Sari la conținut

mununa

Membra
  • Număr conținut

    272
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mununa

  1. Destul de rar intru pe forum, dar totusi e mai mult decit iritant sa gasesc peste tot aceeasi postare. Era suficienta cea de la sectiunea Magazine Accesorii, nu trebuia sa "pici" sa te imprastii peste tot pe forumul de Bihor cu reclama ta proprie. La ce naiba ai mai "aruncat-o" la Poze din iesirile oradenilor si alte sectiuni care nu au nici in clin nici in mineca cu "lucraturile" tale?!?!?
  2. mununa

    Util

    Imi pare foarte rau ca s-a intimplat asa... La anul va trebui sa fim foarte inventivi ca sa putem posta aici pe forum! Sau poate se schimba adminul pina atunci!
  3. mununa

    Util

    Multumiri tuturor celor care au participat sub orice forma la cursul din Oradea: cursanti, instructori, sponsori si prieteni care ne-au ajutat, sustinut, inveselit sau care au venit doar ca sa ne vada si sa ne salute! Deoarece cursul de anul acesta a trecut deja, si poze si filmulete poate deja sa posteze oricine, deoarece pina la anul pina prin aprilie-mai nu mai mi-e tare musai sa scriu pe acest forum, deoarece m-am abtinut pina acum, vreau sa spun aici RUSINE ADMIN-ului care mi-a sters posturile de la judetele Cluj, Hunedoara, Satu Mare - de unde, in ciuda acestui fapt, am avut participanti la curs, presum si posturile de la alte judete, fiindca le-a considerat SPAM. Dupa cum am mai spus, nu vind nimic aici pe forum, nu fac reclama nici unei marci, nu am/avem absolut nici un fel de profit din acest curs, pe care deja de cinci ani il oferim gratuit celor care doresc sa participe, si mai nou, doar celor care, din bunavointa unui admin, apuca sa afle despre organizare lui... Asa ca vreau sa pun o intrebare mai mult retorica, fiindca nu astept cu adevarat vreun raspuns - eu il cunosc: oare cei din Timis, Arad, Cluj, Hunedoara, Satu Mare care au venit ieri la Oradea, si nu doar ei, au simtit postul de anuntare a cursulu ca fiind spam? S-au simtit deranjati de el? Agresati? Iritati? Exista un admin care are EL dreptul sa hotarasca din ce judete pot fi participantii la cursul pe care NOI il organizam si celorlalti sa le taie aceasta posibilitate? Are EL dreptul sa decida ca de exemplu Clujul nu are ce cauta aici? Cine esti tu, Admin?
  4. Pentru ca un ADMIN a sters topicul, considerindu-l SPAM [logic nu vad de ce, la urma urmei ne muncim sa OFERIM GRATUIT un curs celor care doresc sa participe], ma gindesc ca totusi pot posta si eu aici la DIVERSE: Anul acesta pentru a cincea oară consecutiv organizăm un CURS GRATUIT de aprofundare a tehnicilor de conducere a motocicletei, cu participarea instructorilor de specialitate din străinătate. Evenimentul va avea loc în Oradea la data de 09.06.2012 în parcarea ERA. Pentru detalii si inscrieri, vizitati Drakkar Training ori postati aici. Va asteptam cu drag!
  5. mununa

    Util

    Pentru ca un ADMIN a sters topicul, considerindu-l SPAM [logic nu vad de ce, la urma urmei ne muncim sa OFERIM GRATUIT un curs celor care doresc sa participe], ma gindesc ca totusi pot posta si eu aici la UTIL: Anul acesta pentru a cincia oară consecutiv organizăm un CURS GRATUIT de aprofundare a tehnicilor de conducere a motocicletei, cu participarea instructorilor de specialitate din străinătate. Evenimentul va avea loc în Oradea la data de 09.06.2012 în parcarea ERA. Pentru detalii si inscrieri, vizitati Drakkar Training ori postati aici. Va asteptam cu drag!
