Sari la conținut

Kosh

Super Membru
  • Număr conținut

    4.095
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Kosh

  1. Luv, nu ai înțeles multe și nu ai răspuns la și mai multe, dar nu-i bai, nici obligatoriu. Spor în toate!
  2. 1. Păi în 2020 era pandemia în floare și probabil de aceea... 2. Pavlin: https://www.youtube.com/c/motorcycleadventures A trecut pe la noi de nenumărate ori, odată în plină iarnă, pe zăpadă... A se observa cum deși a depășit 120K abonați, dacă te uiți la ultimile 31 de video-uri postate, abia dacă găsești unu care să aibă peste 30K vizualizări, însă majoritatea sunt între 5 și 10mii, unele chiar mai jos. Dezastru. Și e un dezastru prezent mai la toate canalele mari, foarte puține o duc bine. Și binele începe de la 15-20% număr de vizualizări din nr total de abonați existenți. De la +50% deja ești pe val... Așa el nu are cheltuieli cu youtube-ul, dar imaginează-ți canale profi, cu camere pro (Red, Arri Alexa etc) și cu editori, cameramani și sunetiști, canale care au peste 500k abonați care acum se chinuie să scoată 50mii de vizualizări pe video. Dezastru total.
  3. Aș deveni ca ei însă mă împiedică orientarea profesională și talentu' Asta-i frumos la youtube că poți face absolut ce vrei (în limita termenilor și condițiilor). E un canal românesc care se filmează cu amestecă slime într-un borcan de sticlă (nu își arată fața) și cred că-i cel mai mare din RO, face milioane de euro pe an. Cât despre canalul de reviews, e vorba despre motorbike. Uite canalul cu reviews: https://www.youtube.com/c/MotorBikeReviews și canalul de bază: https://www.youtube.com/c/MotorBike27 Iar despre poze... doar cu telefonul apoi retușate în Photoshop. Am început deja să-mi pun pozele pe site-uri unde pot să le vând (stock photos websites) însă până acum, nici o vânzare dar nah... nu se întâmplă peste noapte și abia dacă am pus 70 de poze acolo în două săptămâni. De ce Busa? Ptr că asta am și asta-mi place. Și o voi ține cât îmi va permite sănătatea să pot struni motocicleta. După aia vom mai vedea. Nu-i nici greu nici ușor cu ea în ture lungi... dar nah. Busa nu-i de dat.
  4. Habar n-am. Când ți s-a întâmplat asta? Noi am dat de barieră cu plată chiar înaintea de intrare pe podul ăla celebru de la Istanbul. Am și video pe canal, ca să nu crezi că te mint.
  5. Nici nu mă așteptam să te impresionez cu video-urile mele despre motociclismul în sine, având în vedere că ai permis moto cu mult înaintea mea. Sunt foarte puține chestii legat de pilotatul motocicletei care-s necunoscute ptr un motociclist cu minim 10-15 ani de mers efectiv, chiar dacă n-a făcut anual jdemii de km. Cât despre prețurile din video-urile cu călătorii, este adevărat că nu mai sunt valabile poate nici de la lună la lună, dar trebuie să furnizez măcar un punct de plecare. După cum am spus, benzina era 18lire/litru în Turcia la vremea când am făcut acel "ghid"... acum nici nu mai știu. Costurile cu HGS-ul pentru o tură lungă, distanță de minim 3000 de km, s-ar fi dublat din ce zvonuri am auzit eu... .... Am văzut menționat motojitzu. Păi stai așa că respectivul are minim 15 ani de lucru pe ambulanță de urgențe... MCRider, deasemenea, este instructor moto retras din activitate, însă cu 20 de ani de experiență în spate.... Adică sunt autorități în domeniu.
