Sari la conținut

yoz1978

Membru
  • Număr conținut

    101
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de yoz1978

  1. Intradevar Honda-i Honda iar tu deja prin comentariile tale legate de aceasta marca ai devenit penibil. Ai nu ai ce comenta te iei de Honda. Daca nu poti ajuta cu un sfat , o idee de ce nu-ti vezi frate de treaba ta si te bagi ca musca in lapte...
  2. Va salut! De curand am o problema cu pornirea la motocicleta. Sunt zile cand porneste fara probleme zile cand nu porneste decat foarte greu. Nu stiu daca este bateria sau altceva. Daca ar fi bateria ar trebui sa nu mai pornesca deloc. Daca ar fi statorul si ar merge doar pe baterie ar trebui sa o descarce de tot si apoi sa nu mai porneasca. De asemenea cand vreau sa o pornesc se aude un zgomot ciudat ca de scurtcircuit in zona bujiilor. Si de obicei nu porneste decat foarte greu dupa ce merg cu ea si o las cateva ore oprita. Ce ar putea sa fie ???? Multumesc anticipat!
  3. Pe internet am vazut filmulete in care diversi curata lantul moto cu WD-40 si chiar il recomanda fiind mai ieftin decat un spray dedicat. A incercat cineva aceasta metoda de curatat lantul , este ok , afecteaza lantul ??
  4. Foarte frumoasa sa o stapanesti sanatos si fara incidente!!!
  5. yoz1978

    ITP moto

    Multumesc pentru ajutor ma duceam la Brasov mai mult pentru drum spre Pitesti sunt numai localitati dar daca este 130 lei mai bine vin la Pitesti. Am vorbit cu cineva care are o statie ITP la iesire spre Craiova si mi-a spus ca ar costa 90 lei daca sti in alta parte mai ieftin ... Nu am probleme la motocicleta este vorba doar de pret.
  6. yoz1978

