Sari la conținut

Weeman

Super Membru
  • Număr conținut

    621
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Weeman

  1. Weeman

    Cotroceni - Statuie Leu

    Motociclistul este bine, acuza ceva dureri de umar si picior, a fost transportat la spital pentru investigatii dar pana la venirea salvarii a stat pe picioarele lui, tusea dar posibil sa fi fost racit, nu stiu daca are legatura cu accidentul. Echipat full, combinezon... motocicleta este un suzuki de 750. Dinamica accidentului a fost in felul urmator: statea oprit la semafor, venea din spre razoare , astepta verde pentru stanga. In momentul in care s-a pus verde a plecat , din spusele martorilor normal, nu a plecat tare. Un pusti cu un citroen C3, numere de GR, venea de la apaca, intra pe rosu in intersectie, masina care era paralela cu motociclistul apuca sa franeze, el sare de pe motor iar motorul se infige in usa dreapta fata a masinii. Baiatul a fost transportat la spitalul universitar, putin probabil sa fie oprit peste noapte. O a doua victima era tatal soferului dar cred ca mai mult in stare de soc decat cu leziuni vizibile, a fost transportat si el la acelasi spital. Motorul praf, tandari, varza. Cred ca se mai poate alege de pe el roata spate si bascula.
  2. Accidentul s-a produs din ce vad pe linia de tramvai. In zonele cu linie continua aceasta este pozitionata intre linia de tramvai si carosabil. Daca motociclistul nu a ajuns acolo in incercarea de a evita accidentul ...
  3. Este un proiect inca de anul trecut pe tema asta, momentan in stand-by pana se gaseste cineva cu tupeu sa puna ideile in practica, Eu pe cei care ii stiu ca protesteaza, o fac impotriva legilor prea "moi" , se cer legi mai severe si sa fie aplicate. Legi pentru toata lumea, nu doar pentru automobilisti.
  4. La fel, e normal sa porneasca mai greu pentru ca iti evapora instantaneu benzina din carburatoare, dar nu o ia din prima, o ia din a doua. Daca spui ca tre sa dai mai mult si sa astepti sa se raceasca este problema de la pistoane.... vezi sa nu ai blocul motor crapat... asa se explica si problema cu uleiul. porneste greu indiferent de temperatura pentru ca pe unul din pistoane iti scapa compresie. Asta este mai mult ca sigur. abia ai schimbat motorul dar se pare ca ai luat unul cu aceeasi problema, antigelul il verifici ? are suficient ? Cand ai cumparat motorul avea copresie la fel pe toate pistoanele, sau de valori apropiate ? N-i nicio problema daca are compresie mai mica dar la fel pe toate pistoanele, problema apare cand ai 11 pe 3 pistoane si 5 pe al 4-lea... lucru care e posibil in cazul problemelor tale.
  5. Senzorul de temperatura nu are nimic, e normal sa nu scada pe caldurile astea, nu mai sunt 20 de grade, in momentul in care opresti motocicleta nu mai trece curent prin radiator si automat temperatura este mai mare. atunci cand sunt 30 de grade afara si bate vantul, nu ti se pare mai racoare ? Cat despre ulei posibil ca motorul sa aiba aceeasi buba cu cel vechi... e normal sa fie putin ulei in filtru, dar daca ajunge pana pe bascula e o problema, desi tind sa cred ca ala de pe bascula e de pe lant. In general crapa de la temperatura prea mare.
  6. Nu vreau sa intru in polemica sau sa dau dreptate soferului, pentru ca nu are. Gandeste-te ca sunt doua cazuri total diferite, soso a sarit in sant cu motorul ca sa il evite pe ala. Presupunem ca frana, cadea si motocicleta se oprea pe carene pana sa atinga duba, crezi ca ar mai fi avut castig de cauza ? parerea mea e ca nu, posibil sa ma insel. Din cate stiu motocicleta franeaza mai bine pe cauciucuri fie ele si proaste decat pe carene. Daca baiatul tinea motocicleta pe roti accudentul nu ar fi avut loc, se vede clar ca motocicleta se opreste pana in masina.
