Sari la conținut

motosilent

Membru
  • Număr conținut

    99
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Motocicleta
    KTM 990 ADV, KTM990 ADV

Vizitatori Recenți Profil

808 citiri profil

motosilent's Achievements

  1. Acum 15 ani mi-am luat 2x BTS-300 de la IMC Camos care trebuiau sa fie cele mai tari la cat de mult costau si erau laudate. Ma interesa mai mult muzica deca conversatia cu pasagerul. Erau intr-adevar bune pe partea de muzica, se auzea foarte bine toata gama de frecvente si tinea cam 10ore la volum decent. La vorbit cu pasagerul avea un delay de cateva secunde din momentul in care spuneam ceva pana ajungea in partea cealalta. Dupa un an sau doi am renuntat mai mult pentru ca facand drumuri lungi si stand mai ales cu cortul, nu aveam unde sa le incarc asa usor(pe langaa aparate foto, telefoane, etc) asa ca am trecut pe ceva cu fir. Am incercat cateva seturi de casti mici care intrau in ureche dar firul se freca de casca si producea zgomote de frecare in ureche asa ca varianta asta nu a mers. Era chiar horror, nu recomand. Pana la urma am decis sa pun in casca moto niste casti plate dar largi. In acelasi timp doream si sa am mai multa liniste in casca si as fi vrut si dopuri de urechi. Dupa ce am incercat toate dopurile ce se gaseau pe la farmacii, am gasit la Dedeman niste dopuri 3M verzi foarte moi, mai moi decat tot ce incercasem pana atunci. Se gasesc si acum si costa 1.3RON setul de doua asa ca nu plang cand le pierd sau trebuie sa le schimb. Ca si casti am folosit varianta din link ce se gasea peste tot si era si f ieftina: https://altex.ro/casti-panasonic-rp-hs46e-k-clip-on-cu-fir-on-ear-negru/cpd/CASRPHS46EK/ Le-am taiat partea e plastic ce se punea dupa ureche si le-am bagat in casca unde era un loc special mai adancit. Ulterior am cumparat o varianta de casti asemanatoare speciale pentru moto, HiFi cu 80EUR dar mie tot astea ieftine-mi plac cum se aud. Din casca moto iese firul de la casca audio prin stanga (cu jack 3.5mm) iar in buzunarul de sus de la geaca am un ipod din care iese afara un fir cu mufa corespunzatoare jack-ului (male - female). Cand dau casca jos, decuplez mufele si atat, ipod-ul canta el in continuare in sinea lui dar e ok. Cam asta e set-up-ul care-mi merge perfect de multi ani pentru muzica in liniste la drum lung. Ipod-ul il dau tare ca sa se auda prin dopuri dar tot tine cam 20 de ore. In acelasi timp tobele se aud frumos, gros si incet prin dopuri asa ca nu-mi doresc mai mult. O sa ma intrebi cum aud GPS-ul. Nu-l aud dar am invatat doar sa ma uit pe ecran, plus ca devine enervant cand te tot contrazice asa ca oricum iti vine sa-i dai mute. Drumuri Bune iti doresc
  2. Mie varianta Dirt Napper mi se pare cea mai cinstita. Daca faci ceva functionabil, da de stire. La profilul de 30x30x3 (interior 24x24) ar trebui un profil de 25x25x3 pentru interior insa trebuie polizat 1mm. Mai ramane talpa care la Dirt Napper e o inginerie intreaga. Trebuie facut ceva mai simplu. Daca s-ar ajunge la 1 - 1.2Kg ar fi si mai bine.
  3. Facand ture lungi singur, si eu am cochetat cu ideea de a avea un cric de ridicat mai ales pentru momentele cand am avut motorul cu cutii incarcatre full cu piese ca deh nu as fi avut sanse sa gasesc iar peste cutii inca 4x5L bidoane de benzina. Nu aveam nici o sansa sa ridic 990-ul in acele conditii. Plus ca dupa ce ridici motorul de cateva ori, spre sfarsitul zilei o sa-ti cam scada puterile mult. Iar demontarea/remontarea cutiilor ia o gramada te timp. Cred ca un profil de la Hornbach de 30mm aluminiu patrat si perete de 3mm e de ajuns. Cat despre coarda cu clichet, orice cu latimea de 30mm e de ajuns si tine destul pentru cat e de ridicat. Eu folosesc 2 astfel de corzi ca sa comprim arcul de spate pentru a regla lantul si tin fara probleme. Bogdan
