Sari la conținut

piccolino

Membru
  • Număr conținut

    161
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de piccolino

  1. Nu are rost sa imi bat capul cu asa un invatat intr-ale nikoanelor. @disabled_Cata... fa tu lumina in polemica asta si arata cu degetul ce obiectiv cauti.
  2. Se pare ca nu cunoasteti deloc domeniul. Colegul stie cu exactitate ce a cerut si imi pare corect ca lumea sa fie bine informata, nu dezinformata! Prima varianta Push-Pull doar in varianta AF A doua varianta cu sistem AF-S. Banuiesc ca despre acest obiectiv a fost interesat colegul nostru. Spor!
  3. Ba nu e gay deloc sistemul de inchidere de la TT. Daca e cu balama atunci eu unul sunt in deep shit cand vreau sa iau ceva din cutie. De ce? pentru ca intotdeauna am cu mine pe locul pasaderului un roll impermeabil care intra tot echipamentul de camping. Se intinde perfect peste cele doua cutii (le-am pus la nivelul seii ca sa serveasca drept masa de incarcare suplimentara. In felul asta am o platforma buna de incarcare si mi-ar fi imposibil sa accsesez cutiile daca sunt incarcat. Daca scot capacul cu totul am acces destul de facil in cutii si nu e nici o problema in a scormoni prin ele. Daca as fi avut balamale... descarcata toata mobra, cautat in cutii, incarcata toata mobra la loc. Pierdere de timp si fa tu asta imbracat si cu casca pe cap la o caldura de 35 de grade. Capacele cutiilor de la TT NU zboara imediat de pe cutie doar daca deschizi doar una din incuietori!! Astea-s fabule sau motive de critica inventate aiurea. Nu vorbesc din afara, doar ca simplu propitar de cutii TT.
  4. Cam asa arata o pereche de Zega-uri dupa ce au facut cunostinta cu asfaltul. Le-am mai tavalit inainte pe coclauri dar nu au avut absolut nimic. Asa arata una din genti dupa o cazatura cam pe la 30km/h Cealalta geanta dupa alta cazatura la 50km/h. S-a polizat bine materialul in urma unei alunecari de vreo 10m pe asfaltul acoperit cu zapada si trebuie inlocuit tot coltul. Cu ocazia asta ma gandesc sa fac o intaritura suplimentara sau o protectie de colt (pentru ca e cel mai vulnerabil loc la o cazatura). Taierea materialului deteriorat, si inlocuirea cu altul mai bun, sudat cu simt de raspundere (revin cu poze) Alta vedere mai buna a pagubelor. Totul s-a infasurat in jurul suportilor, fata fiind mai ok Menghina e sfanta pentru indreptarea muchiilor Procedura de inlocuire a materialului a inceput. Urmeaza sa indrept baza (se mai poate folosi), dupa care fabricarea unui petic din Al. de 1.5mm si sudarea pe pozitie. Ulterior voi monta o protectie de colt sanatoasa. Jig-ul pentru indreptare Geanta asta e indreptata, numai ca nu am poze facute. Singurele semne ramase au ramas pe partea cu suportul de prindere, tabla ramanand cutata. Revin cu poze cu ambele cutii indreptare si coltul reparat. De facut pe viitor: intarire pe interior cu profil de rigidizare pe diagonala, protectii de colt. Faza buna in toata povestea e ca le poti indrepta pe marginea drumului cu o piatra, faca ca aluminiul sa dea semne ca ar vrea sa crape sau chestii de genul. Revin...
  5. Pozele alea nu sunt decat niste CG-uri destul de nereusite. Prina e o combinatie dintre Pan European si un VFR si ultima... e chair odioasa: nas si roti de GSA, restul de Varadero. Imagini decupate de ici si puse colo... nimic mai mult. Mai avem de asteptat raspunsul concurentei.
  6. Prost au mai gandit japanese astia "o motocicleta care face inconjurul lumii" pe toate tipurile de teren... Filtrul ala de ulei e chiar in calea pietrelor care nu se vor sfii deloc sa il gaureasca, si in acelasi timp galeria aia expusa pe toata partea dreapta care inevitabil va trebui schimbata dupa doua trei iesiri off mai serioase! Scutul ala de plastic e mai meschin decat al V-strom-ului de 1000 ... Nu mai imi place, deloc!
  7. place mult!!! daca vine si cu un price tag de 10-11k iuro... schimb taberele cu riscul divortului! Edit: se putea sa fie ok pana la capat... rezervor 23L?
  8. Nu am mai stat cu degetul pe butonul de refresh ca acum, de tare mult timp.
  9. Stai linistit cu pentax-ul. Are mai multe neajunsuri decat plusuri si plaja de obiective second e destul de restransa... iti recomand un D3000 sau D5000 pentru ca accesoriile si obiectivele sunt mult mai la indemana, ca sa nu zic de calitatea fabricatiei body-ului. Imi pare ciudat sa dai 3700 ron pe un body second hand cu obiectivul standard... la banii astia iti iei un D200 de toata frumusetea cu un obiectiv bun la indemana. Think about it! Mesaj completat uite aici SUPER OFERTA
  10. ai doua butoane pe bord, sub ceasuri, deasupra carora scrie M si H. apesi pe ele pentru valorile dorite