  7. Va luati prea mult de baiat, are partea lui de vina, Teoretic vina este in totalitate a conducatorului, asta conform legislatiei rutiere in vigoare: "acordare a priorității – obligația oricărui participant la trafic de a nu-Âşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să-Âşi modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească" Practic in romanica nu se considera neacordare de prioritate in caz de accident decat in momentul in care a existat impact si asta in conditiile in care tu, care aveai prioritate , nu l-ai lovit pe celalalt in partea din spate a masinii, atunci cica e nerespectarea distantei. Pe de alta parte, cazatura putea fi evitata lejer, deci ai si tu o parte din vina. Nu da vina pe lucruri/evenimente cum ar fi cauciuc vechi, capac de canal, frana prea tarzie. Mereu exista o solutie (MEREU !!! ) de a evita, e datoria ta sa o gasesti si sa eviti accidentul, dar la fel, mereu exista o greseala care te poate pune jos, e datoria ta sa o eviti. Ca sa poti alege solutia buna si sa eviti o alegere gresita iti trebuie experienta. Ce a fost accidentul asta pentru tine? Imi place sa cred ca o experienta si nu o trauma, trage singur concluziile, analizeaza filmarea, vezi singur ce ai fi putut face sa eviti si incearca pe viitor sa faci lucrurile respective. Ai invatat ceva, scutura-te si mergi mai departe, e bine ca esti bine si tu si motocicleta, asta e cel mai important. In afara de asta, fix frectie tot ce ti se spune pe forum, nu o sa inveti nimic niciodata daca ti se spune fara ca tu sa realizezi singur ca aia este alegerea corecta. Sa ii raspund lui SSSS : "Eveniment fortuit, imprevizibil, care întrerupe mersul normal al lucrurilor (provocând avarii, răniri, mutilări sau chiar moartea). ♦ Fapt întâmplător, banal, care aduce nenorocire." Daca o luam ca in dex, e accident.
  8. Off: in cazul tau stiu ca au luat unii atitudine, tu ti-ai raspuns in gand la intrebarile alea ?
  9. ti-au raspuns deja baietii.... asa ca nu mai chinui si eu.
  10. Citez: "Nu înțeleg de ce se fac atâtea eforturi pentru a integra țiganii în societate. Dacă ar fi vrut să se integreze nu ar mai fura atâta. Se tot vehiculează că țiganii ar fi Âşi ei oameni Âşi că sunt la fel de deÂştepți ca un om normal, dar dacă tot sunt aÂşa de la fel de deÂştepți, de ce au nevoie de locuri speciale pe care să intre la liceu Âşi la facultate ? ÂŞi dacă tot sunt aÂşa de demni ca niÂşte oameni normali, atunci de ce îi văd în fiecare zi în intersecție spălându-mi parbrizul, mie , omul alb ? O să zică poponarii egalitari că există Âşi țigani în funcții cheie Âşi că sunt Âşi ei capabili; e adevărat că există Âşi din aÂştia, dar sunt doar niÂşte anomalii statistice, nimic mai mult. AÂşa se poate întâmpla să existe un alb care să poată să sară, dar asta nu înseamnă că toți albii sunt în stare să joace baschet. AÂşa Âşi cu țiganii, chiar dacă se întâmplă să fie 1 din 3000 care să poată să se joace de-a societatea în rând cu băieții albi, nu înseamnă automat că Âşi restul sunt în stare. Unde mai pui că țiganii nici măcar nu au o nație a lor, au emigrat din India acum mult timp Âşi au populat toate țările în care au intrat în contact, mâncându-le mâncarea Âşi furându-le banii. Dacă țiganii sunt aÂşa de deÂştepți Âşi de oameni normali, de ce nu au rămas în țara lor, India, ca să o facă frumoasă Âşi prosperă ? De ce a fost nevoie să plece pe la casele altora Âşi să profite de infrastructura lor Âşi mai rău, să o strice cu prezența lor neproductivă?"
  11. Nu-l ascultati, nu le are cu motociclismul, nici macar permis nu are
