Sari la conținut

karoly.balint

INACTIV
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de karoly.balint

  1. Citesc de vreo ora acest topic. Daca vedem numai urmările, e groaznic ce sa întâmplat.Nu vreau sa iau apărarea motociclistului. Doar atâta as dori sa atrag atenția tuturor motocicliștilor care scriu pe acest forum, ca înainte sa scrie orice, sa stea puțin, măcar un minut și înainte de orice comentariu, sa privească înapoi, si sa vada fiecare in parte unde si cind a gresit , voluntar sau involuntar. Eu personal am făcut o greșeală acum doi ani, care ma bântuie și în ziua de azi. Dupa o zi splendida de plimbări am fost 7 motocicliști, am ajuns acasă.Am oprit la un bar în centru unde am băut cite o bere fără alcool.In drum spre casa la o intersecție în fata mea a oprit o fata cu un Opel.De foarte mult timp îmi plăcea de acea fata dar nicio data nu am avut curajul sa o abordez.Nu știu ce mi-a venit dar am depășito, și i-am făcut semn sa oprească, a oprit, ...am stat de vorba am invitato la un suc..în fine....Am stabilit ca în acea seara sa ieșim împreuna. Totul ok... Asta se întâmpla le vreo 300 de metri de casa mea.Plec fericit de la locul faptei, demarez în trompa, schimb ca nebunu 1, 2 , 3 ,4. și deodată îmi apare în fata doua fete pe trecerea de pietoni!!!!Era o trecere la care și înainte și după erau parcate mașini.Deci în fata mea nu am văzut nimic când am plecat!! Tot ce îmi amintesc a fost ca o fata din cele doua o trage pe cea aflata în fata mea sa nu o lovesc!!..Dupa ce am trecut de ele am realizat ca era sa produc un accident pe trecerea de pietoni!!!! Am oprit m-am întors dar fetele plecaseră deja!!Nici în ziua de azi numi explic din ce cauza am mers mai tare pe acea porțiune de drum? Cine ma cunoaște știe ca ca nu sunt dobitoc! Habar nam, a fost un gest,, atunci pe moment care putea sa fie fatal! ... Acum când citesc acest forum ma gândesc ...dacă doamne ferește dacă cealaltă fata nu ar fi traso pe prietena ei din fata mea??? Acuma as fi și eu catalogat ca motociclist criminal de toată lumea!!! Chiar nu vreau sa iau pararea nimănui, dar cum a spus Isus! Primul ara sa arunce cu piatra cine este fără de păcat!!! Si după asta omoritima ca am avut curajul sa scriu câteva cuvinte ca o merit!!
  2. karoly.balint

    Motocross!

    Pe data de 20-21 Martie Etapa a I-a A Campionatului Național Individual de Motocross! La Sfântu Gheorghe județul Covasna!! Clasele:50,65,85,MX1,MX2.
  3. Pe data de 20-21 Martie Etapa a I-a A Campionatului Național individual de Motocross! La Sfântu Gheorghe Județul Covasna!! Clasele:50,65,85,MX1,MX2.
  4. karoly.balint

    Drz 400 S

    Ce părere aveți despre urmașul DR-Z ului?? http://www.youtube.com/watch?v=qsX09DlsK3M
  5. Daca eventual nu a știut cineva și este pasionat............ 10; 11 Okt. 2009. Antrenamentele Sâmbăta , Cursele Duminica. Traseul se afla la ieșirea din oraș către Sugas Bai. Mesaj completat Este vorba de Etapa a 5-ea a Campionatului Național de Motocross 10-11 Okt. 2009 Se aliniază la start toate clasele: 50, 65, 85, MX1, MX2. Clasele Profesioniști și amatori. Antrenamentele libere si calificările încep astăzi 10 Okt.de la orele 12-18. Cursele mâine 11 Okt. de la orele 10.30-16. Festivitate de premiere orele 17.
  6. karoly.balint

    Drz 400 S

    Si cu pompa cam acelas efect se produce aerul apasă plutitorul în jos asa se inunda mai mult camera de plutire și primește motorul un amestec mai bogat pentru puțin timp suficient sa pornească. Eu am pornit motorul in felul asta după o luna jumate de stat,pe timp de iarna si,nu am avut probleme,dar înainte pînă am aflat de trucul asta dădeam și eu de cîteva ori la demaror pînă pornea asta după o săptămînă de stat. Funcționează metoda asta, mi aduc aminte ca se chinuiau uni dincolo pe timp de iarna cu sprayuri, redresor pe baterie și uscător de par la filtrul pt aer cald ......)) Dupa ce au încercat asa toți au scris pe forum ca este o metoda buna de pornire.
  7. karoly.balint