  11. Update Igor la 4 luni Rex si una de sezon...
  12. Manfrotto Super Clamp pentru prinderea pe motocicleta si Manfrotto Magic Arm bratul articulat. Sigur si la obiect!
  13. Nu e ultrawide ci fisheye... (ti-e frca de ultrawide-uri?) Si pozele tipului de pe ADV sunt facute cu un ultrawide, alea iti plac? E logic ca nu poti face poze de pe motocicleta decat cu un ultrawide sau un fisheye (care sunt mai compacte ca dimensiuni), pentru ca un tele ti-ar cam limita posibilitatile... pfff
  14. El e Rex zis si "Ofitzerul" El e Igor, un ciobanesc caucazian de numai 3 luni si 25kg deja. El, impreuna cu Rex sunt paza care trece primejdia rea pentru motocicleta! (in poza are aproape 2 luni si numai 13kg)
  15. Eu pozez numai cu aparatul pe suport in timp ce merg pe moto. Imi pare cel mai in siguranta asa si nu as poza in felul ala nici sa ma pici cu ceara. Cat despre vibratii... depinde si de motocicleta, de suportul folosit, de drumul pe care mergi. Eu nu am probleme cu pozele miscate, asa ca pozatul pe suport is the way to go. Cateva exemple de pozat in deplina siguranta...
  16. Atata timp cat nu traiesti intr-un parc national, nu prea isi are legatura comparatia facuta. Uite cam ce vad americanii din Detroit cand deschid fereastra larg dimineata, sa nu mai amintesc de cei din NY, LA, NJ samd. USA e un intreg continent, e si normal sa aiba asemenea abundenta de peisaje, fauna, drumuri etc. Nu mai lungesc depozitia ca o dam in diverse. Trebuie sa ajungeti acolo ca sa intelegeti despre ce vorbesc. P.S.: Intr-adevar poza aia din Utah e dementiala!!!
  17. Nu se cearta nimeni, stai linistit! Evident ca se vede granulatia de la sharpen, ca doar e full res. poza. Fish-eyeul e Nikon, asa ca nu te pot incurca... Cat despre culoarea naturala a cerului... rade ciob de oala sparta )
  18. Majoritatea animalelor pozate sunt din parcuri nationale prin care trece soseaua. Cat despre Romanica...ursi pe marginea drumului vezi oricand intre Predeal si Rasnov caprioare oricand prin padurile din baragan (care au mai ramas), zimbrii vezi la Hateg (nu pe marginea drumului) cat despre pozatul cu o mana... e pura inconstienta din punctul meu de vedere, din pricina faptului ca te poti imprastia mult mai usor, ca sa nu mai zic ca poate scapa aparatul din mana foarte repede (mai ales ca e Dslr cu ditai wide-ul pe el). La cat a costat setup-ul lui mai putea investi intr-un brat articulat sa monteze camera pe el si sa piloteze si sa pozeze in deplina siguranta! My 2 cents!
  19. Cand o sa te faci mare si o sa intelegi cu ce se mananca fotografia si postprocesarea o sa vii la mine si o sa imi dai o bere! Ca sa iti demonstrez ca nu prea ai tangente cu postprocesarea foto si ce inseamna postprocesare o sa iti atasez poza facuta cu fisheye-ul la care stiu sigur ca faci referire. In consecinta o sa ai la indemana originalul si poza rezultata in urma postprocesarii. O sa iti dai seamna ca nu este vorba decat de o expunere si incadrare corecta in prima instanta si ulterior levels, saturatie si sharpen. Aici nu discutam de alterare masiva a unei fotografii cum ar fi masti, clone, healing, mutari de obiecte, corectii optice samd. In concluzie, tu ai primit in poza postata de mine ceea ce am vazut eu acolo la momentul respectiv, inclusiv "efectul" ala de care spui tu, de poza ultraprelucrata cu lentile, accesorii, programe si efectele necesare ca o poza sa fie fotografie. Ca sa nu mai continui, voila! O poti lua la disecat fara probleme. Spor!
  20. Sunt doua galeti destul de adanci programele mai sus mentionate si trebuie luate ca atare. Omul a specificat Photoshop, nu Lightroom. Inainte de toate a fost Photoshop-ul cu toate versiunile sale de CS si d-abia dupa aia a aparut Lightroom-ul ca anexa a Photoshop-ului (pentru un workflow mai simplu, lucuru ce-i lipsea PS-ului) si de aceea am fost in masura sa fac afirmatia de mai sus. Totusi nu e nevoie sa te simti luat la misto pentru ca nu a fost deloc intentia mea. Din punctul meu de vedere, poti imprumuta poza colegului nostru si sa-i adaugi fasciculele alea de care spuneai, ca eu tot in ceata sunt in privinta scosului si adaugatului unei senzatii de blitz sau reflector in poza. @Hossu: nu trebuie sa-mi iei in nume de rau commentul meu de mai sus. Ce am incercat eu sa demonstrez a fost simplul fapt ca ne bazam mult pe postprocesare pentru a obtine efecut cautat de poza wow, decat in a incerca sa evaluam conditiile de la fata locului si sa lucram cu ce avem la indemana, inclusiv lumina care e cea mai importanta! Echipamentul conteaza foarte putin in comparatie cu tehnica foto (ma refer la teoria cunoscuta de fotograf) si de ambientul unde se pozeaza!
×
×
  • Creează nouă...