca de la ploaie i se trage numele) - DN1 - Brasov

 

 

voi reveni cu poze si alte detalii

Mesaj completat

si ceva poze...

Mesaj completat

Cazarea a fost in principiu prin campinguri cu cortul si unde am mai apucat...

 

Ziua 1:

Am inceput mai greu, pt ca intentionam sa plecam de vineri seara, cu oprire la Breaza unde era intalnirea moto. Am fost si anul trecut si vroiam sa revenim pt ca ne-a placut. Insa pregatirile cu bagajele au durat mult, in plus ploua in contininuu si nu vroia sa se opreasca, a.i. pe la 8-9 seara am decis sa amanam plecarea pt sambata dimineatza, si pe alt traseu. Zis si facut, la 7 jumate am plecat spre sibiu. Ne-a plouat marut primii 30-40 de km, si era ceva ceata. Hainele de ploaie improvizate a lui sorin s-au dovedit inutile, insa cele de pescar ale mele si-au facut treaba.

Am ajuns in Fagaras, unde am facut prima pauza si-am vazut cetatea inconjurata de-un canal de apa, misto.

Am continuat in forta pt ca ni se parea ca suntem in intarziere spre sibiu, si pt prima data am vazut drumul pe valea oltului, care ne-a placut.

Fiind sambata, evident a fost trafic in zona calimanesti-caciulata, dar am trecut si de zona aruncand priviri la peisajele frumoase. Ploaia de mult uitata s-a transformat in canicula pe masura ce ne apropiam de Ramnicu Valcea. Aici, la 32 de grade (rar pt brasov) am mancat pe-o banca in centru.

A urmat un drum lung spre targu jiu, printr-o zona plina de sate, drumul bun insa cam incet. State avand case intretinute, oamenii pareau gospodari, nici urma de gunoaie, tiganii s.a.

Am ajuns si in Tg Jiu, unde nu am zabovit f mult admirand operele Brancusiene. Mi-a placut parcul din jurul Coloanei Infinitului, bine intretinut, gazon frumos, udat etc.

Pe drumul spre Petrosani norii si-au facut aparitia si se vedea cum se surg stropi grei din ei mai in departare. Am tras aer in piept, am luat "hainele anti-ploaie" din dotare si-am continuat. Dupa cateva sute de metri prin ploaie torentiala, amicul meu n-a mai rezistat si ne-am adapostit la o benzinarie. Ploaia totusi se parea ca ne-a cam ocolit, asa ca in scurt timp am continuat pe Valea Jiului. Valea Jiului s-a dovedit a fi unul dintre cele mai frumoase drumuri. Serpuind pe langa apa, drumul prin padure s-a dovedit a fi mai bun decat 10 cafele.

Ajunsi pe la Petrosani, mi-am pus intrebarea de unde atatia mineri, pt ca orasul parea mic. A urmat un drum lat, neumblat si Hategul si nu mult dupa aceaia ne-au intampinat palatele tiganesti din Hunedoara, un oras inca gri, insa colorat de motoarele pe care le-am intalnit pe drum. Intr-un tarziu am ajuns si la Free Bickers Week, desi nu prea stiam initial unde e. La capul unui sat, ceva distanta pe pietris, parea ciudat, insa dupa ce-am intrat am simtit ca-si merita numele.

 

 

 

Mesaj completat

ziua 2:

Am plecat de la Hunedoara cu o oarecare mahmureala lesne de explicat, si fara sa stim sigur unde vrem sa ajungem.

Aveam vreo 3 variante: prima era in Padis unde ne-am fi intalnit cu un prieten. Acesta insa si-a scurtat perioada si a cazut si varianta. A doua varianta era Vladeasa, insa fiind departe si stiam ca avem un drum lung si offroad ne-am mulmuit sa campam la Gilau, langa Cluj.

Drumul a fost cam plictisitor si aglomerat, fiind DN1 era de asteptat...insa Cluj-ul m-a ametit de-a binelea, trafic, totul mare desi f bine semnalizat.

