Sari la conținut

Bart Bz

Super Membru
  • Număr conținut

    1.098
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Bart Bz

  1. Acum 5 ore, Speedy.K a spus:

     

    Asa se intampla cand castigi MotoGP si la piloti si la constructori. Acum poate devine clar pentrutoata lumea de ce baga italienii atatia bani in competitie.

    Corect. Eu urmăresc mai mult World SBK decât MotoGP, și acolo tot ei au câștigat, atât la piloți, cât și la constructori. Bravo lor, ce sa mai zic...

  2. Și ce faci daca îți place câte o trupa din fiecare seară? Cam sșa a fost anul ăsta la Râșnov. In prima seară am vrut să văd Cradle, a doua Carcass, a treia Kataklysm, a patra Rotting(cea mai tare prestație din festival), iar în ultima Behemoth. Dar nici eu nu am mai avut răbdare să stau la tot festivalul, cum o făceam pe vremuri, ci am mers mai mult pe punct ochit/punct lovit.

  3. Acum 9 ore, MotoS Garage a spus:

    un gunoi facut din chinezium! nu am vazut nimic facut de chinezi macar relativ bun! sunt satul de gunoaie "bune" de la ei, gen cf moto si linhai...

    Omul consideră că noul Transalp e o motocicletă mediocră, făcând și profilul psihologic al potențialilor cumpărători, dar îl bate gândul să își ia chinezăria asta. Eu nu cred că mai e nimic de spus...

  4. Acum 3 ore, PzKpfW a spus:

    Probabil cel mai talentat pilot din WSBK.

    Dacă Razgatlıoğlu merge tot sezonul '23 cum a mers în a 2-a parte a lui '22, nu prea văd cine poate să-l bată.

    image.thumb.png.6db0084ec927b6a58df203d0b73212b3.png

    Nu cred e peste Johny Rea, la modul general vorbind.

    Probabil că tot el va reveni în forță.

    Om trăi și-om vedea. :)

     

  5. Acum 20 ore, PzKpfW a spus:

     

    Adevărat, dar ce ai enumerat tu sunt mai degrabă excepții de la regulă. Italienii știu design

    Uitându-ma la ce a postat ovi_ice, sunt excepții cele care arată bine. Moto Guzzi pare că în loc de crash bar au pus propriul motor, iar majoritatea Ducati-urilor zici că-s desprinse din Alien. 

    Dar cu toții știm că gusturile sunt diferite, ceea ce, de altfel, e un lucru pozitiv, și, până la urmă, bine că există și că mai avem încă de unde alege.

  6. 1 oră în urmă, bursyllac a spus:

    Nu stiu cum o fi Karoo 4, dar Karoo 3 a fost cel mai prost cauciuc folosit de mine vreodata. 

    Am înțeles, e bine de știut. :)

    Am văzut și varianta Mitas E-07 + Dakar. Oare care ar fi mai indicată pentru 50/50? Adică mie îmi place la nebunie sa colind coclaurii, dar îmi place să mă dau și pe curbe, și, sincer sa fiu, parcă mai frica mi-e sa nu îmi fugă în vreo curba și să mă trezesc pe contrasens vs să îmi iau vreo trântă la viteza mult mică, pe vreo coborâre in mijlocul pustietății, unde , de altfel, nu as prea merge singur .. 

  7. Acum 5 ore, PzKpfW a spus:

     

    Devine însă destul de clar că Transalp este mai mult o motocicletă de stradă cu ceva capacități offroad, în clasă cu noul V-Strom 800, 890 Adv, etc. Ténéré-ul e în partea mai capabilă de offroad a spectrului, cu Tuareg 660 sau 890 Adv R. 

    Nu te contrazic, dar conform specificațiilor, cu roți de 18 pe spate și 21 pe față și cu ground clearance de 210 mm, mie îmi pare destul de ok pentru off-road destul de serios, pe mâinile cui trebuie.

  8. Acum 3 ore, Adrian M. a spus:

    Evident,nu i la fel că t7, e mai joasa,garda la sol mai mica,e orientat spre cei care se simt depășiti de statura impunătoare a lui t7.

    Zici? Poate e orientat pentru cei care vor sa mai mulți cai putere decât T7. Semnificativ mai mulți. 

    Eu recunosc faptul că sunt nou venit în "lumea adventure", după 17 ani pe cruisere. Trăiam cu impresia că cei cu genul ăsta de motociclete caută cat mai mult drumuri neasfaltate. Nu e deloc așa. Deci TA-ul are un mare avantaj in fata T7, cel puțin din punctul ăsta de vedere.

×
×
  • Creează nouă...