Sari la conținut

irip

INACTIV
  • Număr conținut

    456
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Metode de contact

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    alucenpiri

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    budapesta-ploiesti
  • Carnet moto din
    2004
  • Motocicleta
    BMW F-650
  • Numar Moto
    ----- SKY

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Kawasaki KLE-500

irip's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. irip

    Accidente !

    Pe prietenul meu il cheama Mircea, insa cum am spus in postul anterior pe cel implicat nu il cunosc, nu stiu nume. Am reusit sa iau legatura cu prietenul meu la telefon, se pare ca riderul e in regula, a avut o operatie la genunchi si ca doctorii i-au prognozat vreo 3 luni de recuperare. Pe scurt, povestea e ca i-a trecut o pisica prin fata, a incercat s-o evite, si a intrat in spatele unei masini, acum ce masina, zona unde s-a intamplat etc inca nu stiu dar sper sa aflu mai multe detalii. Motivul pentru care am scris aici in prima faza a fost sa aflu mai multe detalii in cazul in care cineva a vazut sau auzit ceva de accident, pentru ca nu stiam absolut nimic.
  2. irip

    Accidente !

    Salutare aradeni, Nu am mai intrat de ceva vreme pe forum, dar in seara asta am primit un mesaj ce mi-a dat fiori, iar cu toate ca nu imi doream sa revin pe forum si sa postez la rubrica asta iata ca trebuie s-o fac din pacate In vara anului asta am dat motoreta, un BMW F 650 ST Funduro unui amic din Arad. Eu momentan nu locuiesc in tara si nici amicul meu nu lucreaza in tara, acum cateva zile amicul a rugat pe cineva sa-i duca motorul la garaj pentru iernat. Din nefericire pilotul, pe care nu il cunosc, a avut accident si a ajuns in spital. Din scurtul mesaj primit am inteles ca are probleme la un genunchi si la cap, iar ca mobra e praf. Am cautat pe forum detalii insa nu am gasit nimic, asa ca va rog frumos daca ati auzit sau stiti ceva sa scrieti care e starea baiatului si ce s-a intamplat mai exact. Nu am reusit sa iau legatura telefonic cu prietenul meu sa aflu mai multe detalii din pacate. Motocicleta are numere de PH, si se termina cu SKY, culoare galbuie spalacit.
  3. BAteria am incarcat-o cu o zi inainte de a o pune pe mobra, si are decat vreo 8 luni
  4. Salutari. Nu am mai postat de ceva timp aici, ca nu am mai avut probleme cu mobra. Azi m-am decis sa fac o tura. Dupa ce am folosit semnalizarea de cateva ori, intensitatea becurilor a inceput sa scada, apoi au inceput sa cipoceasca foarte repede, apoi nu au mai facut nimic. E ciudat pentru ca anul trecut am refacut tot ce se putea pe partea electrica, schimbat releu de incarcare, repozitonare, baterie noua, recablare unde a fost nevoie, ect. acestea fiind facute de un mecanic destul de bun. Deci ce s-a intamplat cat a stat mobra iarna asta, ca eu nu am idee?
  5. Pana aici mersi mult, am schimbat locul masei, pentru ca pe scheletul bordului se pare ca nu e mai deloc, nu stiui ce a fost in capul meu. In schimb acum am alta belea. Mi-a topit siguranta de 2.0 si am fost surprins cand am ramas fara curent in trafic. Apoi la turatie mica nu sunt probleme, sau nu am bagat de seama, insa la peste 5000 de ture si peste 110km -h, este o problema cu semnalizarile, aproape ca nu fuctioneaza si motorul trage greu, ca si cum nu ar avea putere, daca o domalesc pana la 3000 de ture, totul fuctioneaza perfect. Acum imi incarca, deci wtf?
  6. Mersi pana aici, mai am totusi niste intrebari, ca m-am saturat sa tot montez demontez, Daca am pus masa pe acel schlet al bordului, e posibil ca asta sa fie cauza. Daca da, vreau o idee unde as putea lega masa in alta parte. Firele le-am cositorit si am pus si protectie din aia speaciala, plus ca am luat de doua ori la mana, si cel mai probabil o sa mai fac asta inca o data.
  7. Mersi, insa nu sunt lamurit, de ce ar fi prea expus, practic este acoperit de masca, si este mai putin probabil sa se incalzeasca, pentru ca este tot timpul in curent. In princiu a fost montat prost sub sa pe plastic de la bun innceput, am auzit multi ca l-au montat in patea dreapta din spate insa nu am vazut nici o poza, poate binevoieste careva sa puna o pusa cu unul montat astfel. Cu grosimea o inteleg in sa cu lungimea firelor nu inteleg , de ce ar fi lungimea o problema? O sa incerc sa il pun la loc desi nu stiu daca va fi vreo diferenta, ramane de vazut, va anunt cum a mers. Alte pareri?
  8. Care ma lamureste si pe mine ca belele se tin lant. Am cumparat regulator de tensiune nou de la BMWm ,m-am gandit ca ar fi bine sa il mut, asa ca l-am montat langa clanxon. Acum partea funny, in ziua in care l-am cumparat, am facut proba, masurat si tot c trebuie, totul bun, dupa ce i-am facut mutarea mi-a dat-o sus, ca peste 11.70 V nu trece, adica nu pot folosii motocicleta decat penntru cateva sute de metrii. Am folosit fire ceva mai groase ca m-am gandit ca e mai ok, am montat regulatorul pe o placuta de cupru si i-am facut inpamantarea pe scheletul de la bord. In timpul montajului am ars doua sigurante, principala (rosie) si cea de lumini (galbena0, am atins firele din greseala de furca .Din manual am inteles ca de la generator trebuie sa vina 14 V, ceea ce mi se pare cam absurd, probabil nu am inteles eu bine, mie nu imi da nici macar 11. In concluzie ce e de facut? Sa fie si generatorul dus? cheers
  9. irip

