Sari la conținut

zar

Super Membru
  • Număr conținut

    619
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de zar

  1. La 06.06.2022 la 10:43, Mariusik85 a spus:

    intrebare pentru dezbatere subiect : daca era semnalizat (orice : parapeti, depasirea interzisa, trecere de pietoni etc) se mai intampla accidentul ? pentru ca parerea mea personala este ca orice ar fi fost (semnalizare din satelit cu lumini, stroboscoape, etc) tot acolo s-ar fi ajuns, in mare parte. Asta cu "nu te asteptai sa fie acolo un parapet" personal cred ca este pueril... Putea sa fie un caine, nu trebuia sa fie neaparat un parapet. Un pieton beat/tampit , o pasare etc. Pe alea cum le semnalizezi ?!  Aaa, si sa nu uitam, viteza legala sigur era semnalizata, asta tot legat de informatii pentru soferi in general...  Pe unul care nu-l intereseaza , nu-l intereseaza si gata, poti sa ii pui ce semnalizari vrei tu. El "isi asuma"

     

    cu parere sincera de rau, pentru ca nimeni nu ar trebui sa aibe asa o soarta, indiferent cine ar fi : RIP

    Viteza, depasirea pe dubla continua, balizele nesemnalizate, toate au legatura de cauzalitate in producerea accidentului. Principala cauza va fi stabilita de instanta. Ca si raspuns la afirmatia ta “putea fi un caine” in acest caz, stapanul cainelui are parte din vina si va raspunde conform legii. Citez din lege: “

     În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii. Hai sa nu aruncam cu toate pietrele in motociclist , sa mai pastram si pentru altii!

     

  2. Salutare ducatisti. Ma gandesc eu ca poate puteti sa-mi dati o mana de ajutor ca nu mai stiu pe unde sa mai caut. Am un Monster 916 S4. L-am luat in toamna de la Ser Moto. Motorul e super, sau a fost, ca la aproximativ 2 luni a dat cu mine de pamant. Mare parte din piese le-am gasit sa-l pun inapoi pe picioare corespunzator dar imi lipsesc 2 elemente. Nu reusesc sa gasesc sub nici o forma semighidonul dreapta (cel stock), al meu fiind indoit in urma cazaturii si nu reusesc sa gasesc un capac ambreiaj decent, eventual unul deschis, varianta cu Metrotehnica fiind oarecum dificila din cauza faptului ca au ceva probleme cu livrarile (am ceva piese comandate si platite in avans si dupa mai bine de 3 saptamani inca nu le am pe toate).

    Daca stiti pe careva cu un S4 care si-a schimbat ghidonul sau vreunu care dezmembreaza una sau pe cineva care stie pe cineva, as fi tare recunoscator.

    Multzam fain.

    ai rezolvat cu semighidonul?
  3. Probabil ai avut modelul anterior de sportsmart 2, Max-ul este nou, aparut doar acum cateva luni, decat daca nu cumva le-ai schimbat dupa atat de putin timp.

     

    Dar eu am Sportsmart 2 Max, nu am nici un repros, sunt bestiale atat pe circuit cat si pe strada. Imediat dupa ce le-am montat am simtit cum schimba manevrabilitatea motoretei in mai bine, la fel si franarea. Sunt foarte misto, si la pretul de 1000 de lei, e prea bine.

    bai sa stii ca ai dreptate. sportsmart 2 am avut. am omis max-ul din postare :)
  4. Bine bine....zic mai prieteneste....partz.... :))))

     

    @pzkpfw....pai au motoare la fel dar ....e vb de motocicleta nu de motoare....dasta am zis ca f 800 le ...mai degraba ....asa cu totul,motoru,dimensiuni,categoria de care face parte...

     

    Si exact asta nu imi place la ducati....ca tre sa vanda....si ca sa faca asta au schimbat f multe chestii.....multe din ele neavand legatura cu ducati....mai pe scurt......au porcit locul....si mai nou o dau in bara si cu designul....ma refer la noul SS...

     

    Bine bine....zic mai prieteneste....partz.... :))))

     

    @pzkpfw....pai au motoare la fel dar ....e vb de motocicleta nu de motoare....dasta am zis ca f 800 le ...mai degraba ....asa cu totul,motoru,dimensiuni,categoria de care face parte...

     

    Si exact asta nu imi place la ducati....ca tre sa vanda....si ca sa faca asta au schimbat f multe chestii.....multe din ele neavand legatura cu ducati....mai pe scurt......au porcit locul....si mai nou o dau in bara si cu designul....ma refer la noul SS...

    flatulenta boss ca suntem persoane educate :))

  5. exista in dotarea rar un insrument, simlar cu cel care se verifica compresia, cu ajutorul caruia se determina capacitatea cilindrica. cunosc caz de scuter adus din it. cu motorul trucat care a fost depistat la rar. a primit omologare, carte, itp dar s-a mentionat capacitatea cilindrica reala in acte.