    Drz 400 S

    S-ar putea! Oricum dacă reușești sa o pornești scrie și tu ce a fost problema sa învățam și noi. O mica șmecherie în cazul în care sta motorul mai mult timp, am învățato și eu de la alti și funcționează!! dai drumu la benzina, tragi socul,înclini motorul spre stînga pînă începe sa picura pe jos benzina prin țeava de supra plin a carburatorului, îndrepți motorul și o ja la prima cheie, mai ales iarna e super s-al pornești asa!
  8. karoly.balint

    Drz 400 S

    Întradevăr sunt destul de multe DRZ-uri în Ungaria,și al meu de acolo provine, chiar este imatriculat acolo. Daca te hotaresti sa cumperi unul de acolo, prima data intereseazate la imatriculari ca sa fi sigur ca se imatriculeza, costuri, acte smd., apoi găsește pe cineva cine vorbește ungurește, sunați cîteva numere , și dacă iți place careva motor dai o fuga pînă acolo nu este departe.
  9. karoly.balint

    Drz 400 S

    Apropo de DRZ-uri citesc pe un forum DRZ de dincolo , ca au pățito câțiva cu niște șuruburi de la magnetou care s-au slăbit, secționat, si distrus aprinderea. Du pa ce a postat unul au mai scris și alți ca au pățito. Se spune ca la modele 2006 în coace nu se pune problema pt ca șuruburile sunt fixate cu fixativ. Recomanda la toți sa dea jos capacul de la aprindere, și sa scoată șuruburile cu pricina, degresat, și montat înapoi cu Loktitte! Voi ați auzit până acuma de de asta, a pățito cineva? Eu unul sigur o sa îmi lipesc șuruburile. Mesaj completat
  10. karoly.balint

    Drz 400 S

    Si eu am un SM, dar l-am cumpărat cu genti de S. Am 18 spate cu 21 in fata. Eu încă am reglajele de uzina nu am umblat la ele nu am smintit încă nevoia. as fi curios sa merg cu un S odată sunt curios ce diferență se simte?
  11. karoly.balint

    Drz 400 S

    Uite este o întrebare la care nu pot sa-ti răspund! In 2005 când a apărut pe piața modelul SM acela a primit furca upside-down preluata de la RM-Z deci este o furca modelului de cross.De ce nu au echipat si modelele "S" "E" cu aceasta furca nu știu. Spun specialiști despre furcile Upside-down ca ar fi mai rezistente ,mai rigide, si cu a o gama mai larga de reglaje, mai toate mărcile folosesc aceasta furca la cat. hard enduro. Nu prea am auzit pe nimeni sa se plângă ca furca fata la S sau la E ar fi slaba. Deși am văzut modele E modificate, echipate cu set SM si furca fata tot de SM! La supermoto unde trebuie mai multa rigiditate este mai indicata o furca upside down, Ia cam costat pe băieți schimbările Pt. ca o furca fata de SM este foarte scumpa după cite am auzit. DRZ fiind un motor fabricat pentru amatori și hobbi enduro, eu zic ca furca acea clasica este o alegere buna. Am citit un test în care comparau DRZ-ul cu alte categorii de hard enduro. Piloți erau ziariști de la reviste de specialitate. Pe teren cu denivelări la viteza mica, medie toți lăudau DRZ-ul, pentru suspensiile moi care copiază terenul. Si se plângeau ca este mult mai greu de stăpânit celelalte motoare din cauza rigidități.Cind era vorba de trecut în viteza mare pe denivelări întradevăr KTM-ul se simțea în largul lui, si numai cuvinte de lauda pt. Upside-dawn..Întrebarea este :cine are curajul dintre muritori de rând sa duca toata ziua un motor de 60 de cai în blana prin pădure?? Eu știu pe câțiva: Cyril Despres, David Knight,Travis Pastrana.........., noi.....eu zic ca mai avem mult de învățat până când sa spunem ca avem nevoie neapărat de Upside-dawn pe DRZ-eu;)
  12. karoly.balint

