Sari la conținut

shinkansen

INACTIV
  • Număr conținut

    58
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de shinkansen

  1. Am o Honda xl din 86 care e perfecta din punctul meu de vedere pentru Bucuresti, dar are un singur defect - frana. Asa se faceau in perioada respectiva, sau asa sunt enduro-urile mari, sau poate e doar a mea prea putin robusta, dar vreau sa o inbunatatesc punandu-i roti de supermoto. Pe spate am frana cu tambur, iar roata de 17 permite schimbarea cauciucului si cam atat, dar in fata ma gandeam sa-i pun o roata de 17 cu un disc de frana decent ca diametru, sa-i schimb etrierul si pompa de frana. Am gasit pe net o furca de husquarna de 600 de vanzare. Nu e upside-down, dar are deja roata supermoto cu disc etc. Nu cred ca se potrivesc doar telescoapele si tot ansamblu cu jugurile mele, drept pentru care cred ca trebuie sa-i schimb toata furca. Asta inseamna ca trebuie potrivit axul dintre juguri in cadrul meu. Cam asta ar fi. Merita sa fac investitia. Va bagati?
  2. Salut. Va ocupati si de custom. Vreau sa adaptez o furca de husquarna pe o honda. Va bagati?
  3. Buna seara. Daca mai aveti rotile de supermoto, sunt interesat. Care ar fi modalitatea de livrare in Bucuresti? Aveti cumva si un etrier pentru roata fata? Multumesc mult.

  4. shinkansen

    Bursa SuperMoto

    Salut tuturor. Incep un nou proiect - roti de supermoto pe o honda xl din 1800. Pe spate e complicat de pus, pentru ca are frana pe tambur, dar incerc sa-i pun pe fata. Din motivul asta vreau sa cumpar doar roata fata cu disc, etrier si daca se poate si pompa de frana. Pe spate o sa-i schimb numai cauciucul. Daca are cineva de vanzare componentele enumerate, sunt interesat.
  5. Salut, din nou. Din pacate nu e nimic de facut, spre marea mea disperare. Asta e politica okazii.ro. Le-am spus ce gandesc eu despre politica lor, dar cred ca e inutil.

  6. Salut. Nu stiu care e politica okazii, dar intru si aflu. Ar fi o tampenie sa nu poata licita toata lumea. Le scriu un mail si revin cu detalii.

