Sari la conținut

mihaiachi

Super Membru
  • Număr conținut

    691
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mihaiachi

  1. La anu' apar si eu. Pana mea, nu am vazut topicul, ca veneam si acum
  2. Pai si unde sa gasesc? As lua... Carburici zic, nu bricheta Multzam de ideea cu bricheta, o sa studiez. Dar, ca idee, cand le dezgrop vreau sa ii pun carbelitorul lui original (desi banuiesc ca am avut eu vreun motiv sa pun k65-ul acum vreo 10-12 ani), filtrul oo de berbec si carenajele alea din Al.... Ca ma dau cu ea de pamplezir, nu sa fac marea performantza.
  3. Mei, eu sunt prea invechit, nu mai stau de fetz'buci, raman pe aicisha sa sting lumina. Imi plac forumurile, informatia e pusa acolo unde trebuie, nu amesteci carbelitoare de comuniste cu carenaje de vitezane... Acum vreo 3 zile am fost la amicul ala cu fata. Am peticit camera de spate si am pornit ferul. Am pe ea un carburici K65 la care putzishoara de cauciuc de ma poantou nu mai e. Cu un chil de bz in rezervor vad ca merge ok, dar cu rez plin sigur o sa dea pe dinafara. S-or mai gasi pe undeva piese noi de comuniste? Am cautat oleaca pe net si in MD si nimic Sapt care vine merg la tzara sa dezgrop shasiul atashului. Barcutza poate cumpar. Va mai tin la 2-20
  4. Oooo mishtocutze chestii! Vezi ca m de cusut e vandabila pe olx. La aspiratorul Raketa si niscai scule m-as baga si eu, daca mai sunt
  5. Stai asa ca nu ai intzeles: cica motorul, dpdv estetic, e gata! Si fata vrea sa refaca si atasul. Eu am doar de dezgropat atasul si de pornit ferul, adica sa curatz carbelitorul si sa verific oleaca buleftrica - l-am trecut pe 12v cu alternator, deci nu e mare filozofie. Inst el e facuta de mine si mergea fara probleme, deci am doar de verif sa nu fie oxidari etc. Plus ca, daca ii trece, mot oricum e refacut si ma dau cu el. Sigur ii va trece, ea nu prea are idee ce inseamna sa mergi cu atash.... Motorul e inscris, pe numele meu, tre doar itp si rca...
  6. Eu as lua cate ceva, eventual atashul intreg (barcutza mai este?), vitezometrul daca mai este.... Dar dacat sa lase ideile fanteziste cu bitcoii si sa arunce un ochi pe olx, sau aici pe forum, ca sa isi faca o idee de pretz. Ce vinde el este, totusi, o epava, actele fac mai mult decat ferul.
  7. Salutare. I'm back! Nici nu stiu daca isi mai aduce cineva aminte de mine.... Cand eram eu activ pe aici, erau Zidu' cu IJ56, Draku cu Dnepr... Deci. Mishu. 2 Mobre, un MZ ES 250, un IJ 56, un Peugeot 103 si un scuter... pzdms, nu stiu ce e, il am in garaj in Frantza, zacator. Aaaa, mai am un atv chinezesc gen cu motor Loncin. Si masini. Nu mai zic, ca vreau sa termin pana diseara. Uitaaaam- Yamaha FJ1200 luata de la Draku prin iarna. Sa revenim. Ij-ul meu, cumparat prin 2008-2009 a zacut dupa expirarea primului itp. De ce? Paaai pt ca i-am ingropat atashul prin niste hrube de la moshie. Si acolo a ramas. Acum un an si ceva am gasit unde sa fac itp fara atas, cu spaga. Daaar a venit Yamaha si parea ca ij-ul va continua sa zaca. Dar. Am un amic la care zacea motorul solo. Omul are o fata de 18 ani, care are deja carnet de motor si motorul ei. Si a pus ochiu' pe ferul meu. L-a vopsit, i-a refacut shaua, vrea sa se dea cu el.Eu o sa ma duc sa ma ocup de roti, buleftrica si carbelitor. Dar problem! Gajicutza e mica. Unu 50, gen. Si nu poate merge solo cu monstrul. Ca urmare, ma phooooote la cap sa dezgrop atashul de la moshie. Shasiul e oarecum accesibil dupa sapaturi de o zi. Barcutza, inca 2 zile si o usa smulsa (l-am bagat acolo cand am refacut un zid. Tre acum sa scot/inlocuiesc o usa pt ca nu trece prin usa aia minuscula). Mai trebuie o chestie: pensetele, sa zic asa, care intra in tuburile din shasiu si se agatza de bilele de pe motor. Astea sunt undeva la mine acasa, la Buc. Unde? Am doar o vaaaaaaga idee. Ce va rog eu: as avea nevoie de: - 1-2 gume de 3.25 sau 3.50-19. 19, atentie! Decente cat de cat. - o camera- doua - pensetele alea de prins atashul - eeeventual o barcutza de atash, indiferent modelul si starea. Chiar si cu imprumut. - Vitezometru original..... Indif starea. Acum are unul romanesc, de IMS cred, care iese in afara farului. Cam inestetic... Va foarte multzumesc anticipat!
