Sari la conținut

sorinm

Super Membru
  • Număr conținut

    1.093
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de sorinm

  1. Hai ca dupa ce m-am coit aproape 2 luni intre hornet 900, CBF1000 si BMW F800, am ales CBF-ul. Am dat un mic avans si miercuri il iau de la motomus. Pare ok din poze, mi-am asumat un mic risc, dar vad ca baietii au o oarecare prestanta si renume. Sa vedem cum este, am citit ca e putin plictisitor, e perfect sa mi-o taie de la radacina fiind proaspat parinte Nu am gasit nici un hornet de 900 nici in italia la bani ok dar nici aici sa fie in stare buna, fiind putin overkill CBF-ul dar...nu cred ca am gresit cu ea. Doresc cuplu, nu cai
  2. Salut, tot cochetez cu ideea de a achizitiona un F800ST. Am anumite intrebari si anume: - Motocicleta in cauza ( http://www.hobbymoto.ro/2018/07/26/bmw-f800st-abs/ ) are motorul negru. Stiam ca toate pana in 2010-2012 au motorul argintiu. Au existat motoare negre in 2006 sau cel mai probabil a fost inlocuit cu o alta revizie ? - Vad ca in manualele de service, la revizie este necesar doar 1 litru de ulei? E adevarat ? Mi se pare ciudat sa fie uns doar cu 1 litru. - La cat timp se schimba cureaua de transmisie ? Vad ca e vreo 700 lei Contitech. - Are lant sau curea de distributie ? Se schimba regulat sau doar cand zornaie (lant) ? - Cum sta cu fiabilitatea acest motor Rotax? Vad ca sunt pareri impartite, unii au prins sute de mii de km iar altii au motoarele crapate in primii 50.000. - La ce ar trebui sa ma uit cand achizitionez acest motor ? Care sunt bubele cunoscute ? Multumesc ! » Post actualizat in 12 Oct 2018 08:44 L.E Vad ca intra 2.9 L de ulei, ma uitasem aiurea inseamna.
  3. Salut, ma mananca undeva sa iau hornetul de 900 dupa 2004 (furca fata reglabila). Care este valoarea ei? Vad unele preturi destul de mari, peste 2800 euro care mi se par cam exagerate. Multumesc.
  4. Capacul de tico are 0.9, cel de matiz e tocmai bun 1.1 ! Am luat de pe autokarma jako parts cu 41 lei
  5. Termostatul e nou, rad. se incalzeste uniform, circuitul e curat, nu am spuma, nu am nici un schimb de lichide. Scoate si putine bule in expansiune...toate semnele duc spre garnitura de chiulasa..
  6. Hmmmm, scoate bule in expansiune, poate fi de la busonul de radiator sau e garnitura?
  7. Am mers peste 15.000 Km cu ea asa, am stat atent la lichid si la temperatura. Daca era garnitura cred ca aflam.
  8. Nu a suferit nici un accident, gura este in stare perfecta.
  9. Salut, Se da un hornet PC36 an 2005 pe care il am din 2012 de la 7600 Km reali. Dupa cateva luni de la achizitionare am observat ca atunci cand se incalzeste, nu porneste ventilatorul. El porneste la 104 grade normal, pornea la 106..108...115 cateodata. Normal ca i-am schimbat antigelul de N ori, primul schimb a fost fff jegos, a curs numai cu cojite, mizerii, a stat fff mult nepornit intre 2005 si 2012 si probabil a corodat ceva pe acolo. Problema este ca imi baga foarte mult aer in radiator iar volumul de antigel inlocuit cu aer se duce in preaplin. Simptome: - Imi baga aer in radiator, tot volumul de antigel inlocuit cu aer se duce in vasul de expansiune si dupa aceea curge pe furtunul de prea-plin. (il aeresesc corect dupa completare, tot baga aer) - De fiecare data cand opresc motorul, daca in mers nu pisha antigelul, imi picura preaplinul 4-5 picaturi, depinde. - Am observat ca atunci cand merg mai turat cu motorul (peste 5000 rpm) se produce fenomentul explicat mai sus. - Daca aeresesc instalatia si merg linistit in oras nu se intampla nimic dar linistit insemnand mersul melcului...sub turatia mentionata mai sus. - Circuitul este sub presiune , atunci cand il desfac imediat dupa oprirea motorului (stiu ca nu e recomandat, nu m-am fript prea tare inca ) se aude depresurizarea iar daca il desfac atunci cand lichidul are ~ 100 grade , incepe sa fiarba deci capacul isi face treaba. - Aseara am facut buc - cta cu o repriza de 170 Km/h deci cam 8000 rpm si mi-a umplut cizma stanga numai de antigel, volumul aruncat afara fiind de circa 0.5 litri inainte sa nu mai faca fata sistemul de racire. - La mers mai linistit dar peste 5000 rpm tot imi umple cizma de antigel dar sistemul de racire inca face fata, nu scoate asa mult pe preaplin. - Daca merg linistit si nu imi prea umple cizma de antigel, dupa un drum lung ,la prima oprire incepe sa curga destul de tare cu jet continuu vreo 200 ml, ca si cum s-ar elibera vreo presiune. - Ce am facut: - Am inlocuit termostatul, cumparat piesa de origine, noua. - Am inlocuit vreo 4 busoane de radiator - Am aeresit si ras-aeresit de mii de ori instalatia de racire, turnat antigel pana in gatul radiatorului si pornit motorul, dupa ce scadea nivelul in radiator, completam iar. Ce e ciudat este faptul ca dupa ce pornesc motorul , in primele 4-5 secunde scade nivelul de antigel din radiator dar dupa aceste 4-5 secunde creste brusc si da pe afara, e normal ? Eu trebuie sa ma incadrez in aceste 4-5 secunde sa completez sau sa-l opresc ptr completare. - Nu am facut inca voodoo, nu stiu ce sa-i mai fac - Nu am garnitura de chiulasa ciupita, am facut 15.000 Km cu ea asa, m-am saturat sa merg la drum lung cu bidoanele de antigel dupa mine. - Nu am observat absolul nici un schimb de lichide, de antigel cu ulei si viceversa. Ce poate sa fie??? Sa fie un fel de suprapresiune de la pompa de apa ?
