Sari la conținut

Tulip

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Tulip

  1. Multumesc mult pentru info. Au ramas in carti un SV din 2007 si un GSXF din 2004. Voi vedea care din ele va fi sa fie.
  2. Nu, in plan am drumuri de peste 1500 km+ vara asta. Cei 7-8 km pana la job i-as face mai degraba pe bicicleta decat pe motor. Intrebarea era daca in orase inaltimea/greutatea mea + GSXF + oarecum incepator = dezastru. Incep sa cred ca nu e chiar asa rau. Multumesc de raspuns!
  3. Salutare tuturor. Un mic ajutor pt un incepator. Am cochetat multa vreme cu ideea unui SV 650s, insa mi-au aparut in cale 2 oferte de GSX 600F, an 2004 ambele. Se iau datele: - 1,76m, 71 de kg - cateva sute de km pe un ZZR 400 (greutate asemanatoare) - drum de 7-8 km pana la job (n-as vrea sa il folosesc f. mult in oras); ideea de touring fiind cea ce ma incanta cel mai mult Intrebare: se preteaza la nivelul/gabaritul/nevoia mea o Katana, sau mai bine astept sa vad ce alte SV-uri imi mai ies in cale? Mentionez (daca are importanta) ca dupa o iarna de documentare, "finalistele" ar fi, in ordine: - SV 650S - GSX 600 F - FZ 6 S - CBR 600 F Asadar, lupta se duce intre SV si GSXF. Orice parere este binevenita. Multumesc!
  4. E clar. Toate drumurile duc la Roma. SMAEB, in cazul asta. ) Multam fain. Ne vedem acolo.
  5. Domnilor, o intrebare. Eu fiind acum la 500 km departare de Bucuresti, merita sa merg la SMAEB pentru echipament? Am stransi cam 3500 de lei din care as vrea sa acopar casca, manusi, blugi moto, incaltari si geaca - asta nu intra la SMAEB, vreau SH (n-am bani de noua). Intrebarea e daca merita sa bat drumul si daca e rentabil (as in daca sunt reduceri) sau mai bine stau potolit si merg la magazine cand revin in oras? Multumesc!
  6. Salutare. Cam astea ar fi pozele. Ceva pareri? PS: John BV, ai PM. » Post actualizat in 03 Apr 2018 07:12 S-a dat mobra, se poate inchide. Multumesc!
  7. Din pacate link nu am, am doar pozele mobrei. Motocicleta este tinuta intr-un garaj din Codlea, nu stiu exact adresa si nici nu cunosc zona, dar las in privat nr de telefon al proprietarului pentru o comunicare eficienta, daca este cineva dispus sa ma ajute. Multumesc mult, sa fie!
  8. Salutare. Apelez la comunitatea moto din Brasov cu o rugaminte. Am gasit o motocicleta de care sunt foarte interesat, insa timpul si distanta nu imi permit sa o vizionez. Motocicleta se afla in Codlea, este un Suzuki SV 650s. Ar putea cineva din zona sa ma ajute cu o vizionare si o evaluare corecta a motocicletei (preferabil cineva mai priceput la mecanica decat mine), evident contra cost? Multumesc anticipat. Asfalt uscat tuturor!
  9. Felicitari si la mai mare, Method. La partea mecanica nu ma bag, nu te pot ajuta, insa gasesti referinte bune pe svrider. Km multi fara incidente si keep on posting ce mai descoperi/afli. Mobra e mandra tare, btw.
  10. Method, nu sunt deloc cunoscator, insa caut si eu de ceva vreme un SV. O vreme am avut un 4 in linie, la V2-uri nu ma pricep, dar gasesti multe informatii aici (numai sa ai rabdare) si pe alte forumuri. Din ce am vazut, probleme comune ar fi: - frane slabute - din fabrica. rezolvare: frane racing - suspensie fata moale - din fabrica. rezolvare cu arcuri progresive, ulei mai dens sau si mai simplu, furca stock de gsxr (se potriveste perfect) - sunet de clinchet metalic la pornire pana se incalzeste Motorul, zice-se e bulletproof, am inteles ca in USA/UK 100000 de km este considerat inca average mileage (wow) si am gasit pe forumuri tipi cu 3-4 motoare din care cel mai folosit e SV-ul. That's something. In rest, cele uzuale: cadru, frane, cutie, ce te uiti la orice motor. Dar, repet, mai citeste pe aici, descoperi multe particularitati ce difera de la an la an, model la model sau chiar motor la motor. Arunca si un ochi pe: http://www.visordown.com/features/road-tests/used/owner-manual-sv650-p2 http://www.svrider.com/forum/showthread.php?t=28096 http://forums.sv650.org/forumdisplay.php?f=113 Cheers si posteaza daca ai o iei si ce descoperi la ea. Ma intereseaza si pe mine. Spor maxim.