Campingul de la Gilau (ElDorado) ne-a facut sa ne simtim ca in straintate, in parte pt ca tipul de la front desk se chinuia sa vb romaneste si ne-a gresit orice socoteala a incercat sa faca, dar si pt ca desi erau numai cativa oameni intr-un camping f mare, toti erau blonzi si n-am auzit vorbindu-se romaneste. Cred ca patronii ne-au facut o vizita pe la 11 seara sa ne intrebe daca avem grija de foc, un cuplu pe la 50+ ani, straini, despre care am dedus ulterior ca trebuie sa fie patronii. Primul nostru camping ne-a costat vreo 23 de roni de persoana (un cort, 2 pers, 2 motoare, fiecare cu taxele ei) dar conditiile au fost foarte bune. Totusi, evitati zona dreapta-spate pt ca un canal suspect arunca parfumuri greu suportabile ori de cate ori se lasa briza...Totul a fost misto, desi a trebuit sa cumparam niste lemne de la benzinarie iar matza locala ne-a furat ditamai pulpa de pui ce-o pregatisem cu atata grija si pe-o foame atat de mare de-am zis c-o pun pe ea pe foc in schimb...

 

ziua 3:

Daca ziua 2 s-a dovedit a fi o zi de relax, aventura avea sa revina in forta in ziua 3. Ne-am lungit si levenit cu plecarea din camping, ca sa aflam pe la 12 fara ceva ca la 12 tre sa parasim campingul. Frate...bagajele alea imi luau o ora sa le asez...ne-am grabit si-am plecat fara sa dam ziua buna la iesire, cu directia Cluj.

Am descoperit ca incarcatorul alimentat de priza de masina pt telefoanele noastre (ambele sony-ericson) nu functioneaza, asa ca la cluj ne-am dat pe acoperisul mall-ului (f misto, sens giratoriu pe acoperis :D ) in cautare de incarcator care sa functioneze. Dezamagire, ashtea le scot la vanzare dar nu merg. Probabil ar putea fi folosite numai la a-i strangula de gat pe ashtea de le vand...asta e, fara incarcator pt ca nu aveam nici unul de priza normala...un telefon aproape descarcat ca a cantat pana tarziu in noapte....asta e

Prin cluj ne-am gandit sa facem o vizita la RomiMoto. Si daca tot am ajuns acolo, le-am dat motoarelor sa bea ulei nou. Foarte de treaba tipu de acolo, recomand atat comenzile online cat si vizita direct la sediu.

Se face ora 4 jumate si noi aveam de mers in apuseni...Dau un telefon, aud ca au urcat la cabana pana si un matiz si-un golf....eh, noi cu motoare nu o sa avem probleme...Intrati pe off-road drumul nu se mai termina...ne-am chinuit sa urcam, practic am mers cam intr-a I-a, sorin a luat o cazatura stupida incercand sa se sprijine intr-o groapa...dar am ajuns intr-un final, transpirati si obositi la cabana. Aici, am regasit prieteni vechi, oameni noi pasionati de astronomie, profesionisti in fotografie, telescoape mari s.a.

Doua nopti au fost super, insa ma stresa drumul la vale...

 

ziua 5:

Stiam ca mai exista un drum, mult mai scurt (4 km de drum rau v.s 10 km) insa pe unde masinile nu prea au ce cauta...Ne-am luat inima in dinti si-am luat-o pe al doilea drum. Recunosc ca a fost cea mai grea provocare pe motor pe care-am trait-o. Am luat 2 trante, pt ca motoru din cand in cand fugea pe drumul cu panta serioasa presarat 100% cu bolovani. Aici am asistat la un moment tragi-comic. Sorin, cu marauderul lui de 230kg+bagaje a intrat intr=un moment de dezechilbru si s-a chinuit sa indrepte motoru cateva secunde bune...dupa ceva timp a decis sa abandoneze, insa abandonul a fost total pt ca a cazut ca lemnul, fara nici o incercare sa iasa de sub motor. Mare noroc cu cob-urile lui laterle mari pe care s-a sprijinit motorul. S-a ales doar cu o zgarietura mica la glezna.