  12. Asta a spus-o cine ? e o presupunere ? putea la fel de bine sa mearga pe banda 2-a de mult timp. fie nu am citit eu atent sa vad ca ala cu masina a intrat pe dn dinspre baicoi, fie faci presupuneri tu. Stii gresit. Nu are nicio legatura acul blocat cu stabilirea dinamici accidentelor. Asta cu acul e pentru presa si pentru a dramatiza cauzele. Am spus mai devreme care este lucrul pe care il demonstraza acul si nici ala nu e 100% daca te iei dupa ac blocat.
  13. Pot fi implicate si 842 de masini + 3 carute, in momentul in care ai lovit din spate te faci vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare intre vehicule. Daca mergi cu 200 inseamna ca trebuie sa ai o distanta mult mai mare fata de cel din fata ta , decat in cazul in care ai fi mers cu 90. Ala cu pejo putea sa franeze sa se scarpine le "oo", nu se face vinovat de nimic. Faptul ca acul s-a blocat la 140 ne lasa reci pe marea majoritate, singurul lucru care il demonstreaza este ca motocicleta nu statea pe loc, pentru ca se poate bolca la 140 si atunci cand mergi cu 240 si atunci cand mergi doar cu 40. Toata lumea alearga...Unii trec printre masini mentinand dar unii in momentul in care le apare un obstacol reduc viteza, asta presupune condusul preventiv. Faptul ca mergea pe un drum national nu te scuteste sa mergi cu 30 km/h daca ai ceva in fata. Odihneasca-se in pace dar a murit pe barba lui, din vina lui.
  14. Cum spunea si dobro, toate fac acelasi (cuvant urat). saito, ariette au rolul de a tine uleiul in furca si ti-l vor tine la fel de bine.
  15. Ce au saito de nu sunt bune ? Intreb pentru ca toti cunoscutii au comandat de pe louis, iar louis are numai saito... Nu am auzit pe nimeni sa fi avut vreo problema cu ele.
  16. Ce au saito de nu sunt bune ? Intreb pentru ca toti cunoscutii au comandat de pe louis, iar louis are numai saito... Nu am auzit pe nimeni sa fi avut vreo problema cu ele.
  17. Ce au saito de nu sunt bune ? Intreb pentru ca toti cunoscutii au comandat de pe louis, iar louis are numai saito... Nu am auzit pe nimeni sa fi avut vreo problema cu ele.
  18. Antigelul nu are treaba cu vechimea motorului, daca e bun la unul nou e bun si la al tau. Ai probleme cu surubul de la ulei ? sau de ce vrei sa il schimbi ? daca nu ai probleme, de ce ai schimba ceva ce functioneaza perfect ?
  19. in manual este recomandat (in functie de temperatura ) in felul urmator: intre -10 grade si 35 grade - 10W30 intre -10 si 45 - 10w40 intre 5 si 45 - 20w40 intre 5 si 50 - 20w50 pentru temeratura la care o sa circuli tu, poti sa bagi orice, pentru ca are cel mai lung interval ti-as recomanda, asa cum am mai facut-o 10w40.
  20. Un kit de lant tine in jur de 20.000 km daca ai grija de el, dar nu e un numar cert, poate sa tina 10, poate tine 25, fa si tu o medie, iesi pe undeva pe la 15 mii. Sunt multe de luat in calcul, stilul de mers, praful, cat de des il cureti, il ungi si altele.
  21. Lasa-l dobro, ca e si el nou, abia si-a luat motorul si ii e frica probabil sa nu aiba probleme, sa nu isi fi luat teapa. @XXX Cutia de vitezee asa trebuie sa faca.
  22. 2,6 litri de lichid de racire (aproximativ) asta inseamna 50% antigel, 50% apa distilata, deci iti trebuie cam 1,3 litri, baga 1 jumatate si completeaza cu apa. Prodicatorul nu este foarte inportant. In fiecare telescop intra jumatate de litru, deci iti trebuie un litru de ulei in furca. Baga 10W (in manual nu exista o recomandare exacta) , la fel, producatorul nu este foarte important, dar ai grija sa fie ulei special pentru furca Mesaj completat Daca cereai informatii si despre uleiul de motor, incap 2,5 litri daca nu schimbi filtrul si 2,7 daca ii pui si filtru nou de ulei.
  23. Nu au treaba rotitele alea cu viteza cu care revine acceleratia. Incearca sa slabesti putin capul de ghidon, slabeste-l incearca acceleratia sa vezi cum revine, iar apoi strange-l cat sa nu iti mai blocheze mansonul Sunt 99% ca de la asta e. Sa imi spui si mie daca ai rezolvat
×
×
  • Creează nouă...