Sari la conținut

sinaia_zx6r

EX+
  • Număr conținut

    115
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de sinaia_zx6r

  1. Totul trebuie privit pe general, tipul in cauza este un dosar inchis, de ajutat cu ceva nu mai poate nimeni. Incercam doar sa ajutam acolo unde inca este posibil , pe cei in viata si care sunt dispusi catre aceste greseli. Viteza mica si experienta multa asta face diferenta intre viata si moarte intr-o situatie care tinde sa devina uzanta(intoarcere pe dubla continua, stanga fara semnalizare, etc.)
  2. Permisul de conducere iti da treptul sa circuli dar la cum se iau permisele la noi ...... si vorbesc si C si D unde este fff grav. Cauzele sunt clare si clasice : Experienta putina ori 0 , motor mare, echipament la limita. Imi pare rau pt familie si prieteni care cu siguranta sunt distrusi si nu mai este cazul sa sugeram la ce trebuie sa se gandeasca. Acum trebuie sa ne gandim mai mult la cei ramasi in viata si care sunt in situatii similare. Cu siguranta dac nu aveti un prieten cunoasteti un caz asemanator. Ma gandesc cat gresesti daca "torni" o situatie de genul? Raspundeti voi!
  3. sinaia_zx6r

    O Privire De Mama

    Am avut un prieten care a murit pe motor in ziua de Paste, un amt prieten ma intreba atunci cine a avut mai multe pacate el ori femeia de la volan care nu a acordat prioritate motocicletei. Ma tot gandesc si eu dar inca nu am un raspuns. Cu ceva timp in urama am descis un topic in care este dezbatut daca merita sa ne batem la cap prietenii care nu poarta echipament ori care vor o motoreta mai mare la doar 2 luni de cand au permis. Este unul din putinele topicuri in care se poarta o discutie normala si fff constructiva. Multumesc initiatorului!
  4. maa faptul ca ai 10 ani de B te ajuta foarte mult sa intuiesti o situatie periculoasa dar ce facem cu cei care nu au mers cu fata cat merg alti cu spatele? Nu spune nimeni sa mergi fix cu 50km/h poti merge si cu 70-80 dar atunci cand situatia o permite, trafic redus considerabil , drum cu scoar si garduri pe margine, etc. Ma uit ce se intampla la Alba si ma uimeste cum intr-un oras relativ mic se pot petrece atat de multe accidente.
  5. Consider ca este normal sa vedem lucrurile altfel fiecare dintre noi si in acest sens respect si parerea celui care vrea un magnet de 20 kg pe rezervor dar nu sunt de acord cu ea. Toti gresim si pun o intrebare : Atunci cand ai gresit si un conservar a fost atent si ai scapat cu viata tot atat de inversunati mergeti dupa el pt multumirile de rigoare. Nu cunosti ce probleme au cei din trafic iar in masina iti permiti sa te gandesti si la probleme, pe motor nu ai timp si esti 100% conectat la trafic din aceasta cauza cer putina intelegere in ce privesc conservarii. Atunci cand semeni vant cu siguranta culegi furtuna si fiecare are nasul lui. Daca tot faci o treaba de ce nu cumperi o pusca cu luneta si iesi la vanatoare este mai simplu si mai putin dureros dar eu cred ca sunt doar iesiri de moment pe fondul supararii si cred ca cei care au aceasta atitudine le pasa. Nu va mai plictisesc dar fiecare are influenta lui in trafic.