  7. Nu vrea nimeni un ninja de legenda la 700E, in disperare de cauza? Mesaj completat Dat. Multumesc pentru sprijin tuturor.
  8. Bine v-am regasit pe toti! Cald rau prin Bucuresti... Cum a ramas cu iesirile? Eu propun, din nou, un Bikers Otopeni pentru sfarsitul asta de saptamana, cand poate lumea. Eu sigur voi fi acolo vineri seara. In alta ordine de idei, nu mai vezi motociclete in Tokyo. Cea mai tare pe care am vazut-o a fost o yamaha din 1992, aranjata frumos. In rest doar motoare de prin anii 80, pentru ca se pare ca sunt fiabile si cel mai usor de reparat. In schimb au innebunit cu scuterele. Va atasez cateva poze sa vedeti ce piese de mobilier scot astia pe strada... Revin si la subiectul ninja-ului meu. Am nevoie de bani, asa ca il las la 1000E. Pentru cei care vor sa-l vada, sunt de gasit la 0762.150.823.
  9. "Trenule", japoneza de la Curtea de Arges era cu roti sau cu picioare? Cu picioare, dar la venerabila varsta la care, daca ar fi avut roti, era declarata o piesa de muzeu valoroasa... Mesaj completat Luni plec in Japonia - mi-ar prinde bine niste bani pe acolo in plus, drept pentru care, pentru gpz-isti las pretul la 1200E cu actul de vanzare-cumparare, urmand ca la intoarcerea mea sa finalizam actele. Exista si varianta de 1000E acum si restul cand finalizam actele. A, nu mai are itp valabil. Alte probleme care ar putea aparea la identificare - roata modificata pe spate - dar am roata originala, asa ca poate fi inlocuita. Daca va intereseaza - 0762.150.823. Pozele sunt mai la vale, cu 3 pagini inainte. Mesaj completat Sunt bou, are itp valabil pana pe 2 iulie 2011, nu 2010, deci mai e valabil un an. Era si logic, ca de-abea anul trecut am inmatriculat-o.
  10. Scuze ca nu am ajuns, dar eram la Curtea de Arges cu o japoneza si ne-am intors dupa 5. N-am reusit sa sun pentru ca nu mai am credit. Sorry. Sper ca a fost ok. In alta ordine de idei, mai las din pret la gpz-ica - 1400E, ca am nevoie mare de bani. Spor si ne auzim!
  11. Vin si eu, daca mergeti dupa ora 3. Iar drumul spre Ploiesti trece si prin Otopeni. Poate oprim cateva minute la o bere fara alcool.
  12. Propun vineri dupa ora 5, daca nu ploua.
  13. Pai daca e un grup restrans, eu propun o "iesire spontana" pana in Bikers Otopeni. Daca suntem mai multi, am o prietena care are agentie de turism si poate ne gaseste ceva ieftin pe undeva - de preferat pe la Pitesti, Curtea de Arges, ca sa ne putem intinde putin la drum si pe autostrada. Poate Valea Oltului - o Cozie ceva. Ca timp nu eu trebuie sa propun, pentru ca in afara de 26 iulie 8 august cand dau o fuga pana in Japonia, sunt in concediu pana in septembrie, deci pot oricand. Deschid o lista de potentiali participanti, urmand ca in functie de numarul lor sa va prezint o oferta de cazare de la agentia de turism. In cazul in care cineva gaseste mai ieftin, sau pune la bataie o locatie, mergem pe varianta mai avantajoasa. Cei care vor sa participe sa spuna si perioada in care le-ar conveni, ca sa ne facem o idee. Daca nu va convine propunerea mea, astept sugestii. Oricum, mie imi surade o astfel de iesire, indiferent in ce forma. Nu uitati de varianta Bikers. Asta e foarte usor de facut.
  14. Tot am mers pe ea zilele astea, si piticul meu dominant de pe creier - nu am unul singur - imi sopteste s-o tin. Pana pe 15 ma decid. Am investit o gramada de timp in ea, iar daca o dau vreau sa stiu ca e apreciata, nu luata de cine stie ce teribilist "dependent de adrenalina" - asa, ca sa folosesc un stereotip de ultimi ani. Pe de alta parte, nici o miscare la capitolul intalniri? Vad ca altii fac tot felul de iesiri in familie... Noi, chiar nici macar o bere fara alcool la colt de strada?
  15. Multumesc mult pentru sugestii, Stefan, ai dreptate in ceea ce priveste furca, cea originala nu trebuie neaparat schimbata. Poate daca tin totusi gpz-ul, o pereche de etrieri nissin pe fata. Spor la treaba si tinem legatura. Te tin la curent cu modificarile, in cazul in care o sa mai fie.