  6. Adică cum să investești poate mii de euro pentru a creea video-uri la care nu se uită nici draq. Are un motovloger mare de la noi, un astfel de canal adiacent unde face review la diverse echipamente moto. Și, într-un an de postat cam 65 de video-uri de tip talking head, abia a strâns 15,8K abonați în condițiile în care, canalul de bază al său are peste 630 de mii de abonați și mai mereu aduce aminte prin video-uri de canalul de reviews. Și până acum, canalul de reviews despre care vorbeam a făcut 134,402 de vizualizări, adica cam cât face un singur video de-al lui de pe canalul principal în maxim 2 săptămâni. Riscul cu aceste canale de reviews este că vizitatorul dă peste un video despre un produs, apoi nu mai este interesat după ce și l-a cumpărat. La fel și cu reviews la motociclete. Canalele cu content de tip reviews se pretează dacă ai o afacere în acest domeniu și vinzi produse/servicii și/sau chiar motociclete. Restul de motive pentru care ți-ai face un astfel de canal este doar ca o pasiune să zicem, dar pasiune susținută deja de o sursă constantă de venit. În ceea ce privește conținut cu "explicații" despre tehnică de pilotat etc. au mai încercat unii pe la noi și s-au umplut de baloane pentru că respectivii erau începători în lumea moto. Și ca veteran e dificil să-ți asumi responsabilitatea ca un începător să facă ceva ce i-ai arătat tu pe video ptr ca apoi să-și rupă gâtul și să te trezești frumos dat în judecată. Sigur, poți pune un disclaimer dar dacă te degrevezi de responsabilitate, automat te degrevezi și de autoritate în domeniu. Cât despre cursuri moto, sigur. Dar te duci odată pe an să zicem. Și conținutul devine repetitiv și iar, nu se mai uită nici draq. Vezi tu... nu-i chiar așa ușor treaba asta cu youtube-ul, mai ales când o faci din plăcere și pe banii tăi.
  7. Dacă pentru minori pot înțelege declararea unei vârste false, nu văd de ce o persoană peste 18 ani ar face acest lucru.
  8. Corect! Iată și de la mine, pe ultimile 365 de zile, ca să nu se creadă că ești un caz izolat:
  9. Câtă vreme contentul meu nu se adresează "boșorogilor", nu vă de ce m-ar deranja opinia lor, oricare ar fi aceasta. Discuția pentru care s-a făcut topic este alta și n-o mai repet. Apoi, anumite subiecte nu pot fi abordate decât la modul general pentru că vremurile se schimbă. Mă refer strict la nișa mea de conținut aici. Un singur exemplu: în 2021 benzina în Turcia era de la 7.90 la 8.04 lire/litru. Acum, este minim 18lire/litru. Când caut informații despre o țară nouă pe care îmi doresc s-o vizitez, evident mă interesează conținut/info cât mai recent. Și dacă în nișa mea faci content aprofundat și detaliat, acesta va fi valabil strict pentru o perioadă scurtă de timp. Aici vine conținutul "ever green" unde ideea este ca informațiile să fie accesibile maselor dar și să reziste trecerii timpului. Nimic mai adevărat. Sunt video-uri la care lucrez și 5 ore la editat... cum a fost micul meu ghid de plimbare în Turcia cu motocicleta proprie.
  10. @_Raul_ eu îți înțeleg poziția de unde analizezi situația. Problema este că, după ce ajungi la un anumit nivel de experiență îți scade toleranța în ceea ce privește generalitățile despre un anumit subiect/domeniu. Fenomenul ăsta se întâlnește și în viața profesională unde într-un fel vorbește/înțelege și se mișcă un începător față de un experimentat. Când vrei să te adresezi începătorilor trebuie mai întâi să începi fix cu aceste generalități pentru că în orice domeniu există mai mulți începători decât avansați. Trebuie să ai mare atenție ce informații iei de-a gata, mai ales de pe youtube unde sunt interese peste interese. Am și zis în nenumărate video-uri să nu se ia de-a gata ce zice youtuberul X sau Y, nici măcar și mai ales ce spun eu. Mai ales la review-uri de produse unde mai toți sunt sponsorizați să vorbească de bine. Canalul meu este despre experiențele și călătoriile mele, nu manual de condus motocicleta sau de cum să-ți trăiești viața. Vor mai urma călătorii, aventuri (pentru mine), prezentate într-un mod cât mai general și accesibil maselor, nu celor cu adevărat experimentați. Ce să învețe unu' ca Mihai Barbu din călătoriile mele cu motocicleta despre motociclismul de tură lungă? Când sunt sigur că poza lui apare în dicționar în dreptul definiției "tura lungă"! Sigur, oricare dintre noi suntem o resursă pentru ceilalți în diverse domenii, dar înțelegeți ideea. Pe ItchyBoots n-o s-o auzi niciodata plângându-se de problemele cu Gopro-urile pentru că le primește moka. La fel și cu echipamente moto și accesorii. Este sponsorizată la greu. Așa că toate's numai de bine... I-am prins însă un comentariu la un alt youtuber măricel unde spunea că nu mai poate cu gopro-ul hero 10 și că a exasperat-o de câte ori i s-a blocat și-a pierdut din filmulețele făcute. Ca să nu mai zic că ea nici nu-și editează singură video-urile, are angajați ptr asta....
