Sari la conținut

CARBUNELE

Membru
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de CARBUNELE

  1. Motorul este DR 350 Dupa cum merge treaba cred ca va functiona bine. Daca crapa asta e oricum era un mormam de fiare.
  2. O problema la o Aprilia Af 1 Futura 125 . Porneste OK, relanti OK dar pina la 5000-5500 rpm intrerupe si normal nu trage apoi merge de jar maninca pina la 11-12000rpm. Oare de ce?
  3. Lantul trebue sa aiba o za cu siguranta care se desface, daca nu are cel nou trebue sa aiba deci pe cel vechi il poti taia sau forta o za sa se desfaca.
  4. Sunt multe modele de magnetouri. In general verifica daca bobina generatoare scoate suficient curent, asta daca nu este cu tot cu bobina de inductie, verifica condesatorul, legaturile, platina si nu in cele nin urma magnetul.
  5. Porneste bine cu socul tras la rece si daca il inchid prea repede se opreste. Deci cred ca nu are probleme cu socul. Pe decelerare de multe ori are detonatii in esapament, iar de multe ori dupa detonatiile din evacuare se opreste si nu mai porneste decit daca curat bujia care este ff. afumata.
  6. La un KTM cu motor LC 4. 620 (609)cmc, dupa citeva minute de mers se opreste si nu mai porneste decit daca ii curat bujia foarte afumata. Am reglat nivelul in carburator exact dupa manualul de reparatii, la fel si aprinderea. Dupa manual ar fi jiglorul de relanti decalibrat. Luni urmeaza sa primesc setul de jigloare. Are cineva vreo idee, daca problema nu se rezolva, ce ar mai putea fi? Motorul, nu consuma ulei, cel putin nu dupa 250-300km.
  7. Cu un pic de rabdare poti modifica unul asemanator de care gasesti.
  8. Majoritatea scuterelor au (daca au) limitator pe blocul electronic de aprindere.La unele modele este un fir care iese si intra la loc in blocul de aprindere si care trebue taiat.
  9. Daca ar fi din supraincalzire nu s_ar tura nici scos din viteza.
  10. Aprilia unui prieten nu vrea sub nici o forma sa stea pornita la relanti decat cu socul tras aproape la maxim, in rest porneste foarte bine, trage si fuge bine. Am curatat carburatorul, ce poate fi nu mai stiu. Astep sfaturi de la altii mai priceputi.
  11. Regleaza ambreiajul din surubul de la maneta sau din reglajul de pe motor si schimba uleiul cu ulei pentru cutii de viteza (T 90 sau echivalent).
  12. Cu totul adevarat, ce ti-au spus cei de inainte. Eu personal am o alta metoda mai la indemana oricui, dar necesita rabdare. Iti confectionezi un "cican" dintr-o bila mare (20-30mm) sudata pe o coada de fier rotund de 6 mm, si cu rabdare pe la busonul de umplere PAC, PAC .... .Iti modelezi coada ciocanului dupa nevoi. Multa atentie si rabdare.
  13. Depinde de locul unde a intrat cuiul si de uzura cauciucului.Daca este gaura pe banda de rulare, si cauciucu mai merita reparat iti recomand reparatie cu petic pe interior, nu snur cum au tendinta toti vucanizatorii sa faca.
  14. Probabil din busitura s-a decalat distributia si pistonul a lovit supapele (pe piston trebue sa se vada urme).Daca nu ai lovituri pe piston ai scapat. Verica oricum etanseitatea supapelor, semeringurile de supapa, lantul de distributie si intizatoarele. Nu face compromisuri pentru ca patesti ca mine. Vezi topicul Piese distruse by Carbunele. Multa bafta la reparatie
  15. Multumesc oricum, am sa-l repar dar tot vreau sa gasesc si un motorSH. Mesaj completat A trecut mult timp dar am reusit sa repar motorul. Cilindrul l-am bucsat cu o parte dintr-un bloc motor de Opel astra 1.7 D, pistonul de la acelasi astra putin modificat, chiulasa cu ghiduri si supape modificate de Tico. Urmeaza poze detaliate probabil miine. Mai am de indreptat biela.
  16. Salut, am vazut asa ceva la un prieten ce vine vara din Germania, montat pe un KTM LC 4, facut artizanal in germania. Avea o pompita electromagnetica ce primea comanda de la un kilometraj electronic de bicicleta pe care il seta la un anumit nr. de rotatii ale rotii fata sa dea un impuls.Folosea ulei de amestec pt. ungerea lantului si era foarte inchintat de rezultate. Intradevar mai stergea din cind in cind roata spate cu o chirpa.
  17. S-a rupt o supapa de evacuare in timpul mersului, si a rezultat dezaztrul.
  18. Daca poate cineva sa repare aceste piese il rog sa ma contacteze.
  19. Salut, Ai putea sa spargi galeria de evacuare si sa-i pui o clapeta actionata electromagnetic pe comanda claxonului si atunci sigur te aud toti din trafic.
  20. Deci cum s-ar zice e putin cam complicat. Nici o problema, am sa-l fabric. Merci de poze
  21. Pune te rog o poza cu un motor pe cric, ca sa vada tot omu la ce-i bun. Personal sunt sincer interesat.
  22. Daca nu se tureaza motorul la mers in gol pana aproape de valoarea maxima sau are tendinte de intrerupere inseamna ca este limitat electronic (are in blocul de aprindere un "scurt" din fabrica).
×
×
  • Creează nouă...