  8. Ii stiu si eu pe-astia, firma se cheama Core Mataliat iar seful este unul care seamana cu si vorbeste ca Nashul. Eu ma duceam la o vreme si cumparam una-alta de la tocatoria lor centrala de sub podul de la intrarea pe A1. Preturi destul de decente, la tocmeala pt o traista "fara greutate" plina de piesuce de mashina sau o suma pe kg (2 lei, parca) daca iei fiare grele, tevi, d'astea. Eu am luat de la ei cu 100E acum f'o 5-6 ani un motor de Ford Fiesta Diesel 1,6 cu tot cu alternator, demaror, radiator etc. Si e de 1,5-2 ori mai greu ca iju'. Cred ca 100E cash ad-labbam ar face/ ar fi facut minuni. Mai e motorul acolo?
  9. Salutare! Am si eu o problema. Am scos atasul motorului, l-am dus la mosie, iar acum shasiul e ingropat sub 3 tone de fiare iar barcutza e intr-o magazioara unde l-am bagat cand am refacut un zid. Ca sa pot s-o scot de acolo tre' sa daram o usa f ingusta, prin care nu poate trece, si sa mut cam la 40-50 de roti de masina. Totul se va rezolva, dar asa... cam intr-un an. Cand le-am bagat acolo mai aveam revizie cacalau, am zis ca le scot repede inainte de urmatorulm dar m-am coit si acum stau si ma uit de f'o 3 ani la IJ sau ma dau pe shestache doar prin mahalaua mea. Morala: gasesc si eu sa fac pe undeva itepeul cu motorul solo? Ca mi-e pohta sa ma dau. Raspunsul aici sau pe PM, preferabil probabil pe PM. 10x.
  10. Cumpar pt atash de IJ 56 lamputza care vine pe aripa atashului. NUMAI originala (cdelano na cccp). Capacelul transparent (alb) este tzuguiat, din sticla. Cel rosu original nu stiu cum este pt ca nu l-am vazut niciodata. Sau cumpar numai "sticlele", un corp de lampa am.
  11. Cumpar guma/gume pe 19 (3,50 sau 3,25) second-hand si ieftine. Bine, accept si noi dar ieftine (nou si ieftin inseamna pt mine maxim 100 de lei, ca intr-un anunt un pic mai sus). Pot cumpara peste f'o saptamana direct de la vanzator pe traseul Nadlac- Arad sau Timisoara- Beva- Sebes- Sibiu- Rm Valcea- Pitesti- Bucale. Eventuale raspunsuri- pe PM pls, pt ca intru destul de rar si nu pot cauta in sute de pagini de topic.
  12. De ce-ar fi? Suuper tare, tinerele sperantze par in extaz. Mie, cand am ridicat-o prima data (roata de la atash, zic) nu-mi venea sa cred ca asa ceva se ezista. E cazul sa mai scot si eu atasul la aer, ultima data cand m-am dat cu el ambii plozi incapeau in el- acum deja e cazul sa-i trec la ghidon.
  13. UP! Stau rau cu finantza dragutzilor. Raman in continuare in vizor ofertele de gume noi, DAR momentan am nevoie de 1-2 gume cum or fi, numai necrapate sa fie, si ieftinutze sa pot scoate si eu fierul la aer, ca s-a plictisit saracu' de cand shade in curte la un amic...
  14. Vand o toba de esapament pentru scuter Vespa Piaggio, cod SC01DGM48241S TPSI9204 in stare perfecta. Propuneti voi un pret (decent...).
  15. Aham! S-a notat. Baga un nr de tel pe PM. Ai cumva cum sa le trimiti cumva la cineva in drumul meu de...luni sau marti dinspre Arad spre Buc? Sunt cu masina motzuita si cu remorca, nu pot sa ma abat de la drumul cel mai scurt. Daca nu, imi intind niste antene si pe la Cluj. In ultima instanta- posta. Vorbim.
  16. Paaaaiiii.... nu vreau de vitezana sau cu crampoane, asa gasesc pe-aici prin Francia chiar si moca daca caut bine.
  17. Cui? Mie? Unde? Ca sunt la Strasbourg acuma, ma intorc peste cateva zile... Cre'ca'ncurci persoanele care le-au cerut. Deci nu le mai ai, sa'ntzeleg?
  18. Ia zi coane unde stai (ca ruseste nu stiu). Ti le iau... peste o saptamana merg dinspre Arad sau Timisoara spre Bucuresti, putem cupla ceva? Coane sunt cu muuult mai mult timp inainte pe site-ul asta decat pe cel de Oltcit. Iar motoare am de 20 de ani, Oltcit- doar de v'o doi.