  10. Salut, Se da un hornet PC36 an 2005 pe care il am din 2012 de la 7600 Km reali. Dupa cateva luni de la achizitionare am observat ca atunci cand se incalzeste, nu porneste ventilatorul. El porneste la 104 grade normal, pornea la 106..108...115 cateodata. Normal ca i-am schimbat antigelul de N ori, primul schimb a fost fff jegos, a curs numai cu cojite, mizerii, a stat fff mult nepornit intre 2005 si 2012 si probabil a corodat ceva pe acolo. Problema este ca imi baga foarte mult aer in radiator iar volumul de antigel inlocuit cu aer se duce in preaplin. Simptome: - Imi baga aer in radiator, tot volumul de antigel inlocuit cu aer se duce in vasul de expansiune si dupa aceea curge pe furtunul de prea-plin. (il aeresesc corect dupa completare, tot baga aer) - De fiecare data cand opresc motorul, daca in mers nu pisha antigelul, imi picura preaplinul 4-5 picaturi, depinde. - Am observat ca atunci cand merg mai turat cu motorul (peste 5000 rpm) se produce fenomentul explicat mai sus. - Daca aeresesc instalatia si merg linistit in oras nu se intampla nimic dar linistit insemnand mersul melcului...sub turatia mentionata mai sus. - Circuitul este sub presiune , atunci cand il desfac imediat dupa oprirea motorului (stiu ca nu e recomandat, nu m-am fript prea tare inca ) se aude depresurizarea iar daca il desfac atunci cand lichidul are ~ 100 grade , incepe sa fiarba deci capacul isi face treaba. - Aseara am facut buc - cta cu o repriza de 170 Km/h deci cam 8000 rpm si mi-a umplut cizma stanga numai de antigel, volumul aruncat afara fiind de circa 0.5 litri inainte sa nu mai faca fata sistemul de racire. - La mers mai linistit dar peste 5000 rpm tot imi umple cizma de antigel dar sistemul de racire inca face fata, nu scoate asa mult pe preaplin. - Daca merg linistit si nu imi prea umple cizma de antigel, dupa un drum lung ,la prima oprire incepe sa curga destul de tare cu jet continuu vreo 200 ml, ca si cum s-ar elibera vreo presiune. - Ce am facut: - Am inlocuit termostatul, cumparat piesa de origine, noua. - Am inlocuit vreo 4 busoane de radiator - Am aeresit si ras-aeresit de mii de ori instalatia de racire, turnat antigel pana in gatul radiatorului si pornit motorul, dupa ce scadea nivelul in radiator, completam iar. Ce e ciudat este faptul ca dupa ce pornesc motorul , in primele 4-5 secunde scade nivelul de antigel din radiator dar dupa aceste 4-5 secunde creste brusc si da pe afara, e normal ? Eu trebuie sa ma incadrez in aceste 4-5 secunde sa completez sau sa-l opresc ptr completare. - Nu am facut inca voodoo, nu stiu ce sa-i mai fac - Nu am garnitura de chiulasa ciupita, am facut 15.000 Km cu ea asa, m-am saturat sa merg la drum lung cu bidoanele de antigel dupa mine. - Nu am observat absolul nici un schimb de lichide, de antigel cu ulei si viceversa. Ce poate sa fie??? Sa fie un fel de suprapresiune de la pompa de apa ?
  11. Am firele sudate direct, nu mai am cuplele, e ciudat ca face doar in a 4.a, daca era de la releu ma gandesc ca fenomentul era prezent prin toate treptele.