    Drz 400 S

    Ok! Mai adun si eu informații de pe la alți! Nu este vorba de mers ca rossi in viraje , ci doar de o aderenta normala, Cauciucurile îmi derapeaza, patinează aproape la fiecare accelerare,schimbare înapoi, demaraj mai in forța, si asta la 40 de cai! Am zis bine ma poate mi se pare,am rugat și pe alți sa facă un tur cu motorul meu, si prima lor reacție a fost: dale jos si aruncale cit mai repede ca sunt periculoase rău. Eu tot la ceva de genul mitasurilor mele ma gândesc dar la ceva normale In prima Michelinuri care îmi plac asa la vedere dar nu știu încă prea multe decât ce se știe despre o firma cu renume ca ei nu fac cacaturi In a doua mitasurile mele care la vedere nu arata rau da pe asfalt........rau de tot. Mesaj completat Am răsfoit puțin topicul asta si am citit si păreri pro si păreri contra despre DRZ-uri. Am văzut ca au întrebat câțiva dacă se mai importa noi? Nu nu se mai importa, nici aici nici pe dincolo.Eu am vrut sa-mi iau un S nou dar nu am găsit, asta se întâmpla anul trecut in Ungaria. Asa ca am luat un SM din 2006 imatriculat, de la o reprezentanta cu doar 5000 KM. Muti zic ca nui destul de hard enduro un DRZ-u? In Ungaria este un campionat de endurocross mono marca: DRZ KUPA! Foarte mulți participanți, uni dealeri de suzuki au proprii concurenți care se dau si la MX1 cu rmz uri de 450,dar la campionatul național de endurocross, si mono marca DRZ, se dau cu DRZ-uri 400 E. Sint niște concursuri de 2 ore, jumate traseu enduro jumate pista motocross. Am fost de câteva ori la concursuri ca spectator. E.... unde vreau sa ajung.... si nici nu vreau sa laud prea mult DRZ-u dar la clasa OPEN unde sunt 250 de motoare la start!!!! Majoritatea KTM-uri,si alte Hard Enduro. Un băiețaș care se da si la motocross ia bătut mar pe toți cu un DRZ 400-E! Da cu ani lumina nu cu câteva secunde acolo!! Si sa nu credeți ca restul 249 de concurenți erau amatori! Tot lotul de enduro, endurocross, si mulți de la motocross erau la start! Eu zic ca totul depinde de pilot nu de motor, dar cit o fi de tare un KTM sau un Husaberg eu zic ca nu rămâne in rușine nici un drz! Apoi sa vorbim puțin si de costuri ce buget trebuie sa ai sa te dai un an întreg cu un KTM 400-exc, si ce buget trebuie la un DRZ 400-E? La noi la Sfintu Gheorghe e mare manie de KTM, aproape nici nu ești om dacă nu ai un KTM, Am mulți prieteni care au KTM-uri, ..acum nu vreau sa fiu răutăcios dar de cite ori trec pe la ei mai întotdeauna ii vad reparând cite ceva.... Revenind la DRZ-uri al meu are acum 13.500km,am schimbat de doua ori uleiul o data la cumpărare, si mia părut râu ca am aruncat un ulei nou, dar am zis cei sigur ie sigur, încă odată la 11.000 mi. Am schimbat bujia la 12.000 mi, ca asa scrie în carte și cam atât. Am mers și pe teren cu el da asa mai moale, ca nu-s eu prea mare pilot. Dar na trebuit sa string o data un șurub,sa-mi fi dat odată apa afara (vezi concurenta pe căldura) sau sa nu-mi fi pornit odată la prima! Nu știu ce sa zic fiecare merge cu ce are si cei permite buzunaru, dar cine vrea un motor ieftin, și nu vrea sa cheltuie sute de euro pe sezon pt întreținere eu zic ca DRZ-u este o alegre buna.
  13. karoly.balint

    Drz 400 S

    Mersi pt. sfat. Zici ca au aderenta buna pe asfalt cauciucurile alea? Vad ca sunt cu crampoane Eu ma gândesc la niște cauciucuri doar pt asfalt. Pt teren îmi iau o garnitura de cross
  14. Salut Azazel! Dacă mai ai noutăți.........
  15. Acum ca-i liniște.., aveți ceva vesti noi? Cum se mai simte Mihai?
  16. karoly.balint

