Sari la conținut

wtf?

Super Membru
  • Număr conținut

    4.210
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de wtf?

  1. Depinde de in ce fel vrei sa folosesti motocicleta.

    Nu de alta dar modelele alese in afara ca au 2 roti, n-au nimic in comun una cu cealalta. Ca si cum ai oscila intre Aventador si Ford Raptor.

    Singurul criteriu pentru care ai cumpara KTM-ul ar fi manevrabilitatea insa la restul va castiga R1.

    Mai ales ca R1 07-08 are etrieri cu 3 pistonase deci sistem de franare bun, acceleratie blana orbitoare iar la partea de fiabilitate, poate doar pe la oala sa apara probleme.

     

    Acum sa ne spui tu cum ai ajuns la cele doua modele care nu au legatura una cu alta?

  2. 33 minutes ago, PzKpfW said:

     

    ...Dar cred este și singurul care a ieșit pe soft, la time-attack. Iar timpul scos este încă la 1s de timpul pe care l-a făcut pe Honda în quali, sâmbătă.

    Nu stiu cu ce guma a iesit. 

    Timpul din calificari despre care vorbesti, de Sambata s-a facut la alta ora, alte conditii alta temperatura.

    Mai urmeaza o sesiune astazi dupa pauza de masa.

  3. 1 hour ago, Le Mertois said:

    Nu știu de ce spuneți că au scăzut audiențele, ei spun exact invers https://www.motogp.com/en/news/2023/10/02/motogp-global-audiences-sustain-20-growth/479472

    "The upward trend from the very first events of 2023 has only continued, with weekend television audiences maintaining a more than 20% increase on 2022."

    "The Tissot Sprint had a notable impact when it landed, not only increasing Saturday figures but also proving a driving force behind augmented audiences on Sunday and overall. That trend has only continued: the impressive 51% increase in audiences on Saturday has been maintained throughout the first 12 Grands Prix."

    "Of the 11 Grands Prix for which data is available, all but one saw a significant increase in attendance, with highlights of more than 80% and 60% for some events. Nearly half are up by more than 30%."

    Cifrele astea sunt comparative cu ce, cu perioada Covid? Ca da, ar fi de inteles.

    Altfel comparativ cu perioada post-covid, nu cred.

  4. 26 minutes ago, xt600 said:

    dar poti limita, prin regulament, numarul de motociclete ale fiecarui constructor, pe grila

    Despre asta este vorba.

    Limitand la 6 permiti KTM sa-si mai aduca inca 2 motociclete. Parca chiar Factory Bikes din ce imi amintesc.

    Si pastrezi cele doua oua de aur pentru un eventual nou producator care va avea sa se alature competitiei.

    Dar sa-mi explice cine stie de unde vine constrangerea pentru actualul numar de motociclete?

    Casetele din grila sau ce? Nu pot sa mai deseneze casete?

    Stiu ca era un articol pe motogp.com in care se discuta despre controlul cheltuielilor insa nu-mi pare plauzibil. Atat timp cat exista o entitate dispusa sa investeasca si sa-si suporte cheltuielile care-i problema?

  5. 1 minute ago, PzKpfW said:

      

    Nu văd o problemă aici. Este spectacol, este competitivitate. Ai prefera să vezi 4 Ducati luptându-se pentru victorie și 4 Yamaha pentru locurile 12-16?

    Pai vorbeai mai sus despre diversitate. Sau tu vezi diversitate doar in piloti?

    Da as prefera sa vad 4 maxim 6 Ducati batandu-se pentru victorie pentru ca asta inseamna posibilitate de dezvoltare a altui brand avand mai mult de 2 motociclete pe grila, aka Honda, Yamaha.

  6. 3 hours ago, PzKpfW said:

     

    KTM au vrut să li se aloce locul lăsat liber de către Suzuki pentru o echipă de client. Ezpeleta vrea să lase acel loc vacant pentru un constructor nou, în caz că apare. În momentul de față o soluție teoretică ar fi posibila intrare a mărcii MV Agusta cu echipă proprie în 2026. Dar și asta va fi subiectul unor discuții, din moment ce motocicletele acelea vor fi de fapt tot KTM-uri.

    Fie vorba intre noi n-are nicio logica treaba asta. Nici daca in culisele mega-restranse exista un pre-agreement intre Dorna si un alt producator pentru a ocupa locul lasat liber de Suzuki.

    Pentru a aplica fairness in toata treaba asta, Dorna putea sa ia doua locuri din actualele 8 ale Ducati si sa le dea celor de la KTM care si-au exprimat cert intentia. In felul asta cresteau competitia.

    Iar cele doua locuri de hAur lasate libere de Suzuki sa ramana libere pentru cine va vrea sa vina in competitie in urmatorii ani daca o fi si asta sa se intample. Deci practic au blocat doua motociclete ca "poate" va veni BMW, MV, Kawa etc. 