  6. Instructor moto din Ungaria organizeaza cursuri de tehnica a conducerii motocicletei de o zi pentru pina la 20 de participanti, incepind din luna aprilie. Locatii sigure sint Tg. Mures in RO si Kecskemet in HU. Dar daca exista solicitari, se pot alege si alte locatii in cazul in care va exista cineva care sa se ocupe de organizarea locala. In Kecskemet se poate participa si la cursuri de 3 zile, cu posibilitate de cazare la Hotel Granada. In prima zi cursul se desfasoara in parcarea hotelului, a doua zi se merge pe o pista din Jakabszallas, la aprox. 16 km de Kecskemet, unde se pot face exercitii cu viteza mai mare, iar pentru a treia zi este prevazuta o pista de gokart unde se exerseaza cu politisti motociclisti. AICI puteti vizita site-ul cursului. Pentru mai multe detalii postati aici, ori trimiteti PM/mail. SIGURANTA SE POATE INVATA!
  7. Noi am fost anul acesta prin Serbia - Bosnia - Mutenegru - Albania - Croatia si ne-au cerut si stampilat pasapoartele. In plus, peste tot a trebuit sa prezentam si asigurarea motorului. Posibil ca treceam si cu CI, nu am cum sa stiu... dar cu pasaportul sigur poti trece peste tot. Cazarile nu au fost o problema in nici o tara. Ne-am tirguit cu fiecare ocazie! si intotdeauna am reusit sa obtinem ceva - ori mai ieftin, ori o masa inclusa. Iar daca e prea scump, incercati sa nu stati chiar in Split. La doar citiva km de orice oras/statiune, gasesti cazare mai usor si mai ieftina. Vacanta placuta!!!
  8. Ciao! Din pacate nu te pot ajuta cu informatii precise. Si au am auzit ca nu ar fi obligatoriu pasaport peste tot, dar eu personal m-am gindit ca ce e sigur e sigur, mai ales ca mergeam pina in Albania. In general au fost amabili cu noi la punctele de trecere, dar cred ca depinde si de cum nimeresti [un politist de frontiera era si el motociclist, de ex.]. Ce pot sa-ti spun sigur este ca noua ne-au cerut certificatul de inmatriculare peste tot. De asigurare nu ne-au intrebat nicaieri. Iar despre bani, cum am amintit la inceput, noi am avut doar euro si nu am intimpinat nici o problema. Dar iarasi, e probabil si chestie de noroc, nu stiu. Peste tot ne-am tirguit la cazare. In Albania de ex. ne-au cerut 40 euro, si baietii au zis scump, domle! si asa am iesit la 30! Intr-adevar au fost citeva benzinarii unde nu au acceptat euro si acolo am platit cu card. Trebuie intrebat intii, si apoi alimentat. Dar a fost si benzinarie unde au acceptat euro dar ne-au dat restul in moneda lor. Nu am avut probleme si nu am simtit ca ne-ar fi furat undeva. Vacanta frumoasa sa ai!
