Sari la conținut

pinionunebun

Membru
  • Număr conținut

    89
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de pinionunebun

  1. Parea mea e ca accidentu' din filmulet s-a produs din cauza condusului (prea) preventiv si din cauza adaptarii vitezei la conditiile de trafic. Sa ma explic. Tipul ajunge furios printre masini la stop si in loc sa treaca printre ele(claxonand sau lovind cu mana jeepu') isi zice sa stea linistit. Cauta cu privirea o solutie cumsecade dar nu o gaseste - conduce preventiv. Apoi in loc sa plece ca un nebun de la stop(cum a si venit) o ia normal adaptand viteza la conditiile de trafic. Nu-l deranjeaza faptul ca un jeep il lasa in urma plecand de la stop - el e prudent. Apoi in loc sa lase jeepul sa de paseasca masina din fata lui motociclistu' nostru accelereaza incapatanat pe banda a doua nelasandu-l pe acesta sa faca depasirea. Motociclistul e vinovat pt ca a accelerat in timp ce jeepul efectua o depasire regulamentara. Am iesit de mult..
  2. Cateva lucruri incep sa-mi sara in ochi in ce priveste forumul asta. Unu' la mana se aplica cenzura - primele raspunsuri din discutia asta au fost sterse. E credeam ca dreptul de exprimare e garantat de constututie, binenteles in anumite limite. Daca un tip agonizeaza in spital in timp ce altii povestesc nefericirea lui(FARA ACORDUL SAU INSTINTAREA ACESTUIA), iar altii ii calculeaza viteza si partea lui de vinovatie si altii ii fac morala de doi bani fara sa-l cunoasca: ASTA E. Avem dreptul sa o facem, insa eu mai zic inca o data si sper ca nu o sa mai fie sters: T I G A N I EEEEE!!!!!! Si am observat ca unii gandesc ceva de genul: daca conduc preventiv, respect limitarile de viteza, adaptez viteza la conditiile de drum, is atent si etc nu o sa am accident sau in orice caz riscul e foarte mic. Ce prostie. Eu cred ca majoritatea motociclistilor nu-s sinucigasi si ca daca vad un pericol se feresc. Ce nu au inteles unii e ca accidentul e accident si ca bineinteles putea fi evitat. Insa suntem oameni .. cu mai putina sau mai multa minte sau sansa. Si vorba aia: "dupa razboi ..." As fi vrut eu sa-i vad cum reactionau in fata unui accident iminent. Au avut un accident sau nici unul insa au evitat cateva si apoi vin din pozitia lor inalta sa ne dea lectii.
  3. A, eu nu zic ca nu o sa mai urc pe motor ci ca nu deocamdata. Ma gandesc sa o repar pt circuit. In plus o sa fie o procedura judiciara cu asigurarile in cazul meu ce o sa dureze poate ani. Recuperaea e lejera deocamdata, is chiar nerabdator. Totul depinde de cum am sa ma simpt odata pe picioare. Va tin la 220..
  4. Poi mai am inca o motocicleta la fel acasa, insa demontata. Daca as fi in forma dupa o zi de lucru ar circula. Insa eu am sa le pun pe amandoua intr-o remorca si am sa le duc la un prieten ca sa nu ma ispiteasca. O sa vedem mai tarziu. Acum invat sa merg si apoi ma ocup de familie, iar apoi tre' sa reiau lucrul. Insa ce as face o tura! Acceleratiile alea.. Azi ma simpt foarte bine. Nu mai am dureri aproape de loc, ma misc mai bine in pat si ma pun pe scaun usor. Am sa pun niste poze mai de doamne ajuta in curand. In spital mai stau in functie de recuperare. Inca cel putin cateva saptamani, dar in week end o sa merg acasa! Mancarea - cum am mai zis - e nasoala. E ca aia congelata. I-mi aduc de acasa sau cumparata. M-am cantarit: 60 de kg fata de 74 inainte de accident pt 1metru' 80. Va multumesc pt incurajari.
