Sari la conținut

diana.d

EX+
  • Număr conținut

    147
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de diana.d

  1. posesorii de gs fac bine , ia am pus si eu manualu in semnatura pt gs500 daca vrea careva
  2. partea cu carburatoru golit am patit si eu
  3. eu nu-i suport pe aia de la OC , americani prosti! asa si eu fac motor daca imi dai toate piesele ... ce mare lucru am vazut episoade cand nu erau instare sa faca un rahat de distantier in spate la roata si mai bine schimbau janta cu totul . este unu pe discovery acuma , ceva tip de face masini sport din jafuri .... uitati-va numa ce face omu ala ... admirabil , si in fostu atelier nici nu avea scule , loool , ca daca ma gandesc am eu mai multe scule moderne in garaj ca ala . da ce masina o facut ca salivezi langa ea ...
  4. e urata ca moartea , aia o face frumoasa de fapt dupa mine ... e incitanta , chiar si sexy , forta bruta .... i love it
  5. Eu nu stiu sa fac asa ceva da imi place la nebunie ... e superb felicitari la ala care l-a facut , e cea mai bestiala masinarie care am vazut-o in viata mea.
  6. daca mai ai nevoie de piese de ij sa mi zici ca mai am amici prin bm care au avut sa-i intreb , si cand vin la cj iti aduc si restu de piese de la el . aprinderea e ultima ta grija acuma , incearca sa faci partea de set motor intai . oricum daca ai nevoie de ceva ajutor zi ca incerc
  7. nu e planeta ! planeta e un piston intradevar dar cu o singura evacuare ... asta e modelul din 57 , cu 2 evacuari . avansul e foarte usor de reglat , cu un pix sau o surubelnita . dai jos bujia si invarti pana ajunge pistonul in cel mai de sus punct apoi dai putin inapoi , cam 2 3 mm din cursa pistonului si reglezi platina pt pozitia aia . atata tot . nu e asa sensibil la avans ca si planeta sau jupiter in 2 pistoane , e chiar insensibil aproape as zice . cand o sa pornesti motoru fa ceva de genu , ia o seringa plina de ulei de vreo 20 mm si baga tot in clilindru sa se scurga pe ambelaj si sa unga bine , apoi da vreo 2 pedale si asteapta ( 5 min e destul ) . apoi umple cu benzina si baga vreo 20 ml in cilindru direct , da iar vreo 3 pedale in gol , pune contactu si o sa mearga . ps: stai linistit ca asta nu se inneaca nici daca torni in el benzina cu sticla , eu am turnat ... a si sa nu uiti ca i motor in amestec , adica la fiecare litru de benzina bagi ulei , daca e ulei f bun 30 ml , daca e ulei mai rau 50 ml . sau baga 40 si da-i pace ca e ij nu reactor.
  8. el are nevoie cam asa , bolt si bucsa la piston , si 3 segmenti . daca vrea sa faca rapid i cauta niste segmenti si il face rapid , asa sa mearga ,daca vrea sa -l faca super atunci trebuie alezat ( si se mai poate inca aleza ca e abia cota r1 ) , pune in el piston si segmenti noi si atunci e ca nou motoru . da asa costa putin mai mult . oricum partea buna e ca la ambelaj nu are joc deloc ca atunci trebuia dus la reparat si era mai nashpa treaba . in rest alte probleme la motor nu imi aduc aminte sa fi avut . cat pot o sa mai ajut si eu ca stiu motoru si hibele bine .
  9. Uite si pozele Acuma ca e toata lumea fericita hai sa inchidem topicu ca incep sa ma simt prost de la toata ideea asta ca am facut fapte bune. Imi pare bine ca am facut un om bucuros da pls nu mai repetati ca suna tare tare ciudat. Noi ii uram succes la el , il asteapta mult de lucru pana il aduce la stadiul la care a fost mai demult , o sa aiba ocazia sa isi perfectioneze mecanica cu ocazia asta si noi vom avea ocazia sa mai revedem pe Iupy asa cum a fost el in vremurile lui bune si aia ne va bucura foarte mult.