    Drz 400 S

    Buna la toata lumea! Vreau doar sa întreb, poate cineva sa-mi recomande cineva niște cauciucuri pentru modelul "S" care sa prindă al dracului de bine pe asfalt? Am niște cauciucuri Mitas noi, dar o se le dau foc după ce-mi cumpăr ceva normale. DRZ-iști de prin zona Brașov- Sfântu Gheorghe? Ture întruniri de DRZ-uri ceva?
  17. Da întradevăr cam asa a fost, de acea am încercat acum doua zile printre certuri sa întreb , oare nu are nevoie băiatul ala de ceva? Ie bine sa ai la tine niște calmante și somnifere puternice ca de dormit nu prea dormi altfel după atâtea rupturi. Îți dau și la spital cite ceva , când au!! Da, auziți bine!! când au!!! A fost o seara când a venit asistenta și a zis ca doar fiole de algocalmin injectabil l-ea mai rămas, mai bine zis au cerut ele de la o alta secție și pe astea pe cont propriu!!! da ie bine sa ai totuși niște calmante in sertar s-au niște injecții, pe care sa rogi pe cineva sa ți le facă când nu mai poți. Zilele mai trec cumva da nopțile sunt nasoale râu. Sper ca prietenul nostru sa fie în mâini bune și sper sa aibă tot ce ii trebuie! dacă nu atunci scrieți aici, precis se găsește cineva cu cunoștințe pe la vreo farmacie săi facă rost de tot cea cei trebuie. Da in afara de ruptura deschisa cu fragmentare la tibie am avut și o fractura de femur cu deplasare , pe aia au rezolvato după ce mau tras trei zile sa se alinieze oasele cu o tija lunga pe care au introduso în mijlocul osului,printr-o gaura făcuta sus in femur. Este o tija groasa lunga cit femurul de lung, și după introducere se prinde în partea de sus și jos cu cite doua șuruburi. tot ce se vede de afara o tăietura de vreo 5 centimetri la coapsa. Operația de femur a reușit destul de bine, doctorul spune ca dacă era numa ea putem sa calc pe picior după trei zile deja fără cârje! Speram sa auzim numa de bine de acum încolo.
  18. karoly.balint

    accident silvas

    Gata omule las-o nu te mai măcina, exact identic ca tine am pățit și eu, nopți întregi am tot refăcut și eu în cap ultimele momente, dar eu nu acasă ci în spital. Singurul lucru care e cert este ca chiar se îndreaptă motorul dacă încerci sa frânezi , și atunci numai ai scăpare.Dupa ce m-am văzut pe contrasens am blocat spatele și am tras frâna fata la limita derapajului și priveam cum ma izbesc intru- n aro 10. Eu zic ca acum mai bine am schimba niște idei cum e sa nu se mai întâmple lucruri din astea, primul este sa rulam la o limita de siguranța care iți permite sa abordezi un viraj liniștit, chiar dacă riscam sa fim răniți la orgoliu când ne mai depășește cite unu care merge mai tare. S-au trebuie umblat mai mult la biserica sa avem noroc nu știu. In ziua în care mi sa întâmplat accidentul în urcare pe transfagarasan aproape în fiecare viraj am intrat băgând motorul în derapaj până am încins cauciucurile(am un supermoto) niciodată n-am intrat pe contrasens. Si la întoarcere când rulam încet in coloana am căscat puțin gura si pocc! De acea zic nare rost sa te mai macini ce și cum trebuia făcut eu zic ca trebui lăsat ritmul puțin mai moale , mai multa atenție și sa rămânem vi! Sa ne vedem cu bine odată pe undeva.
  19. Da ai dreptate, chiar sunt uni pe aici pe care iar interesa amănunte.Nu am o luna de când mau reparat și pe mine tot la municipal , și tot tibie făcuta zob. Știu prin ce trece omul ala am simțito pe pielea mea, păcat ca uni nu-si găsesc alt loc de cearta. Păcat ca nu pot altceva sa fac decât s-ai urez însănătoșire grabnica omului.
  20. In sfîrșit și niște vesti nu numai certuri si schimburi de pare. Sa înțelegem ca a fost operat deja la tibie, oasele la locul lor plus chirurgie plastica? Si mie tot la municipal mi-au reconstruit tibia după o ruptura deschisa fragmentata. Oare are tot ce ii trebui băiatul?Dupa operați ai niște dureri groaznice mie mi-a trimis cineva calmante , si somnifere puternice si mai luam eu din iele, iar pentru 5-10 lei mai rugam a asistenta sa-mi mai facă cite o injecție din ale mele. iți dau si la spital niște tablete da sînt slabe max o ora si iese din tine. Hai sa mai vorbim de aspecte din aste în loc de certuri , sa nu uitam ca omul i-en spital și credecima știu prin ce trece cînd nici sa miști nu poți.....
  21. karoly.balint