  6. Salutare, serviti careva WDW ( 1-3 iulie )? Am incercat sa iau pass-uri la pret de membru DOC de pe site oficial dar nu era optiune.

    salut! presedintele clubului cumpara bilete ptr membrii clubului. nu poti achizitiona individual si sa beneficiezi de reducere

  7. Cei de pe canapea ( majoritatea academisti ) sunt "certati" cu cei de la Metrotehnica de cand cu scandalul DesmoRiders DOC etc. Si anul trecut a fost Track Day, invitat Mario Darchetti - Ducati Riding Experience - instructor si fondator al programului - au venit cu 2 x 899 Panigale pe care le-au si pus la dispozitie celor care au dorit sa le piloteze pe circuit, au mers in paralel, in fata sau in spatele amatorilor pe circuit corectandu-le miscarile, pozitiile etc

     

    Am participat anul trecut la eveniment si recomand participarea, o experienta frumoasa

    ai facut bine cand ai scris certat intre ghilimele :) spun si acum ceea ce am spus si anul trecut: apreciez chestia cu circuitul dar nu pot participa din motive obiective. le urez succes pe mai departe si la mai multe evenimente de gen. multi din desmoriders au participat la eveniment deci... :) eu personal o sa raman desmoriders dar asta nu inseamna ca am ceva impotriva doc sau a membrilor sai si cred ca nu gresesc cand spun ca asa gandesc majoritatea :)

  8. ZDMV200AA1B007290 cred ca asta este seria ca am luat-o din talon si nu l-am mai scos din folie sa vad la ce rubrica este.

     

    Nu cred ca merge treaba cu sonda de scuter ca din ce spun baietii de aici e putin mai complicat. :)

    http://www.ducati.ms/forums/57-supersport/283793-led-low-fuel-indicator-light-3.html

     

    Daca o gasesti mai ieftina e ok daca nu o sa o iau pe asta daca zici ca e ok site-ul ala. Vad ca ei o dau ca fiind compatibila cu ce am eu dar nu arata la fel. A mea e mai lunga. :)

    asta este pretul la ducati. cautarea a fost facuta cu ajutorul seriei de sasiu. codul piesei este cel din postul meu de mai sus, respectiv 59210171A

    post-47906-0-33319300-1462479274_thumb.jpg

  9. Ai dreptate. La asta nu m-am gandiit, ca nu aveati de unde sa stiti ce model de Ducati am. Imi cer scuze.

    Sper din suflet ca macar o parte dintre detinatoriii de Ducati sa nu fie ca ceilalti de pe forumul asta.

     

    In cautarile mele am gasiit acel model de senzor si pe alte site--uri. Nu este ca al meu dar cred ca e compatibil. Problema nu e de pret. Problema este ca nu toate site-urile sunt sigure. De aceea prefer ori furnizorii romani ori ebay. Din pacate cea de pe ebay cred ca nu mai este.

    pe site-ul pe care ti l-am trimis poti plati cu paypal. este un site serios, am achizitionat lucruri de la ei. trimite-mi seria de sasiu si am sa ma interesez de pret. multe piese sunt mai ieftine la ducati decat pe ebay sau alte site-uri

  10. Nu ai inteles nimic din postul meu. Daca ai fi spus de la inceput ce motocicleta ai sau daca aveai completat la profil asta altfel ti s-ar fi raspuns. Faptul ca ti s-a spus sa cauti un part list pentru motoreta TA este un raspuns extrem de pertinent la intrebarea pe care ai pus-o si anume caut senzor de rezerva pentru ducati. Raspunsul meu a venit dupa ce ai postat linkurile mai sus, atunci am aflat ca este vorba de 750ss. Nu sta nimeni sa faca dapaturi pe topic sa dea de posturi de luni de zile unde ai spus ce motoreta detii. Raspunsuri vagi la intrebari vagi... sustin in continuare ca ti-ai format o parere gresita in ceea ce ne priveste.

    » Post actualizat in 03 May 2016 17:14

    L.E: poate te coafeaza pretul asta: http://www.stein-dinse.biz/Ducati/Serbatoi-carburante/Serbatoi-e-accessori/Duc-indicatore-carburante-900-SS-M-i-e::5540.html?language=it

  11. Multunesc mult a mers pana la urma sa il gasesc cu DC59210171A si aum merge sa il gasesc la furnizor si cu DC59210052B dar din pacate reperul asta nu il aduc.

    Sa vad cum fac fiiindca e cam scump sa il comand aiurea de pe un site. Un 50 de euro mai pot risca dar 190 de euro parca nu e distractiv sa ii pierzi.

     

     

    Nu inteleg de ce e important daca eu il cautasem deja de 10 ori sau nu il cautasem niciodata. Poate ca scriam de pe telefon si e mai greu sa cauti coduri, poate ca avem net prost si se deschideau paginile greu. De ce pe froumul asta esti considerat, din start lenes, prost, fraier sau altfel. De ce nu pot fi luati oamenii pur si simplu asa cum sunt.

    Daca un om cere ajutorul si il poti ajuta il ajuti. Daca nu poti pur si simplu nu scrii nimic. Cam ce atitudine vrei sa am cand pun o simpla intrebare si mi se raspunde la misto - Cauta pe google.