  11. Sunt multiple comentarii la videourile acestor motovloggeri unde li se multumeste pentru inspiratie si ca din cauza motovloggerului comentatorul a dat de permis si a luat motocicleta. Mult prea multe comentarii. Cu unii chiar se intalneste prin trafic s.a.m.d. Intra pe canal la varste fragede ptr ca deh, continutul este destinat lor si, in timp dezvolta un atasament ajung chiar sa devina motociclisti ptr ca asa au vazut la idolul lor. Apoi cresc si poate se orienteaza si spre alte canale unde gasesc probabil raspunsuri la intrebarile si situatiile care lipsesc de pe canalul initial. Dar fenomenul asta exista. Il urmaresc deja de ani buni. Eu imi doresc ca prin canalul meu de youtube sa insuflu dorinta de a se efectua mai multe plimbari lungi cu motocicleta. Sigur, experienta mea in domeniul calatoriilor lungi este mediocra comparativ cu ce ture fac unii motociclisti din Romania si cinste lor pentru asta. Mi-as dori sa experimentez si eu calatorii de peste 10-15mii de km prin strainatate si cu multi am stat de vorba ptr a-i intreba despre cum au facut si pe unde au mers. Ma bucura enorm ca am primit multiple solicitari pe messengerul facebook unde cativa ma intrebau de Turcia, ca-si planuiesc o calatorie acolo si doreau informatii. Incerc sa ajut cu informatiile mele atat cat ma tine experienta si niciodata n-am vorbit in videourile mele despre mersul pe circuit, mecanica moto sau alte subiecte pentru care nu am experienta. Eu am mecanic de incredere si n-am nevoie sa-mi bat capul. Imi servisez bine de tot motocicleta inainte de plecare si pana acum, n-am avut nici macar o pana la moto, daramite ceva mai grav. Si cand am ramas fara baterie in trafic in Istanbul, m-am dus la un service auto din zona si-am fost ajutat pe loc, fara a mi se cere bani. Tare bine m-am simtit cand, la unul din video-urile mele, un motociclist mi-a marturisit ca are permis de X ani si n-a iesit din tara pana acum cu motocicleta. Si anul asta planuieste prima lui plimbare intr-o tara straina.
  12. L-aș lua de urechi. Dar nu asta e problema. Nu am zis niciodată că nu există mulți începători din generația nouă care sunt efectiv duși cu bidonul și nu le ajungi cu nimic la nas. Am zis însă cum cei care nu sunt așa, ajung băgați toți în aceeași oală la prima întrebare de noob complet pe un subiect despre care "veteranul" consideră că ai răspunsurile direct de la naștere. Și cum dacă îți dai aere de superioritate mai ales din poziția unui veteran/moderator/admin ajungi să fii catalogat ca fiind degeaba. Din nou, nu fac referire la tine Luigi... relax și nu te îmbrăca iar la costum. Și nu e ca și cum începătorul nostru are cui se adresa. Mulți n-au prieteni și/sau cunoștințe în domeniu ăsta. Așa că fac ce pot și ce le este mai ușor: postează pe un grup moto și/sau formum unde veteranu'/vteranii noștrii se comportă cum se comportau gradații în armată când le veneau bibanii la încorporare...