  12. Iti facea doar intr-o treapta? Ca am schimbat releul si am o chinezarie care nu prezinta incredere, cand o turez merge liniar...sau ma rog..cat de liniar merge un V Twin )
  13. Salut, Problema: Numai si numai in treapta 4, atunci cand accelerez , cade aproape de 0 acul kilometrajului, repet, numai in acceleratii, atunci cand o tin constant, acul indica viteza corecta. Am curatat cu spray de contacte toate cuplele, am scos senzorul si l-am curatat/sters, la fel face. Senzorul este electronic cu 3 fire. Este senzorul defect oare? Dar imi face numai in treapta 4, in celelalte trepte functioneaza perfect.
  14. Din cluj Am venit pe ea pana in ct, cel mai urat a fost drumul de 13 ore cu trenul )
  15. Eu am luat noi de pe motorcyclespareparts.eu, au fiecare cate o bulina portocalie pe ele - 14520MBB013. N-am vrut CCT-uri manuale, sunt adeptul stock, daca tin si astea 30.000 Km este ok.
  16. Am intrat si eu in gasca asta de vreo luna Operatiuni efectuate dupa cumparare: - schimbat releu incarcare, era prajit cel de pe ea (nu era cel original), incarca cu 16 V si mi-a umflat bateria. - reglat + sync carb - OBLIGATORIU schimbat intinzatoarele de distributie, piese noi, cele vechi nu intindeau bine, tacanea grav, cele vechi puteam sa le comprim cu usurinta, mai ales pe cel de la cilindrul din fata, nu cred ca mai avea mult si sarea de la punct. - vopsit dupa cod culoare original vtr + stickere sub lac - gume noi - desigur..schimb ulei si filtre To do, am inceput de sfarsit la rulmentul roata spate + tampoanele de la roata spate cam duse, e normal la 100 NM..
  17. Si-or fi revenit dupa inundatii ? As da o tura, pare ok, sper sa nu fie aglomerat ca de 1 mai acolo.
  18. la cilindrul 2 nu e asa problema, la cilindrul 3 e beleaua. Trebuie o cheie de bujii cu articulatie.
  19. Ia cu radiator sau daca nu, pe cel fara radiator sa-l pui intr-un loc expus vantului sa se raceasca.
  20. Nu trebuie ca si codurile sa fie la fel sa insemne ca e acelasi motor pentru ca e acelasi motor, are fix aceleasi tolerante, aceeasi proiectare, ca au schimbat materialele din care e facut sau procesul in care e facut motorul, unghiul supapelor sau raportatele din cutia de viteze nu inseamna ca nu e acelasi motor, e un derivat al aceluiasi motor si e gandit sa functioneze aproape la fel. https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/61288/original/7100_4T_10W-40_(GB).pdf?1362492545 http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/2677/original/7100_10W-60_4T_(GB).pdf?1302119030 Ia vezi vascozitatea la 40 grade celsius si gandeste-te ce diferente apar la 5 grade. Crezi ca au schimbat canalele de ungere din cele doua motoare? Ungerea e aproape la fel, pompa e posibil sa difere putin.
  21. Asta s-o crezi tu ! Ia uita-te pe fisele lor si vezi flow-ul la rece. 10w60 este mult mai gros la rece decat 10w40. Motorul de pe cbr600rr 2007-2008 = motorul de pe hornetul pe injectie in proportie de 90% Nu e nici o diferenta enorma. Pistoanele nu-s forjate, nu mai are DSFI, si alte chestii.
  22. Asta e din manualul de la 600rr 07-08, in principiu hornet 2007+ are acelasi motor dar detunat. Intr-adevar Honda recomanda 10w30 dar in manual specifica daca te incadrezi intre temperaturile alea poti sa pui si alte vasozitati cum ar fi 10w40 macar. Eu zic de temperaturile din RO ca s-ar putea sa si sara din graficul ala in unele zone. Mai era cineva pe aici care o tinea ca el nu pune indicele SM in motor ca nu stiu ce draci are in el. In manual scrie clar sa folosesti ulei indicele SG sau mai sus. Ei bine SM e mai sus ! Si inca o lectura pentru domnul cu uleiul SM: http://www.penriteoil.com.au/tech_pdfs/106%20Motorcycle%20Oils%20and%20API%20Ratings.pdf Concluzia este urmatoarea, atat timp cat are si standardul JASO MA, e perfect compatibil pentru motoretele cu ambreiaj umed. Pune-i 10w40 pentru inceput, daca recomandatul este 10w30 iar daca simti ca ceva nu e in regula, schimba greu, cloncane cutia si daca motorul incepe sa sune nefericit, poti trece la 10w50. Eu am avut 10w60 in a mea, unde uleiul recomandat e 10w40 iar la temperaturi mari mergea foarte bine, schimba ok, totul roz dar cand am incercat sa o pornesc la 5 grade motorul era incleiat, abia invartea, uleiul era foarte gros la rece. Conteaza neaparat ungerea la rece iar 10w60 sigur nu ii oferea protectia necesara la pornirea la rece. A doua zi am pus 10w40 cu care m-a prins vara si pe care l-am blestemat. Pentru mine 10w50 pare cel mai ok compromis, fiecare trebuie sa isi gaseasca uleiul cu care se impaca cel mai bine motorul lor.
×
×
  • Creează nouă...