Am ajuns la zona prietenoasa a drumului absolut epuizati, si ne-am revenit pe parcurs. Viteza de 60 km/h mi s-a parut ametitoara in momentul in care am dat de asflat :D

Am continuat spre Sighetu Marmatiei, insa se facea tarziu, iar drumul de la Baia Mare la Sighet stiam ca e unul cu multe serpentine. Asa ca ne-am uitat pe GPS pt ca zicea ca ar fi un camping langa un lac...am ajuns la locul cu pricina, care e dupa Baia Sprie sa gasim un lac f misto, in care se oglinea un hotel fitzos...nici un cort, nici o sansa...Am dat de-un motociclist local chiar in parcarea hotelului care a fost foarte amabil sa discute cu noi si sa ne dea niste sfaturi cu zone unde am putea pune un cort. Intamplarea a facut sa ne auda discutia nea vasile, care era paznic la cladire in constructie. Ne-a invitat sa dormim inauntru, fara sa ne ceara bani. Ba mai mult, am stat la povesti sub un paharel doua de palinca, branza, ceapa etc. Un om cu inima buna ce ne-a inspirat si ne-a lasat o impresie buna despre zona asta a tarii dragi.

post-26493-1251726990_thumb.jpg

post-26493-1251727006_thumb.jpg

post-26493-1251727141_thumb.jpg

post-26493-1251727172_thumb.jpg

post-26493-1251727214_thumb.jpg

post-26493-1251727220_thumb.jpg

post-26493-1251727225_thumb.jpg

post-26493-1251727231_thumb.jpg

post-26493-1251727242_thumb.jpg

post-26493-1251727250_thumb.jpg

post-26493-1251727264_thumb.jpg

post-26493-1251727268_thumb.jpg

Editat de DeepSky
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bai baieti, ce inseamna lipsa de comunicare.... eu am facut o tura similara, oleaca mai lunga prin Bulgaria. La Hunedoara imi cautam tovarasi de drum....

Eu am mai scris inainte sa plecam in cateva topicuri, si chiar era sa ni se mai alature cineva...Altfel, eu am salutat pe drum multi tovarasi, insa am calatorit singuri cu exceptia a 2 zile cand ni s-au alaturat 2 polonezi

Mesaj completat

ziua 6:

Ne-am trezit dimineatza pe la 6 si ceva, pt ca la vreo 7 veneau muncitorii la munca dar si pt ca aveam drum lung in fata.

Era miercuri dimineatza si stiam doar ca vineri dupa-amiaza prietenul meu trebuia sa ajunga in Bucuresti sa ia un prieten pasager si ca Maramuresul si restul zonelor nu trebuie ratate, asa ca am plecat spre Sighet urmand sa o luam apoi spre sud pana la Odorhei, unde stiam ca putem campa in curtea unui unchi al lui Sorin.

Drumul pana la Sighet a fost superb, multe serpentine frumoase pe racoarea diminetii. Ne asteptam sa fie un drum prost, cu gropi insa s-a dovedit a fi chiar acceptabil.

La intrarea in Sighet am vazut indicatoare catre muzeul satului maramuresean, asa ca nu am mai stat pe ganduri si l-am vizitat. Tot in Sighet am vizitat inchisoarea comunista unde au fost torturati si omorati multi intelectuali romani. Si nu am putut pleca spre sud fara sa trecem pe la cimitirul vesel de la Sapanta.

Am pornit intr-un final spre sud, pe valea Izei. Drum destul de prost, sate multe, nu mi s-a parut atat de spectaculos cum era laudat. Frumos a fost intre Nasaud si Bistrita, culminand cu Bistrita unde am ramas socat de densitatea de fete frumoase :P

Am continuat spre Reghin, desi ne pregatisem pentru inca o sesiune de drum prost am descoperit un asfalt super intr-un teritoriu deluros extrem de frumos spre Sovata si apoi la Odornhei. Lung drum, dar frumos...acum eram mai aproape de Bucuresti

ziua 7:

a urmat un drum de cosmar pana in drumul european ce leaga Brasovul de Sighisoara. Pe masura ce ne apropiam de casa (Brasov) ne simteam din ce in ce mai prost. Am stat doar o ora, cat sa facm un schimb de haine si-un dus si-am plecat repede mai departe, pe DN1. Eu am luat-o spre Targoviste la prietena mea in timp ce amicul meu a continuat spre Bucuresti.

ziua 8:

am fost trezit de-un telefon pe la 9 dimineata, nebunii ashtea nu au vrut sa doarma in Bucuresti si-au mers toata noaptea pana ce-au ajuns undeva dupa Valenii de Munte. M-am grabit sa ajung la ei, si ma asteptam sa fie cu cearcanele mari dar s-a dovedit a fi in forma relativ buna, in ciuda faptului ca nu au dormit. Am continuat drumul prin satuce pana ce-am iesit in drumul de Siriu. Frumos, drum, frumos baraj desi l-am mai vazut de multe ori. Iar ne apropiam de Brasov, dar inainte am cotit-o spre Sf Gheorghe si apoi pe cel mai prost drum european pana la baile tusnad, unde trebuia sa fie un camping ceva...