    ITP moto

    Am si eu nevoie de o informatie legata de o statie ITP din Brasov. Eu sunt din Arges dar pana acum un an am lucrat in Fagaras si inspectia periodica o faceam in Brasov la statia ITP de la intrarea in Brasov dinspre Fagaras (fosta Agrobarsa sau ceva de genul). Omul de la acea statie era ok din toate punctele de vedere si as avea nevoie de un nr de telefon daca il are cineva pentru o programare. Acum doi ani cand am facut inspectia m-am dus fara programare dar intre timp poate s-au mai schimbat lucrurile si nu as vrea sa vin din Campulung degeaba.
  7. Am spus ca se incalzeste capacul destul de tare. Motorul era pe undeva pe la 60 grade iar pe capac nu mai puteai sa ti mana. Daca e normal e ok. Statorul este de la Ricks si a costat 670 lei
  8. la masa pe cadru nu da nimic. Becul ala rosu se aprinde dupa ce pun contactul si apas butonul rosu dar apoi se stinge insa daca mai astept cateva secunde si nu pornesc motorul se aprinde din nou si atunci se aud zgomotele alea. Daca pornesc motorul se stinge. Normal cu vechiul stator puneam contactul apasam butonul rosu se auzea injectia si se aprindea ledul rosu dupa cateva secunde se stingea si ramanea stins pana porneam motorul , acum dupa ce se stinge in cateva secunde se reaprinde dar daca pornesc motorul se stinge normal. Totul se intampla pana pornesc motorul dupa totul e ok. Cand am pus statorul (capacul cu statorul) pe motocicleta l-am tinut destul de ferm deoarece ma asteptam sa fie tras de magneti dar cand mai aveam cred jumatate de cm pana la pozitia finala l-a tras putin si mi-a scapat cam brusc. Este posibil sa se fi intamplat ceva cand l-au tras magnetii???? De incarcat incarca foarte bine dar dupa cum am spus capacul pe care este statorul se incinge destul de tare (mult mai tare decat cel de pe partea opusa) Nu stiu cu vechiul stator daca se incingea chiar asa ca nu am verificat.
  9. o sa verific dar pana sa schimb statorul nu facea asa si doar la mufa care intra in releu am umblat
  10. Va salut si revin cu problema legata de incarcare la un cbr 1000 RR 2007. Am inlocuit statorul si acum incarca normal dar se intampla urmatorul fenomen. Pun contactul apas butonul rosu astept sa se stinga ledul rosu din bord se stinge dar se aude un tacanit undeva in zona bateriei (dupa ea cred) ca un ros de soarece. Dupa cateva secunde daca mai astept fara sa o pornesc se aprinde ledul rosu din bord. Daca o pornesc ledul rosu se stinge iar tacanitul nu stiu daca se mai aude sau nu din cauza motorului. De asemenea capacul pe care este montat statorul se incinge destul de tare nu prea pot tine mana pe el. Nu stiu daca asa se incingea si cu statorul vechi pana sa se arda. In concluzie nu stiu ce este tacanitul ala si daca ledul rosu din bord nu ar trebui sa ramana stins din moment ce s-a stins pana o pornesc.
  11. Merita investitia intr-un stator/releu aftermarket sau mai bine oem. Acum cativa ani am schimbat un releu la un 919 si am luat unul aftermarket ducati care are vreo 5 ani de functionare si inca merge insa la 1000 rr nu stiu cum sta treaba
  12. 15,5 cu farurile aprinse pe vaza lunga la 5000 rpm mi-a aratat cineva scrie in manualul de cbr 1000 rr 2004
  13. Salut am un CBR 1000 RR model 2007 care astazi nu a mai vrut sa porneasca. Dupa ce am pus redresorul pe baterie a pornit. Avand in vedere ca nu ma pricep la partea electrica o sa merg la cineva care se pricepe (cat de cat - sunt din Campulung Muscel si nu prea este nimeni prin zona care se pricepe la motociclete din ce stiu eu) dar as avea nevoie de niste sfaturi legate de verificarile pe care le va face. Am citit ca dupa ce incalzesc motorul la temperatura de functionare se opreste motorul se pune multimetrul pe borne se reporneste motorul se aprinde faza lunga si la 5000 rpm ar trebui sa indice 15,5V. Asta ar fi legat de baterie dar as vrea sa stiu cum trebuie sa verifice releul de incarcare sau alternatorul. Bateria are aproximativ 2 ani si este Toplite (ma gandesc ca ar trebui sa mai tina). Am un prieten care a inlocuit bateria apoi releul si in cele din urma a fost statorul deci as avea nevoie de un sfat sa nu patesc ca el. In principiu ma intereseaza cum se verifica releul si alternatorul sau care ar putea fi cauza din care nu porneste in afara de baterie. Multumesc anticipat!
  14. Sunt posesor de 1000 rr Fireblade model 2007. Anul trecut am avut 15w50 Motul 300V si nu au fost probleme (nu a consumat ulei). Anul asta am folosit Bel-Ray 10w50 EXS si in aproximativ 5000 km am completat in jur de 600 ml ulei. O sa pun anul viitor probabil 10w40 Motul 300V (sa vad cum se comporta) si daca nu o sa fie ok 10w40 o sa revin la 15w50 dar Motul.
  15. Cauciucurile sunt pilot power 3 , vibratiile sunt mai mult pe verticala din ce am simtit eu si destul de fine nu se ajunge la voblaj , pana sa se umble la furca cu aceleasi cauciucuri nu se simteau vibratii. Este posibil sa se fi pus prea mult ulei in amortizoare si in combinatie cu cauciucul sa creeze vibratii? Conti road attack am avut si eu pe alta motocicleta si spre finalul de viata se comportau destul de ciudat. Nu ma pricep la setarile amortizoarelor dar o sa pun cateva poze poate nu sunt setate identic ...
  16. Se simte de parca topaie nu foarte tare dar se simte si din cate am observat in general face cam de pe la 140-150 kmh in sus. Cu cat maresc viteza cu atat vibreaza mai tare. Frecventa creste cu cresterea vitezei. Cauciucurile sunt noi montate anul asta , janta nu este echilibrata dar dupa cum am mai spus innainte de servisarea amortizoarelor nu vibra.
