Jump to content

Nguyen

Super Membru
 • Content Count

  529
 • Joined

 • Last visited

About Nguyen

 • Rank
  Avansat

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Damaroaia
 • Motocicleta
  SV1000
 • Numar Moto
  B-53-DFY

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  CZ 125 / CZ 175 / Jawa 350 / MZ 250 / Yamaha Virago 535 / Honda CBR F3 / SV100.

Recent Profile Visitors

878 profile views
 1. Pai de ce sa-i specific eu secundarul? I-am dat valoarea primarului ca sa stie ca proiectul este pentru o aprindere cu platina, daca era pt aprindere electronica ii dadeam o valoare de 1 ohm, dar asa ar fi fost mai simplu. Oricum a dat bir cu fugitii, nici nu ma asteptam la altceva de la el. Valorile pe care i le-am dat sunt cel putin suficiente pentru a proiecta bobina, daca-i lipsea vreo informatie o putea calcula singur daca tinem cont de faptul ca vorbim despre o bobina de inductie pentru un motor pe benzina (MAS).
 2. Ba, puteam sa jur ca vei inventa motive ca sa nu faci proiectul. Ai fost, esti, si vei ramane mereu acelasi diletant.
 3. Sunt sigur ca nu am gresit-o.
 4. Nu-l mai am pe asta de 1000 de aproape trei ani, dar al meu era frumos. Iti dai seama ca incercarile tale sunt ridicule, nu?
 5. Dorele, tu chiar traiesti cu impresia ca ma duc sa-l intreb pe Tesla cate ceva in functie de ce postezi tu pe forum? Inseamna ca esti mult mai bolnav decat credeam. Uite tema bobinei de inductie (bobina dubla): Lungime tola: 96mm Patrat tola: 11x12mm Diametru exterior bobinaj: maxim 46mm Lungime bobinaj: maxim 74mm Temperatura de lucru: 90-120 grade Celsius Rezistenta primara: 8-9 ohmi Tensiune de lucru: 6 sau 12V, tu alegi. Trebuie tinut cont de faptul ca bobina trebuie sa ofere scanteie de pornire si daca are un current de la baterie mai slab (5 sau 10V). Buget: maxim 200 de lei. Materialele pot fi cumparate de la Adelaide sau TME.RO, poti lua de acolo preturi de referinta. Bobina trebuie sa poata fi lucrata manual, nu cu masini speciale de bobinat. Totodata va trebui sa prezinti calculele (formulele si felul in care au fost aplicate).
 6. Virgula ai pus-o ca sa nu para ca ai vrut sa ma insulti in mod direct dar dpdv grammatical ti-a stricat toata argumentatia. In felul in care ai scris nu e scos din context.
 7. Ba tocmai asta ai facut, ai trunchiat textul. Eu am scris ceea ce credeam eu ca vrea sa exprime, nu ceea ce credeam eu dpdv tehnic. Deci da, ai scos din context. Vezi ca virgula aia iti strica toata argumentatia. Bine, pentru un diletant ca tine e ok... PS: Vezi ca mai tarziu iti dau datele pentru bobina aia.
 8. Dorele eu am scris asta, nu ce ai scos tu din context: Cred ca vrea sa spuna altceva, ca sistemul de aprindere cu platina produce scanteia in c.a. din cauza condensatorului in timp ce la electronica se produce in d.c. Poate ne explica el. Deci, de ce scoti din context ca si cum eu as fi afirmat altceva? Asa de mizerabil esti?
 9. Nu ma oftic, si eu am zis ca @superbec e superbul.
 10. Dorele, tu ai citit postarea lui (#21) sau trolezi aiurea?
×
×
 • Create New...