Sari la conținut

Leon80

Membru
  • Număr conținut

    316
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Leon80

  1. Buna sa va fie inima dragi satmareni , Ma bucur sa va gasesc si sa ma numar printre voi. Din noiembrie devin satmarean, motociclist sunt de ceva mai multa vreme. Sambata, 12 Oct, tocmai ce-am venit cu motorul de la Bucuresti si l-am lasat in grija garajului peste iarna. Mai dureaza putin si iernez si eu prin Satu Mare. Pana trece iarna, poate imi puteti recomanda unde pot sa-mi fac revizia in primavara si alte chestiuni de-ale Satmarului de care trebuie sa tin cont. O toamna generoasa cu vremea va doresc si sa ne vedem cu bine prin trafic
  2. Neata lume, ultima plimbare, cea mai lunga dealtfel pe anul asta. Bucuresti - Satu Mare, 12 Octombrie, aproape 700 km, vreo 10h. N-am facut poze din pacate dar amintirile raman . Ce sa zic, motorul s-a comportat excelent, (consum undeva pe la 5 la suta de km), foarte confortabil, am facut vreo 4 pauze numai, 2 sa alimentez si inca 2 de tigara. pe cat de urata a fost vremea la prima ora, cam cat a tinut autostrada Bucuresti Pitesti (ceata densa si pe alocuri burnita) pe atat de frumoasa a fost in restul zilei. Exceptand dimineata vreme de 1,5 ore, am avut parte de o zi de vara in toata regula tot drumul pana la destinatie. Avem o tara tare frumoasa iar daca ajungeti vreodata prin Salaj recomand pentru joaca Dealul Meses Bafta si asfalt uscat
  3. legat de cbf ,... asa e. Dar ce-au montat tot japoneze sunt componentele. Asa cum Suzuki are fabrica la Esztergom si motorul vine laolalta cu cutia de viteze. Ungurii doar le pun pe roti. Tot asa si italienii de la Honda. Totul tine de taxe euro, sa fie ceva made in UE ca sa nu plateasca mai mult decat trebuie. Iar apoi eu vorbeam de obiceiuri romanesti de utilizare versus restul obiceiurilor de conceptie si fabricatie care sunt la standarde net superioare balcanicilor informati de legatura Honda cu Italia, asa ca mine, ca tine ... Iar cand vor face italienii motoare fiabile precum cele japoneze o sa trecem de era FIAT (Failure In Automotive Technology)
  4. Bine ai venit si sa te poarte sanatos. Acum vezi cum e cu Hondele astea,... le-a gandit un japonez, un altul le-a facut si au incaput pe mainile noastre. Arata-i putin respect (de ordin tehnic, gen revizii si altele la zi) si nu o sa te dezamageasca niciodata.
  5. La mine problema este sensorul de viteza. Scumpa treaba dar asta e. Bafta si asfalt uscat cat mai e din toamna. True. Si la mine aceeasi chestiune, nu mi se aprindea faza lunga decat dupa ce-i mai dadeam din demaror cu motorul pornit, contact oxidat.
  6. Salut lume, dupa un sezon aproape pierdut cu munca si altele, ma gandesc sa mai dau o tura dar nu-mi iese cum trebuie. Problema este vitezometrul si odometrul. Adica pauza. Pot sa trec zambind prin fata radarului si nu stiu de ce ma opreste. Abia ce am dus-o la doctor aseara. Sa vedem diagnosticul si tratamentul. A mai trecut cineva prin problema asta si daca da ce diagnostic si tratament a primit? Bafta si asfalt uscat. Sa auzim de bine
  7. Salut! Scuza-ma, dar de care CBF ai? de 125, 500, 600, 1000? Cu un capac aprindere second pt PC38 Honda CBF600, culoare neagra, te pot ajuta eu. Trebuie sa-l caut prin debara. Daca te ajuta, da-mi un PM. Bafta la refurbish
  8. era liber ca pasarea cerului. ambele benzi. nici depasire, nici nimic. accidentul a fost pe banda 1. urmele de frana pe banda a doua, unde a ajuns motorul sunt de la cei care erau mai in spate si au evitat sa-l ia si ei sub roti. elicopterul a ajuns la 2 minute dupa ambulanta smurd si au ales sa-l ia cu elicopterul. repet autobuzul nu a facut nici un fel de manevra de depasire sau asa ceva. cunosc comportamentul de care vb dar aici nu are nici o legatura. de aglomerat s-a aglomerat imediat DUPA accident fiindca s-a intrerupt circulatia. motociclistul nu a schitat nici cea mai mica urma de schimbare de directie sau frana. Joaca la viteza mare. Target fixation. Punct. Asfalt uscat si invatati ceva din greselile altora. Nu mai tergiversati si speculati aiurea ci gasiti puterea sa fim mai responsabili.