  6. Pentru o propunere legislativa este nevoie 500 000 de semnaturi din cate stiu eu. Pana la acele semnaturi putem face ceva : Nu mai mergeti pe o roata in oras (dar ce rost are sa mergi acolo unde nu te vede nimeni?), mergeti in limitele legale atat cat puteti in orase, cat despre DN care este foarte aglomerat cand plecati cu incepatori mergeti intr-un ritm in care pot ei nu cel obisnuit de cursa. Nu mai puneti botul cand cineva va provoaca singur nu alearga de nebun mai ales cand va deplasati de la o terasa la alta. Numarul motocicletelor este in crestere inevitabil si numarul accidentelor. Poate reusim intr-o zi sa strangem 2-3 mii de motorete si sa mergem la pas pe traseul Buc-Bv cu viteza legala. Observ ca tot mai multi conducatori auto au inteles ca suntem in trafic si ca reusim sa mergem mai repede ca ei, tot mai multi imi fac loc si le multumesc, nu mai injur pe cei care ma sicaneaza si nu ma mai enervez maimuta tot maimuta ramane si eu ma imbolnavesc de nervi. Ma opresc si injur un scuterist care tine casca pe mana ori intre picioare. Putem face cate ceva chiar daca multi spun ca ne certam cu un prieten ca nu vrea sa mearga cu casca regulamentar, daca acel prieten se supara pt atata lucru nu este demn de o prietenie. Chiar daca nu reusim macar putem incerca.
  7. R.I.P. Condoleante familiei! Amplu si foarte bun postul de mai sus. Pot spune ca este clasica situatia: O masina vireaza stanga pe un drum cu o banda pe sens, in spate se opresc masini 1,2,3 daca masina care face stanga nu este foarte aproape de marcaj nu vezi semnalul de st. Daca nu astepti ori nu franezi pana aproape de zero ai 95% sanse sa patesti beleaua. Nici depasirea pe partea dreapta nu este recomandata pt ca idiotul din spatele celui care face st este operat de reflexe si pana calculeaza daca are loc prin dr trece ceva timp suficient ca tu sa ajungi in dreptul lui 99% nu se vor asigura cand fac aceasta manevra si te trezesti cu el peste tine. Pacat de acest baiat dar se pare ca D-zeu ii vrea pe cei buni.
  8. Cat despre clip parerea mea este ca : Acest clip aduce un prejudiciu important imaginii motociclistilo. Asocierea cu un OZN este in mintea multor oameni asa ca nu mai era necesara o confirmare. Exprima viteza si mister.
  9. Salut initiativa voastra si vin in completare cu ceva care cred ca este util. Locuiesc in Sinaia si stiu ca la fiecare sfarsit de saptamana este un trafic infernal. In fiecare zi de vineri pe ruta Bucuresti-Brasov sunt peste 24 000 de masini in trafic. Duminica se intorc in Bucuresti. Daca organizam un convoi de motociclete care sa mearga in sens contrar acestui fluviu de masini cred ca impactul este maxim. Vin si vorbesc aici pentru ca la cei din AMR ajungi foarte greu.
  10. Cum sa faci cadou RSV 1000 unui incepator???? Poate la un dusman! R.I.P. Nu la el este vina! Traim intr-o tara de k. Trebuie sa avem grija cum votam , mare grija. Ori sa plecam toti din aceasta tara. Mare pacat!!!! Condoleante!
