Sari la conținut

suhoiviper

Membru
  • Număr conținut

    74
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de suhoiviper

  1. "De vanzare IJ Planeta 5, an fabricatie '93 in stare originala, piston cota 0, segmenti schimbati de 2000km, cauciucuri bune (se vad in poze) - 3.50 fata rusesc si 4.00 spate Mitas, aprindere tranzistorizata. Motocicleta este pe numele meu, merge bine, are ITP facut in vara asta. Din pacate anul asta are la bord doar 170 km, si asta e motivul vanzarii - nu mai am timp de mers cu ea (cu masina am facut 9000). Se mai dau la ea si cateva maruntisuri + ulei de schimb si de amestec. Se poate vedea in Craiova. Pret: 350 euro. Telefon: 0723.36.27.26, Cosmin." ANUNTUL nu mai este valabil. Noul proprietar sa se bucure de ea asa cum m-am bucurat si eu. Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente.
  2. De vanzare IJ Planeta 5, an fabricatie '93 in stare originala, piston cota 0, segmenti schimbati de 2000km, cauciucuri bune (se vad in poze) - 3.50 fata rusesc si 4.00 spate Mitas, aprindere tranzistorizata. Motocicleta este pe numele meu, merge bine, are ITP facut in vara asta. Din pacate anul asta are la bord doar 170 km, si asta e motivul vanzarii - nu mai am timp de mers cu ea (cu masina am facut 9000). Se mai dau la ea si cateva maruntisuri + ulei de schimb si de amestec. Se poate vedea in Craiova. Pret: 350 euro. Telefon: 0723.36.27.26, Cosmin.
  3. Fumoase oglinzi! Cum se comporta cauciucul de IJ pe motocicleta ta? Sper sa nu ma insel!
  4. Baterie slaba sau nu iti incarca suficient releul si merge mai mult pe baterie... Sau ceva dereglat la aprindere. Bafta!
  5. Eu zic asa... sunt saboti de IJ (Planeta?)... am si eu unii identici si cu aceiasi problema (nu au carne sa le mai adancesti)! In rest sunt identici cu cei vechi!
  6. suhoiviper

    Ij (izh)

    E cam mult totusi 40ml... dar nu de aici e problema... ca daca e mai mult scoate fum mai mult... El are lipsa de putere! Aprindere sau carburator. Cand il pornesti da peste picior? Porneste bine? Da rateuri undeva (carburator sau tevi)? Tine bine relantiul? Pe drept trage bine?
  7. suhoiviper

    Ij (izh)

    Daca moare in panta in viteza a I-a... mai dai aer! Cred ca de acolo e problema! Oricum e din carburator prost reglat!
  8. Da la acela ma refeream! Scuze daca m-am exprimat gresit...
  9. Am nevoie de lant de distributie (nou sau sh bun!) pentru o Planeta 5! Multumesc!
  10. Am cumparat NP 21 si la sfatul vostru! Stiu de tabel... dupa el m-am luat! In maxim 2 saptamani sper sa o scot pe strazi! Multumesc!
  11. Ptr. o Planeta 5 ce bujii sunt mai bune vara? Sinterom 14 NP 18 (cum am avut pana acum) sau NP 21? Multumesc! De actuala firma sunt f. multumit asa ca nu comentati alegerea mea!
  12. Vrei sa spui ca daca mut pedala inapoi, cu 3 dinti de exemplu, nu imi mai ajunge in acel opritor? Pe mine asta ma intereseaza acum sa nu mai atinga acel opritor! Daca nu atinge acel opritor inseamna ca cursa pedalei va fi limitata tot de carcasa exterioara, dar de adata aceasta pe exterior. In principiu ar trebui sa mearga fara sa fiu nevoit sa incarc acolo... macar sa ma mai tina sezonul asta ca in iarna oricum repar ce e acolo si o fac ca noua... Azi e sarbatoare dar maine e o zi buna de incercat mutarea pedalei si vazut cum se comporta! Daca ai dreptate sa stii ca ai facut un motociclist fericit! Numa'Bine!
  13. DA despre acel opritor e vorba... Am mai desfacut capacul ala lateral dar atunci nu se observa uzura deci in ultimul an s-a petrecut minunea! M-am gandit si eu sa mut cumva semiluna zimtata un pic mai inapoi, dar ma gandeam ca nu am cursa completa si de asta nu am mai luat in calcul aceasta varianta! In legatura cu echivalenta bujiilor stiam de acel tabel postat de cineva, dar nu l-am mai gasit... o sa il caut mai bine ca trebuie sa fie pe undeva! Multumesc mult tuturor de sfaturi! Raman dator cu o bere, pe care o dau deocamdata virtual! O sa va tin la curent cum am rezolvat problema, dar cred ca prin septembrie voi face asta ca acum sunt tare prins cu munca si mecanicul (tata!) e in concediu plecat departe prin tara! Numa'Bine!
  14. Am desfacut astazi capacul lateral... si am gasit problema! Semiluna cu dinti care e antrenata de axul pedalei de pornire loveste in opritor... si a tot lovit si a tot lovit pana a reusit sa ii fac "umar" si sa treaca peste el! Si atunci cand trece, adica de fiecare data cand actionez pedala, se blocheaza acolo si nu isi mai revine decat dupa un soc puternic asupra pedalei! Acel opritor face corp comun cu carcasa exterioara care e din (dur)aluminiu sau din ce e facuta! Trebuie incarcata/sudata acea scobitura cu ceva sau gasita o alta solutie cu o piesa, din ceva material dur (inox?), in forma de U care trebuie fixata in locasul ala si care sa preia toate socurile primite de la semiluna dintata! Astept ceva pareri in legatura cu sudura/incarcarea gaurii! Multumesc!
  15. In momentul in care am vrut sa o pornesc mi-a ramas pedala jos fara sa mai revina! De fapt a revenit foarte violent de 2-3 ori cu o intarziere de 1 secunda dupa ce a ajuns la cel mai de jos punct, apoi nu a mai vrut sa revina desi motorul pornise normal. Bineinteles ca dupa ce a pornit si pedala era jos se auzea ca freaca ceva pe acolo... am incercat sa o aduc cu mana la pozitia initiala dar nu a mers desi am tras de ea zdravan... Dupa ce am oprit motorul si-a revenit si pedala!!! Si asta s-a intamplat de 4-5 ori. E problema cu arcul de revenire al pedalei? E o alta problema? Mentionez ca impinsa a pornit normal si a functionat normal... fara sa imi porneasca motorul pe invers. Am avut ceva probleme cu relantiul si cu surubul de aer (prea mult aer... desurubat cam 2-2.5 ture) dar le-am rezolvat zic eu. Avans 2.8 si deschiderea la platina cam 0.5 zic eu... asa a fost si pana acum si nu au fost probleme. Mesaj completat O sa desfac maine capacul lateral sa vad ce e acolo... Daca e rupt arcul se poate improviza ceva sa mai mearga pana comand unul nou? As vrea sa schimb si bujia ca e vechiuta si nu cred ca mai face fata solicitarilor... un tabel cu bujii echivalente are cineva? Eu am Sinterom 14NP 18 ??3. Ce recomandati? Multumesc anticipat de raspunsuri.
  16. Verificate bujiile si carburatoarele!
  17. suhoiviper

