Jump to content

Liviu M

Membru
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

About Liviu M

 • Rank
  Incepator

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Carnet moto din
  1986
 • Club
  VALAH CLUB

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  MOBRA

Recent Profile Visitors

462 profile views
 1. "De cat dai , de atata iei !" Treaba e ca un produs de serie (la norma , adica la repezeala) , nu se compara cu unul facut "ca pentru mine" ; asta o stie oricine si-a facut ceva pentru el (vorbim de cei care au meseria "in sange") , ca lumea e plina de carpaci . Lucrul facut "la meserie" se vede si in poza , iar cine nu crede si e dornic de o plimbare , poate verifica , Romania nu e o tara asa mare pentru un drum de placere in vizita la alt pasionat de moto. Sa te terezesti ca ti-a picat un motor scump (nu peste altceva sau mai grav peste cineva) si sa descoperi ca o sudura a fost facuta fara legatura ......etc , este prea tarziu si deobicei pentru prea putin . Vorbe poate arunca oricine , cu tehnica e mai greu ....
 2. Caut cod bujie capacitate calorica 225 cu 3 electrozi , filet M14x1,25 , lung 12,7 . Acum merg cu BOSCH W8 echivalentul lui 14NP18 .
 3. Salut !

  De la ce tip de DACIA ai luat aprinderea ?

  Motoarele noi au avansul integrat in aprindere (CDI) .

  Avansul depinde de cursa , gradul de comprimare , cilindree si altle .....

 4. Ma bate gandul sa-i fac un sistem simplu cu un cablu si maneta schimbator viteze de bicicleta pentru variat avansul. Cu turometrul de la bord pot obtine datele pentru curba avans / turatie prin cateva probe de drum .
 5. Aprinderea electronica este de la accesorii DACIA si deci nu are avans (DACIA 1300 avea avans centrifugal) . Am incercat acel avans centrifugal (este si el pus pe site) , porneste mai usor , trage mai bine la turatii mici dar trebuie sa fac un banc de proba (eventual sa-l adaptez pe cel folosit la etalonarea vitezometrului digital) pentru definitivarea proiectului . In Rusia sunt niste aprinderi electronice care se pot "seta" (conecta in trei moduri) functie de marca moto ruseasca . Momentan caut informatii in est . Exista aprindere electronica de TULA / MURAVEY , caut date despre ea . Sunt filmulete pe youtube in care se vede cum se monteaza diferite aprinderi pe TULA .
 6. Iti stau la dispozitie cu orice informatie .
 7. Pune o aprindere electronica eventual cu ruptor optic asa cum este prezentata si in site .
 8. Caut carena far pentru moto rusesc (TULA , IJ ...)
 9. Am dat o fuga si astazi . Erau de doua ori mai multe motoare si inca veneau . Un grup gresise drumul . Deci : dupa ce iesiti din Targoviste pe drumul spre Campu Lung , treceti prin satul Priseaca , urmeaza padurea , coborati si tineti drumul usor dreapta , iar padure dar numai pe dreapta , camp , Ungureni , dupa ce se termina satul cand incepe un urcus cu panta mica , la stanga spre Manesti , pod peste Dambovita , intersectie in T (Y) , la dreapta , cateva curbe si in Manesti pe stanga este un mic monument , la stanga si inainte tineti asfaltul ..... Astazi la monument era parcata si o motocicleta . Vremea este in continuare frumoasa cu usor vant si cativa nori din cand in cand . Curaj ! La drum !
 10. Bineinteles ! Poti intreba si pe altii . In dreapta ultimei imagini se afla o " poarta de pimire " si un cort cu cele pomenite . » Post actualizat in 18 May 2018 18:46 " Poarta de primire "
 11. Eu am comunicat scriind la adresa de E-mail : motor_bike@abv.bg . Mi-au raspuns odata chiar si la ora 22.30 ! Chiar nu inteleg . Am sa urmaresc mai des topicul , eventual trimete numar de mobi la mesaj , sa putem vorbi . Succes ! Eu am mai luat intre timp si 2 perechi de segmenti 7,50 LEI / buc . Nu functioneaza acea fereastra cu adresa de E-mail . » Post actualizat in 18 May 2018 18:37 Nu te inteleg , sus este data adresa si se deschide site-ul din Bulgaria cu toate informatiile , marci de moto , componente universale ....... Este scris bilingv bulgar si englez . Eu m-am descurcat cu ei chiar daca nu stiu engleza decat f.putin . Eventual trimite numarul de mobil pe mesaj .
 12. Am stat numai 1 ora (asteptam niste rude , atunci se gasisera sa vina) . Erau cca 60 de motoare (mai erau motoare si corturi jos in vale) . Cat am stat eu au mai sosit vreo 40 iar pe drum am mai intalnit vreo 10 , Muzica buna (fara urlete) , instalatie de iluminat , paza , mancare , curatenie ......
 13. Am luat piese pentru TULA din Bulgaria . Nu m-am logat si am comunicat prin E-mail scriind textul in romana si in continuare punand si textul in limba bulgara obtinut cu google translate (nu vorbesc engleza curent iar termeni tehnici stiu prea putini ). Ne-am inteles perfect ! Sunt foarte amabili si ofera si variante . Trimit intai pe E-mail un formular care cuprinde ce piese au fost comandate si cat costa cu transportul in lei . Cu toate ca sunt la cca 500 Km de Targoviste , pachetul a ajuns la depozitul din oras in 2 zile , am fost anuntat cu mesaj pe mobil de catre curier si l-am ridicat platind in lei. http://www.motorbike-bg.com
 14. ATENTIE ! Incinta trebuie izolata la lumina .
×
×
 • Create New...