  16. Am ceva, dar propune o ora de intalnire si un loc si imi aranjez programul in asa fel incat sa ajung.
  17. Rationand la explicatiile tale, nu pot decat sa-ti dau dreptate, dar ma gandeam ca japonezii nu ar trebui sa faca gainarii din astea. Ei sunt obsedati de istoricul motocicletei si le tin mai mult de show. Anul asta in Tokyo nu am vazut motociclete, pentru ca mi se pare ca au o lege foarte dura cu privire la limita de decibeli. Am vazut de exemplu un panou, pe gardul unui santier cu doua campuri in care erau inregistrati electronic decibelii din interiorul santierului si cei din afara. Dedesubt scria" Limitele normale sunt de: x in interior si y in afara. Daca sunt depasite va rugam sunati la numarul..." Asa ca in Tokyo vezi numai scutere. In alta ordine de idei, sunt sait-uri intregi dedicate gpz-ului, bloguri pe care proprietarii de gpz 900r isi pozeaza fiecare modificare si o posteaza spre binele celorlalti care vor sa incerce acelasi lucru. In Ueno, unde exista un cartier intreg cu magazine de motoare si piese, am vazut o Hayabusa 2008, cea de dupa modificarea de fabrica, la 8500 de dolari. La un service cu vanzare, putin mai sus, un gpz 900r cu 11500 de dolari, de nu-mi venea sa cred. Asta e o religie la ei, sa ai motor si sa-l arati. De urcat pe el nu prea ai de ce, decat din cand in cand in concediu cand te dai pe serpentinele din munti. In rest, sistemul public de trenuri e atat de performant incat ai fi idiot sa folosesti orice altceva. Luand toate astea in calcul, am crezut ca motorul are cat e afisat, dar, din nou, nu cred ca toti japonezii sunt cinstiti. Revin deci si spun ca are pe kilometraj 32000 km. Eu am dat pe el 2500 E anul trecut, dar, din nou, nu sunt cel mai bun afacerist... In Romania nu l-a mai calarit nimeni, pentru ca eu l-am inscris. Daca sunt alte intrebari sau dorinte exprimate de drive test, stau oricui la dispozitie.
  18. Multumesc, dar nu inteleg unde e minciuna? Am rotunjit in sus nu in jos. in loc de 31... am pus 32.000. Daca e nevoie pot pune numarul exact, dar trebuie upgrade de fiecare data cand ies cu ea. In plus eu sunt tipul de individ care prezinta intai toate hibele si dupa partile bune, pentru ca nu imi place sa pacalesc pe nimeni. Toate cele bune.
  19. Ziua buna, tuturor, Cu regret in suflet, din cauza de nevasta ingrijorata..., trebuie sa ma despart de frumusete de locomotiva, in care am investit o gramada de timp si bani. Ca sa raman totusi calare, am obtinut concesia de a o inlocui cu un enduro mai mic. Imi amintesc acum de reclama aia geniala cu: "Nu mai esti barbatul de care m-am indragostit!", dar sper sa nu ajung pana acolo. Stiu ca nu e zona de bursa aici, dar mi se pare cinstit sa-i anunt si pe coechipierii de categorie. Linkul este: http://www.okazii.ro/catalog/42216279/kawasaki-gpz900r.html , iar pentru gpz-isti o las la 1500. Toate cele bune!
  20. Buna ziua, din nou, tuturor, Din pacate nu am reusit sa trec la africa twin, dar, ca sa raman in familie, ma bate gandul sa-mi iau un xl600lm din 1987. Din pacate nu am gasit pe net mai multe elemente legate de ea, doar specificatii tehnice si cateva poze, drept pentru care sper ca ma poate ajuta cineva de aici. Imi pare rau ca dau buzna, dar nu vad unde in alta parte pot lansa un strigat de ajutor. In cazul in care exista un astfel de loc, rog un administrator sa mute post-ul. Multumesc mult.
  21. Nu am de ce sa ma supar, pentru ca fiecare motor are publicul lui tinta, iar gpz-ul nu poate fi comparat cu honda in categoria hondei. In categoria gpz-ului, adica sport touring, isi are locul lui. Evident ca incerc sa iau o africana si de pe bursa, dar mi-ar fi fost mai usor un schimb direct. Si eu sper sa ma alatur grupului de aventurieri enduro-touring, si asta cat mai repede.
