Sari la conținut

Lipstick

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Lipstick

  1. Doar scoti mufa bordului vechi si il pui pe cel nou. E facut pt modelul asta. Singurul dezavantaj e de ordin estetic, pt ca bordul nou e un pic mai mic in diametru decat cel vechi, cam jumatate de cm. Daca vrei, ne vedem intr-un weekend sa il vezi mai de aproape.
  2. https://www.digital-speedos.co.uk/gauges-c4/motorcycle-gauges-c27/multifunction-gauges-c29/koso-yamaha-xv950-bolt-scr-models-plug-and-play-gauge-tnt-b-p638 Nici asta nu e ieftin deloc, dar ai pe el turatie, treapta viteza, temoeratura ulei, plus toate celelalte facilitati pe care le ofera cel original. Mai mult, poti sa il setezi la instalare sa inceapa numaratoarea kilometrilor de la o valoare mai mare de zero, daca vrei sa nu faci pierduti kilometri inregistrati de bordul vechi
  3. Multumesc mult pt sfat! La primavara o sa ii pun ceva mai vascos
  4. Yamaha recomanda Yamalube, binenteles, 10w40. La service i-au pus Motul 10w40. Overall, inteleg ca nu e tocmai ok ce se intampla si ar trebui investigat mai serios. O sa iau legatura cu service-ul sa faca o verificare. Multumesc pentru opiniile voastre! Asfalt uscat!
  5. Salut, primul schimb l-am facut la 1600 km, cum cere producatorul. Si nu au fost probleme. Ele au aparut pe la vreo 4500 km.
  6. Da, chiar am fost foarte atent la aspectul asta. De-asta ma si mir de consumul de ulei
  7. Salut, Teby! L-am masurat asa cum scrie la cartea ei. Pornit motorul pt circa 5 min, lasat sa se aseze inca vreo 10, in pozitie verticala pe teren plan.
  8. Salutare! Am si eu, de vreo trei luni, o Yamaha XV950 Racer. Pt cine e din Bucuresti sau din regiune, poate ne vedem sa schimbam impresii sezonul asta, daca tine vremea cu noi. @pitesti2010, si eu am resimtit lipsa turometrului, drept pt care i-am luat un bord dedicat de la Koso. Acum e mult mai ok, arata turatia, treapta de viteza etc... Dar te cam ia groaza cand te uiti la temperatura uleiului. Daca ii dau peste 130, ajunge pe la 140 de grade. Asfalt uscat!
  9. Salutare! Mobra asta am luat-o in iunie cu 0 km si azi am sarit de 5000 de km. Acum doua saptamani am obs ca s-a aprins pt cateva secunde ledul la ulei. Cand am verificat nivelul de ulei... era la limita minima. Am completat cu vreo 100 ml si asta a fost. Azi, dupa vreo 500 km de la acel refill, aceeasi poveste. A trebuit sa mai adaug vreo 50 ml de ulei. E prima data cand am de a face cu motoare cu racire pe aer. E ceva normal sa dispara ulei atat de mult? Cine mai are modelul asta (sau similar) s-a confruntat cu astfel de probleme ? Multumesc anticipat pentru eventuale pareri on-topic! Asfalt uscat!!!
  10. Astept feedback dupa ce faci vizita la RAR. Eu am fost anul trecut in septembrie si eram in aceeasi situatie ca si tine - gen doar toba scartaie, restul e brici. Doar ca atunci cand am intrat cu mobra pe rampa, primul si de altfel singurul lucru pe care l-a facut domn inginer a fost sa se uite la toba. Dupa 10 secunde se terminase inspectia. Am revenit la RAR dupa doua zile cu tobele stock! Succes! Sper sa ai tu parte de mai mult "noroc"!