  5. Mersi zar916 pt efortul de a citi cele daua topicuri. In timp ce eu caut pe net despre protezele de sold alti i-mi cauta greseli de limba. O sa-mi zice-ti ca asa e in Ro - io va zic doar ca totul depinde din ce banda de motociclisti faci parte. In Ro mai trebuie niste ani buni ca sa se aseze treburile cu motociclistii. Multi i-si cumpara un motor cum si-ar lua un tricou - e fain vara. Cond o sa se puna politia pe motociclisti, cand examenul de permis o sa fie serios si scump, cand asigurarile o sa fie scumpe si in functie de putere si accidente, cand n-o sa mai fie puncte pe permis si cand spaga nu o sa mai mearga o sa vedem atunci care motociclisti au sa mai ramana(ca sa vina pe forumuri). Iara tu Belbody esti mai idiot ca frate' t'u Scorelly.
  6. Domnu' belbody .... ma abtin. Mesaj completat 11R forever! :ico_yeah4: Daca sti franceza uite un forum cere i-ti poate fi de folos airhuile.com
  7. Deacord cu tine ca is mana in mana cu statul care le legifereaza si ca sunt multe abuzuri. Insa daca tipului care a facut o fapta grava i se da o penalizare de 80% de exemplu (luata in considerare de toate firmele de asigurare din tara) o sa fie obligat sa plateasca aia 2000 de euro ca sa poata circula. Si invers daca 2 ani nu ai avut accident o sa ai un bonus de 55% de exemplu si o sa platesti de doua ori mai putin ca acum 2 ani. Am fost inteles?
  8. Tipul cu masina in strainatate nu si-ar mai gasi firma de asigurare dupa un asemenea accident. Daca ar gasi una ar plati ceva de genul 2000 E pe an timp de trei ani pt un Clio. Tarifele "mici" si lipsa de penalizari tarifare severe in caz de accident le da frau liber acestor parveniti. Au sa se puna la zi firmele de assigurare din Ro - nu de alta da' au bani de castigat(alti mafioti). Si o sa inceapa lumea sa-si ia masini mici Condoleante famliilor!
  9. Nu, n-am vazut decat stele. Da' pana vine ambulanta ai timp sa te gandesti la toate.. ca dupa aia s-a rupt filmul ca la betie.
  10. Nu vreau sa mai lungesc discutia asta ca vad ca pe aici se intampla lucruri chiar grave ci doar sa multumesc celor ce mi-au scris (inafara de ‘’ limbisti’’) si sa va zic ca le-am povestit si celor de pe forumul francez ce mi s-a intamplat. http://forum.airhuile.com/viewtopic.php?f=...p;sk=t&sd=a Drum bun la toti.
  11. Ce absurditate! Cum o sa accepte familia o astfel de moarte? Mi se opresc gandurile in loc. In monente de acestea vrei ca Dumnezeu sa existe. Condoleante familiei..
  12. Ba mucosule tu pana cand o sa-mi strici toata discutia?
  13. Insfarsit discutia asta incepe sa ia sa o intorsatura ce-mi place - macar acum spre sfarsit. ZLI si DAN aveti dreptate. Mai bine sa ai oasele rupte in Fr decat in Ro(nu ca nu ar fi medici buni), dar aici au mijloace materiale cat de cat. In schimb mancarea m-a traumatizat. Acum i-mi aduc de acasa sau cumparata. Nu mai am nervi sa ma fortez - mi-au ajuns doua luni. Ca asta ce mi-o dau e ca aia congelata. Nu e facuta in spital ci vine gata preparata si aici o incalzesc. Mo’sieur Tsunami laisse tomber l’ branleur. Mersi de incurajari si va doresc ca muma’ aici sa nu deschideti o discutie. E important sa am niste pareri exterioare (chiar daca nu-mi plac). Revi la realitate - masori mai bine ce se intampla. Ca anturajul nu prea are curaj sa te certe, mai ales acum. Inafara de nevasta - e din Bretagne. Poate sambata o sa o petrec acasa si am sa revin seara. Am intrebat daca pot si astept confirmarea. Da, Bogdan e motorul meu dupa accident ( ce impingea!). Poate ca socul a fost la o suta la ora si am franat mai mult decat am acum impresia. Am lovit un vechi Peugeot 309 - am acceasi masina acasa
  14. Cate discutii pt un caz atat de clar. Ca l-o vazut , ca nu l-o vazut. Poi da-i obligatia lui cand iese : SA VADA daca nu sa steie in banca lui. Bine ca tipul nu s-a tirat lasandu-te pe jos. Sigur s-a gandit la asta de aia trebuie facuta dreptate.