  10. si eu vreau pozele alea , daca poti dami pe mail ps sau lasa un id de al tau pe privat sa te pot cotacta . cat despre corel poate pot sa ajut , am lucrat in el destul de mult , cred ca am sanse sa le fac exact ca alea care sunt originale sau macar o sa incerc temeinic . pt cel care intreba de ulei , da poti sa bagi 15w50 si eu am bagat tot de ala si is multumita de el . ( cand am luat motoru de la neamt am uitat sa intreb daca a schimbat uleiul , era ca nou da am zis ca-l schimb totusi , am cumparat in prima faza mobil 10w40 , mare gresala ... , am pus in motor , am pornit la relanti , nu prea suna bine , adica suna mai metalic . am sunat un prieten mecanic de motoare si mi-a zis ca ala nu e bun sa mi iau motul . asa ca am mers si am luat MOTUL 5100 15w40 , 3 lutrii au intrat toti . Super ok , motoru suna excelent , da e mai gros si trebuie sa lasi la relanti vreo 5 min sa se incalzeasca bine tot )
  11. Va rog frumos daca stie careva unde se pot cumpara stikere pentru suzuki gs500 , a nostru a fost terminat de vopsit si vrem sa punem noi la loc cum au fost .
  12. da facem si poze , cu noi toti maine la scorpions si cu iupy dupa ce -l scoatem pe saracu din depozitu in care se afla cu toate cele netrebuitoare pe langa casa prin jurul lui .
  13. andrei va trebui sa vina sa isi ia motocicleta , din ce mi-a spus e nou posesor de permis moto, foarte entuziat si dornic sa isi restaureze prima lui motocicleta . ce sa zic ... numai bine andrei , sa ai bafta la el si te astept sa vi sa-l duci acasa. ps: iubi zice din spate ca " si sa bem clar o bere "
  14. asa cum a zis iubi meu mai sus , motocicleta este destinata cuiva care nu detine o alta motocicleta deja , vreau sa fac cuiva un bine nu sa imbunatatesc parcurile moto ale celor care isi permit mai multe . SO ! pls lasati pe cine nu are sa aiba si el sansa unui motor, asa mai vechi cum e el da e motor si poate o sa bucure pe cineva decat sa rugineasca la mine in garaj
  15. Multumesc de oferta da am o mica problema, nu ma intelege gresit ca n-as avea incredere da am o frica sa stau in spate pe motor... nu pot sa explic . Pt mine busa ramane doar obiect de admiratie , eu no sa-mi iau una niciodata . " am avut si io rr si l-am dat pt R1. Diapazoanele nu se compara cu RR dar nici cu busa. 299 pe ceas si vaca a trecut pe langa mine ca pe langa o mobra de doi lei. Bafta si sa te bucuri de ea! " Vorbesti chineza pentru mine, eu nu pot sa compar ca am sarit de pe un gs500 pe monstru asta si pana acuma nu am nici macar 1 km facut ca inca nu am numar . Mie mi se pare oricum fantastic de puternica si pentru multa vreme de acuma inainte o sa merg cu viteza mica si atentie multa. 299 la ora ??? lol , inca n-am fost pe acolo si nici nu s curioasa
  16. emylyo , am ajus sa am exact ce nu am vrut , cbr 900 , ai avut dreptate in privinta lui . busa ta e superba oricum , pacat ca nu are 2 posturi ca te-as fi rugat sa ma duci si pe mine o tura sa vad cum e
  17. dau gratis si colegilor manual de gs500 e ( dati un privat cu id mess daca il vreti ) e in format adobe
  18. o sa mai adaug si eu ceva aici , am pregatit suzi pentru iarna dupa manualul ei si am ajuns si pe la bujii . mecanicu meu zice ca dupa starea bujiilor poti sa iti dai seama cum merge motoru si ce trebuie sa repari . am citit si eu cartea si am citit si despre motor dar e extrem de complex sa te bagi in motor , partea asta e pentru mecanici nu pt neavizati asa ca am stat deoparte . ( si iti mai trebuie si scule multe ) am gasit in manual sectorul unde zice de buji , le-am scos sa ma uit si a mele is normale ( ce ma bucur ) , pun poza sa verificati si voi . eu la suzi singurul lucru pe care l-am facut la motor a fost sa-l curat f bine exterior si sa cruat acolo unde e pinionul de land si sa i fac schimbul de filtre si ulei .