  9. Asa... sa mergem mai departe - Podgorica, capitala Muntenegrului, Lacul Skadar [sau Scutari, sau Shkoder] la granita Muntenegru-Albania, cel mai mare lac din Peninsula Balcanica, si trecem in Albania. Nu stiu sa va spun exact pe unde, dar sintem la capitolul NU FACETI CA EI! Am intrat in Albania si pur si simplu s-a terminat soseaua!!! Am mers la nesfirsit pe un drum prafuit, privind cu ura la soseaua care se construia alaturi si la care munceau cite 4-5 oameni la fiecare citiva kilometri. Traficul in Albania, cel putin pe unde am umblat noi, este haotic. Care cum si pe unde gindeste, iar pietonii aiurea peste tot. Dupa un drum care am crezut ca va dura la nesfirsit, am ajuns in Shkodra [unde bineinteles nu am vizitat nimic!] dar ca norocul ne-am intilnit cu un chopperist care ne-a spus ca exista drumuri mai bune si la intoarcere sa mergem pe altundeva. Si dupa vreo 35 km am ajuns in sfirsit la destinatie: plaja Velipoja. Am stat la Hotel Jakaj, unde am platit in total 30 Euro cazarea pentru 5 persoane! Am avut de toate in camera, aer conditionat si curatenie. Este un loc extraordinar, ca o oaza intr-un pustiu. Foarte aproape de plaja, cu multa verdeata, palmieri, flori, terasa, si cu restaurant in cladire separata. asta e un plamier ce iese prin acoperis si o testoasa pe plaja Am locuit regeste iar seara am cinat regeste! Nu am fost decit noi cinci in tot hotelul, cica nu incepuse sezonul inca... Iar la cina, ca sa va faceti o idee, am platit in total 42 Euro pentru: 2x ceva rachiu, 2x ceva coniac de-al lor, dar bun tare, patru portii de peste, una de friptura de vita, doua salate grecesti uriase, trei de cartofi pai, apa si nu am putut minca totul, chit ca nu prinzisem! Si aici am primit bonus din partea casei doua farfurii cu fructe feliate, stropite cu ceva sirop, pe care iar nu l-am putut minca. Bucatarul vorbea cursiv greaca si italiana, am stat linga el pina mi-a terminat pestele [totul a gatit la jar, pe o vatra deschisa intr-un capat al salii] si am sporovait placut atit cit m-am priceput si eu in italiana. As fi ramas acolo doua saptamini! Pentru mine a fost o surpriza extraordinara. Am mai intrat intr-un fel de ABC, vinzatoarea si proprietara totodata vorbea engleza, o femeie intre doua virste, foarte amabila si placuta, care ne-ar fi dar si facut de toate. Ne-a pus berile la rece si ne-a zis ca putem sa venim dupa ele peste o ora. Apoi apa. Ne-a dat sa gustam rachiu de casa [baietii au si cumparat doua sticle de rachiu, si doua din coniacul acela albanez, tare ieftin dar bun]. N-as mai fi plecat de acolo. Pacat ca e atit de departe. Si ca iar sa va spun o caracteristica si a acestei tari: buncare! Nu stiu, dar am auzit ca mai sint vreo 70.000 de buncare in Albania. Poate da, poate nu, dar e plin de ele: pe marginea soselei, pe cimpuri, in gradinile oamenilor, folosite ca stilpi de gard sau ca adaposturi pentru oi, mici si mari, buncare peste tot. sopirla pe buncar
  10. Ba da! Acolo sint! Nu am pus bine "timingul" trecerii granitei...