La un moment dat am inceput sa vad luminile de la niste motoare in oglinzi. Ma asteptam sa treaca de noi usor, pt ca cam toti motociclistii trec de noi usor...Dar s-au tinut dupa noi pana ne-am oprit in Tusnad, ca sa descoperim ca erau 2 polonezi plecati aiurea ca si noi fara un scop precis. Campingul a fost cu galagie, muzica, destul de aglomerat. Ne-a costat vreo 10 ron/pers, am facut rost si de lemne de foc. Povestile despre ursul ce s-a plimbat cu o noapte in urma pe langa gardul unde pusesem corturile nu ne-au ingrijorat prea tare, insa usa lasata deschisa de langa cortul meu m-a facut sa inghit in sec...

Mesaj completat

ziua 9:

Ce-a de-a noua zi se promitea a fi mareata. Polonezii, calatori mai experimentati ca noi si-au strnas totul in 10 minute. Un cort neagatat in cuie, case-urile laterale fara chingi, corzi elastice si genti incomode....Am plecat spre Bicaz trecand prin ametiotoarea Miercurea Ciuc al carui drum ne-a deviat de-am ajuns prin spatele blocurilor. Mereu atenti la drumul cu capcane, am inceput sa urcam pe bicaz. M-am simtit pe transfagarashn din nou, si la fel si polonezii care desi nu prea stiau multe despre romania au stiut totusi de transfagarian cum ziceau ei si le-a placut enorm. Drumul a fost spectaculos, insa cratere in asfalt la tot pasul. Pe la Lacul Rosu, puhoi de lume, n-aveai loc sa arunci un ac intre ei. Nu am vrut sa zabovim mult, dar n-am avut incotro pt ca drumul era blocat de un tir v.s. un autobuz care incercau sa treaca unul pe langa celalalt. Dupa vreo 10 minute de spectacol si doar oglinda unei dacii indoita s-a deblocat drumul si-am continuat spre spectaculoasa zona a cheilor. Aglomeratia si haosul asociat parca m-au impiedicat sa ma bucur cu adevarat de peisaju spectaculos care era o premiera pt mine, si mi-am promis ca voi reveni curand. Intr-un final am ajuns la baraj unde am ramas surprins sa descopar case plutitoare, vaporase s.a.

Ne pregateam sa ne luam la revedere de la polonezi, cand, probabil stresati de un alt motociclist prea zelos si dornic sa le explice cum si cand sa calatoreasca, polonezii ne-au propus o votca pt seara.

Ne-am infipt la niste mititei cu mustar, dupa ce o tipa super-model ne-a spus fara scrupule ca nu are paine si sunt unii ce astepta de juma de ora. Asta e, instinctul foamei a fost mai puternic decat cel "de baza", asa ca am mers alaturi si-am comandat fara probleme. Unul din polonezi a spus ca o sa-si deschida afacere cand se intoarce acasa, pt ca la ei nu au ajuns micii.

Campingul oficial era o chestie supra aglomerata, cu ceva casute, clar, nu era de stat, asa ca am luat-o usurel pe langa lac, prin padure. Cand eram gata de abandon, un indicator zicea camping 15 km, pfff...Asta e, ne-am prafuit pe offroad sintr-un final am ajuns pe o pajiste mare mare, cu ceva masi parcate, 2-3 corturi si un banner mare la intrare cu camping 15 ron. N-am prea inteles cum putea sa fie asta camping, ca nu era nimic amenajat. Am gasit si niste casute pe acolo, si-un bar cu votca si alte bunatati. Tanti de la bar, in descrierea ei destul de realista "baba nebuna" ne-a explicat ca tre sa punem corturile in fata barului ca altfel vine unu mic negru si rau si ne cere taxa. In afara de votca care s-a dovedit a avea doar 28 de grade a fost perfect.