  11. octavius, de ce nu ai spus asa de prima data?! ) Multumesc
  12. Off, uite cum intram in polemici. Poate nu m-am facut bine inteles, octavius. Nu am pus intrebarea asa... de dragul de a avea cat mai multe postari sau pentru a evita sa mai citesc eu prin manuale sau pe diverse forumuri. M-am documentat inainte, am rasfoit si manualul, am citit si mai multe topicuri de gen. Scopul meu era sa aflu ce firma/tip de ulei au ales alti detinatori de XX, poate unii dintre ei mai experimentati decat mine. Iti multumesc pentru vigilenta, octavius! You are too kind!
  13. mda! si mai tare ar fi raspunsul, nu crezi?!
  14. Salut, baieti! Vreau sa schimb uleiul la mobra si as avea nevoie de unele sugestii cu privire la uleiurile pe care le folositi voi pentru pasare. Multumesc!
  15. In conditiile astea, ma intreb ce rost are sa o mai scoti la plimbare. Mai bine stai pe pe scaun langa ea si te joci pe telefon. Doar e prin bluetooth, 16 canale, nu are laaag si binenteles... e prima scula din lume care are asemenea tehnologie. ) Ce inutilitate...
  16. Mony, asa cred si eu ca s-a intamplat. Soferita nu s-a uitat macar o data in stanga ei, eventual s-a uitat in dreapta sa vada daca e loc pe celalalt sens. Si cu siguranta a mai facut manevra asta. Probabil s-a gandit ca ea are prioritate pentru ca, dupa ce a iesit de pe strada laterala, ea se afla pe trecerea de pietoni (de-aia si este intrerupt scuarul dintre sensuri). Din cate am inteles, ar fi al treilea accident rutier care s-a produs anul asta fix in acelasi loc. Oare cate se vor mai intampla acolo pana cand cineva din primarie va avea inspiratia sa puna un stalp in acel scuar si sa tunda un boschet care oricum nu prea are ce cauta langa o trecere de pietoni?
  17. ...dar vezi...din fericire n-ai fost tu pe acolo. Am initiat acest "mare" topic din dorinta de a mai trage un semnal referitor la faptul ca NU SUNTEM SINGURI IN TRAFIC SI INDIFERENT CE TIP DE MOTOR ARE FIECARE, TREBUIE SA DESCHIDEM OCHII PENTRU CA SA NU ZGARIEM ASFALTUL. Din pacate, sunt sigur ca maine... sau poimaine va mai aparea cel putin un topic gen "accident pe strada x" si tot asa. Dar acum voi fi offtopic in propriul topic: Oameni buni!!! Ma bucur ca unul sau altul dintre noi a fost sau n-a fost acolo sau dincolo. Dar de ce trebuie sa ne exprimam chiar toate gandurile in timp ce avem degetele pe tastatura, fara sa filtram un pic... sa vedem daca e cazul sau nu sa raspundem la intrebari care NU ne-au fost puse? Sunt convins ca oricare dintre noi are momente cand face misto pentru ca astfel reuseste sa ignore anumite temeri. Sunt de asemenea convins ca aceeasi dintre noi avem momente cand simtim nevoia sa fim sarcastici, fie ca e cazul fie ca nu. Eu cred ca acum si aici nu era nici locul, nici momentul - nici pentru una nici pentru alta. De ce cred asta? Pentru ca, intamplator, locul unde a avut loc accidentul este este acelasi prin care trec de cateva ori pe saptamana. Accidentul a avut loc vineri seara. 09.11.2012. Eu am trecut pe acolo abia a doua zi. Nu a fost un sentiment prea placut sa vad pe asfalt acea pata de lichid de frana+ulei, realizand ca treaba asta CHIAR ar fi putut sa mi se intample mie. Acum, va rog sa faceti un mic exercitiu de imaginatie si sa va puneti in locul meu. Pentru ca, daca as fi in locul meu, as trata unele lucruri cu ceva mai multa seriozitate si respect. Acelasi respect si aceeasi seriozitate pe care mi le doresc de la ceilalti paticipanti la trafic, sau macar de la cei care au doar doua roti. Va multumesc!