  9. Nu era un taran. Nu era un motor puternic. Era oricare dintre noi, cu o atitudine de 16 ani, "nu mi se poate intampla mie". Dar intradevar: era cu "anturaj" si era in viata. Sper sa fie ok si sa imbatraneasca pe motor, adica sa traiasca destul de mult cat sa se bucure de motociclism si sa invete din greselile lui si ale altora.
  10. Eram in autobuz, chiar langa geam in spate cu sotia. Ea a vazut toata scena. Nu a apucat sa-mi spuna ce si cum; s-a petrecut totul f repede. A venit cu viteza f mare fix in nr de inmatriculare al autobuzului. Nu a franat nici o secunda. Am sunat la 112 pana sa opreasca autobuzul. Geamul a cazut in urma impactului. Am stat cu baiatul pana l-a ridicat Smurd(B 87 ZLF / Suzuki GSR 600 negru aproape nou). Era constient si daca nu are ceva leziuni interne si probleme la vertebre pot sa zic ca are zile. Nu pot sa-mi dau seama cum a scapat asa usor, impactul fiind f violent si frontal. Practic s-a lipit de autobuz, intai motorul, apoi el. Daca era o masina mica, motorul trecea lejer pe locurile din spate si el era fara cap sau cu gatul ramas printre boxe. El tot nu intelegea ce s-a intamplat si tot vroia sa se ridice, dar nici nu putea, nici nu l-am lasat sa se miste pana nu vine Smurd. Echipament doar casca si manusi, restul sportiv de vara. Nu era singur, mai era cineva cu el cu o alta motocicleta care depasise autobuzul. Zambetul tamp al tovarasului sau este din cauza socului, sunt sigur, dar sper sa nu mai ia alti tovarasi "la joaca" cel putin sezonul asta. In concluzie: 1. MULTA sanatate si sa puna o lumanare la biserica de Sf Marie multi ani de acum incolo. Cineva acolo sus il iubeste. 2. Smurd-ul a fost extrem de prompt. Bagati aia 2% din venituri la smurd. Ei sunt ingerii nostri din oase si carne. Cineva de la SMURD cand l-a vazut prima data i-a zis: "Esti baiat mare! O sa traiesti ! ... sa apuci sa inveti ceva din asta..." 3. Purtati echipament complet si mai ales purtati in gand pe cei dragi de fiecare data cand va suiti pe motor. E cel mai bun echipament de protectie de fiecare data cand va ia valul de adrenalina. 4. Si ca tot vorbeam de cei dragi... Azi am venit pe bicicleta la servici, fiindca sotia mea a fost in stare de soc toata seara si m-a rugat sa las cheile de la motor pe frigider macar dimineata asta. Multumesc inculpatului pentru toata morala pe care mi-a facut-o sotia, mama, etc. legata de prostia ta si a prietenului tau. 5. " Prietenii de pe SBZ te vor intelege,aprecia si respecta in continuare. Acest comportament reiese in iesirile cu prietenii.Care merge mai tare? Care merge mai spectaculos? Care risca mai mult? Cand un coleg cade,toti sar in jurul lui si se vaita cand de fapt subconstientul iti spune: este varza.nu a mers bine.eu merg mult mai bine decat el.Acum stie si el treaba asta.Am castigat. Ambulanta (nu) a intarziat. Nu e ok sa gandesc ca am castigat,... dar am castigat. " Quote dela un prieten drag si un om mare, Oresti.