 

Mesaj completat

ziua 10:

se facu si a 10-cea zi de cand eram plecati. Ne-am luat la revedere de la polonezi, cu promisiunea sa ne mai auzim pe net, si ca, daca vreodata mergem in polonia ne vor primi cu cea mai mare placere. A urmat drumul prin padure, care nu stiu de ce dar mi s-a parut mult mai scurt, iar apoi incet incet spre Vatra Dornei.

O zona f frumoasa, mergand pe malul Bistritei, si prea putin umblata. Pacat de drum, care a fost destul de prost. Aproape de vatra dornei s-a schimbat si drumul, si 90 mi se parea o viteza f mica. Am reusit sa gasim un camping chiar in oras, iar ca orice camping ce se respecta o bucata de drum trebuia sa fie cu pietris si in panta...

Conditii f bune in camping, 10 ron / pers, desi am pus 2 corturi. Cred ca e un camping solicitat pt ca desi era in timpul saptamanii erau ocupate cam toate casutele.

Au urmat un dus si-un gratar mult asteptate.

ziua 11:

am continuat drumul prin taramuri moldovenesti, care spre surpriza noastra beneficiaza de unele dintre cele mai bune drumuri. Late, desi pe alocuri in constructie, pe dealuri si prin curbe, am trecut prin Campulung Moldovenesc si Gura Humorului. Aici, m-am ofticat ca am uitat sa iau un nr de tel a unei prietene motocicliste, venite din italia in concediu. Eh, asta e, ramane sa ne intalnim cand om merge intr-o tura pana in Italia :P. Zona f frumoasa, curata si ingrijita cu Voronet-ul care produce bani pe banda, si te costa 10 RON sa-i faci poza...in principiu zona care mi s-a parut a fi populata cu oamenii cei mai gospodari :P

Drumul ne-a dus pana la Suceava, un oras pe care am vrut sa-l vizitam...insa ce sa vizitam? Cetatea de scaun, trebuie sa aiba asa ceva ca doar a fost capitala. Si are, o cetate frumoasa, cu ziduri mari, insa fara sa fie amenajata in interior. Practic, o serie de ziduri si camarute despre care cu greu iti imaginezi la ce-ar fi bune...

Am continuat spre sub, cu intentia sa ajungem la Piatra Neamt, insa la Targu Neamt ne-a atras atentia indicatoarele catre o alta cetate. Ei...aici am avut o surpriza f placuta, cetatea este superba, a fost refacuta cu fonduri europene si sincer, o gasesc cea mai misto din cate am vazut prin tzara...

Am avut noroc sa dam peste niste prieteni, un cuplu, chiar la baza dealului cetatii, asa ca am incercat sa gasim o cazare impreuna. Zis si facut, ni s-a recomandat de la taraba cu suveniruri o locatie, aproape de cetate. Aici am stat la casute, 20 RON / patul. In final, patronul ne-a lasat singuri in toata curtea care beneficia si de-o casa in constructie dotata cu bucatarie, baie, un living cu tot ce trebuie, si in plus ne-a promis ca nu mai aduce pe nimeni altcineva, ceea ce a insemnat ca-am dormit singur in casuta. Ne-am pus la un gratar si-un pahar de vorba, in timp ce sorin a decis s-o ia la drum pana la Piatra Neamt, sa se intalneasca cu o prietena. Asta desi drumul noaptea nu e tocmai recomandat motociclistilor...dar nici povestile cu iluziile sau halucinatiile ce le-am auzit cand s-a intors nu l-au invatat minte. S-a incheiat inca o zi buna...

 

Mesaj completat

ziua 12:

dupa o noapte la casute, dimineata a trecut f repede :P

Ne-am odihnit mult si bine, mai ales daca tinem cont ca noaptea trecuta la Vatra Dornei fusese frig tare, si ceata deasa cand ne trezisem...