  11. Termenul legal pentru contestatie este de 15 zile. Se poate cere expertiza cu expert angajat dar asta numai in cadrul procesului. Foarte importante sunt pozele in aceasta situatie. Cand sunteti martori asistenti la masuratori aveti grija sa se masoare corect si sa fie luat in calcul fiecare amanunt. Aveti grija la ce deseneaza militianul ca nu toti au talent la desen, acel desen ajunge in instanta si este luat de baza. Ai o sansa cand semnezi la politie declaratia ca martor sa corectezi ce ai uitat la locul accidentului. Cand aveti prieteni ori camarazi (motociclisti) implicati in ac. ramaneti la masuratori sunt foarte importante. Masina implicata daca are doar pe lateral avarii se poate demonstra relativ usor ca a venit peste tine. Pasagerul poate depune marturie (nu erati cu autocarul si pasagerul era pe locurile din spate) era la "geam".
  12. In Franta au fost lupte de strada cnd o masina de politie a lovit o motocicleta pe care erau 2 pusti. Daca era suspect intr-un jaf armat cu luare de ostateci in plina desfasurare actiunea politiei era pe deplin justificata. Daca murea berbecul? Din punctul meu de vedere a fost o executie in piata publica! Cei care incalca legea trebuiesc prinsi si judecat intr-un proces nu omorati in plina strada.
  13. Nu a trecut un an de cand in Campina, Jud. Prahova am fost opriti de politie la ordinul primarului din oras. Trei masini de politie in frunte cu comandantul politiei . Am luat amenda pentru deranjarea ordini publice si asa mai departe. Amenda a fost contestata si castigata contestatia in justitie. Important este faptul ca a doua zi in oras a aparut o masina radar si foarte multa politie. Erau agenti ascunsi in tufisuri si multe altele. Norocul nostru a fost ca in seara respectiva nu a aparut o motocicleta in oras. Teapa pt politisti. Este clar ca "primarul" este cel care trage sforile iar baiatul nu avea sanse. Era totul pregatit si asta este foarte grav. Acum o sa vedeti o actiune de amploare la nivel de tara impotriva motoristilor si asta doar pt a scoate in evidenta ca suntem "nenorociti" . Baiatul are partea lui de vina si trebuie tras la raspundere pentru asta dar nu putem accepta sa fim dati jos de pe motor cu "PUSCA CU LUNETA" , este mai simplu.
  14. Nu trebuie sa caftim pe nimeni. Trebuiesc ignorati. Daca nu sunt acceptati in grup atunci vor cauta sa indrepte pe cat se poate caracterul lor. Daca prietenul tau nu are in regula motorul ori nu are permis nu iesi cu el pe strada mai ales ca este incepator. Daca imprastiem fluturasi nu cred ca are un efect important.
  15. Salut! Nu am mai intrat de ceva timp dar vad ca nu am pierdut nimic. Daca nu reusim sa avem un dialog civilizat si constructiv ce pretentii sa avem in trafic? Daca la analiza unui accident ne jignim in loc sa aducem argumente solide nu reusim sa transmitem mesajul dorit. Va multumesc!
  16. Atunci cand numarul motocicletelor este in crestere cresc si sansele ca aceste motociclete sa fie implicate in accidente. Motociclisti incepatori au cele mai mari sanse sa ia parte la aceste accidente. Este stiut ca cel care cumpara o motocicleta sigur cunoaste un motociclist (are un prieten cel putin). Singura modalitate sa reducem aceste evenimente este urmatoarea: Nu mai acceptati printre voi pe cei fara permis cu motociclete neimatriculate si cu un minim de echipament. Dorinta lor sa mearga cu voi este mare, mult prea mare.
  17. sinaia_zx6r

