Sari la conținut

Ahile

Membru
  • Număr conținut

    210
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Ahile

  1. Ahile

    Probleme începător

    Vin rosu direct :)). Inca mai tin minte si numele lui dar nu o sa-l scriu, insa pot spune ca poligonul era in incinta fostei hale ROCAR, Bucuresti. Ma mai alergau si vreo 5-6 caini de la garajul unde tinea motoreta pana la poligon efectiv (erau vreo 200-300m), asta daca eram primul elev din zi :)))
  2. Ahile

    Probleme începător

    Asa cum au scris si colegii mai sus, treapta 2 + mult exercitiu + intoarcerea capului (nu doar ochii) catre directia unde vrei sa ajungi, inainte de a da input motocicletei sa vireze. Sunt si ceva canale de YT cum ar fi MotoJitsu®, unde poti gasi explicate multe dintre aspectele de genul, insa trebuie exercitiu. Intr-o nota mai amuzanta, mi-am adus aminte de instructorul pe care l-am avut in 2007, imi dadea cheile motoretei (Kawasaki EL250), ma rugam de el sa scoata "cuiul" si omul isi facea gratar de vita la 9 dimineata + un paharel de vinache corespunzator, timp in care eu ma invarteam de capul meu in poligon. La 11 pleca pe motocicleta respectiva la cate un examen de-al vreunui elev :)). Se poate si mai rau.
  3. https://www.motogp.com/en/news/2021/11/19/puig-on-marquez-checks-at-christmas-decisions-to-follow/402912
  4. Nu a aparut nimic oficial legat de MM, nu m-as grabi.
  5. Nu neaparat, s-a iesit si cu modele vechi, chiar si Dovi a iesit cu m1 2019. A fost si ceva comentariu live transmis:
  6. Rezultatele după aproximativ o oră pe pista.
  7. Multumesc pentru informatii! Dupa CBR si Zx6R ma voi uita pana spre primavara. Din pacate nu prea as avea ocazia sa ma dau pe pista cu un Zx6R sa vad cum se comporta.Ma tot gandesc in ce buget decent sa ma incadrez cu motocicleta in sine(evident si ce an de productie)+un eventual slippery clutch(am mers fara si intr-adevar nu e placut) si carene. Evident raportat la targetul meu care ar fi undeva la 5 weekenduri pe an. Foarte tare review-ul!
  8. Urmaresc de foarte multi ani si tot timpul indiferent de post si de comentatori sunt parti bune si parti mai putin bune. Nici mie nu-mi place cand se pocesc cuvintele sau cand ei urmaresc alte imagini astfel ratand anumite depasiri, cazaturi, etc. Dar nici partea cu un singur comentator pentru motorsport nu-mi place (Looksport). Ideal e videopass, am avut prin perioada Eurosport cand calitatea imaginii ma umplea de nervi. Cat despre weekendul asta, credeam ca vor comenta de acolo din Valencia, nu ca vor fi 2-3 "interventii"... Aia e
  9. Da, mi-a fost greu sa gasesc si gsxr, asta dupa ce am lasat piata din Ro deoparte. Initial o sa incep sa ma uit dupa tot ce apare in si pe langa Bucuresti, exact dupa modelele astea 2 cbr 07-08 si zx6r 09. Am cateva luni la dispozitie sa invat toate anunturile pe de rost :)). Multumesc pentru feedback si cu siguranta mai revin pe aici cu intrebari
  10. Le-ai luat din Ro? Daca da, pe ce platforma ai cautat? Iti mai aduci aminte macar nr de km pe care il aveau? Nu e graba oricum, cu atat mai bine, prospectez piata pana in primavara.
  11. Da, sunt de acord, limita chiar si a unor cauciucuri de strada sau hypersport este greu de atins. La primul trackday am fost un FZ1N si la una dintre scarite am polizat acel surub de protectie si la cealalta scarita l-am rupt si s-a polizat putin din scarita. Stiu ca este un alt unghi de inclinare+pozitia lor insa urata senzatia in momentul in care ating asfaltul. Zx6r daca vorbim de minim 2009 sare cam mult de buget deci probabil spre CBR 07-08 o sa ma uit, in special pe olx si alte platforme de genul de la noi. Sunt ceva probleme specifice modelului? Nr de km banuiesc ca nu prea e relevant atat timp cat nu a avut unic propritar, fiind foarte usor de dat inapoi. Eu am un gsxr 600 k9, insa nu l-as da pe circuit si nu din cauza ciclisticii mai putin performante.
  12. Tocmai datorita ciclisticii mi-a mai fost recomandat CBR. Dupa ce-am citit ce-ai scris chiar ma gandesc cat de mare e aceasta diferenta. Tu mergand atat pe CBR cat si pe Zx6r, facand un tur in care fortezi, care este diferenta ca timp si ca oboseala, dar si daca exista predominant la una dintre ele senzatia de "acum o sa pierd fata/acum o sa ies larg/etc". Ma gandesc ca daca e vorba de 1-2 secunde la un nivel de amator nu e asa big deal, dar astept raspunsul tau. Nu prea am vazut deja preparate pentru pista....sau nu stiu eu unde sa ma uit si nu ma refer la piata din italia. Ce-i drept din ce spui ar trebui sa cresc bugetul spre 5-6k. Nu vinzi una dintre ele la inceput de sezon? :))
  13. Salut! Ma intereseaza sa cumpar o motocicleta de 600cmc pentru a o folosi in medie la 5-6 weekenduri de Adancata(cel putin in primul an). Din ce am inteles CBR-ul ar fi cea mai buna tinta pentru asa ceva si m-as uita dupa unul insa nu stiu ce anume sa urmaresc pentru o astfel de achizitie si ce anume ar trebui schimbat la ea. Unul 2005-2007 ar fi suficient sau schimbarile aduse la modelul din 2008 merita investit? Ca si buget 3-4k sa zic. Daca aveti sugestii si de alte exemplare de 600 care s-ar potrivi (si mai precisii anii de productie) sau orice alte recomandari(am incercat circuitul, mi-a placut, varianta de intoarcere nu exista:)) feel free. Multumesc!
  14. E și k9 și "că noua" :))
  15. M-am alăturat și eu posesorilor de Gsxr, am ales până la urmă un k9 de 600 Momentan am reușit să termin cu RAR și ANAF, urmeaza restul. Printre altele, as vrea sa ii iau niste crash pads ceva model "no cut". Recomandați ceva de calitate?
  16. Troy Bayliss a fost singurul care castigat cursa de WSBK si MotoGP in acelasi sezon. Dar da, podium constant sau chiar titlu in WSBK nu garanteaza nici macar top 6 constant in MotoGP.
  17. Ahile