  11. @ Hard Knot: Multam mult. M-ai convins sa bat 200 de km sa o vad. Revin cu detalii.
  12. Salutare din nou. Dupa dilema injectie vs carburatie la care am gasit rezolvare tot aici, apelez inca o data la voi. Ideea e asa. Gasit una bucata SV 650 SK6 S 2007. Este stock, full carenata (modelul full s-a produs din 2008, imi zice netul, insa proprietarul spune ca full fairing-ul e original). Aici e putina ceata in capul meu. Cum e full fairing daca modelul intra in productie abia in 2008? Sau e ceva body kit special pt UK? Motorul arata bine, suna binisor (am video deoarece nu am ajuns inca sa il vad), dar are.. 76000Km. Sa ma sperii de cifra asta sau nu? E cumparat din Anglia, rulat acolo pana in 2014, e la al 6-lea proprietar, km reali, inmatriculat Romania, pret undeva la 2000 euro (din ce am vazut pe net sub pretul pietei). Atasez si niste poze (sper sa fie ok) ca sa va faceti o idee. Ce sfaturi puteti sa imi dati? La ce ar trebui sa ma uit, sa fiu atent, sa testez? Mentionez ca teoretic voi merge cu un mecanic, dar practic nu stiu daca va fi liber cand voi putea eu merge sa il vad (week-end). TL;DR: Gasit Suzuki SV 650 S, 2007, 76000Km, al 6-lea proprietar, rulat pana in 2014 in Anglia, pret 2000E(neg.), inmatriculat Ro. Intrebari: - ce parere aveti de nr de km si de eventualele investitii financiare necesare? - ce ar trebui sa vad prima data la el? - va puteti face o idee din pozele atasate? PS: orice idee sau completare este binevenita. Multumesc!
  13. Am inteles. Cred ca o sa merg pe prima generatie, ce putin la inceput. Urmeaza sa vad cautarile ce imi scot in cale. Multumesc mult!
  14. Salutare, Asta am facut, dar e greu de urmarit. Multe pagini. Perseverez, insa. Am ajuns la a 200-a. Cam asta e problema, ca nu prea stiu cum sa evaluez un motor intretinut si altul ne. In afara de chestii de mecanica ce sunt comune bicicletelor (furca, cadru, lant, etc), la partea electrica si de motor sunt (aproape) paralel. Cat despre diferenta, am uitat sa mentionez ceva important: sunt incepator. Si cum stiu ca in general se recomanda motociclete mai ieftinute la inceput, ma gandesc daca merita sau nu diferenta de bani. Multumesc pt. raspunsuri. M-am mai dumirit putin.
  15. Salutare. Apelez aici la experienta posesorilor de SV. In aceasta toamna/iarna as dori sa imi achizitionez o motocicleta, si m-am gandit la un SV 650s. Acum, ideea e in felul urmator. La bugetul pe care il am, as putea lua modelul pana in 2003, adica cel pe carburatie. Daca as mai strange niste banuti, as putea sari la cel pe injectie (dupa 2003-2004). Citind topicul /index.php?/topic/94255-carburator-vs-injectie/page-2 plus alte pagini de aici si din afara, vad ca lucrurile se prezinta cam asa: - carburatie: consum <, fiabilitate >, pretentioasa la sincronizari si mentenanta - injectie: consum mai mare, mentenanta mai facila, insa odata ce da rateuri, "te lasa in camp" fara regrete Intrebarea, asadar, ar fi: la fel se prezinta lucrurile si la SV 650S? Modelele pe carburatie costa cam 1200+. Cele pe injectie cam 1600+. Merita diferenta de bani sau ar fi o alegere mai buna carburatia? Sau, mai simplu, ce ati alege in locul meu? Multumesc anticipat.
  16. Topicul e mort din 2008. Se pune? PS: Numai extreme pe aici. De acord ca in politie sunt oameni si oameni? CLAR. De acord ca politistii pe motor sunt 100% motociclisti? Nu prea. De ce? Cand faci din pasiune si din locul de munca un tot unitar, unul dintre aspecte tinde sa se perimeze...
  17. Salutare.As fi interesat de postul de ucenic mecanic. Imi trebuie atestat sau certificat de absolvire a unor cursuri de mecanica? Multumesc anticipat.

×
×
  • Creează nouă...