  17. De curand am fost la MyMoto Brasov pentru o servisare la furca. Mi-au schimbat simeringurile de ulei , de praf si uleiul. Au scos si cuzinetii la cererea mea sa-i vad cum arata si au spus ca nu este nevoie sa-i inlocuiesc deoarece nu au uzura mare doar i-au intors invers sa se uzeze uniform (au spus ei). Dupa o perioada am inceput sa simt unele vibratii. De curs uleiul din furca nu curge. Mentionez ca pana la aceasta servisare nu se simteau vibratii. Motocicleta este CBR 1000 Fireblade model 2007. Care ar putea fi cauza vibratiilor ?
  18. Vremea in Cluj http://www.primariaclujnapoca.ro/webcam.html
  19. Multumesc pentru toate sfaturile asfalt uscat!!!
  20. Am gasit manualul din ce am intelea din el se pare ca functioneaza normal. Am cautat pe youtube filmulete legat de exup si acolo din ce am vazut functiona si cu motocicleta pe liber. In cazul meu pe liber daca o turez nu actioneaza in schimb suspendata pe stander si bagata in viteza da. Este normal asa? Joc avea capacelul incercuit in poza si numai asupra lui s-a intervenit si da dupa cum am spus au fost doua lovituri de ciocan dar destul de finute.
  21. Multumesc frumos pentru explicatie. Dupa cum am mai spus FI s-a aprins o singura data pe bord dupa ce inainte sa pornesc motocicleta acel *mecanic* a rotit cu mana de acel disc pe care trece cablul si l-a lasat in alta pozitie decat cea initiala. Vazand ca se aprinde FI am oprit motocicleta si a readus discul in pozitia initiala iar la urmatoarea pornire nu s-a mai aprins FI. Apoi am oprit din nou motorul si a rotit din nou discul cu mana dar de aceasta data mai putin. L-a lasat asa am pornit motocicleta si m-am uitat sa vad daca se intampla ceva cu cablurile. In momentul in care s-a auzit pompa de benzina a actionat si discul cu cablurile aducandu-le in pozitia initiala a pornit motocicleta si nu a mai aparut acel FI. Daca la pornire a actionat acele cabluri este posibil ca in ture mari sa nu functioneze??? De mers am mers cu motocicleta si la peste 10000 de ture dar nu am remarcat diferente fata de cum mergea innainte , insa in ture mici in localitate (pe la 50-60km/h) daca nu mai acceleram parca se infrana cam tare (fata de cum stiam eu). In cazul in care nu functioneaza corect la ture mari sau mici cum pot afla sigur. De aprins pe bord FI nu se mai aprinde. O sa merg la MyMoto Brasov probabil sa vad ce spun ei dar nu as vrea sa spuna ca trebuie inlocuit tot mecanismul numai de dragul de a castiga bani. Daca este nevoie clar o sa-l inlocuiesc dar as vrea sa stiu daca este asa sau nu innainte sa merg la ei. Am inteles dar se putea raspunde si frumos (liviu87dj sau MoederNuker) deoarece nu toti suntem mecanici iar cel la care am fost este motociclist de ani buni si mi-a spus ca este un simplu capac de protectie pentru axul care trece prin esapament si l-am crezut (gresala este a mea). Dar daca tot exista acest forum cred ca ar trebui ajutati cei care vin cu probleme aici mai ales daca nu se pricep. Spre exemplu jos palaria pentru TNG de fiecare data mi-a raspuns (chiar si pe mobil sau PM) indiferent de problemele pe care le-am avut (chiar daca pentru el probabil unele sunt banale.
  22. S-a aprins o singura data FI dupa ce a rotit de axul care actioneaza cele doua cabluri ceva mai mult , dupa ce l-a adus in pozitia initiala nu s-a mai aprins si de rotit se roteste axul (l-a lasat in alta pozitie decat cea care a fost si la pornirea motocicletei l-am vazut cum l-a rotit singura in pozitia initiala) capacelul de pe partea opusa nu stiu daca se vede in poza prea bine dar nu a fost infundat decat 2-3 mm) Cel la care am apelat este si el motociclist si a spus ca acel capacel este doar de protectie si nu am de ce sa-mi fac griji. In zona in care locuiesc (Fagaras) nu exista nici un service moto iar dupa ce am fost la cel care mi-a spus ca nu este decat un capacel de protectie am considerat ca nu ar trebui sa merg pana in Brasov sau Sibiu pentru acel capac. In concluzie daca pe bord nu se mai aprinde FI si axul care modifica pozitia celor doua cabluri se roteste ar putea exista vreo problema in functionarea corecat a evacuarii?
  23. Asteptam un raspuns constructiv stiu ca romanul s-a nascut invatat...
  24. Salut aveam o problema cu capacelul incercuit in poza. Zornaia mereu de la vibratiile motorului. Am fost la cineva care a incercat sa il stranga dar nu a reusit si in cele din urma la batut cu ciocanul in cap pana i-a tesit destul de mult capul. Acum nu mai zornaie dar nu stiu daca este ok ce a facut. Capacul se afla in capul unui ax care trece prin teava de esapament iar pe partea opusa capacului este un mecanism cu doua cabluri care nu stiu exact ce face in cadrul esapamentului. Axul mecanismului are un arc si inainte sa bata capacul avea un joc destul de mare. Acum mai are doar putin (aproape deloc). Incercand sa faca capacul a rotit de cateva ori si de acel mecanism cu doua cabluri si la un moment dat cand am pornit motorul s-a aprins pe bord F1 (parca) A rotit mecanismul in pozitia initiala spune el si nu a mai aparut F1. Am mai vazut ca acel mecanism dupa ce am pus contactul si am apasat butonul inainte sa porneasca motorul s-a rotit singur in pozitia din poza. Am mai pornit de cateva ori motorul si a ramas in acea pozitie. In concluzie este corect ca axul sa nu mai aiba joc (de rotit se roteste) si pozitia actuala a mecanismului ?? Multumesc!
  25. Petic am avut si eu pus si nu am avut probleme dar recomandat ar fi sa schimbi cauciucul
×
×
  • Creează nouă...