  13. Am omis ceva: A se observa cu 90% din postul lui Luigi se poate sumariza in "eu sunt, eu am facut, eu am"... adica eu, eu, eu. Adica el si vesnicul apel la autoritate, pe cand in video eu am vorbit despre un fenomen care se intampla deja de mult. Si cum nimeni pana acum nu a argumentat ideile din video/discutie. Numai atacuri ad hominem si chiar ma intreb cum de n-a postat nimeni pana acum despre cum ma depasesc tirurile pe drum... Ceea ce se aplica si invers.
  14. Mulțumesc Luigi pentru că ai făcut topic separat ptr. ceea ce a fost inițial postul meu în secțiunea de motovloggeri. Și aș dori să încep cu acest subiect ptr. ca majoritatea de aici nu s-au uitat până la capat, deh. Ca să dezbați un subiect al unei persoane trebuie să ai decența să urmărești ce-a spus acea persoană până la capăt. Chiar dacă pentru tine acel conținut nu îti este pe plac. Doi sau trei motovloggeri de la noi sunt responsabili pentru insuflarea microbului motociclististic la minim câteva zeci, poate chiar sute de motocicliști noi pe an. Nici nu mai contează că aceștia se cern între timp. Revenind la discuția de aici, trebuie să vă spun că eu sunt activ pe mai multe forumuri și grupuri care n-au tangență cu motociclismul fiind de travel sau cu profil turistic. Însă acolo lumea e mai chill și apreciază conținutul meu, atât cât se poate și n-am primit nici un comentariu negativ încă din 2018 de când am intrat pe acele forumuri și grupuri. Motocicliștii sunt însă mai speciali și vroiam de mult să fac un video despre felul în care sunt tratați începătorii pe grupurile de motocicliști. Am activat prin multe astfel de grupuri și ca user normal am văzut în timp comportamentul despre care vorbesc. Luigi, felul în care mi-ai răspuns dintr-o poziție defenzivă / superioară cu tentă de stabilire a autorității și apelându-mă pe numele de familie, mă face să cred că ai făcut-o îmbrăcat la costum... Anyway... Video-ul pe care l-am făcut nu este despre tine și pentru tine ci este despre ceea ce se întâmplă general vorbind. Faptul că mi-ai furnizat ceva inspirație este inevitabil. Chiar nu vroiam să fac acest video acum, aveam altul în plan despre un alt subiect, însă discuția și mai ales concluziile tale din acel post m-au făcut să fac acest video. Deci, ai postat un mesaj în care vorbeai despre generația asta nouă e nașpa ș.a.m.d. Aici te pot acuza de ipocrizie maximă, mai ales din postura ta de admin pe acel grup. Pe o parte acuzi generația nouă voalat sau direct, însă pe cealaltă accepți la publicare și/sau nu ștergi toate postările de tip TikTok cu toate tâmpeniile. Dar înțeleg, un grup moto fără postări își pierde relevanța. Și bășcălia aduce trafic, însă nu așa de mul cât o fac postările cu pipițe mai mult sau puțin dezbrăcate pe moto. Grupurile moto sunt vinovate cu vârf și îndesat de situația pe care o acuzați că se întâmplă cu generația nouă pentru că ele sunt cele care propagă acest tip de conținut. Ca televiziunile. Ca să aveți audiență trebuie să acceptați numai ce vă livrează... mai mult sau mai puțin în ceea ce privește grupurile de facebook. Nu generalizez pentru că nu toate postările sunt de acel tip, doar o mare majoritate. Și da, înțeleg că cel puțin grupul de facebook unde ești admin există pe bază de voluntariat nefiind monetizat convențional. Ce m-a frapat pe mine și convins să fac video-ul este concluzia ta la discuția noastră de acolo, adică un fel de dăi în izda măsii, scapă cine poate. Păi și atunci, care mai e scopul postării inițiale? Discuția: Nu că mi-a șters postări și eu acum îți port pică... crede-mă n-am nici un motiv pentru că eu atac argumentul, nu persoana. Nici nu știam că mi-ai șters postări - se prea poate, însă eu nu stau să verific ulterior dacă postarea este live sau nu, pentru că văd în notificări dacă primește engagement. Dacă nu primește nu am timp să verific de ce. Deci n-aș avea de ce să port pică pentru că pe grupul X sau Y mi s-a șters postarea... sau pe forum. Activez în multe locuri și e dificil să ții pasul cu toate așa că am cea mai libertină abordare în ceea ce privește aspectul de cuantificare a postărilor mele. Comportamentul descris de tine se manifestă cu mult timp înaintea apariția rețelelor sociale și vine din lipsa de educație. Dar, după cum am spus și în postare, apoi în video, educația nu se face uitându-te în jos. Ai luat-o personal și subiectul video-ului este unul fair game și de actualitate atât acum cât și peste 10 ani când începătorii de acum vor fi veteranii de mâine.