  11. Si ca sa termin de povestit ziua a doua - am trecut in Muntenegru. O tara care ar putea trai din exportul de piatra! Peste tot munti de stinca, stinci in vai, stinci pe cimpii... Si o multime de smochini! A fost atit de ciudat pentru mine!!! Smochinii cresc pretutindeni, pe marginea drumurilor, cum cresc la noi nici nu stiu ce - merii salbatici! Am mers sa vedem Manastirea Ostrog. E la vreo 900 m inaltime, construita in ... in... ia ghici in ce? in stinca!!! De la sosea se face un drum ingust care urca, si urca - a foarte frumos si de-a dreptul ametitor, fiindca e un pic peticit, si tare ingust, si cum urci, in dreapta e doar haul, fara parapeti, doar... smochini! ici-colo. Am urcat pina la o manastire [care spun drept, nu stiu ce era] Si de aici, din departare, am privit manastirea din stinca Ne-am intors la drumul principal si dupa un timp ne-am cautat iarasi cazare. Am gasit un hotel la marginea soselei, unde pentru cinci persoane am platit 110 Euro - cazare, cina si micul dejun. Iar motoarele le-am parcat in curtea lor interioara. Incurajator pe mai departe! Auch! Mai am de povestit citeva zile, si mai am inca aproape 100 de poze de postat, din cele multe pe care le-am facut! Acu tre sa merg la bucatarie, sa fac de mincare Tare sorry... Revin
  12. Am fost din nou pasager [prima oara dupa un an de zile] din "ratiuni economice" si nu numai. Am pornit vineri, 3 iunie, in ceea ce avea sa fie cea mai lunga excursie a mea, si ne-am intors simbata, pe 11 iunie. Mi-a fost un pic frica de detoate: cit va fi bine/frumos/usor drumul, cum vom gasi cazare, si nu in ultimul rind de Albania! Dar per ansamblu a fost foarte bine, exceptind faptul ca inca si acum sint obosita Iar Albania... a fost pentru mine un amestec de multe lucruri surprinzatoare, interesante si neobisnuite. Am mers doua persoane cu un BMW 650, si impreuna cu inca trei baieti pe V-Stromurile lor de club... Daca intereseaza pe cineva, pot sa va spun ca am iesit cu banii mult mai bine decit ne-am facut socoteala acasa. In total, doua persoane, sub 700 Euro. Inca ne-au mai si ramas bani, cu toate ca initial hotariseram sa ne despartim de ceilalti daca vedem ca ajungem la fundul pungii si sa ne intoarcem mai repede acasa. Dar nu a fost cazul! Am avut la noi doar Euro [si card, dar nu l-am folosit decit de vreo 2 ori in benzinarii] si aproape peste tot am putut plati cu ei, mai mult sau mai putin oficial. N-am sa va povestesc amanunte despre prima zi, fiindca noi am pornit din Ungaria, si ma gindesc ca nu prea sint cititori ai acestui forum care sa urmeze acelasi traseu. Simbata am trecut granita in Serbia, am mers prin Novi Sad, si toata ziua a fost un drum continuu. La sfirsitul zilei eram... E drept ca am fost doar in trecere, dar Serbia mi s-a parut foarte "balcanica" - cu multe gunoaie pe marginea drumului, balarii, vechituri... Tot simbata am trecut granita in Bosnia, si am mers pina aproape de Sarajevo. La fiecare punct de trecere, pe linga pasapoarte, ne-au cerut si actele motocicletelor. Daca despre Serbia pot spune ca e balcanica, Bosnia o pot caracteriza ca si "ciuruita". Peste tot unde mergi, indiferent cit de neinsemnat e drumul, vezi case care sint de-a dreptul ciuruite de gloante. Normal, multe au fost retencuite, dar pe celelalte, peste tot vezi urmele razboiului. Iar in Sarajevo, pe blocuri pina sus la ultimul etaj! Dar sa revin la drum. Prima noapte in "strainatate" am petrecut-o intr-un motel, inainte de Sarajevo. Cinci persoane am platit in total 100 Euro care au insemnat cazarea [doua camere cu TV, baie, complet], cina, micul dejun, si garaj pentru cele 4 motoare. Un inceput foarte incurajator! Iar la cina, din partea casei, am primit bonus cite o prajitura. A doua zi am ajuns in Sarajevo si am reusit sa ne oprim intr-un final undeva in centru, dupa ce l-am inconjurat de nu mai putin de 3 ori!!! Am vizitat bazarul - multicolor la propriu si la figurat - si ori incotro ne-am intors