Am plecat spre Iasi, un oras mare pe care nici unul dintre noi nu-l mai vizitase. Ca-n orice oras mare, drumuri proaste, aglomerat dar si ceva cladiri interesante...Mult mai interesant a fost sa cautam un loc de campare. Ne-am cam ratacit asa luandu-ne dupa indicatiile unora, iar intr-un final am ajuns la o zona mare, cu lacuri. Incredibil, dar nu am avut unde sa punem cortul acolo....un camping cu casute care se puteau inchiria doar ziua si in weekend !? Un iesean ne-a explicat ca ar fi un camping mai incolo...la un alt lac, asa ca am continuat inspre directia cu pricina. Am gasit si indicatoare, insa s-au dovedit a fi mincinoase....unde scria 1 km mai erau 2, unde scria 700 de metri mai erau 1 km si ceva...Drum cu pietris, printr-un sat, panta...asta e, eram caliti deja :D

Am ajuns la locul cu pricina, frumusel. Casute, teren fotbal, ponton si barcute de plimbat pe lac...insa nici un spatiu pt corturi. Intr-un final ne-au lasat sa punem un cort pe un petec de iarba moale pt 10 RON / pers. A fost super fain, iar dimineatza la plecare ne-au facut cinste si cu o cafea.

ziua 13:

am plecat cu gandul sa mergem pana in vama, sa vedem si Romania de peste Prut :D. 20 de kilometri, pe vant...dar am ajuns si n-am stiut sa ne oprim inaintea barierei. Am facut o tura in interiorul vamei iar la iesire surpriza...vamesul ne-a spus ca avem de stat vreo 3 ore sa dam explicatii de ce-am intrat in vama. Dupa ceva negocieri ne-a lasat sa plecam si dusi am fost...Aveam drum lung in fata, trebuia sa ajugem tocmai la Braila, la niste rude de-ale mele, asa ca am decis s-o luam pe calea cea dreapta, adica prin Vaslui, Barlad, Tecuci, in loc de Bacau. N-am mai vazut nici mausoleul de la Marasesti...asa mare ne-a fost durerea de poponet...Vantul constant sufland din lateral m-a cam zapacit, dar am ajuns in Galati intr-un final, unde ne-am relaxat cam mult pe faleza...A urmat Braila, unde am vazut cei mai nebuni soferi. Ne-au primit rudele, asa cum se face, si ne-am relaxat in voie buna...

ziua 14:

promisiunea de a se trezi la 7 dimineata a fost incalcata, si nu vreau sa sugerez nimic insa pe ashtea 2, care au impartit un pat i-am gasit la bustu gol dormind adanc pe la 9 jumate...

Am trecut Dunarea cu Bac-ul, misto si ne-am delectat cu unul dintre cele mai deosebite si frumoase drumuri, pana la Tulcea. Intai pe dig, cu mlastini in dreapta, apoi pe dealuri maro si serpentine originale.

Am ajuns si la Tulcea, si imi tot aduceam aminte de filmul vacantelor noastre, ala cu marinarii...Speranta :ph34r:

Intentia era sa ajungem in Sulina, dar care, cum...nu aveam idee. Am ajuns la un loc unde se trece Dunarea cu Bacul, si ne-a explicat un nene ca nu prea avem cum sa caram si motoarele pana la Sulina, pe vapor...asa ca am dat niste telefoane si=am aflat de o alta destinatie, unde stiam ca se poate ajunge cu motoarele.

Am ajuns in Murighiol, dupa 30 de km de drum saltaret dar mai bun decat ne-am fi asteptat. Din loc in loc am mai zarit bratul Dunarii, dar altfel nici un indiciu ca suntem in zona deltei...Murighiol este o comuna cu aspect destul de saracacios, insa de la intrare te intampina afise cu cazari...am gasit si camping-uri si dupa ceva ture prin ele ne-am dat seama ca-s scumpe. Intr-un final am campat intr-o curte convertita in camping, unde am dat 45 de ron ca sa punem un cort...asta e, turisti straini, preturi straine...In mintea noastra eram dispusi sa dau 1 milion pt o plimbare cu barca, insa am dat 2.5....Cu toate astea, nu am regrete, 2 ore pe delta a fost cireasa de pe tort :lol:, mai ales ca nimic din locatia unde ne gaseam nu trada frumusetile ascunse la doar cativa km departare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

initial vroiam sa facem o tura pana prin Croatia, dar de cand cu criza ne-am gandit ca mai bine vedem tzarisoara noastra draga inainte, si cu cat mai putini bani :lol:

 

iata si restul aventurii...