  15. Youtube e o discutie care ar merita un topic separat. Cancan-ul este singurul care vinde. Combinat cu clickbait-ul. Sunt youtuberi mari la noi (peste 500K abonati) care inca fac clickbait pentru ca altfel, au un nr de vizualizari sub 10% din nr total de abonati. Si la 500K abonati ai nevoie sa faci vizualizari ca sa justifici timpul si banii bagati in productia fiecarui video. E aceeasi problema care apare si in advertising. Cum publicul vede reclama, cum schimba canalul, asa ca televiziunile s-au vorbit sa difuzeze reclamele in sincron. Aia de la National Geografic chiar bagau un ton sonor la un volum cu mult peste normalul emisiei cand incepeau reclamele. Pai tu nu... dar ceilalti? Mi se pare ca pe acest forum si relevant la subiectul topicului in sine, daca nu faci sau ai X,Y,Z iti vei lua baloane oricum. Unde X,Y,Z pot fi motocicleta X, sau clasa X de motociclete, numarul X de km pe sezon, sau ce-o mai fi. Pe Facebook insa e si mai rau...
  16. Asta pentru ca intre timp s-au introdus categoriile moto in permis. Daca n-ar fi astea, cred ca era jale. Inainte de restrictii, nu era luna sa nu vezi cate-un acccident fie cu un R6 sau R1. Sa nu mai zic cate topicuri rasareau de tipul: am luat permisul. sa-mi iau R6 sau direct R1 ca nu vreau sa ma plictisesc. Atunci, daca aveau moto de 600, chiar si sportiva erai considerat incepator. Deci problema e veche. Si pe mine ma intrebau necunoscuti pe la Arc "de ce ti-ai luat ZX6R, esti incepator?" @GoodKat Prin 2008, la cateva luni dupa ce mi-am luat moto, am facut un topic cu regurile mele cand e vorba de motociclism. A fost bine primit initial, ba multi useri au contribuit cu reguli noi si pertinente. Apoi, in cateva zile sa ales praful de acel topic... Si asta era in 2008. Da-mi voi sa te intreb: daca un incepator de azi ar face un astfel de topic ACUM pe acest forum... cum crezi ca ar fi primit? Raspune-mi sincer. E dificil sa fii activ pe acest forum cand in mai toate topicurile dai de aceeasi mana de useri care fie se cearta intre ei, fie acapareaza si porcaiesc toata discutia. Poate-o fi mai liniste in sectiunile mai specializate, dar nu garantez.
  17. We have to agree to disagree. Si tin sa te contrazic pentru ca e vina noastra a tuturor pentru tot ce se intampla in tara. De la televiziuni, la politica, motociclism si absolut orice. Cata vreme stam capra si intotdeauna e vinovat altul, lucrurile vor merge din ce in ce mai rau. Am ajuns sa traim in tara unde si c-o floare se face primavara, unde normalitatea a ajuns suspecta. A cui crezi ca este vina?