    Ij (izh)

    Tu de azi sa nu te mai bagi in vorba cu noi ca ti-ai luat Suzeta de 500! ) Sa o stapanesti sanatos!
  18. Acel CCCP este doar tara de provenienta a motocicletei! Doar atat... si ai dreptate ca motoarele nu au nimic cu politica!
  19. Dar de "imbunatatirile" astea estetice ce ziceti?
  20. Vezi ca daca mergi fara filtru de aer... asa cum vad eu la tine... ambielajul descentrat va fi ultima ta problema... Se duce motorul in intregime prin aspirarea de praf si alte alea in capul pistonului... Am avut un prieten care pana la intalnirea de la Sibiu si inapoi (Craiova) a distrus un motor de Jawa 350 TS abia scos din rodaj! Numa'Bine!
  21. suhoiviper

    Ij (izh)

    Aici e o smecherie... la avans si platina... Daca ai avansul mic... iti da in picior... daca il ai mare... iti porneste mai greu, nu? In functie de avans merge altfel motocicleta... daca il ai mic e mai nervoasa si daca e mare e mai de turatie (aici s-ar putea sa ma insel!!!). Nu stiu care e diferenta dintre minimul si maximul de la platina... cum influenteaza asta mersul motocicletei si cam care ar fi extremele de combinatii intre cele doua (avans si platina)... Care e rolul fiecaruia mai precis in functionarea motocicletei? Avans mic inseamna.................... Avans mare inseama................... Distanta mica la platina inseamna.................. Distanta mare la platina inseamna................. Avans mic si distanta mare inseamna.................. Avans mare si distanta mica inseamna................ Ii las pe cei care stiu sa raspunda la intrebari sa completeze punctele de suspensie. Multumesc!
  22. suhoiviper

    Ij (izh)

    Sa inteleg ca aceste reglaje sunt valabile doar la Jupiter? Parca si la Planeta 5 erau tot la fel... Cu reglajul de avans de 2.5 iti consuma doar 3.8l/100km? Cat ai deschiderea pe platina? (0.5?) Imi e greu sa cred ca doar atat consuma... planeta mea mananca cam 6 in oras si 5 in afara la mers de 85-90 km/h! Reglajele le am cam de 2,9-3 max la avans si 0.4 la platina! Am mai auzit de consum la planeta de 5 in oras si sub 5 in afara dar nici atat de mic! La ce cota este pistonul sau daca ai reparat-o de curand de merge asa de ceas! Cat km are de la RK? Eu am inca piston cota 0 de la mama lui, doar segmentii sunt schimbati cu unii noi si nu au mai mult de 5.000 km, iar motorul doar vreo 19.500 km... Asta sa fie secretul consumului mic? Ce carburator folosesti? Ce reglaje la carburator? Acul de dozaj la ce nivel e? Astept cu interes raspunsul tau si multumesc anticipat!
  23. Super calatoria! Vreau si eu in week-endul asta sa ajung pe Transfagarasan... cum e dumul? S-a deschis circulatiei? Cu preturile la cazare cum se sta pe acolo? Multumesc!
×
×
  • Creează nouă...