Sari la conținut

Erick27

EX+
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Erick27

  1. Erick27

    Accident

    Mai mult decat atat - nici macar nu te gandesti in acele momente sa pui avarii.
  2. Krupp - las-o asa. Stim cu totii ca avem momente de 'nebunie'. Astia de stam si scriem acum - nu pot spune decat ca am avut noroc. Sa nu incercam sa dam lectii. Se gandeste cineva cand se urca pe motor ca va fi ultimul drum? Eu nu cred. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Alin si sa-l ierte caci n-a mai avut norocul pe care noi inca il avem.
  3. Erick27

    Scuter Vs Logan

    Pe bune !! Stiu si eu. Mi-a zis sora unui prieten care trecea pe acolo. Avea viteza, domne. Vorba lu' Mirci02 - bine ca n-a fost mai rau.
  4. Daca se va hotari ca soferul masinii este vinovat - inseamna ca el i-a facut buba DKW-ului, daca, insa, se va hotari ca tu esti vinovat - va rezulta ca tu i-ai facut buba. Contestatia o poti depune in 15 zile. Sanse de castig ai destul de mari - dar tot ce poti castiga este nevinovatia ta si implicit repararea pagubelor pe asigurarea lui. Tot procesul dureaza destul de mult caci, dupa prima sentinta, mai exista recurs si multe altele. Deci, daca una dintre parti nu este de acord cu sentinta, poate sa lungeasca procesul pana la 1 an. Depinde de tine si de pagube daca esti dispus sa pornesti pe acest drum. Indiferent de hotararea ta - mult succes.
  5. Corect era : "tu, saracule,....". Dar, stiu, cer prea mult. Iar ceea ce tu numesti 'sfat' - e mai degraba o concluzie. Dar,...din nou,.....Hai sa te ajut : aaaa, bbbb, cccc, dddd,.........incetul cu incetul se invata alfabetul.
  6. Uitati un geniu! Dar, cu toate astea, nu vad niciun sfat. Poate te-ai emotionat in dorinta ta de a da o lectie. Hmm...Cine stie?! Cat despre "sa vorbesti corect romaneste" - sunt mai mult ca sigur ca toate cuvintele folosite de Ovi84 apartin dictionarului nostru. Sau poate intentionai sa subliniezi altceva!? Ei bine, in acest caz cred ca ai o problema de exprimare. Scuze pentru off-topic.
  7. Tu zici "slabut"?? Pai eu intr-o dimineata am facut 3 minute pana la baie. Cu tot cu dat jos din pat, deschis-inchis usile. eee? Ce zici d-asta?
  8. Senzatie frate!! Exista mai multe Clio din 2004 cu aceeasi culoare!!! Aia de la Renault stiu???
  9. Si inca ceva - referitor la campanii de sensibilizare - ganditi-va la diferenta de impact : " Stop accidentelor rutiere - Viata are prioritate" , clipul cu fetita fara centura - toti am vazut accidente, stim ce sunt, toti stim ca exsta, la un moment dat, moarte - DAR, ce nu stim toti este ce ramane in urma, ce se intampla dupa cu ambele parti - victima si vinovat, nimeni nu a continuat clipul cum vor trai acei parinti a caror fetita a "zburat" pintre ei prin parbriz. Si spun asta pt ca sunt unul dintre cei ce-au vazut (atentie!! nu am simtit). Cati din familia sau prietenii vostri nu v-au spus "uite!! ce se poate intampla. las-o sau ai mare grija"? Nu v-au spus asta gandindu-se neaparat la voi ci gandindu-se la durerea lor in cazul in care...