  19. am schimbat rezervoru acuma dupa ce am dat tranta cu ea , am pus altul . am luat in schimb capacul de pe cel vechi si l-am pus pe asta cumparat asa ca acuma am un capac cu cheie in plus . cand am cazut cu ea am stricat carena stanga , rezervor zgariat , oglinda stanga , semnalizator , maner stanga , geam zgariat , scarita stanga . asa ca au ramas cateva lucruri pe care nu le mai folosesc acuma ca am comandat de la suzuki toate astea care s-au stricat noi si le-am trimsis carenele la vopsit toate . ps: nu am maneta de ambreaj da stiu cine are tot bordu si manetele si ghidonu de gs da privat daca te intere sa ti dau numaru lui , vb voi ce va intereseaza
  20. nu stiu , nu m-am gandit inca la asta ... imi place suzi , parca totusi nu as renunta la ea , daca o sa am destui bani pt urmatorul motor o sa o dau . --- Mesaj completat în 20 Oct 2007 20:45 ------------- upsii ... i bai am adus bateria in casa si m-am apucat sa o studiez si am sters-o bine sa fie curata , da am observat ca din lichidul din interior lipseste putin , e cu un deget sub linia de minin ce sa i fac ?
  21. am acasa un aparat de masura , de asta electronic si am invatat sa masor si eu bateria cu el , acuma bateria mea are 12.8 volti , ceea ce se pare ca e normal . am decis sa aduc bateria in casa si sa o pun la incarcat cu aparatul asta mic al meu odata la 2 saptamani cate o dupamasa asa pana seara tarziu cand ma duc sa ma culc si o decuplez . ma gandesc ca daca bateria nu e descarcata nu trebuie decat asa cum a zis colegu mai sus , decat sa fie sustinuta .
  22. poi lucrez de la 8 la 4 si sambata si duminica liber , in domeniu economic . am avut acuma 2 sapt concediu
  23. poi eu am facut cam asa : 1 am dat jos capacu de la lant si am spalat acolo tot curat luna si am dat cu spray de lant pinionu si am pus la loc . 2 am curatat lantu si l-am dat si pe el cu spray si la fel cu pinionu ala mare din spate care era murdar 3 am scos filtru de aer si am pus altul nou si am acoperit gaura aia cu folie de bucatarie sa nu intre praful 4 am schimbat uleiul din motor si filtrul de ulei 5 am curatat tot motorul la exterior , spalata toata , stearsa 6 am dat tot ce era metal cu o carpa cu ulei , ma refer la cromaje , suruburi , nu la partile vopsite si carene care si asa is din plastic 7 am dat bateria jos si am pus o patura mare si care nu imi mai trebuie pe ea sa nu se depuna praful in rest nu prea mai am ce sa i fac , mi-am propus asa odata la luna sa trec pe la garaj si sa o pornesc cate un pic si apoi o acopar la loc .
  24. am pregatit pentru iarna pe suzi , curatat transmisie , in fine .. tot ce scria in manual ca trebuie facut si is multe. legat de baterie ce trebuie facut ? motoru sta la mine in garaj , in husa , si asteapta sezonul urmator si bateria am adus-o in casa ca asa a zis un nenea mecanic sa fac . a mai zis sa o pun la incarcat da nu am cu ce sa fac asta . am un incarator mic , scrie pe el ac adapter , nu e mai mare cu mult ca unu de telefon doar ca e mai greu , si e de 12 volti di 250 MA . e bun sa pun o noapte cu asta la incarcat bateria ?
×
×
  • Creează nouă...