am vazut cel putin o moschee: si urmele razboiului "modern" [oare cum as putea face sa apara pozele mari in post, nu asa micutute... Cam atit a fost statul nostru in Sarajevo. Si apoi din nou la drum! Avea sa fie iarasi o zi lunga, care se va sfirsi cu o "discutie amicala" in principal intre mine si liderul nostru de grup... [ca o paranteza, si imi cer scuze oricui si tuturor, dar eu mor sa merg pe undeva si sa nu opresc sa privesc, sa admir si sa fac poze. si urasc sa pozez si mai ales sa postez poze doar cu motoarele sau cu noi in benzinarie, si atit] La un moment dat am realizat ca gresiseram drumul, asa ca am facut stinga-mprejur - ceea ce a insemnat 20+20 km... Dar si aici, in mijlocul acestor munti... cu doar 15 ani in urma, un razboi era in plin Am ratat Rezervatia naturala Durmitor dar macar am trecut prin canionul Tara. O minunatie de nedescris, un relief foarte spectacular si o multime de tuneluri, de multe ori simple gauri sapate in stinca si nimic mai mult, cite 4-5 unul dupa altul cu doar citiva metri intre ele. Pe o lungime de 82 km [undeva citisem 93... asa ca nu stiu sigur] Si am trecut ca gindul si ca vintul [sau invers...], oprind o singura data pe pod!!! Mi-a venit sa pling. Sa ma dau jos de pe motor si sa plec acasa! Seara eram atit de furioasa ca as fi putut sa-i
  13. Ciao! Nu e vorba de vreo intrunire, dar cu siguranta e un eveniment moto: In data de 4 iunie 2011 se va organiza in Oradea al 4-lea curs gratuit de aprofundare a tehnicilor conducerii motocicletei sustinut de 2 instructori din strainatate! Vizitati site-ul nostru la adresa www.drakkar.ro/training , vedeti imaginile si filmuletele din anii precedenti, conditiile de participare, si daca doriti, completati formularul de inscriere. Va asteptam cu drag!
  14. Cam atunci am vazut-o si eu ultima oara Aici e si harta.... scuze ca atit de tirziu Porolissum Castrul este linga Moigrad.
  15. Multumesc! Chiar simbata voi fi prin Cluj! Dar nu stiu daca ajungem si la gradina botanica. Poate Cheile Turzii... ar fi frumos Ne oprim o zi la o prietena linga Cluj, dupa care mergem Sighisoara - Transfagarasan - Transalpina - Hunedoara - Deva si apoi acasa.
  16. Si ultima oprire a zilei, Gradina Zmeilor. O rezervatie naturala, un fel de mic Grand Canyon al Romaniei... si de fapt motivul pentru care am pornit in aceasta excursie. Aici intrarea este libera. Nu stiu cita lume umbla pe acolo, dar in acea zi de simbata noi am fost singuri tot timpul. Exceptind vreo doua grupuri de ... rrrrr - care erau la cules ciuperci. Peisaj deosebit, amenajare super cu poteci si cai de acces pietruite, curat, cosuri de gunoi estetice, canalizare pentru evacuarea apelor pluviale. In schimb, informatie ZERO!!! Nu stii unde te afli, nu stii cum se cheama si ce vezi. Am trecut si de drumul de intrare la Zmei, la fel ca de gradina botanica. Am mers asa pina in satul urmator, cind deja mi-a fost cam suspect si imi mai aminteam cite ceva de pe harta pe care o studiasem acasa. Ne-am intors iarasi, dupa ce am intrebat si iar am intrebat, si intr-un final am nimerit. Nu e greu, dar vorba aia... daca lipseste cu desavirsire... Locul insa este o frumusete si merita din plin cautarea. Si printre atitia zmei, si un sarpe Mai multe poze AICI Cam atit a fost de data asta... Ne-am intors acasa pe un drum mai bun si pe vreme frumoasa. As fi vrut doar sa fi fost ziua mai lunga, sa putem sta mai mult in fiecare din locurile astea... Am sa revin cu detalii privind traseul/harta.