  22. Buna ziua, tuturor, Sunt hotarat sa trec si eu la categoria enduro/touring, drept pentru care propun oricui este interesat un schimb. Nu-mi sariti in cap, nici eu nu prea suport propunerile de schimb, dar... venite de la altii. Oferta mea este urmatoarea: schimb sport touring gpz900r din 1989 cu africana de 750. Motocicleta a fost adusa din Japonia, a stat ceva vreme intr-un garaj, dupa care am pus-o pe roti si am upgreade-at-o. Are 120 cp, 260 pe bord (eu am ajuns doar pana la 190 din cauza simtului meu de conservare exagerat, dar poate mult mai mult), evacuare inox cu toba devil - asa au pus japonezii, pompe schimbate - atat de frana cat si de ambreiaj - nissin, roata pe spate latita - de la 130 cat au pus producatorii la 160 (roata de zzr 600), radiator de ulei custom, xenon. Toate modificarile sunt sigure si facute cu simt de raspundere, pentru ca la o astfel de putere orice modificare de mantuiala se lasa cu r.i.p. Daca e cineva interesat, pot trimite si poze, sau mai bine trebuie vazuta direct si testata in Bucuresti. Astept oferte. Multumesc!
  23. Salut, tuturor, si distractie placuta celor care de 1 mai sunt calare pe undeva, Revin cu detalii legate de GPZ900r, in cazul in care altcineva are acelasi neam de pitici pe creier pe care il am eu, adica - modificari, imbunatatiri sau tunning de orice fel. Spuneam candva ca la motorul de 120 cp m-as simti mai in siguranta cu o roata mai lata de 130 pe spate. Zis si facut - am gasit o roata de zzr de 600, de 160, pe care am fixat-o in bascula destul de ingusta a gpz-ului. De aici au inceput problemele. In primul rand roata era incompleta, adica ii lipseau cauciucurile dinauntru si una dintre bucsele de la rulment. Am comandat fagurele de cauciuc pentru zzr 600, dar difera ce am primit de ce aveam nevoie, modelul motorului donator fiin D iar eu primind piesa pentru alta litera a alfabetului. Tipul de la care am luat roata mi-a adus un fagure de cauciuc, dar a trebuit reparat, pentru ca era tocit rau de tot pe partea aferenta franei de motor. Bucsa era de negasit, asa ca am dat 100 lei sa fie facuta la strung. Pana aici totul pare ok, dar a venit problema etrierului, si a modalitatii de prindere. Suportul de etrier original era prea inalt, iar cel de zzr prea gros. O placere sa iei cu flexul 4 mm, norocul e ca aluminiul e destul de moale. Cu suportul rezolvat, ramanea numai problema fixarii in pozitie. Cristi de la Kaore MOtors, cel mai tare tip cand vine vorba despre motoare, sugera o sudura pe bascula - aluminiu pe aluminiu, dar s-a rezolvat mai usor prin folosirea tijei ce fixa etrierul de zzr pe motocicleta originala, tija care trebuie, evident, taiata si usor intarita. Buuuun. Bun pe naiba - etrierul era blocat, pistoanele ruginite rau, toata puterea compresorului de aer si a diferitor zmahozuri antirugina sau wd-40 nereusind sa convinga unul dintre pistoane sa iasa. In plus unul dintre aerisitoare era rupt in pozitie... Concluzia logica - la gunoi si alt etrier de zzr. Mancarimile in unele zone ale corpului au continuat, deci mi-am comandat din Japonia pompa de ambreiaj Nissin si pompa de frana radiala produsa de aceeasi firma. Pompa de ambreiaj a venit cu furtun racing si a fost o placere de montat - mai putin de fixat pe ghidon fiind de un diametru putin mai mare, dar partea urata a fost la pompa de frana. Pompa de frana originala de Kawasaki are intrarea pentru furtun - furtune - undeva in fata, iar pompa noua are intrarea dedesubt. Cum sa faci sa prinzi cele doua furtune de frana de la etrierii fata pe dedesubt cand ai tot acolo firele de la comenzi, plus cablurile de acceleratie? Pai foarte simplu - iei comenzile de la o Yamaha, care ocolesc zona cu probleme, si le implantezi pe semighidonul dreapta. Usor de zis, greu de facut. Comenzile de kawa au 10 fire, in timp ce alea de Yamaha, doar 9. Stai cu pixul in mana si cu ambele comenzi desfacute, si vezi ce combinatie de culori iti trebuie si ce fir e in plus sau in minus. Recunosc ca dupa "run", "start" si frana, m-am pierdut, asa ca, din nou, Cristi mi-a sarit