    accident silvas

    Salut! bine ca ai scăpat cu bine omule, dacă mai deraiai jumate de metru spre stînga intrai în coliziune frontala. Ce ai pățit tu am pățit și eu la sfîrșitul lui Julie pe transfagarasan dar nu am avut norocul tău eu ma-m izbit de un aro 10. Nu chiar frontal pt. ca am reușit sa-i arunc spatele chiar în fata lui, și ma prins lateral.Fractura deschisa la tibie ambele oase plus fractura de femur piciorul drept.Culmea ironiei este ca motorul meu nu a patit nimic înafara de un rezervor îndoit de piciorul meu, și capacul din partea ambreiajului crăpat de cizma de la lovitura! Bine ca ai rămas întreg asta contează, de acuma puțin mai multa concentrare cred ca o sa fie nevoie, cel puțin eu o sa ma străduiesc:)
  22. Mersi Frumos! E!!! acum a trecut, gîndesc mult mai lucid ca atunci acolo.Singurul lucru pe care îl avem în cap erau spusele doctorilor de le spitalele județene, "ca este caz de operație de urgenta". la fata accidentului prieteni mei au sunat la 112;automat au localizat apelu si din oficiu au trimis salvarea cea mai apropiata , Curtea de Argeș! ei au încercat sa ceara de la Sibiu dar au spus aia ca nu e voie:) Si asa am reușit sa fiu plimbat pînă la București. De ce nu mau operat??Nu știu, cert este ca mau tras piciorul trei zile cu 8 kilograme greutate sa se alinieze oasele poate de aia! Nu știu nu sînt medic:) Orice ar fi de-a domnul sa nu mai umblu prin spitale nici eu nici alt motociclist Bafta și un sezon plăcut în continuare.
  23. Sa speram ca nu este nimic foarte grav, bine ca a primit îngrijire de urgenta, sper sa cada pe mini bune!
  24. De această părere sînt și eu acuma, dar atunci pe moment speriat , măcinat de durere, respins de doua spitale județene, pe motivul ca este caz de operație urgenta, si ei nu au condițiile necesare,nu-ți dorești altceva decît sa fi operat și sa-ti rămînă întreg piciorul. Acum nu mai contează dar pe moment ești foarte speriat, dureri mari, numa asta nu îți lipseste sa simți ca nu ești băgat în seama din cauza unei banal EUROCARD. Referitor la carduri și asigurări, este de necrezut cit sînt de ramase în urma spitalele în domeniul informatici!! Eu am dubla cetățenie, cea maghiara o am doar de cîțiva ani, deci sînt si cetățean Roman.La spital nu am avut la mine decît actele ungurești, fără eurocard doar cardul de asigurare normal unguresc!Acum mi-au trimis și eurocardul, este identic acelas nr. de asigurare doar ca scrie eurocard pe el! Bun! Mi se spune ca nu sînt valabile! OK! Ia-m zis doamnei sa uitam de jele, le-am spus numele, locul și data nașteri,adresa, le-am spus ca sînt cetățean Roman, am dreptul la prim ajutor în țara în care ma-m născut. La asta ei im-i spun ca nu au cum sa verifice dacă eu spun date false!!Asa ca pînă nu aduc acte în regula ma trec în foaie ca atenție:Pacient necunoscut fără asigurare!? sa nu-ți ieși din minți? Si atunci o întreb: cum verifica dacă eventual prezint un card fals??Ei nu au cum ei doar fotocopiaza actele primite și le bag în fisa le trimit apoi nustiu unde... Nici măcar de CAS nu sînt legați online, sa nu vorbesc de o evidenta a populației.... Întrebare?In cazul cînd ajungi în pielea goala, ca ti-au ars hainele actele de ex. la spital după un accident dar ești conștient, nu este bătaie de joc sa te treca în lipsa actelor ca pacient necunoscut în foaie? pina vin ai tai sa te trateze ca atare?
×
×
  • Creează nouă...