  18. Nu este ceea ce spun ci ceea ce-ai ales tu sa intelegi. Dar fiecare are dreptul la propria opinie. Si da. Este un conflict intre generatiile de motociclisti, numai ca tu te rezumi doar la experientele tale. Eu chiar "imi pierd" foarte mult timp pe retelele sociale, deh, prin natura meseriei sunt minim 10 ore/zi in fata calculatorului si, se vad multe. Si aici pe forum avem multi useri care nu fac decat mișto de incepatori... In marea majoritate, inafara de mistocareala ieftina, rar isi investeste cineva timpul cu educarea lor. Si atunci, ce pretentii poti avea de la ei? Vorba clasicului: they say I have to learn, but nobody's here to teach me. Sigur, multi incepatori sunt extrem de incapatanati si aroganti, dar nu's toti asa. Insa toti sunt pusi in aceeasi oala. Nu zice nimeni ca motociclismul se invata ca'n KarateKid, insa sa stii ca's multi incepatori care apreciaza si chiar baga la cap cand le vorbesti frumos si chiar se vede ca vrei sa-i inveti de bine. Problema vine insa atunci cand esti prea veteran ca sa te cobori la nivelul lor de intelegere. Pentru un veteran, general vorbind, anumite subiecte si situatii par a fi asa de generale incat nici nu merita discutia; uitand cel mai probabil ca si el le-a intalnit cand era la inceput, dar a uitat de asta. Si acum, i se pare ca respectivul subiect este asa de basic incat nu poate concepe ca un motociclist cu doar cateva luni de experienta nu si l-a insusit. Ma rog, discutia e complexa...
  19. Nope, insa asta a fost criteriul de baza cand mi-am luat prima motocicleta, acel ZX6R prin 2008. Daca nu puteam pune talpile jos, n-o luam. Acum, cand motocicleta cu tot cu noi si bagaje ajunge undeva pe la 450 de kg, crede-ma, ajuta mult sa poti pune talpile jos. Mai ales cand se bâțâie pasagera in spate... Discutia era insa despre incidentul lui FlowerPower si a incepatorilor, in general.
  20. Ca incepator, orice motocicleta este dificil de controlat daca nu poti pune talpile jos pentru ca evident nu te poti ancora suficient pentru a obtine un echilibru cat de cat. Prin definitie un incepator nu are experienta. Si-o motocicleta de 100 de kg iti pune probleme in anumite situatii daca atingi doar cu varfurile. Greutatea "trage" in toate directiile cand nu ai instinctele formate. Daca mai pui la asta si mersul involuntar cu spatele... oho. Problema nu e la mers normal ci in doar cateva situatii, sa zicem, mai rare, cum a fost si in cazul motociclistei noastre. O alta situatie ar fi atunci cand opresti intr-un loc unde e diferenta de nivel pe una din parti. Si daca la asta se adauga si o urgenta... Sigur, cu cat e mai grea motocicleta, cu atat mai sensibila devine problema. Daca insa avea posibilitatea de a pune ferm talpile jos, cred ca obtinea acea secunda necesara balansarii si isi amintea de frana. Multi chiar nu realizeaza cat este de important sa poti pune talpile jos complet si cat de mult asta te ajuta ca in anumite cazuri sa nu devii pasager pe propria motocicleta.
  21. Eu nu mi-as lua niciodata o motocicleta al carei inaltime nu-mi permite sa pot pune toata talpa jos, cu ambele picioare. Ca incepator este foarte periculos sa stai pe varfuri cand manevrezi motocicleta la viteze mici, sau cand trebuie sa opresti de urgenta.
  22. Motociclism: Conflictul dintre generații și paradele moto Ca urmare a paradei din 2 Aprilie, mi-am propus ca în acest video să dezbat cu voi o serie de discuții prezentate ca argumente autoritare.
  23. Deh, unii își iau motocicletă "din greșeală". Anul trecut am făcut maxim 4mii și ceva din care sub 500 prin țară... Referitor la paradă... la cele la care-am participat eu în trecut se făcea "instructaj" înainte de plecare... și nu de multe ori unul din organizatori care mergeau paralel cu colana atenționau pe cei care turau motoarele, dar și pe cei care părăseau banda ș.a.m.d.
  24. Asta nu inseamna decat ca exista o mare cerere de informatie si un mai mare vid de persoane capabile sa ofere acele informatii. Si "piata" apartine doar celor care fac ceva, nu a celor care comenteaza de pe margine desi au abilitatea si mai ales cunostintele (informatia corecta) necesare. Dar ce sa vezi, cei din urma n-au chef sa fie educatori si se multumesc doar cu statutul de babe barfitoare...
×
×
  • Creează nouă...