  10. Experienta de 10 ani la B este de cele mai multe ori aproape nula pe un motor. <II. Intransigența agenților de circulație Trebuie să crească intransigența agenților de circulație cu privire la abateri de la prevederile Codului Rutier, elementele esențiale în producerea de accidente: a) mersul fără cască de protecție, Intrucat sunt inca socat de accidentul de ieri propun ca la sfarsitul marsului toti motociclistii sa parcheze motoarele in locul cunoscut de la arc si sa aprinda o lumanare sub arcul de triumf. Se va evita parcarea motoarelor pe carosabil sau sub arc. Trebuie sa discutam si cu politia aceasta propunere. Vis-a-vis de experienta - ma refeream la experienta in trafic , pe care o consider exact opusul la "aproape nula". Da, este aproape nula (singura asemanare fiind - ambreiaj, viteze, semnale si altele de genu' asta) daca ne referim ca mijloace de transport. Dar nu te contrazic doar imi explicam afirmatia. Am "bolduit" pct a. - NU lipsa castii de protectie este un element esential in producerea accidentelor. Poate doar daca iti intra ceva in ochi, nu mai vezi si se produce accident. Obligativitatea purtarii castii este o masura menita sa te protejeze in urma accidentului. Fac remarca asta - poate o incadrati la alt punct sau reformulati. (e doar un sfat) Cat despre ultimul punct - sunt perfect de acord. Poate, cu aceasta ocazie, putem sa mai discutam si pe baza memorium-ului.
  11. Vreau sa incep prin a spune ca sunt incepator in A si conduc dupa spusele multora "o racheta". Dar am o experienta in trafic de 10 ani (. Faptul ca sunt responsabil, civilizat si merg pe principiul "ii feresc eu si nu astept de la ei sa ma fereasca (valabil si cu masina)" m-a ajutat pana acum. Am vazut cu totii ca exista si situatii de genu' "momentul si locul nepotrivit". Vreau sa fac referire la controversatul art.38 : nu comentez partea finala cu "sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament." pentru ca a fost precizata si de altii inaintea mea si au perfecta dreptate - sunt doar cuvinte. Vreau sa va supun atentiei urmatoarea regula din respectivul art. : "numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice inferioare ". Dupa cum bine se vede se cere experienta si nu vechime. Spuneati sa se faca corelatia intre data obtinerii categoriei si cc-urile motocicletei. Asta ar fi in acord cu specificatiile legislative? Eu sunt sigur ca nu. Intre experienta si vechime (lucrul care se cere a fi verificat) este o mare diferenta. Eu unul nu cred ca asta este o solutie buna. Solutia cea mai buna (din punctul meu de vedere) este pregatirea corespunzatoare in scoli, cursuri, manuale, cluburi moto, si orice altceva de aceasta natura. Ganditi-va - la celelalte categorii ce restrictii sunt ?? La B ca ai cu 10 km/h in afara localitatiilor. Dar e diferenta intre o dacie si un bmw. Iti iei C-ul. Ce experienta ? Una e sa mergi cu masina si alta cu camionu'. Dar nu ai nici o restrictie sa iesi pe strazi cu mastodontu'. In cazul A-ului nu e doar riscul ce se presupune ca se reduce prin art.38. Respecti legea si te darama unu' care e prea sus sa te vada sau unu' care presupune ca toate indicatoarele sunt de ghidare. Daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa se puna accent mai mult pe informare, pregatire, civilizare. Stiu ca e greu, dar de aici trebuie inceputa schimbarea. Si mai sunt de acord cu implicarea mult mai activa a politiei in sanctionarea oricarei abateri. Daca bunul simt nu functioneaza inca la noi, macar usturimea la buzunar sa fie primul pas spre a respecta legea si pe ceilalti participanti la trafic. NU restrictiile de cc ne vor duce mai departe. Unui copil ii spui "nu ai voie!!!!". Si el parca d-aia face! Dar daca i-am arata de ce sa nu faca asta, poate intelege mai bine. Curiozitatea, teribilismul si dorinta nebuna a unora de a incalca reguli si in aceeasi masura nesimtirea si nepasarea scad in intensitate cand vezi ca au mai facut si altii inaintea ta asta si nu a iesit prea frumos. Sa le aratam riscurile. Sa le aratam ce inseamna viata unui om ramas infirm dupa o clipa de neatentie sau de napasare. Si, mai rau, ce inseamna sa iei viata unui om, durerea familiei victimei, viata in inchinsoare, etc. Poate cineva alege ceva din ce-am spus eu p-aici, daca nu - mi-am spus si eu parerea. Ne vedem pe 20.