 

ziua 15:

trebuia sa ajungem intr-un sat intre Braila si Buzau, unde sunt bunicii mei. Era numai bine, pe la jumatea drumului spre Brasov. Pasagerul, Cipri, care locuieste in bucuresti s-a vorbit cu niste prieteni si a aranjat sa ramana inca o noapte la mare, asa ca ar fi trebui sa-l lasam in Tulcea de unde s-ar fi descurcat.

Am facut drumul saltaret de 30 de km, inapoi din Murighiol pana in Tulcea, insa de data asta mi s-a parut mult mai suportabil. Deci, daca ai drum prost, e mai usor de dimineata :P

Ajunsi in Tulcea, urechile imi aud propunerea sa mergem pana la mare, sa facem o baie si noi. Eu eram nerabdator sa ajung la bunici, dar nu am putut rezista tentatiei, asa ca am luat-o pe drumul european cu 110-120, drumul lung si drept, cu briza si miros de mare...Am ajuns relativ repede in Constanta desi erau vreo 130 km, si ne-am oprit numai in Mamaia. Plaja frumoasa, mare dar aglomerata...asa dupa o shaorma ne-am decis sa mergem spre capatul statiunii, unde speram sa fie mai liber. Asa am ajuns pe undeva prin Navodari, si-am cotit spre mare gasind o plaja exact asa cum cautasem. A urmat mult asptata baie in apa marii neasteptat de calda.

Se facuse ora 4, asa ca ne-am intors in Constanta si ne-am luat la revedere de la amicul nostru, care urma sa mai petreaca o zi la mare, norocosul :P

Ne-am grabit, pt ca aveam multi km inca de facut insa cu tot traficul ne-a luat ceva sa iesim din aglomeratia de pe litoral.

Nu am platit taxe la bariera din mamaia si nici la podul peste Dunare, desi nu cred ca eram scutiti. Probabil ca oamenilor le plac motociclistii :ph34r:

V-ati prins ca nu am luat-o pe autostrada, ci pe drumul european, aflat ceva mai la nord. Am cotit-o pe drumuri judetene si nationale, si pe la 7 seara am ajuns la Faurei, oraselul de langa satul bunicilor.

Aici Sorin simtindu-se inca in forma desi facusem vreo 350 km sau mai mult, a decis sa continue drumul spre Bv. Aparent, vroia sa aibe o zi libera inainte de munca...S-a indreptat spre Buzau, si apoi pe Siriu spre Bv, inca vreo 180-190 de km cu serpentine...si noaptea. Numai el stie cum a ajuns intreg...

ziua 16:

Am plecat pe la 2 fara ceva spre Buzau, si eram deja ingrijorat pt ca batea vantul destul de tare. In fata, am recunoscut forma norilor cumulonimbus, atunci cand norii cresc f mult si ajung sa se extinda pe orizontala. Nori de furtuna...iar eu ma indreptam exact spre ei. La vreo 10 km dupa Buzau, situatia arata sinistru, intuneric nori de zicai ca vine vreo tornada...M-am oprit la un butic, mi-am scos hainele de ploaie de pescar, si-am dat telefoane sa vad cum o fi pe partea celalta, in Bv. Ploaia si-a facut repede aparitia, si dupa o cafea nu am mai avut rabdare si am plecat in directia opusa, spre Buzau si DN1. La doar cativa km nici nu plouase, iar la Mizil era chiar soare, insa spre Ploiesti ploaia si-a facut din nou aparitia. Am gresit drumul si-am luat-o prin oras. Ploaia in sine nu era periculoasa pe drumul drept echipamentul ma proteja destul de bine...ghetele insa nu au rezistat la baltile f adanci prin care-am trecut. La baza unui pod o balta de 40 de cm adancime, si 3 masini busite...noroc ca reusit sa ma strecor pe trotuar. N-am mai avut parte de ploaie toata bucata cu 2 benzi, pana pe la Posada. De-aici, am mers f incet din cauza vizierei care era ridicata, frigul tomnatic si frica constanta de cauciucul f tocit ce-l aveam pe fata...Am ajuns intr-un tarziu acasa, ud pana la oase dar cu moralul ridicat, iar zambetul de pe fata nu mi s-a sters nici macar in prima zi de munca, ce tura frumoasa, ce tara frumoasa!

 

asfalt uscat si numa bine!

Mesaj completat

mai multe poze...