    Ca sa ma trezesc la ora 4 dimineata sa vad 8 Ducati cum se bat intre ele.

     

  7. Se joca presa cu cuvintele, interpreteaza si reintepreteaza cum vor ei.

    Pana de curand se aflase ca MM va merge cu GP23 fara update-uri. Mai nou dupa un interviu de-al lui a scris presa ca MM "ar putea" primi update-uri si poate GP24 in functie de rezultate :crack:

    O curiozitate am, acum ca e semnat cu Ducati, cum se va proceda cu merch-ul pe care il are cu Honda si cum integreaza merch-ul nou cu Ducati?

  8. 12 hours ago, ENEOS said:

    Ce echipă ai fi făcut cu Xanti Methondez! :crack:

    Iti dai seama ce bine mi-ar fi interpretat datele? :D

    18 minutes ago, danypop said:

    A fost intrebat ce repreprezentau planul A,B si C insa nu a prea raspuns in totalitate.

    Una dintre optiuni era sa stea 1 an pe bara iar o alta optiune a fost Gresini. Care-i a 3-a doar el stie, sau poate a blufat.

  9. 8 hours ago, frigider said:

    merita topic separat.

    te gandesti ca unii credeau ca nu pleaca decat la uzina..

    omu e pa treaba lui, vrea victorie cu orice pret.

    sa vedem.

    doar nu ramanea omu fara ghidon :D 

    N-ar fi ramas fara ghidon nici daca isi ducea contractul la capat cu HRC-ul. Sunt destul de sigur ca HRC-ul i-ar fi prelungit contractul cu inca 2 ani daca el ar fi decis sa ramana. Nu de alta insa HRC-ul nu are pilot de calibru pe care sa mizeze. Chiar daca o sa-mi sara lumea in cap, Mir e pilot mediocru, campion conjunctural. Ba chiar consider ca Rins este mai inzestrat decat Mir si ar fi meritat sa fi fost pilot de uzina in locului. 

     

    Am mai spus prietenilor din jur faptul ca miscarea pentru mutarea asta a inceput de cand Alex Marquez s-a mutat la Ducati. El a deschis usa pentru MM. Sa nu fim naivi si sa credem ca Alex nu i-a vorbit lui Marc despre Ducati-ul cu care merge.

    Calculele lui MM cred ca sunt bune si tinteste locul lui Bastianini in 2025 desi nu-mi amintesc perioada pe care i-a fost prelungit contractul recent lui Bastianini, inainte sa se accidenteze. 

    Anul acesta nu i-a fost benefic lui Bastianini la Factory Ducati iar anul urmator daca o va tine in acelasi stil va fi in pericol sa-si piarda locul in favoarea lui MM sau Jorge Martin.

    M-a contactat si pe mine Puig sa-l inlocuiesc pe MM la HRC dar i-am zis ca refuz din cauza pauzei de 1 an din motociclism :))

  10. Dupa 11 ani de colaborare cu Honda, Marc Marquez isi reziliaza contractul cu Honda HRC cu un an mai devreme pentru ca in 2024 sa concureze pentru Ducati Gresini.

    Moment ce va ramane in istorie atat despartirea MM - HONDA HRC, cat si performanta Ducati Gresini de a semna cu multiplul campion.

    Read all about it

    https://www.motogp.com/en/news/2023/10/12/its-official-marc-marquez-to-join-gresini-racing-motogp/479743

     

    In mediul online se discuta despre posibilitatea ca Marc Marquez sa testeze Ducati-ul la Valencia.

    Screenshot 2023-10-12 102512.jpg

  11. Salut.

    Am schimbat ieri guma spate care era dreapta pe mijloc iar lucrul asta a schimbat in bine comportamentul motocicletei pe viraje. Acum am pus Supercorsa SC1.

     

    P.S. Am un set de semighidoane touring ABM Germany, care au fost montate pe ZX10-le meu iar eu nu le folosesc, mi-am pus stock. Daca e cineva interesat de ele, le vand cu 1250 RON.


    Sanatate!

  12. On 9/23/2023 at 3:05 PM, TNG said:

    Service furca fata, verificat amortizor spate, reglate pe greutate si hidraulica,presiune anvelope.

    Cu cat o sa impingi mai mult in ghidon cu atat se va apleca mai tare...😄

    Le iau in considerare la primavara cand voi face inmatriculare permanenta.

    On 9/25/2023 at 3:42 AM, Sher said:

    Ce pneuri ai?

    Metzeler Sportec M7 RR 190 55

    Evident ca inainte sa mi-o vanda, fostul proprietar a facut burnout si a indreptat guma pe mijloc.

×
×
  • Creează nouă...