  15. E posibil sa ma fi francizat pe aici de atata vreme. Intotdeauna am zis cand m-au intrebat ca is roman - unii se codesc pe aici. Nu-mi place sa cred ca m-am schimbat, ca am evoluat(ajuns). M-am nascut roman si am sa mor roman, dar e drept ca a trebuit sa ma adaptez si sa invat sa ma comport in cultura asta. Inante de a veni in Fr nu am fost niciodata la restaorant, acum i-am prins gust. Cum am umblat singur pe aici o vreme a trebuit(si de foame) sa le invat obiceiurile si manierele(nu toate cumsecade). Am vrut sa inteleg ce vad, sa nu vin bou si sa plec vaca. Si am intalnit multi francezi dintr-o bucata(y’a pas que des pedes ici!) si oameni c-o omentalitate ca si a mea(din clasa sociala medie). Mie mi-a placut mult regiunea din sus de Nantes. Se numeste Bretagne - o natie de vechi marinari celti, incapatinati si certareti dar domoli - ca ardelenii.Te astept pe aici Tsunami si dupa restaorant te duc cu prietenii mei prin baruri jegoase unde se baga oamenii in discutii aprinse cu tine timp de ore intregi. Intre picioare am avut pe langa sexul inegrit complet si o vanataie(hematom) pana sus spre sold. Aceasta s-a infectat de doua ori din cauza unei bacterii(stafilococ). Acum s-a vindecat. Cu accidentul meu vroiam doar sa zic ca ‘shits happens’,ca ‘c’est la vie d’un motard’, ca daca lasi jos garda 2 secunde poate sa te doara rau. Da, precis ca ala nu m- a vazut si ca 4 secunde am fost naiv, ca trebuia sa claxonez si sa dau faza lunga. Si nu stiam eu ca riscul creste exponential cu viteza, neatentia, cu prostia? Nu eram eu cu ochii pe ei cand jalonam printre ei la nu zic ce viteze? O sa invat acum ce inseamna a fi motociclist? O sa conduc mai incet? Vroiam sa sa va zic ca nici pe aici viata de motociclist nu e roz. Sa va prezint situatia de aici. Da, drumurile is mai bune, oamenii mai civilizati(la prima vedere) si altele. Insa avem aceleasi probleme ca voi. Piesele is scumpe si ani de zile pana sa-ti iei un motor. Politisti is rasisti in ce priveste motarzii si romanii cu toate ca eu am dat peste politai de treaba. Oamenii conduc beti, sau habar nu au de reguli elementare. Ies in depasire pe autostrada cand TE VAD ca vi mai tare din spate si apoi nu se mai pun pe banda intai. O gramada de motociclisti mutilati de piloane si bari de securitate de pe marginea drumului - se fac manifestatii pe tema asta dar autoritatile nu fac mai nimic. Si mai uit multe. Asigurarile is foarte scumpe si daca ai accident responsabil primesti malus si platesti cativa ani iarasi scump ca la inceput. Poate a inceput si la noi sistemul asta daca nu o sa vina. In plus asigurarea poate sa i-ti ceara sa-l platesti pe celalalt chiar daca tu esti nevinovat pentruca motorul tau era debridat si mai ai si dosar penal. Cate vaduve de motarzi nu au primit un euro? Ce sa va mai povestesc despre radare puse in locuri deloc periculoase numai ca sa adune cati mai multi bani. Cica doua milioane de francezi umbla fara permis. Un punct azi unu maine si apoi ce: n-o sa mai mergi la lucru, cum o sa traiesti? Aici se face in medie 15 000 de km pe an - ai timp sa gresesti. Sunt si aici motociclisti care ne fac de ras: in tricou si slapi, smecheri cu motoare puternice. Insa francezul e motociclist pasionat care umbla iarna si dupa accidente nasoale. Am cunoscut cativa motociclisti ‘ puri si duri’ care nu stiau altceva decat motorul si modelu’ ala. Eu insa raman optimist.E clar ca dupa un accident grav nu mai esti la fel si te uiti altfel in jur, dar pentru mine modul cum vad motocicletela nu s-a schimbat. Si mai lasati-ma cu lectiile si viteza. Cum zic francezi: ‘ Niciodata sa nu mergi mai tare decat la maxim!’ (Jamais plus vite qu’a fond!) Pana atunci trebuie sa-l invat pe baiatul meu romaneste(e de lucru), ca masa e frantuzoaica.