  4. E buna solutia ta (insa necesita schimbarea suruburilor), m-am gandit si eu la ea cand cineva a mentionat helicoil la inceputul discutiei. Problema cu bucsa pusa de tine e ca necesita mult material pentru a fi infiletata. De ex. pentru M5 la interior e nevoie de mai mult de 10mm material si la mine nu cred ca am atata grosime. Insa e trainica solutia, intr-adevar. Stiu ca exista si cu pas exterior metric care necesita mai putin material. Eu chiar am facut in trecut astfel de piulite din bara filetata in care am data o gaura pe mijloc si apoi filet cu tarodul (nu e usor pt ca necesita o bormasina cu masa). Legat de ideea de a folosi suruburile initiale, o sa verific ce bucse de plastic exista pe la magazinele de electronice. Daca gasesc niste bucse compatibile ca material, le bag acolo cu o solutie de lipit si cam asta e. https://www.conexelectronic.ro/ro/suruburi-si-accesorii/1935-DISTANTIER-3-6-6-PLASTIC-ROTUND.html Ok, am aflat ce plastic e: PP-T20. Polypropilena cu adaos de Talc: https://www.azom.com/article.aspx?ArticleID=829 In general se lipeste la cald asa cum se face cu teville PP-R pentru apa dar exista si solutii de lipit la rece dupa cate stiu eu. Am gasit pe net bucse de plastic de toate dimensiunile, sunt in general din Nylon (PA). Acum sa gasesc lipiciul care le uneste pe amandoua.
  5. Caut pe cineva care sa faca design si printare 3D pentru o piesa asemanatoare cu cea din imagine. Detalii in privat. Multumesc
  6. Eu refuz solutiile care nu-mi convin, pentru ca eu sunt cel care trebuie sa repare si mai important cel care trebuie suporte rezultatul reparatiei. Imi pare rau ca nu te satisfac deciziile mele, nu e nevoie sa scrii aici daca nu esti satifacut de ele. Da, am mai folosit bison epoxy si plastic pus cu pistolul si nu a mers bine. Cum am mai spus, nu ma grabesc, stau de cativa ani cu gaurile impanate cu bucati de plastic asa ca eu caut inca solutia aia mirifica de care spui. Stiu, fiecare are experientele lui bune si rele Da, mi-am propus sa vad ce scrie pe cutie ca si material, cand ma intorc din excursie si desfac acolo.
  7. Stiu, bison, plastic cu pistolul, etc de bagat in gaura merg dar sunt solutii de aplicat pe marginea drumului cand esti in pana. Nu o sa tina la mai mult de 2 insurubari/desfaceri. Insa eu nu sunt pe marginea drumului si caut solutii care sa tina mai mult.
  8. Pai da, ar putea functiona. Astept sa sara un intreprinzator care are scule si se si pricepe sa faca lipitura fara ca eu sa cumpar scula respectiva. Cred ca e ABS acolo.
  9. V-am spus ca eu incerc sa folosesc suruburile originale. Stiti voi ca la mobila sunt niste cilindri de lemn cu striatii longitudinale, care se bat in gauri si raman acolo. Mi-ar place sa gasesc astfel de cilindri din plastic si sa-i infig acolo si apoi sa le dau o gaura pe mijloc. Stie cineva?
  10. Multumesc celor care au raspuns. De acord ca dpdv al numarului de desfaceri/inchideri solutia cu piulita inglobata in plastic e mai fiabila. In cazul in care nu se rasucesc acolo. Insa dpdv al rezistentei la desfacere la vibratii cred ca solutia cu surub(holtzsurub) insurubat in plastic e ceva ce nu se va desface in timp. De asta as vrea sa refac plasticul la loc.
  11. Nu merge, plasticul de care spui nu adera la alte plastice sau cel putin ce am eu. Pe langa asta, vreau sa mai desfac suruburile pentru a schimba filtrul. Da, sa stii ca m-am gandit si eu la solutia asta. Singurele impedimente pe care l-am vazut ar fi ca nu stiu cat de bine se lipesc acolo piulitele si as prefera sa pastrez suruburile originale. Tot gandindu-ma la solutii am realizat ca am folosit odata acasa dibluri de BCA care arata ca cel din imagine(care e deformat pt ca trebuie unul mai mare). Cred ca daca bag un astfel de diblu si apoi insurubez surubul incalzindul, o sa intre aripioarele in plastic si o sa tina bine acolo.
  12. Suruburile arata asa, vezi poza. Am trusa helicoil dar nu cu M5 care cred ca ar fi cel mai potrivit. Asa fac acum, impanez cu bucati de shoricei dar sunt 8 suruburi si greu de accesat si as vrea sa repar cumva ca sa nu ma chinui. Ma gandesc ca cineva stie sa puna plastic acolo.
  13. Pentru un KTM 990, poate cineva sa umple gaurile de la carcasa flitrului de aer si sa refileteze. Cateva dintre gauri s-au stricat. Nu stiu ce plastic este. Multumesc.
  14. Fie cauti pe FB: KTM 950/990 Adv ROMANIA Fie link-ul acesta sper sa mearga: https://www.facebook.com/groups/ktm950990adv/
  15. Dragilor 950/990-ishti, am facut un grup de FB numit: KTM 950/990 Adv ROMANIA pentru a discuta probleme tehnice legate de aceste motociclete. Va asteptam acolo.
×
×
  • Creează nouă...