Mesaj completat

si inca cateva

post-26493-1251978220_thumb.jpg

post-26493-1251978246_thumb.jpg

post-26493-1251978268_thumb.jpg

post-26493-1251978279_thumb.jpg

post-26493-1251978290_thumb.jpg

post-26493-1251978307_thumb.jpg

post-26493-1251978319_thumb.jpg

post-26493-1251978332_thumb.jpg

post-26493-1251978343_thumb.jpg

post-26493-1251979612_thumb.jpg

post-26493-1251979640_thumb.jpg

post-26493-1251979689_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

suuper tur al Romaniei ce ati facut, eu unul sunt de parere ca a fost mai fun decat sa fi plecat in croatia...ce sa zic sunt invidios. asta da adevarat concediu.

 

da, am facut mai multi km decat planuisem initial dar am vazut mai multe. Sigur si o tura in croatia are farmecul ei, dar parca ma simt mai bine c-am vazut romania intai. A fost cel mai tare concediu ce l-am avut pana acum :ph34r:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da, am facut mai multi km decat planuisem initial dar am vazut mai multe. Sigur si o tura in croatia are farmecul ei, dar parca ma simt mai bine c-am vazut romania intai. A fost cel mai tare concediu ce l-am avut pana acum :)

Foarte frumos.., mai lasa-ti dreakului turele prin tari straine, intai sa vedem tara noastra toata si apoi hoccidentul, sunt multi care se lauda cu megaturele lor facute prin Europa dar nu stiu nici macar o treime din geografia Romaniei.., fartatilor, va recomand din suflet sa mergeti cand aveti ocazia pe traseul urmator; cand iesi din Dej pe drumul european catre Baia Mare la vreo 20km se face la dreapta indicatorul catre Tg Lapus- Baia Sprie-Minele Cavnic-Ocna-Sugatag, traseul este demential (insa, asfalt de proasta calitate) si pot spune ca de 10 ani de cand bantui cu motoreta prin patria nostra draga, nu am gasit un traseu mai plin de poezie decat aista! :wacko:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de acord. Intai de toate sa vedem tara in care traim. Doar ca, ne-ar trebui multe concedii sa vedem tot ce merita vazut :wacko:

noi am trecut pe langa zona pe care o mentionezi si despre care nu stiam ca e asa...poetica. Oricum, DN18, Baia Sprie - Sighetu Marmatiei e un traseu excelent :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
felicitari pentru tura , a iesit foarte fain!!!!

cam cat costa un astfel de "Romania in 4000 km " ??

 

vreo 12-13 mil excursia in sine...din care jumate cred ca a fost benzina

am cheltuit cu: benzina, camping-urile, mancarea, accesul la diferite obiective turistice, plimbarea in delta...si au mai fost ceva cheltuieli inainte (ceva echipament pt camping si ne-am luat din timp echipamentul pt bagaje)

aa...si-am schimbat si uleiul in calatorie (1,5 mil)

 

deci...eu zic ca-si permite aproape oricine...

Mesaj completat

pus pe http://giliswords.blogspot.com/ cu ceva poze in plus...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

E o tura pe care chiar merita s-o faci. Anu asta nu stiu daca imi mai permit luxul de a pleca 16 zile pe drumuri.

Inca nu au aparut planuri concrete, dar poate ajungem prin Muntenegru-Croatia, la ape cristaline:D

 

cum ziceam, am pus text-ul pe blog: cu ceva poze in plus, grupate pe zile, si mai putine greselile gramaticale (cum stiam ca stau prost cu memoria, m-am grabit sa sa potez pe forum). N-am reusit sa trasez pe o harta tot drumul. Hartile online crapa la atatea puncte si intorsaturi :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo ! frumos concediu ! Ieri am facut si eu o tura de 410 km Tg-Mures-Sovata-Gheorgheni-Lacul Rosu-Bicaz-Borsec-Toplita si apoi drumul Toplita-Tg-Mures pe care nu-l recomand vitezanelor ! O zona de vis ce merita vizitata !!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar aa gandeam sa fac un drum de 2 zile via Bicaz. Dinspre Bv, bucata Rupea-Sovata e un drum tare prost, insa Odorheiul Secuiesc - Sovata e super. Stiu ca nu era grozav nici Lacul Rosu - Cheile Bicazului, insa peisajul compenseaza :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...