    accident 21.04.2011

    Insanatosire grabnica si sarbatori fericite. Tot ce pot sa spun e sa nu fortezi mana si sa-i dai timp sa se vindece ok, pacat a s-a intamplat in preajma sarbatorii de Paste.
  10. Nasol ce s-a intamplat, sper sa iasa bine pana la urma. Intamplator am vazut pe facebook o chestie de genul " Avocati pe doua roti pentru cei pe doua roti" , parca ceva sustitnut de joia moto, vezi daca poti lua legatura cu un astfel de avocat care se ocupa numai de chestii legate de legislatie rutiera si poate o rezolvi in instanta. Acum depinde si de politai, eu cand am avut accident de am lovit un caine ca avea stapan, eu fiind parte vatamata, au avut la inceput intentia de a se complica sa-mi faca dosar pentru vatamare corporala, insa au fost intelegatori si au mers cu mine si le-am aratat javra. Partea proasta e ca nu m-au sustinut sa pot aduce si un veterinar sa consulte potaia, ca era si mai multa hartogaraie de facut. Recuperare rapida.
  11. Tavi e sigur releul, tot ce pot sa spun e ca mai bine iti iei unul nou, eu am facut prostia sa-mi iau second si l-am luat de pomana , acum trebuie sa-l schimb din nou.
  12. Omule asculta si tu ce spun oamenii,e chiar pe bune si nu e la caterinca, motociclistii din vest asa si-au capatat respectul, cu pumni si picioare, e trist insa ti-e mai mare dragul sa mergi in trafic cu motocicleta prin diverse tari. Ca fapt divers azi dimineata era sa fiu luat pe sus de o ambulanta care a schimbat banda fara sa semnalizeze, si da azi i-am aplicat un bocanc unuia cu o duba din motive asemanatoare. Insanatosire grabnica celor implicati in accident si pacat ca sezonul s-a terminat asa repede pentru rider.
  13. Nu gasesc topicul pt bmw, asa ca postez aici ca are oarecum legatura. Nu pot sa-mi dau seama ce are, am avut probleme cu bateria vecheasa ca am schimbat-o, si a aparut o problema, dupa cateva sute de metrii semnalele incep sa palpaie mai repede si din ce in ce mai slab pana nu mai se aprind deloc, dupa o bucata de timp dau semne de revenire dar foarte slab. Daca opresc motorul si il pornec dupa jumatete de ora sau 10 minute, semnalele functioneaza perfect. Oare sa fie de la releu, am un releu de Kymko care la masurat da bine, e pĂľosibil sa aiba caderi?
  14. Salut, se pare ca problemele stau pe capul meu asa ca poate ma lamureste cineva. Am luat baterie noua, pentru ca cea veche imi facea figuri, am crezut ca asa voi scapa de probleme si voi fi happy, insa a aparut o noua problema. Dupa cativa km, si dupa folosirea semnalizatoarelor de cateva ori, aceastea incep sa palpaie mai repede decat e normal, iar dupa un timp nu mai palpaie deloc, nici macar indicatorul din bord nu imi arata ca ar functiona. Dupa ceva timp, acestea dau semn ca si-ar revinii, insa sunt foarte slabe. Tind sa cred ca incarcarea e buna, desi nu am masurat, insa porneste fara probleme. Ce ar putea fi, e clar ca e ceva electric dar ce anume?
  15. Eu am pus Dura Lube si mi s-a parut ca imi cam patineaza ambreiajul, desi mai am ceva ramas, nu cred ca o sa mai pun, nu am sesizat nici o schimbare in bine.
×
×
  • Creează nouă...