  11. Puteti recomanda un loc cu om bun de reglat carbelitoarele? Porneste greu si consuma in oras 11.
  12. O veste cat se poate de proasta. Sanatate maxima Rares. Fa-te bine
  13. Salutare, As avea cateva simptome neplacute la motor dupa un sezon care se va incheia curand. Prima si cea mai suparatoare ar fi la schimbarea vitezelor. Din treapta intai in a doua si invers. Se manifesta cel putin aiurea. Cand vreau sa schimb din prima in a doua, la turatii de 2-3000 mi se intampla sa ramana in neutral si fara sa vreau ajung sa trag ca apucatu' de manson si nu se urneste =), realizez ca sunt in neutral schimb si merge ok. Daca schimb mai sus de 3000 caraie, se screme, nu merge cum ar trebui. Asta se intampla la accelerare. La decelerare puternica cand retrogradez din a 3 in a 2, sare direct in 1. Se mai intampla, dupa o franare puternica sa caraie cand retrogradezdin a 2 in 1. Uleiul este schimbat de 2500 km - Motul 7100 10w40. Precizez ca schimb vitezele in mod normal pe la 5000-6000 ture. A doua problema este nu atat de suparatoare dar fiind legata de frane nu este de neglijat. Pe langa scartaitul de troleibuz pe frana fata, lucru dealtfel normal la cbf, se aude la viteze mici, scoasa din viteza un fasait ciclic (per rotatie disc frana). Mai mult la o franare mai agresiva, inainte de a se opri complet, simt in ghidon o vibratie ca si cum ar fi un cloncanit de la rulmentii pe fata. Ar mai fi cateva dar astea doua ma preocupa cel mai tare. Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri pertinente, in cazul in care v-ati mai intalnit cu asemenea simptome. Inca ceva. Intr-un post precedent am intrebat de un service Honda spre a fi recomandat. Asa am ajuns la cel din Politehnica prin luna martie. NU-l RECOMAND dar astept niste recomandari in continuare de la voi. Merci anticipat si poate o punem de o intalnire pe inserate prin Pirania, in Regie. Asfalt uscat.
  14. Vineri seara, 9 aprilie, ora 18 Locatie : Pirania Scop : taclale la un suc Care se baga?
  15. M-as bucura daca se tine in Pirania (regie) o intalnire a CBF-urilor, intr-o zi dupa servici.
  16. Puteti sa-mi recomandati un service bun sa-mi fac revizia? Ce parere aveti de reprezentanta? Merita sa-mi fac revizia la ei? Merci anticipat.
  17. Pana la proba contrarie, m-am mai linistit. Merci Andu.
  18. 10 000 km. Nu cloncane, nu caraie.
  19. Salut, Nu stiu de ce, dar cateodata nu vrea sa intre in a III-a. Pur si simplu trag ambreiajul si nu urca levierul de schimbat viteza. Se intampla destul de des cat sa reprezinte o problema la peste 5000 rpm, sub 5000 am avut placuta surpriza sa mai intre... S-a mai intamplat cuiva? Aveti idee care poate fi cauza? Merci anticipat!
  20. Salut! Cum limitez si delimitez un CBF600 din 2006 pe carburatie? Ma intereseaza pentru inceput sa-l limitez. Va rog nu ma intrebati de ce. Merci anticipat!
  21. FI = Fuel Injection cum bine a zis colegul nostru. Este foarte posibil sa fie actuatorul pe evacuare (cel de pe codita in dr) ce actioneaza prin cabluri clapeta de pe evacuare (locatie: exact inainte de catalizator). Dar la fel de posibil poate fi si Throttle Valve Actuator (actuator clapete admisie). Sfatul meu este sa-l duci la diagnoza. Vede imediat cod eroare si identifica problema. Bafta
  22. Bravo. Un mare Bravooo. Restul vine de la sine. .. si putina grija la trafic.
×
×
  • Creează nouă...