Jump to content

Liviu M

Membru
 • Content Count

  277
 • Joined

 • Last visited

About Liviu M

 • Rank
  Incepator

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Carnet moto din
  1986
 • Club
  VALAH CLUB

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  MOBRA
 1. Am dat o fuga si astazi . Erau de doua ori mai multe motoare si inca veneau . Un grup gresise drumul . Deci : dupa ce iesiti din Targoviste pe drumul spre Campu Lung , treceti prin satul Priseaca , urmeaza padurea , coborati si tineti drumul usor dreapta , iar padure dar numai pe dreapta , camp , Ungureni , dupa ce se termina satul cand incepe un urcus cu panta mica , la stanga spre Manesti , pod peste Dambovita , intersectie in T (Y) , la dreapta , cateva curbe si in Manesti pe stanga este un mic monument , la stanga si inainte tineti asfaltul ..... Astazi la monument era parcata si o motocicleta . Vremea este in continuare frumoasa cu usor vant si cativa nori din cand in cand . Curaj ! La drum !
 2. Bineinteles ! Poti intreba si pe altii . In dreapta ultimei imagini se afla o " poarta de pimire " si un cort cu cele pomenite . » Post actualizat in 18 May 2018 18:46 " Poarta de primire "
 3. Eu am comunicat scriind la adresa de E-mail : motor_bike@abv.bg . Mi-au raspuns odata chiar si la ora 22.30 ! Chiar nu inteleg . Am sa urmaresc mai des topicul , eventual trimete numar de mobi la mesaj , sa putem vorbi . Succes ! Eu am mai luat intre timp si 2 perechi de segmenti 7,50 LEI / buc . Nu functioneaza acea fereastra cu adresa de E-mail . » Post actualizat in 18 May 2018 18:37 Nu te inteleg , sus este data adresa si se deschide site-ul din Bulgaria cu toate informatiile , marci de moto , componente universale ....... Este scris bilingv bulgar si englez . Eu m-am descurcat cu ei chiar daca nu stiu engleza decat f.putin . Eventual trimite numarul de mobil pe mesaj .
 4. Am stat numai 1 ora (asteptam niste rude , atunci se gasisera sa vina) . Erau cca 60 de motoare (mai erau motoare si corturi jos in vale) . Cat am stat eu au mai sosit vreo 40 iar pe drum am mai intalnit vreo 10 , Muzica buna (fara urlete) , instalatie de iluminat , paza , mancare , curatenie ......
 5. Am luat piese pentru TULA din Bulgaria . Nu m-am logat si am comunicat prin E-mail scriind textul in romana si in continuare punand si textul in limba bulgara obtinut cu google translate (nu vorbesc engleza curent iar termeni tehnici stiu prea putini ). Ne-am inteles perfect ! Sunt foarte amabili si ofera si variante . Trimit intai pe E-mail un formular care cuprinde ce piese au fost comandate si cat costa cu transportul in lei . Cu toate ca sunt la cca 500 Km de Targoviste , pachetul a ajuns la depozitul din oras in 2 zile , am fost anuntat cu mesaj pe mobil de catre curier si l-am ridicat platind in lei. http://www.motorbike-bg.com
 6. ATENTIE ! Incinta trebuie izolata la lumina .
 7. Asa ceva (cu platina) am avut inainte pe TULA , pe LASTUN iar pe MOBRA am avut cu comutator aprindere clasica / electronica . Am specificat inainte ca am aprindere electronica (rezistenta la plus este de 100 ohmi) . Acesta este schema de circuit imprimat :
 8. Optocuplorul este TCST 2103 cumparat de la ADELAIDA ( le-am cumparat impreuna cu mai multe piese ) iar mos-feturile sunt luate de la un magazin de piese de la Targoviste ( unde locuiesc ). Proba a fost facuta cu un bec de bord de 12V (4W) . Aprinderea electronica este luata mai demult de la accesorii DACIA (parca facuta la Constanta) .
 9. Initial aprinderea electronica era comandata de catre platina . Am incercat pe banc intai schema cu trei tranzistoare de la LADA SAMARA , luata dintr-un site rusesc . Un prieten de la Slatina mi-a recomandat o schema cu un mos-fet mult mai simpla. Pe placa am facut 2 montaje identice , unul pentru aprindere si celalalt pentru turometru sau de rezerva in caz de probleme . Discul obturator a fost facut din tabla de aluminiu de 1 mm ambutisata cu ciocanul pe o tubulara. In locul platoului cu cama original a fost montat un disc din tabla de 2 mm ce are in mijloc o piulita M8 lunga (de innadire) strunjita si presata + nituita in disc . Probele sunt OK .