    HJC - Discutii generale

    E burete si in acea zona, nu la fel de gros ca in zona obrazului, dar este.
  18. Sunt curios daca va face trecerea in MotoGp de la anul sau nu. In 2023 cred ca nici nu se pune problema.
  19. Ahile

    HJC - Discutii generale

    M-ul imi punea presiune pe tample pe care nu o simteam in momentul in care casca era pe cap ci dupa ce o scoteam. La L a ramas doar in zona unde mandibula se ataseaza de maxilar. Eu nu pot purta cagula la drum insa am incercat in casa sa stau cu ea pentru a se mai lasa buretii.
  20. 9,99 euro VideoPass pe ultimele 2 etape de WSBK. Cu pauza asta de 3 sapt la MotoGP am zis ca it's a must :)). In alta ordine de idei, desi sunt fan Rea, ar fi frumos sa mai castige titlul si altcineva.
  21. Ahile

    HJC - Discutii generale

    Ma uitam pe revzilla si poti selecta ca si filtru, forma interioara. Din producatorii pe care ii au ei ,la Round, pe langa Arai am vazut ca si AGV are cateva modele pe aceasta forma. O sa pastrez L-ul si vedem intr-un an daca se face XL sau ramane cat de cat ok :))
  22. Ahile

    HJC - Discutii generale

    Din pacate e primita cadou, nu e achizitionata din tara si deja am trimis marimea M(ceea ce port la alte branduri) inapoi pentru un schimb cu L. XL cu siguranta ar fi mare in partea de sus a capului. Ai acelasi model RPHA 11? Nu am puncte de presiune sus sau pe frunte, singura presiune sa zic, este pe pometi/musculatura mandibulei. Ma intreb de ce prin magazine nu se pune accentul pe aceasta matrita/forma interioara ci doar pe marimea circumferintei? Am vazut vanzatori care erau doxa pe partea tehnica a castilor insa pe niciunul nu l-am auzit vreodata vorbind de forma.
  23. Ahile

    HJC - Discutii generale

    Marimea este ok dpdv al circumferintei, chiar pe cifra mai mica a marimii respective. "Problema" poate fi din faptul ca este facuta pentru intermediate-oval type, iar eu inclin mai mult spre round.
  24. Ahile

    HJC - Discutii generale

    Dupa 30 min de stat cu ea pe cap, simteam ca am mestecat 5 gume deodata :)). Am citit totusi ca RPHA 70 nu ar fi asa de snug.
×
×
  • Creează nouă...