  12. Nu s-a desprins deloc cu fata de la sol. Nu stiu cauza care a produs voblajul. La inceput a fost foarte usor (ca sa va imaginati - ca si cum ar fi in joaca) dupa care a degenerat intr-unul foarte violent de credeam ca-l arunca. De franat nu a franat deloc, caci nu i s-a aprins becul. A redresat-o dupa care a luat-o usor spre dreapta. A intrat iar in voblaj aproape de bordura. A harjait bordura vreo 20 m dupa care l-a aruncat direct in copac. Casca era prinsa - va spun sigur ca eram langa el cand am plecat. Nu stiu cum i-a sarit de pe cap si nici in ce stare era. Atunci m-am apropiat de casca dar, cand am vazut ce era in ea, credeti-ma ca nu am putut. Nu ne-am mai gandit apoi sa verificam daca siguranta mai era inchisa. Chiar daca ar fi lipsa de experienta cea care a fost cauza problemei, moartea lui a fost ceasu' rau. Putea sa il arunce intre copaci. Dupa acel copac mai era inca unul si apoi era trecerea intre benzi. Eu unu' va spun ce-am vazut. NU viteza excesiva, NU tentativa de-o roata, nici macar din greseala, casca prinsa. Si eu sunt incepator, am motor de viteza, am cazut la viteza mai mare decat a lui si nu am avut absolut nimic, dar nu m-am izbit de nimic. Si mie mi-au spus prietenii sa nu incep cu 600 ca-i periculos. Dar, fiti sinceri cu voi insiva, cand ti se pune pata nu te scoate nimeni din ale tale. Intamplari neprevazute apar tot timpul - totul e reactia ta si norocul sa mai poti face ceva. Eu am mai citit mesaje pe acest site, fara sa ma inregistrez ca user. Vroiam sa vad ce se poate intampla, sau cu alte cuvinte, sa invat ceva din greselile altora. Sincer va spun - nu ai ce sa inveti pentru ca totul depinde de moment si de tine. Si nu am postat aici ca sa ma cert cu cineva, nici sa-l disculp pe Mihai daca are vreo vina. Vreau doar sa va spun ca nu era smecheras (si nici unul dintre noi), nu incerca nici o grozavie.Nu stiu cum a intrat in voblaj pt ca nu am fost in locul lui. Ce a urmat v-am spus.Daca vreti sa trageti vreo concluzie nu mai plecati de la premisele astea.Cam atat am avut de spus.
  13. Ne scuzi "espertule","maistre","gurule". Dai meditatii ? Nu de alta dar sunt curios ce-ti vad tie ochii aia limpezi !? Nu cred ca e nici locul si nici momentul sa ne "ciondanim". Vezi-ti tu de ale tale si lasa-i p-aia care crezi tu ca au de invatat. Sunt curios ce-au avut de invatat cei care au murit striviti de copac in masina in drum spre casa. Ai putea sa arati putin respect pentru cel ce-a fost Mihai. Cand iti suna ceasul nu ai cum sa te ascunzi. Si cu asta am incheiat.
  14. Nu a fost nici o tentativa de mers pe-o roata, a fost voblaj-redresare-voblaj-bordura-copac. Ca viteza nu mai mult de 85. Ca timp nu mai mult de 10 sec. Si, NU, nu eram noi aia de la Tunari. Si nici nu eram la liniute sau impresii. Vroiam doar sa avem o seara linistita. Ce si cum a fost numai Dumnezeu stie. Si, da, eram unul din cei 4. Domnul sa-l aiba in grija ca nu merita asta. P.S. Multumesc anticipat celor ce vor comenta cele spuse de mine legandu-se de faptul ca sunt incepator.
×
×
  • Creează nouă...