    De cacao

    Atentie! Intr-un proces se va cere contra-expertiza si in acest caz stai cu motorul avariat iar daca se constata ca ai o zgarietura in plus pierzi foarte repede un proces. Posibil sa scoti ceva bani de la tipa cu o negociere buna si repede. Mergi la ea ii lasi motorul in curte si spui ca vrei una intreaga din acel an. Ramai cu 11oo de la asigurari bani pt daune morale.
  18. Deschide un cont in care sa gasesc o suma si eu o dublez! Nu poti judeca corect o persoana despre care nu cunosti mare lucru dar vad ca te pricepi sa rastalmacesti cuvintele. Garantat ca tot ce spui tu acolo se vor face si poate mai sunt si alte lucruri de facut si te invit sa iei parte la o sedinta si sa spui acolo ce te dore sa cunosti pe cei implicati in acest proiect. Iti multumesc si astept vesti de la tine!
  19. In seara respectiva nu am fost acolo, si da m-am dat si eu cu ei si de multe ori am ajuns ultimul dar asta conteaza mai putin. Sunt cat se poate de impartial dar sunt om si nu cred ca acum este momentul sa sucim cutitul in rana. Nu te obliga nimeni sa faci nimic si daca accepti o situatie se intelege ca esti de acord cu ea si constientizezi pericolul. Sunt unul din cei care ii piseaza la cap sa poarte echipament si asa mai departe ..... Daca fac ceva pt. asociatie o fac si pentru ei si o fac cu placere pentru toti motociclisti, si nu sunt platit pentru asta. Incerci sa vezi cat timp pot ramane calm, te dezamagesc foarte mult timp mai mut decat ai tu. Iti multumes si-ti raman dator dac iti mai triezi din idei cand te asezi la tastatura.
  20. Maine are loc imormantarea, nu crezi ca este prea cruda treaba si in plus nu vad cate sunt de povestit. Sunt foarte putine chiar daca ei au trait intr-o secuda o viata. Citeste pe litere daca nu poti prinde o fraza: ACCIDĂNT (1-4, 6) accidente, s.n. (5) accidenți, s.m. 1. Eveniment fortuit, imprevizibil, care întrerupe mersul normal al lucrurilor (provocând avarii, răniri, mutilări sau chiar moartea). ♦ Fapt întâmplător, banal, care aduce nenorocire. 2. (Fil.) ÎnsuÂşire trecătoare, neesențială a unui lucru.
  21. Sanchez nu vrei sa te ajut cu o intalnire sa-ti explice personal? Cum crezi ca se simt si cum crezi ca se vor simti mult timp de acici inainte? Chiar crezi ca nu sunt oameni? Ei nu au omarat pe nimeni, ok! Nu vrei sa te iei si de colegi lor de armata? --- Mesaj completat în 25 Aug 2007 23:18 ------------- ACCIDĂNT (1-4, 6) accidente, s.n. (5) accidenți, s.m. 1. Eveniment fortuit, imprevizibil, care întrerupe mersul normal al lucrurilor (provocând avarii, răniri, mutilări sau chiar moartea). ♦ Fapt întâmplător, banal, care aduce nenorocire. 2. (Fil.) ÎnsuÂşire trecătoare, neesențială a unui lucru.
  22. ACCIDĂNT (1-4, 6) accidente, s.n. (5) accidenți, s.m. 1. Eveniment fortuit, imprevizibil, care întrerupe mersul normal al lucrurilor (provocând avarii, răniri, mutilări sau chiar moartea). ♦ Fapt întâmplător, banal, care aduce nenorocire. 2. (Fil.) ÎnsuÂşire trecătoare, neesențială a unui lucru.
  23. Din fericire suntem reprezentati bine la capitolul gramatica in ce priveste "Asociatia Motociclistilor din Romania" denumire oficiala si inscrisa in acte. Avem mai multi ziaristi care daca nu stiu gramatica ........ In ce tine de acitivitate mai ai putina rabdare cam 2 saptamani si o sa vezi. Acum toti lucram in timpul liber pentru aceasta asociatie. Inca nu avem o sectretara asta este pentru moment.
  24. Sunt dator cu o replica : Este activitate 0 pe asociatiamotociclistilor.ro din mai multe motive : 1. Nu are vizite de cand exista cate vizite sunt pe aceasta tema intr-o jumatate de ora, chiar nu-ti este clar ca multi sunt preocupati de cum se moare corect gramatical si cate de multe p...le si piz.... poate introduce intr-o simpla fraza. 2. Acolo sunt obligati sa fie responsabili si brusc nu mai sunt foarte multe de spus, chiar daca multi au o experienta vasta in motociuclism si pot da sfaturi utile dar iar rubrica "accidente" este mai interesanta. 3. 4. 5. Nu vreau sa plictisesc plus nu stiu daca reusesc sa atrag atentia ma gandesc ca daca am scris corect nu ma injura nimeni si nici nu sunt ttras de urechi trec neobservat si nu devin popular. Vreau o definitie a cuvantului accident, se poate?
×
×
  • Creează nouă...