  17. Descoperind Romania... am fost prin locuri de care habar n-aveam ca exista! Pina nu demult nu auzisem vreodata de Gradina Zmeilor. Sau de Porolissum. Si pentru ca nu erau decit la mai putin de 200 km de noi, am plecat simbata dimineata intr-o tura de o zi. Pe drum nu am facut nici o poza, o data pentru ca a fost groaznic de rau [am mers prin Sacuieni - Marghita - Simleul Silvaniei - Zalau]. Si ne-a mai si prins ploaia nu mult dupa ce am pornit si pina aproape am ajuns la prima destinatie, de mi-a fost teama sa nu cumva sa facem cale intoarsa si sa anulam iesirea asta. Dar pe cind am ajuns la Castrul roman Porolissum, a iesit si soarele, asa ca am putut sa ne bucuram din plin de excursie. Si sa ne uscam! Ce am gasit acolo sint ruinele restaurate ale unui castru roman de la inceputul anilor 100 era noastra, construit la granita imperiului, si din care astazi se mai vad poarta principala de intrare cladirea comandamentului un drum ce duce la turnul din stinga turnul din dreapta mai multe ziduri, coloane... Si bineinteles Amfiteatrul Inca se mai fac si sapaturi, se lucreaza si ne-am intilnit cu mai multi tineri, vorbitori de "londoneza", care nu erau turisti ca noi. Merita vazut! E un sentiment straniu sa calci pe drumul acela de piatra, sau sa te asezi in amfiteatru, si sa stii ca acu mai bine de 2000 de ani, exact pe aceeasi piatra, au calcat sau au sezut niste oameni... Se plateste o taxa de intrare de 2.40 RON, iar portarul este un tip foarte jovial. Ne-a spus sa mergem cu motorul pina la poarta principala, numai sa avem grija sa nu-i stricam iarba. Si ne-ar fi povestit pina dimineata despre locurile acelea, daca aveam noi timp de taclale. Dar din pacate nu am avut, fiindca mergeam mai departe, in alt loc: la Gradina Botanica din Jibou, care, asa cum ne-a spus si portarul, se zice ca ar fi cea mai frumoasa din tara. Aici mai sint citeva poze de la castrul Porolissum Mesaj completat Deci am mers la Jibou. Gradina botanica am gasit-o si nu. Adica am trecut pe linga ea, ca nu era nici un indicator, semn, tablita, nimic. Intrarea e 5.00 RON de persoana, si nu stiu sa va zic daca e mult sau putin... dar mie mi-ar fi placut sa vad in gradina gradinii o diversitate mai mare de plante si copaci. Altfel e frumos, curat, ca nou, sint locuri unde se mai lucreaza si se dezvolta. Iar panorama este si ea foarte frumoasa. Asa e afara, dinspre intrare ... si inauntru Iar asta este o planta care mi-a placut tare si pe care as fi vrut s-o iau acasa Are si un acvariu Apoi din nou afara, in dreapta, inca se lucreaza la un fel de gradina japoneza sau ce-o fi sa fie Dupa gradina asta japoneza mai era un tarc cu caprioare, dar nu am mai ajuns pina acolo, chit ca am facut juma de drum. Mi-a fost atit de cald si de lene, incit am facut stinga-mprejur si spre iesire... Mai multe poze sint AICI
  18. Stiu ca nu m-ai luat peste picior si ca la tine te refereai cu geografia. Dar si eu sint la fel de bita la geogra; ca si la istorie de altfel... Si tare multa apa trebuie sa curga pe toate cascadele astea pina sa ma supar eu aici pe forum Am vrut si eu sa fiu "desteapta" si am cautat informatii pe net inainte sa plecam, si acolo scrie Valul Miresei si in poza lor arata exact ca si cascada pe care eu am vazut-o si am pozat-o... Adevarul este ca eu nu am avut nici cea mai mica idee cite cascade sint pe traseu, si nici cum se cheama ele. N-am stiut niciodata. Of, doamne ...