  19. 10X! Pai de fiare nu m-am lasat, doar ca stau destul de mult pe la mancatorii astia de branza imputzita- cred ca d'asta sunt si ei cam imputzitzi dar aia e alta discutie. Nici motor nu mi-am luat de p'aici desi greu n-ar fi, tot cu IJ-ul o sa ma dau. Poate arunc una din Mobre in por'bagaj la Renou, sa ma dau cu ea p'aici, m-am saturat de cat dau la pedale cu copiii pe portbagajul bicicletei, di-i adu-i la/ de la scoala. Da' face bine la silueta.
  20. Stimabililor, caut si eu maaacar 2 anvelope 3.25-19 sau 3.50-19 ca sa ies si eu la aer cu rashnitza, ca uite'acuma da coltu' ierbii. Poa' sa fie vechi, comuniste, Victoria, Danubiana, poa' sa fie ruseshti de la mama lor, ce-or fi, numa' sa nu fie foarte uzate si/sau crapate. Cam peste o saptamana voi parcurge traseul Arad- Deva- Sibiu- Pitesti- Bucuresti deci astept/ accept provincia.
  21. Ie'te'te despre ce a ajuns sa se discute la coltzul comunistelor! Am si eu carton. Demult. Din '93-'94. By the way, mai exista un site, primul aparut de fapt, www.trabi.ro sau direct la forum www.trabi.ro/forum - dar stagneaza. Eu cu al meu am fost in 2007 la Zwickau uunde s-au aniversat 50 de ani de la lansarea in fabricatzie. Probleme cu masina nu am avut (am schimbat segmentzii intr-o benzinarie in Cehia, treaba de-o ora jumate). Nu acelasi lucru il pot spune despre oameni (la romani, adica la ceilalti participanti, nu toti, o parte) dar astea sunt alte povesti, mai bine lasam deoparte. De la Zwickau am ajuns cu cartonul pana la Strasbourg, pt ca nevasta m-a sunat de acolo (de AICI de fapt, eu acum fiind... acolo), se dusese cu avionul sa se angajeze, asa ca a vazut Strazburgu' ceva ce n-a vazut parisu'- carton romanesc. Acum masina e functionala dar se hodicneste la moshie (la tara adica). Intre timp mi-am luat alte fiare din Franta (si desigur le-am lasat inscrise aici) asa ca Trabi si-a pastrat doar rolul de obiect de colectie. Nu e insa exclus sa ma mai dau cu el, uite in august o sa fie o mare intalnire in Elvetia, poate m-oi duce, depinde de bani. Benzina dus-intors tot te duce la 300-350 de euro, la care se adauga vigneta elvetiana, cam 30. In Ungaria si Austria n-are sens sa iei vigneta ca sa mergi cu Trabul pe autostrada cand poti merge bine- mersi pe DN-uri, moca. Piese- piese se gasesc garla, si ieftine, la intalnirea anuala care are loc la Zwickau prin iunie- iulie. Daca intereseaza pe cineva pun linkuri. Ca fapt divers si dovada de tzacaneala maxima- eu am luat cam acum 2 ani cu 200 euro un motor de Trabi complet si nouuuuu-noutz. Tre' sa fii dus... si sunt.
  22. Numai semicarterul mic al zonei de "motor" este fisurat. Oricum, de baza consider a fi ambielajul, care este perfect. Mai este si reductorul final, uitati-va pe poze. Eu unu' nu ma pricep, nu am avut, nu am si nu voi avea niciodata "polizor", no offence, deci mai multe detalii sau piese nu-mi cereti. Daca nu se da intreg in cateva zile, recuperez ambielajul si reductorul iar carterul va fi vandut la scrap. Mesaj completat In urmatorul sfert de ora mecanica din carter se desparte de aluminiu, care pleaca la scrap. Ramane contzinutul.
  23. http://www.leboncoin.fr/equipement_moto/166892740.htm?ca=1_s Uitati-va va rog pe anunt si spuneti-mi daca va intereseaza pe careva. Fieratania este la Strasbourg si eu vin in RO peste 10 zile. Daca blocul din aluminiu nu intereseaza, pretul poate scadea cu 5E (valoarea lui la scrap), chiar imi convine ca nu-mi ocupa loc in masina.
  24. mihaiachi

    Dau Spre Donatie!

    Eu am cam tot ce-mi trebuie de broscutza (oricum link-ul a ajuns pe aircooled.3xforum.ro), dar, daca ramane ceva nedat si vrei sa scapi de "ramashitze", trage-ma de atentzie sa le salvez eu, nu arunca.
  25. Am fost shi am saltat rotzile cu tot cu platourile cu sabotzi etc si telescoapele spate. Tre' sa dezgrop rotzile mele, sa vad cum se prezinta (astea sunt f bune) si daca are cineva nevoie, sa zica, o sa dau doua din ele si probabil si telescoapele.
×
×
  • Creează nouă...