  16. Io posturilor despre gramatica nu mai raspund.
  17. Tsunami musai tre’ sa merem la o cina cand vi pa-ci. Et puis moules frite j’adore ca moi! Ou tu veux, y’a pat problemes. Cum sa-ti las nr de tel? Da’ gexul facea zgomot insa nu ma consider un furios pe drum.Printre alti sunt multi motociclisti inraiti pe aici - se numesc Puristi.Uita-te pe forumul asta unde mai dau din cand in cand: airhuile.com. E si din cauza politicii foarte restrictive.
  18. De lectii de gramatica si circulatie eu azi n-o sa scap. Primul mesaj l-am scris repede e drept. Unde ai stat 12 ani? Hai sa povestim un pic. Eu la nivelul meu pot sa zic ca ... "e la fel".
  19. Din expresia franceza: "J'etais a 160 compteur". In plus de accentul meu ardelean(ironic) te-au deranjat si expresiile mele frantujesti. Poi limba romana e o limba latina ca franceza sau ce ....... Mai zi ce greseli am mai facut ca acuma m-ai pornit!
  20. Nu-i nici un bai... pentru tensiune. Mi s-a intamplat si mie. Soferul nu era foarte baut. Aici ai dreptul la 0,6 si el avea 1 si ceva. Ceva de genul asta - nu mai stiu exact. Si daca vrei in plus de viteza motorul meu era in full. In Franta TOATE motoarele is bridate din magazin la 106CP maxim - dar pe a mea nu au verificat-o. Majoritatea le debrideaza insa e ilegal si poti avea probleme serioase cu assigurarile si politia. Accidentul grav care ti se intampla TIE nu poti sa-l simpti decat absurd. Si e nebunesc cu ce forta de agheti de viata..Nu stiu de ce, dar trebuie sa mearga mai departe.
  21. Uite un motociclist serioz - cu atitudini normale. Nantul e mai mare decat Clujul cu-n pic, iar infirmierele mi-au spus ca au in sectie cel putin un motard pe saptamana. Eu nu mai vad nici o diferenta intre Fr si RO inafara de limba si stomac(aici ai ceva in el) si stiu ce vorbesc. Am vazut aici destula saracie si prostie iar statisticile ingrozesc: 10 o/o din populatie traieste sub pragul saraciei, o femeie moare pe saptamana din cauza violentei conjugale, turism sexual si medical etc Nevasta m-a vazut aproape mort, iar baiatul de doi ani a inteles foarte bine ce s-a intamplat. Cativa ani trebuie sa ma calmez. Ca daca e sa le fie frica de fiecare data ce plec cu motorul n'are rost.. Mesaj completat Tu cred ca nu ai inteles: 1) sa nu te certi pe postul meu; 2) magarul ala ma astepta sa trec - M-A VAZUT - si din cauza alcolului si a LIPSEI DE RESPECT a iesit ca nu mai avea chef sa astepte si nu era drumul mumai al meu. Din cauza lui am accelerat iarasi ca sa nu astepte mult, dar nu trebuia sa ma incred. Acuma e clar? Asta regret si faptul ca m-a surprins situatia. Restul le putem discuta. Am avut noroc cu rezervorul destrans care dupa ce mi-a spart oasele m-a ridicat peste masina in asa pozitie si unghi incat nu a fost practic soc cu pamantul.
×
×
  • Creează nouă...