  19. Scuze daca am gresit ceva, eu chiar nu sint tare la geografie . Dar informatiile astea mai detaliate le-am luat de pe net: http://lesu.ro/index.php?option=com_conten...=9&Itemid=7 Noi de fapt am pornit de la Coada Lacului spre Stina de Vale pe drumul acela cindva asfaltat, acum forestier, si nu ne-am abatut de la el nici macar o palma. Exista un singur drum... si numai pe acela am mers. Dupa ce treci de Cascada Iadolina, aia cu stincile alea mari pravalite in piriias, mergi pe drumul asta unic, si la un moment dat pe partea stinga, deci pe partea cealalta a piriiasului, e cascada aia despre care zic astia ca a Valul Miresei. Acu eu nu stiu... or fi fiind mai multe mirese, si mai multe valuri... de intrebat nu am avut pe cine intreba pe acolo ca nu ne intilniram cu nimeni... am zis si eu ce scrie pe net. Vorba aia, daca ei mint, mint si eu!
  20. Da, si Barajul Dragan e frumos. Am fost alta data si pe acolo. Am si spus la un moment dat ca daca faci stinga ajungi la Dragan. Initial am vrut sa calatorim 2 zile. Dar am pierdut o zi din cauza motorului asa ca am fost destul de "scurti" mai ales ca venim din Debrecen de fapt. Mesaj completat Am revenit. Si ma intorc un pic la prima parte a traseului cu citeva informatii. Din Remeti, la 6 km pe drumul care o ia spre dreapta, se ajunge la Pestera Meziad care la inceputul secolului XX era una dintre cele mai mari pesteri din Europa. In 1921 o echipa de speologi condusa de Emil Racovita a descoperit noi galerii, iar azi are o lungime de 4.774 m. http://www.welcometoromania.ro/Padurea_Cra...ra_Meziad_r.htm Lacul de acumulare Lesu a fost dat în folosinta in anul 1973. Are o suprafata de 148 hectare si un volum de apa de 28,2 milioane metri cubi. Si acum mai departe de la Coada Lacului spre Stina! Drumul este “categorisit” ca drum forestier, orice o fi insemnind asta… Cindva a fost un drum asfaltat, dar azi e doar pietris si gropi. Si inca asta ar fi bine, dar e plin de “ramasite” de asfalt, ceea ce-l face mai greu de parcurs. Iar ca pasager e durere. Dar merita fiecare centimetru din el! Fiindca arata cam asa: Apoi se ajunge la Cascada Iadolina. Este situata pe partea stinga, sub nivelul soselei, si este considerata de multi ca fiind cea mai frumoasa datorita caderii de apa printre stincile imense rupte din munte. Mergem mai departe… … si ne oprim iarasi sa bem din caderea asta frumoasa de apa: Apoi, deja aproape de Stina, tot pe partea stinga a drumului, este Cascada Valul Miresei: Un pic mai sus de Valul Miresei exista marcajul turistic punct albastru care urca versantul sting spre o alata cascada, Saritoarea Iedutului aflata la vreo 15 km de mers pe jos “Pentru a putea fi admirata in adevarata ei splendoare, trebuie sa coborati versantul . Ajunsi la locul de cadere al apei, zgomotul produs de cascada acopera orice sunet de apreciere al dumneavostra. E unul din efectele cascadei. Un monument al naturii, ce creeaza o perdea alba, lunga de cativa zeci de metri in aprecierea ochiului, 10 metri in realitate. Ajunsi langa cascada va dati seama ce mici suntem fata de ce a lasat Dumnezeu pe pamant, si cat de buna e natura cu noi, fata de "recunostinta" noastra.” Din pacate noi nu am avut timp de “abateri” de genul, dar atit cit am putut, ne-am bucurat de tot ce puteam vedea cu ochiul si de linistea pe care o puteam auzi si simti in jurul nostru. Nu linistea aceea surda, ci aia in care se aude numai fosnetul pomilor, si susurul apelor, si ciripitul