 10. Zilele trecute am facut cateva drumuri de proba . Trage mai bine " la deal" . La ralanti scoate mai putin fum . Intrucat cama era una adaptata (dintr-o cama dubla fusese polizata una ) , bobina statea alimentata un timp de 3 ori mai mult si se incalzea . A fost facuta alta cama (detasabila intrucat urmeaza sa se monteze un ruptor optic) care asigura un raport de alimentare / nealimentare de cca 1/1 .
 11. Canalul de pana este bun ? Pana este groasa exact cat perechea de canale (sta fara joc) ? Nu cumva pana a cazut la montaj ? » Post actualizat in 18 Mar 2018 17:16 Asa arata dispozitivul pe care il folosesc . In piesa filetata M10x1 gaura de 4 mm este dat pe toata lungimea . Gaura care se vede in dreapta sus a imaginii nu este strapunsa , ea foloseste ca reper la a numara turele (numarul de rotatii) si fractiunile .
 12. Am ales sa modific avansul centrifugal de la un LASTUN (asemanator cu OLTCIT) . Caracteristicele sunt asemanatoare , dar la LASTUN delcoul este pe axa cu came (jumatate din turatie) iar la TULA se roteste invers . Am scazut la jumatate greutatea contragreutatilor si am depresat / presat la loc piesele pentru a le intoarce " pe dos" .Mai am de lucru dar deocamdata arata ca in imagini . Am ales din anumite considerente constructive ca solutie o placa suport filetata M30x1 dar se poate lucra mai usor daca in locul filetului se face un diametru de maxim 27 mm . Axul original a fost modificat si introdus usor aderent in placa de baza , dar se pot alege si alte solutii constructive . Modificarile au fost facute asa fel incat gabaritul placii cu mecanismele asambalte sa fie sub 10mm . Ofer orice informatie , desen sau alta idee celor interesati , in limita priceperii . Dupa probe urmeaza reglajele (modificare greutati , arcuri , etc) . » Post actualizat in 03 Mar 2018 18:39 Astazi am montat si aparatoarea de praf din tabla inox ambutisata cu ciocanul .... » Post actualizat in 18 Mar 2018 16:59 Ieri am pornit de proba TULA . Porneste mai usor dar mai am de lucru . In imagini este platina (montata intr-o "oala" ) , capacul care o poate roti (vreau sa-i fac si o corectie manuala a avansului) si flansa care tine sistemul montat . » Post actualizat in 18 Mar 2018 17:06 Ieri am pornit de proba TULA . Porneste mai usor dar mai am de lucru .
 13. Are cineva o cama demaontata sa-mi masoare cota de la capatul camei la flansa de fixare ? Nu mai gasesc cama de rezerva si nu mai vreau sa demontez platoul cu platina + montajul cu regrarea din nou . Vreau sa pun platina optica dar sa am si posibilitatea de a monta cama fara a demonta carcasa ventilatorului . Eu stiu ca aceasta cota este de 30 mm dar as dori o confirmare REALA . Multumesc anticipat !
 14. Eu am luat o bujie , am spart tot portelanul si am facut in interiorul ei un filet cu pas 1mm (parca M10 x 1) . In acest filet am montat o tija cu acelasi pas si posibilitate usoara de a fi rotita cu mana . Montez ansamblul cu tija coborata cca 10 mm in locul bujiei . Rotesc usor volanta (rotorul , axul) pana cand pistonul atinge tija . Urc (ridic , desfiletez) tija pana cand volanta se roteste atingand tija spre o cursa completa . Rotesc volanta in sens invers rotatiei motorului max. un sfert de tura . Fac semn pe capatul de manevra al tijei sau memorez pozitia unui semn facut anterior . Cobor tija filetata (o infiletez) : cate o tura completa pentru fiecare milimetru de avans + fractiuni de tura pentru zecimi (exemplu un sfert de tura pentru 0,25 mm ; o jumatate de tura pentru 0,5 mm .....) . Rotesc volanta pana cand pistonul atinge tija filetata (se opreste) . Fac un semn pe o piesa de rotatie (volanta , cama , rotor , dispozitiv inlocuitor de cama , etc) si pe o piesa conjugata (carcasa ,capac) . Sistemul are avantajul ca poti tine blocat ambielajul la punct si roti sistemul de amorsare (platina , senzor ) asa incat sa-ti dea scanteie (semnal) exact in punctul de avans . Alte avantaje sunt simplitatea dispozitivului si faptul ca nu "tamponeaza" ceasul comparator (ceeace duce de obicei la defectarea lui ) . Succes , si nu uitati sa dati cu putina vaselina pe filetul tijei !
 15. A pus cineva GOTRONIC pe TULA ? A incaput senzorul in locul platinii ?
×
×
 • Create New...