  18. Daca este totusi ok, asta este cel mai important si ma bucur sa o aud! Pentru ca celelalte aspecte (gen stimabili conducatori auto care au impresia ca le-au luat mamele lor sosea) vor exista in continuare. Va doresc o iarna scurta si o primavara calda!
  19. Nu am fost acolo cand s-a produs, dar din cate mi s-a povestit suna cam asa: Pe V. Luminoasa, sensul catre Bd Pierre de Coubertain circulau : pe prima banda un auto si pe cea de-a doua o moto pe care se aflau doua persoane. La un moment dat, din dreapta acestora (str. Ruschita), o stimabila conducatoare auto a iesit cu masina fara sa se asigure si le-a taiat calea, vrand sa intre pe celalalt sens, catre M.Bravu, prin spatiul de vreo 3 m in care este intrerupt scuarul dintre cele doua sensuri. Auto de pe prima banda a reusit sa opreasca in timp util, insa moto a intrat in plin in masina nemernicei. In urma accidentului, pilotul ar fi iesit destul de shifonat (posibil ceva fracturi), pasagera a fost luata pe targa, fiind inconstienta, iar nemernica din masina nu a avut nimic. Nu pot decat sa sper ca cei doi de pe moto nu au rani grave si se vor recupera rapid. Daca as fi fost si eu in zona, probabil ca stimabila ar fi primit si ea macar o casca. Nu "pe" ci "in" cap.
  20. Nu as vrea sa ma grabesc spunand ca e cea mai tare, pt ca e singura pe care am mers, deci nu am cu ce sa compar. Dar m-am obisnuit cu ea. Insa nu intr-atat incat sa dispara feelingul ala pe care il am de cate ori ma urc pe ea! Pacat ca aproape s-a terminat sezonul. Si pacat ca nu am cum sa o aduc in apartament, ca as mai fi avut loc in living.
  21. Pana la urma s-a dovedit a fi bujiile de vina. Asta in primul rand. Apoi am fost eu de vina, pentru ca dupa ce le-am curatat si le-am montat, nu am conectat corect furtunul de vacuum. Cert e ca acum merge, insa astept sa imi vina comanda de bujii noi. Multumesc balauronul!
  22. Asa este mettal86, nu am mai avut moto pe carburatie. De fapt nu am mai avut moto pana acum. Dar asta e alta poveste. Am incercat tehnica descrisa de tine la pct 4 si nu prea a functionat pt ca tendinta era catre 0 rpm oricum, dar poate nu am facut totul cala carte. O sa incerc inca o data maine, in speranta ca nu osa fie nevoie sa jung la service mai devreme decat programasem. Multumesc pt sfat si pt promptitudine!
  23. multam. o sa fac testul asta maine dimineata. cheers!
  24. Salut! Mi-am cumparat de 2 luni un XX si azi dimineata m-a lasat pieton. Am pornit-o cu shokul tras (fiind vreo 5-6 grade afara), a mers normal circa 1 minut si dupa ce am dat-o jos de pe cricul central a inceput sa scada turatia treptat, de la circa 2500 (shokul tras la max) pana pe la 800. In situatia asta am incercat sa o accelerez ff putin si asta a fost... s-a oprit si nu a mai fost chip sa porneasca. Dupa amiaza i-am demontat rezervorul pt ca ma gandeam ca s-a inecat si voiam sa verific bujiile si am observat ca furtunul de vacuum de la rezervor era iesit (nu stiu daca asa fusese sau s-a desprins cand am ridicat rezervorul). Cert este ca am conectat furtunelul si am reusit sa o pornesc din nou, dar am avut aceeasi problema: a mers 1 minut normal apoi a revenit la 700-800 de turatii si cand am incercat sa o accelerez a murit. Are cineva vreo idee cum rezolv problema asta? Dau un rezervor de bere!
×
×
  • Creează nouă...