Sari la conținut

talhar

Super Membru
  • Număr conținut

    618
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de talhar

  1. La 06.12.2020 la 21:33, john17 a spus:

    Fix din aceeași nebunie și nesăbuință din care a tras pt locul 1 într-o cursă în care ar fi luat 2 fără probleme după ce fusese o dată la păscut. Ceea ce a fost de departe cel mai contraproductiv lucru. 

    Uite asta e o fraza care sintetizeaza modul in care vede Marquez treaba cu competitia. Nu zic ca e rau sa vrei sa termini primul, dar cateodata poate e bine sa mai faci "reconfigurarea traseului". Am revazut si incidentul cand era sa piarda campionatul in fata lui Dovi din cauza unei cazaturi destul de urate. Si acolo a fost vorba tot de inconstienta in conditiile in care trebuia sa ia cateva puncte sa-si asigure titllul. Faptul ca Mir a gestionat bine penultima cursa nu il face mai putin campion, dimpotriva...

  2. Intr-adevar asta mi-a scapat. Si totusi, daca vi se pare ca un tampit care are malai in loc de creier e un bun exemplu iar allalt care si-a calculat sansele corect si nu si-a asumat riscuri inutile e "cah", aia e! Stiu ca vrem spectacol pana in ultimul minut, dar campionatul asta a oferit de toate: jdemii de castigatori diferiti, clasament strans etc. Ma bucur ca mere si KTM indiferent de ce teste au facut cu michelin (is la inceput si e bine sa fie incurajati intr-un fel sa investeasca in motogp). Suzuki a facut o motoreta extraordinara in ciuda unor previziuni facute pe aici. Ce vreau sa zic e ca e mai fun cand sunt mai multi la bataie. 

    Sa vedeti de la anu' cand s-o intoarce decalcifiatul ce "spectacol" o sa avem (6 secunde pana la locul 2 aproape etapa de etapa)!

  3. Acum 31 minute, prafrau a spus:

     

     

    acum vrei sa ne amintim primul an al lui Marquez? Phillip Island si descalificarea fiindca a vrut neaparat sa castige chiar daca avea avans de peste 40 de puncte?

    vedem si la anul, dar daca apare unul care are chef sa castige nu mai ia ala care se multumeste mereu cu locul 2 campionatul

    Garantez ca si mm, daca in ultima etapa trebuia sa ia titlul daca iese minim pe X loc isi monta surub blocant la acceleratie.

     

     

    In alta ordine de idei, am vazut ca la echipe e cam jucata treaba dar la constructori ezixta egalitate intre Suzi si Ducati. Deci portimao are ceva miza, nu e doar pt pariuri sportive.

  4. Acum 15 ore, john17 a spus:

    Protagoniști au plecat la bere și au sucombat în luptă? :huh:

    Porumbelul de Copșa Mică și-a rupt aripioara ca dințosu sau ce plm e cu podiumul ăla? 

     

    A luat cartonas galben Hamilton si a fost trimis la coada pultonului. Bottas a mers cu o configuratie alternativa. Ferarri au spart franele...

  5. Acum 1 oră, Cavaleru a spus:

     

    pai linia aia dreapta e de 300, bine yamaha e un pic sub vitezele celorlalte. a franat de la 300 si la 25-240 franele au zis piua, iar pe la 230 se vede cum incepe sa paraseasca pianu, pana s-a scurs de pe moto avea 210...

     

    pierdem cam mult timp pt un incident care se intampla f rar avand in vedere cate motorete sunt in marele circ si cate curse sunt intr-un sezon

     

    Problema nu e ca Vinales a sarit de pe mobra ci ca toate yamaha au mers execrabil. Numa ca rossi, quarta si morbi au mers la consum si de-aia nu le-a crapat nimic. E ciudata rau treaba ca aceleasi frane pe alte motorete functioneaza fara evenimente de genul. 

  6. Acum 8 minute, Vallach a spus:

    https://www.crash.net/motogp/news/942975/1/mir-if-you-penalise-me-penalise-pol

     

    Sunt de acord cu el in legatura cu penalizarea lui J. Martin, dpmdv a fost o decizie discutabila.