    Nu ma cunosti, nu stii cine sunt dar ma etichetezi din start. Si tot eu am atitudine aiurea?

    Si nu e prima oara cand niste necunoscuti fac misto gratuit pe forumul asta. De fapt asta e si problema acestui form. Oamenii , meanicii si chiar detinatorii acestui forum sunt foarte aroganti.

    Poate ca intentia ta nu a fost sa faci misto de mine. Dar eu ce putem intelege din faptul ca m-ai recomandat sa caut pe net.

    Stiu ca e plin forumul de oameni mai putini pregatiti care nu stiu sa folosesca un PC si nici macar corect nu stiu sa scrie. Dar asta inseamna ca sunt mai putin motociclisti? Trebuie marginalizati fiindca nu stiu suficienta gramatica sau nu stiu sa folosesca PC-ul?

    Scuze daca sunt dezamagit dar sunt pe forumul asta de cand a fost mutat de pe Probike. Adica de cand a aparut acest forum. La inceput nu era asa. cand puneai o intrebare sareau trei oameni sa caute pentru tine un surub. Nu erau atatia mecanici destepti si avari. Acum daca vrei sa iti ungi lantul si intrebu cu ce vaselina esti trimis la mecanic fara sa primesti raspuns despre vaselina respectiva.

    E foame de bani si dusmanie in motociclismul virtual. Pe forumuri straine nu e asa. Acolo oamenii sunt mai calculati si mai zgarciti. Majoritatea isi repara singur motocicletele nu merg la mecanic ca sa intinda lantul.

    Asa ca nu va suparati pe mine ca am o atitudine defensiva. Dar primul raspuns primit nu a fost de prea mare ajtor. :)

     

    Multumesc Zar inca o data pentru raspuns. Pana cand gasesc o solutie sa cumpar alta o sa incerc sa o repar pe asta pe care am stricat-o. Mai rau oricum nu o pot strica. :)

    cu placere dar exagerezi grav! nu ti s-a spus la misto ''sa cauti pe google'', ti s-a spus sa cauti in part list manual ptr motoreta ta (750ss), lucru important pe care ai omis sa il spui.

  12. 0024139

    592.1.005.2B

     

    https://issuu.com/ducatiomaha/docs/ss750ie_usa-01?e=1222863/10927975

     

    http://shop.oemducati.com/en/products/supersport/2001_2/supersport-750750-sport/fuel-system-127

     

    Eu de felul meu nu cer o informatie ca imi e lene. Dupa cum se vede am cautat deja. Ambele coduri sunt pentru aceeasi piesa. Din pacate nici unul nu este recunoscut de catre furnizorii din Romania.

    Va multumesc inca o data pentru ajutor. O sa intreb pe forumurile adevarate din alte tari. :)

    SKU 59210052B is no longer available from Ducati. It has been superseded (replaced) by SKU 59210171A

  13. Bre "varsta inaintata", cu 10w40 cum merge motorul, troncane, bocane, papa ulei? daca nu, nu are ce cauta 15w50 in el.

    Nimeni nu zice ca merge prost pana se incalzeste uleiul ca e prea vascos, toata lumea zice de "racing" care nu are nici o treaba.

    Referitor la problema cu ambreiajul, nu ar fi singurul ulei care face ambreiajul sa patineze, 7100 in combinatie cu anumite firme producatoare de discuri de ambreiaj, patina in draci ... cum schimbai uleiul cum disparea problema, totusi cum nu stii starea ambreiajului in sine nu ar strica sa arunci un ochi pe la placile alea.

    pe ce te bazezi cand spui asta? temperatura medie anuala in Ro este de 10-12 grade. majoritatea utilizeaza motorul in sezoul cald iar iarna il tin in garaje incalzite!

  14. Deranjez prea tare daca intreb si dedpre ce moto este vorba?

    » Post actualizat in 30 Apr 2016 16:34

    Pentru ca la demontat montat..in functie de moto se intampla multe lucruri care pot genera "reparatia"

    salut! se pare ca initiatorul a rezolvat problema cu un simplu reglaj la maneta si capac, nefiind nevoie sa schimbe si ''uleiul problema''

    » Post actualizat in 30 Apr 2016 16:44

    As raspunde cu placere dar m-am pierdut pe drum...deci

    Care este intrebarea?

    era mai mult nevoie de o lamurire privitor la cauzele patinarii ambreiajului in general si cum afeceaza uleiul (daca afecteaza) un ambreiaj in parametrii din toate puntele de vedere si reglat corect.

  15. la ducati poate. la wet clutch mai sunt si alti factori.

    ma refeream in general la motoarele cu ambreiaj in baie de ulei. cateodata, uleiul poate avea efect asupra performantei ambreiajului dar cauzele reale a patinarii ambreiajului sunt cele enumerate mai sus. ia-o ca pe o opinie personala :) e un forum si nimeni dintre noi nu detine adevarul absolut! as fi curios sa stiu parerea unui mecanic avizat de pe aici! am vazut ca tng se bucura de multa incredere. poate ne lamureste daca citeste asta!

×
×
  • Creează nouă...