pasarilor, fara zgomotul hoardelor iesite la facut prajeli si baut bere si acultat manele si apoi lasat munti de gunoaie, mai mari decit muntii de stinca in mijlocul carora venisera initial sa se “delecteze”. Si apoi l-am vazut pe el-cidatul traversind drumul! mititel cit un cercel Am ajuns la Stina de Vale dar nu am mai intrat ci ne-am continuat drumul spre Beius. Dupa ce se coboara serpentinele se intra in Budureasa, unde din cind in cind te loveste o putoare de balega de-ti vine sa faci cale-ntoarsa si sa ramii haiduc prin munti. Dar noi ne-am incapatinat sa ne intoarcem la civilizatie: drumul de la Beius la Oradea, lung de 60 km, este cu adevarat criminal!!! Tot drumul, pe ambele sensuri. Sint portiuni unde masinile merg cam ca la Formula 1 cind intra safety car-ul pe circuit: serpuind pe cele doua sensuri printre gropi. Din pacate nu stiu al drum de intoarcere la Oradea… Atit a fost. Am vrut doar sa va spun ca sintem niste norocosi de nici nu ne dam seama. Nu trebuie sa mergem decit un pic mai incolo de casa si deja dam peste aceasta alta lume care nu cunoaste timp. Si sper ca inca multi ani de aici inainte sa nu exista bani suficienti, si sa nu se asfalteze drumurile, ca sa nu ne extindem peste tot “civilizatia” noastra avansata cel putin pina nu ne civilizam intii noi.
  21. Da, Piatra Craiului de la hotarul dintre judetele Bihor si Cluj. E cam la vreo 60 km de Oradea cred... intre Oradea si Cluj Napoca. Cobori Piatra, esti in jud. Cluj si imediat faci la dreapta spre Bulz.
  22. Am fost intr-o calatorie de vis. E drept, ca pasagera - acumulatorul meu a trebuit sa-l dau imprumut BMW-ului care nu mai pornea si din care cauza am si pierdut o zi. Ca sa scurtez povestea [si drumul] sa incep cu: Am pornit din Oradea pe E60 catre Cluj. Am trecut Piatra Craiului, si imediat ce am coborit de pe Piatra am facut la dreapta spre Bulz si apoi Remeti. Drumul este foarte frumos, imi pare rau ca nu am poze. Dupa Remeti se poate face la stinga spre Barajul Dragan. Noi am mers insa inainte pina la Barajul Lesu. De unde faci dreapta de pe E60 si pina la Baraj sint poate vreo 15 km. Chiar inainte de baraj exista un motel, care acum arata deplorabil, dar unde probabil te poti caza in caz de nevoie. Ignorind motelul si tot ceea ce omul este in stare sa distruga si sa murdareasca, de aici incolo e numai natura pura, neatinsa, de vis. De la baraj incolo nu mai vezi nimic decit munte, apa, stinci si vegetatie. Nu mai sint nici stilpi de electricitate, si de multe ori nici asfalt. Asta este Barajul Lesu cu o mica cascada pe partea cealalta a lui si mai de departe De aici drumul merge vreo 7 km avind in dreapta Lacul Lesu. Asfaltul uneori e bunicel... ... alteori lipseste cu desavirsire: Iar la capat e Coada Lacului; aici inca vazuta de sus: Si dupa ce am coborit pina la apa: Vara e plin de lume. S-au construit case si casute de vacanta. Cazare gasesti din greu. Dar multi vin si cu corturile. De aici am merg mai departe spre Stina de Vale. De la Coada Lacului la Stina mai sint vreo 18 km. Drumul este la fel de rau, dar infinit mai frumos si merita facut! Ma opresc acum. Revin cu restul miine.
  23. Buna! Mi-am dat Pegaso 650 si mi-am luat si eu de citeva zile NX 250. Inca nu am mers cu ea ca ba a fost mult-mult prea frig, ba acum ninge. M-ar interesa in primul rind gumele. Stiti ceva, de unde sa-mi iau? Am inteles ca pt roata spate e mai dificil... Chiar merge 120 motorul asta???
×
×
  • Creează nouă...