    Poate si Pol merita sa fie penalizat, desi ar putea argumenta ca nu a avut de ales decat sa iasa larg, totusi..

     

    "Unlike his main rivals, Mir did not have two new tyres (in his favoured medium compound) available for race two, and was thus forced to fit a used front." In articolul asta s-a lamurit si misterul cu cauciucurile neschimbate ale lui Mir.

  7. Acum 59 minute, john17 a spus:

    Eu zic să le dea cu codul rutier românesc în cască! Să aibă ambele mâini pe ghidon și ambele roți în contact cu solul și, mai ales, să nu urce sau coboare de pe vehicul în timpul deplasării acestuia! A, și neapărat să reducă viteza până la limita evitării oricărui pericol pe timpul deplasării pe circuit. Să le scoată și parbrizele, n-ai văzut cum se ascund pezevenghii pe după ele ca să fie aerodinamici?!? Ba mai au și abțibilduri pe suprafața vitrată. :crack:

     

    sa tina mana pe ghidoane la 10 si 10 :)))))

  8. Acum 35 minute, john17 a spus:

    Motoarele ca motoarele, ok, nu sunt cele mai cele, au o dudă, dar se învârt. Frânele în schimb... 😱 N-am pomenit așa ceva de când mă uit la curse. Adică pot ceda, ok, dar etape la rând și toți să se plângă de ele?!? Că doar nu are pianu' 20kg în plus față de ăilalți de numa' ei să nu se poată opri. 

     

    Eu am senzatia ca si pe la motor au limitat ceva. Cu franele l-am vazut pe quarta in antrenamente cum a tras drept intr-un viraj 2 tururi la rand si am zis ca nu-i a buna.

    https://www.crash.net/motogp/news/942962/1/yamaha-why-vinales-used-standard-brakes 

  9. Acum 9 ore, frigider a spus:

    Animate cum au fost cursele astea eu vad o problema:

     

    Nu pare sa fie cineva capabil sa fie constant si sa se bata cu MM care merge dracului bine pe orice circuit.

     

    Si bine inseamna loc 1 sau 2. Nu 6-7-14.

     

    Quarta pare capabil sa se ia la tranta cu el. I-ar trebui si o motoreta care sa-l ajute. Pare ceva tare putred la Yamaha in ultima vreme. Motoare cu supape belite, frane zero...

  10. Acum 45 minute, Djenavar a spus:

    Pe timpul lui Vale era cafteala la fiecare cursa, pleca din mijlocul plutonului, depasiri, retrogradari, roata la roata, acum pleaca asta din pole si se duce la 5 min in fata singurel in fiecare cursa si atat, asta este toata cursa, de asta este simpatizat Marc doar de echipa lui

    Chiar si cu duelurile de rigoare parca e mai interesant sa ai diversitate. Plus ca acum, cu exceptia aprilia care si ea mai misca sporadic, toti constructorii imi par puternici. Si yamaha evident daca isi aerisesc franele si isi regleaza jocu la supape...

    Acum 17 minute, xt600 a spus:

    Ba da, au testat mai mult decat ceilalti, pentru ca ei au beneficiat de prevederile regulamentare care le permit sa testeze in timpul sezonului. Si ghici ce? Michelin le-a pus la dispozitie ultima specificatie de pneuri, ca asa este logic, nu? Nu testezi cu pneuri 2019 in sezon 2020. Lucru care nu a fost negat (din cate imi duc aminte) de oficialii KTM. Ei au sustinut doar ca testele s-au facut in litera regulamentului. 

     

    Problema cu cadrul lor este aceea ca motoreta nu coteste, dar se pare ca pune foarte bine puterea motorului la asfalt astfel ca au o tractiune excelenta. Comportamentul subviratoriu, este compensat de stilul de pilotaj al riderilor si uite ca da rezultate. Mai in gluma, mai in serios, ceea ce spuneam mai sus, ca ferul ar putea fi cheia succesului, cu pneurile astea, ar putea avea un grad de adevar. 

    Mi se pare o masura ok luata de organizator (dorna) sa faca concesii pt constructorii mai slabi. Dupa ce i-au adus la o anumita stacheta, le ureaza succes si aia e... urmatorii pe lista daca mai apar si altii.