in ajutor, dupa ce ideea de simplificare a montarii conductelor de frana a venit tot de la el. A tras din pompa o singura conducta la unul dintre etriere, din acelasi etrier o alta conducta a ajuns la al doi-lea. Cu partea electrica a comenzilor rezolvata si conductele de frana, au mai ramas cablurile de acceleratie. Problema este ca cele de yamaha sunt prea scurte pentru kawa, asa ca au trebuit facute altele care sa foloseasca doar capetele de yamaha si camasile de kawasaki. Acum sunt gata, mai trebuie doar sa le prind pe carburatoare si sa pun carburatoarele la loc, pentru ca, evident, au trebuit scoase. Povestea despre carene, decuparea unui spatiu mai mare pentru radiatorul de ulei custom-made, acoperirea gaurilor de semnal pe spate si vopsirea tuturor plasticurilor modificate ar mai dura inca o data pe atat, asa ca va spun numai ca au fost facute. Mai trebuie doar prinsa carena fata pe motor si dedesubt. In plus am schimbat uleiul si filtrul, lichidul de frana si antigelul. Ma gandesc cu un zambet amar in coltul gurii ca va trebui sa comand doua chituri de lant - unul de gpz, altul de zzr, iar aseara, uitandu-ma la frana fata, m-a muscat alt pitic, care ma pune sa-i schimb etrierii originali cu unii nissin cu 4 pistoane. Mai am saua de imbracat in doua culori - negru si gri - ca sa para monoseater. Am decupat deja buretele si am facut sablonul pentru piele. Cam atat pentru moment. Daca pot ajuta pe cineva cu ceva piese ramase, dati-mi de stire. Asfalt uscat si atentie la bizoni!
  24. Multumesc pentru sfaturi, voi tine seama de ele - frana de motor in turatii inalte. In ceea ce priveste coada, am renuntat. O sa tai o parte din buretele seii si o sa o aliniez cu linia carenei, iar pielea sintetica ce acopera saua va fi facuta in doua culori: negru si gri. Deja am cumparat materialul. La coada apare urmatoarea problema. Nu pot face ce ai facut tu la FZR, pentru ca liniile rezervorului nu s-ar potrivi cu o forma aerodinamica specifica motoarelor de dupa 2000. Ar fi un hibrid nereusit. Tie chiar ti-a iesit fzr-ul, dar asta numai pentru ca are si partea din fata mai rotunda. Mesaj completat Motocicleta a venit din Japonia fara carene, din cauza evacuarii si a radiatorului de ulei. Am mers o perioada asa, dupa care am comandat pintenul de sub motor, pe care un prieten mi l-a adaptat si l-a prins fara carena din fata. Cand m-am urcat in sa, am avut impresia ca au disparut ceva vibratii si ca motorul "aluneca" mai bine. Asta a fost motivul pentru care am cumparat tot setul de carene si acum incerc sa-i pun la loc si carena fata, cu spatiu decupat pentru radiatorul de ulei. Am un "pinten" - daca asta e carena fata de sub motor - in plus, si cred ca te pot ajuta si cu panourile laterale - cele care acopera vasul de expansiune si panoul de sigurante. In rest, daca reuseste adaptarea rotii de zzr si merge bine, poate vrea cineva si janta de 18 de pe spate.
  25. Multumesc pentru sfat. Nu modific nimic din ciclistica gpz-ului, banuiesc ca producatorul a calculat echilibrul perfect si a ales varianta asta, ci doar inlocuiesc roata. In trecut ma batuse un gand sa-i adaptez o bascula de zx1100, dar nu cred ca e cazul. Roata de zzr 600 se potriveste perfect, chiar cu axul spate de gpz, dar cred totusi ca trebuie modificata flansa, si, evident, schimbat etrierul. Ar am patit sa merg pe Kiselef unde e drept ca in palma, sa schimb viteza inferioara pentru o frana de motor si sa imi joace spatele. Banuiam ca si roata are ceva de spus la asta, dar, din nou, sunt convins ca e si lipsa mea de experienta. Tipul din link e dus rau. Cred ca a mers mult prea departe. Eu m-as fi oprit dupa furca fata si roata spate. Daca tot modifici, iese orice altceva in afara de gpz 900. Am vrut sa o fac si monoseater, dar am vazut niste scheme si cred ca iese urat. Pentru cei interesati, sau care pot lucra in fibra de sticla o sa pun ceva poze cautate indelung pe net:
×
×
  • Creează nouă...