Sari la conținut

AdRu

Membru
  • Număr conținut

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de AdRu

  1. On 7/5/2023 at 9:51 AM, bmwclubro said:

    Eh, @shui cred ca exagerezi. Apreciez raspunsul tau, dar vorbeam strict de teorie, dupa cum am spus mai sus, e clar ca practic trebuie ore cu un instructor moto, sunt mari diferente. Nu am pretins nici o clipa altceva. Vorbeam strict de cursuri de teorie si examen de teorie. Iar faptul ca nu imi doresc sa schimb viteze, e o alegere personala si nu doar la un scuter. Si daca "unu" ti-a cerut o tura, nu cred ca trebuie sa fie toti conducatorii de B care nu au si A, pusi in aceeasi oala. Am 20km de facut deseori dus-intors, cu mici urcari si coborari, si imi doresc un mijloc de transport ceva mai bun decat o bicicleta, si ceva mai mic decat o masina. Nu sa fac curse sau "bat cu B-eu in pept". Imi cer scuze daca s-a inteles altceva.

     

    @bmwclubro, daca doresti numai sa te deplasezi din pct. A in pct. B (naveta zilnica) nu cred ca-ti trebuie A1. Initiativa legislativa ce prevede posibilitatea de a conduce scutere (motociclete cu transmisie automata de max 125cc) cu B-ul este exact ce-ti trebuie. Pentru astfel de situatii a fost initiat proiectul de modificare a legii (a se vedea expunerea motivatiei acestei intiative).
    Motivatia, continutul si evolutia initiativei o poti urmari aici: PL-x nr. 552/2019 Proiect de Lege pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice
    Stai pe faza! :)

  2. 1 hour ago, ENEOS said:

    N-aș prea zice. În orice caz dacă n-ar fi avut 🚀 sigur nu s-ar fi anturat.

    @ENEOS eu inclin sa fiu de acord cu @Speedy.K in privinta cumulului de factori. Poate ca a avut viteza pt. ca s-a anturat, nu invers (cam asa pare din filmare). Cunosc destul de bine zona si intamplarea face ca astazi sa fi trecut din nou pe acolo. Un segment de drum care a facut victime atat inainte de acest tragic eveniment cat si dupa (da, au mai fost victime si dupa). Viteza, consider si eu ca este unul din factori dar sigur nu singurul. DIn pacate s-a intamplat. Trist!      

  3. 11 hours ago, Speedy.K said:


    Parerea unui incepator nu numai ca in 99 % din cazuri nu ajuta alt incepator, dar poate chiar sa-l incurce rau. Deci abtine-te de la a da sfaturi altora doar pentru ca tu esti cu cateva luni mai putin nepriceput ca el. Tine tu clipul ala pentru tine zece ani in care fa macar 10.000 km pe an pe mobra si apoi uita-te din nou la el si asculta ce ziceai. Iti garantez ca n-o sa-l mai pui "pa net".

     

    Asta unu.

     

    Si doi, cand te emotionezi la primele vorbe mai acre pe care le-ai primit pe forum ma indoiesc ca o sa ajungi in situatia aia de mai sus, cu 10 ani si suta de mii in sa.

    @Speedy.K cred ca esti putin "biased", dar oricum ai o opinie si cred ca orice opinie merita fie luat in calcul, impreuna cu contextul aferent. Totusi, cred ca era dragut si util sa fie exprimata intr-un mod mai obiectiv si mai putin "adversarial".

     

    Legat de punctul doi, nu stiu ce intelegi prin "vorbe acre". Daca asta, pt. tine,  inseamna jigniri si a pune "pumnul in gura" cuiva pe diverse motive, atunci parca este in contradictie cu ideea de forum. Prin forum inteleg in facilitator al dialogului constructiv, dialog intre persoane cu diferite experiente, ocupatii, pregatire, personalitati, varste si opinii, dar cu un anumit interes comun. Nu prea vad cum aceste "vorbe acre" si o atitudine adversa incurajeaza misiunea unui forum. Asta e, cred ca sunt si eu "biased" :) .   

     

    P.S. Vad ca esti "Super Membru" cu rank "Mentor". Foarte frumos! Este dragut sa vezi oameni care se implica. Cred ca putin "soft skills" te-ar ajuta foarte mult in mentorship (si nu numai). Implicit ar ajuta si misiunea forumului.

  4. 3 hours ago, Lucian_M said:

    Exact. Inițial a dat citatul, i-am răspuns, apoi a pus și clipul. Pe astfel de cerșetori de vizualizări și like-uri îi evit.

    @Lucian_M, te-am jignit cu ceva? Nu-i nevoie sa raspunzi, este evident ca nu. Si nici n-am de gand s-o fac. 

    @ENEOS, daca "fix-ul" de mai sus te-a facut sa te simti bine, ma bucur.

     

    Legat de numar de vizualizari, le vreti voi? Ca pe mine nu ma intereseaza. Nu-mi aduc nici bani si nu-mi hranesc nici orgoliul. Daca un singur incepator il vede si-l considera util, este suficient pt. mine.

     

    Imi cer scuze pt. off-topic!

  5. On 1/11/2023 at 7:04 PM, Andreas46 said:

    Buna seara! Cer scuze dacă am ales topicul nepotrivit.(este prima data când postez în viață mea pe un forum)

     Urmează sa obțin permisul de categoria A curând :spsmile: și am ceva dubii în alegerea primei motociclete.

    Am preferat sa deschid un topic nou deoarece aș putea interacționa în mod direct cu utilizatorii ce vor binevoi a-mi raspunde decât sa dau eu reply unor comentarii destul de vechi :transport-040:

    Nu cunosc probleme de fiabilitate ale anumitor marci/modele dar mă interesează acest lucru. Probabil utilizarea motocicletei ar fi 95% în oraș.

    În principiu mă atrag motocicletele sportive; Yamaha R6 mă atrage foarte mult din punct de vedere al designului dar am înțeles ca este mult prea brutala pentru început *depinde și pe cine intrebi*

     Aștept orice fel de recomandări pe care cu siguranță le-aș lua în calcul.

     Multumesc si scuze de deranj.

    Si eu am trecut sezonul trecut prin experienta alegerii primei motociclete. Daca te ajuta experienta unui incepator care a trecut prin acesta experienta, povestea este aici: 

     

×
×
  • Creează nouă...