  11. Acum 1 minut, ilarionciobanu a spus:

    Castiga pentru ca reusesc sa fie acolo in fata. Daca diferenta intre minunea tehnicii moderne, carbonul aplicat peste tot, si grinda cu zabrele poate fi anulata de o bucata de cauciuc, inseamna ca diferenta aia nu e chiar asa mare.

    Nu cred ca a sustinut cineva ca sunt mai bune decat celelalte. Lumea doar observa progresul facut de ei. La inceputul sezonului trecut am avut o discutie plecata de la declaratia lor ca fac timpi similari cu cei facuti de MM in 2018. Atunci ziceai ca nu crezi/nu e posiibl, chiar si cand am pus timpii aici.

    E ok sa recunosti ca gresesti sau ca te-ai inselat. Poate ca este contraintuitiv cand te gandesti logic la diferentele dintre carbon/aluminiu si fier, insa sa negi realitatea insistand in ideea pe care o ai e contraproductiv. Remember luna martie si inceputul de sezon in GP si F1.

     

    Corect! Oricat de mult ai testa un cauciuc cu un atelaj, daca nu e macar pe directia buna de dezvoltare, poa sa fie mama blatului cauciuc-motoreta

  12. Zicea cineva aici sa ne bucuram ca s-a accidentat marquez sau ceva de genul. 

    Singura mea bucurie este consecinta lipsei lui, nu a accidentarii. Mi se pare cel mai colorat si imprevizibil campionat din 2014 incoace. Pianele se defecteaza, catemeul merge cu otelul ala inserat in cadru, echipe de client peste echipe de uzina, aproape in fiecare etapa am avut cate un castigator diferit. Nu stiu daca cineva vrea sa vada o competitie in care locu 1 e stabilit dinainte. Nu mi-a placut nici pe vremea lu rosi, marquez, hamilton, schumaher etc.

    Mi-a parut rau de Mir. A facut 2 curse bune aici la redbull, insa finalul asta a fost spectaculos.

  13. Acum 9 ore, john17 a spus:

    Acu' pe bune, campionii de la 'onda atâta pot fără dințos? :huh:

     

     

    Pai era clara treaba asta. Odata ce numa deschizatoru de usi de sticla era in fata iar restul la mijloc-coada. Mai impuscau si altii sporadic locuri fruntase, in rest...

    Acum 1 oră, P T R a spus:

    Ce bun era un biet dani acum,asai ?😅😅

     

    Era numa' bun pentru echipa. Cred ca toti si-ar dori un varf de lance care sa se bata la varf si un locotenent care sa livreze rezultate pentru ingineri si echipa. Il suspectez pe vinales ca are stofa de secund de il tin in brate astia de la yamaha.

  14. Eu in locul lui m-as ocupa cu mai mult sarg de sky vr46 si as face pe dracu ghem sa imi infig o echipa de client si la clasa mare. Cele mai mari sanse ar avea cu yamaha, dar nici suzuki nu e de lepadat. Si atunci ar avea teava directa de la clasa mica pana la aia marii. In astfel de conditii ar avea toate sansele sa se transforme la timp din ceva mare pe pista in ceva la fel de mare in fenomen si dupa ce a pus casca in cui. Inca o data, nu are legatura cu performantele, dar vine o vreme cand chiar e recomandat sa ii lasi pe altii, pe care ii poti ajuta evident cu expertiza si resurele tale.

  15. 1. Vinales este urmatorul Pedrosa de la Yamaha cand o sa descalece francezu la ei in ograda.

    2. Fabian merge excelent pe motoreta aia (e curios cum o sa fie cand schimba cu pianul original).

    3. Peco si-a facut service-ul in Bucuresti, fara factura, sa iasa bine la TVA.

    4. Toata lumea de azi care a terminat cursa a luat puncte?

    5. Tataie Rossi chiar ar trebui sa se retraga. Nu ca nu ar fi competitiv dar in curand se vor face glume cu talonu de pensie prin padock. Plus, are o groaza de legaturi cu fenomenul, nu e ca si cand ii dau astia interzis pe circuit (pe multi din piloti el i-a crescut).

     

×
×
  • Creează nouă...