Sari la conținut

razvan_smart

Membru
  • Număr conținut

    267
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Carnet moto din
    2012
  • Motocicleta
    MT-09

Informații profil

  • Motociclete detinute
    Suzuki SV 650S, Yamaha FZS 600, Aprilia Pegaso 650, Suzuki GSXR K5

Vizitatori Recenți Profil

977 citiri profil

razvan_smart's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Am eu SixDays 300 TPI 2020 si e aceeasi motoreta ca EXC cu suspensie putin mai buna si niste accesorii extra si evident mai scumpa.Atat. E echivalentul direct al lui Husqvarna 300 TPI (EXC are mai putin accesorii) Avantaj carburatie vs TPI - TPI este muult mai usor de controlat, nu smunceste ca cele pe carburatie. Daca as alege, nici nu m-as mai gandi ca mai exista carburatie.
  2. razvan_smart

    Motor enduro

    Daca te ajuta, am inceput direct pe KTM 300 TPI (2T) - are doua harti, una de castravete, mai chill. Experinta zero inainte, un pic de downhill care ajuta enorm. 1.90, 90Kg. Nimic de speriat, o iei usor si te inveti cu el, probabil un 250 e si mai ok pt greutatea ta. Daca esti bine pe downhill, ai sa progresezi ca fat frumos la enduro. Remember, niciodata nu iesi singur
  3. Eu asa am motoreta luata pe firma. Cu 700 euro iti iei o casca buna sau poate o alta evacuare. Am bagat pe uz mixt, deci 50% din TVA salvat si stau linistit si fara griji. Taxele si RCA ul nu au mare diferenta, deci de ce sa nu salvezi niste bani? Eu oricum planuiesc sa tin motoreta pe termen lung. Nu mai zic ce bani poti sa salvezi la o masina noua.
  4. Treaba e simpla: 1. Iei din Romania sau din UE? Daca iei din UE, o cumperi fara TVA, daca o iei din Romania o cumperi cu TVA si dupa deduci TVA, in functie de ce facturi emiti catre clientii tai. 2. Cum se deduce TVA, indiferent de unde o iei: Daca o folosesti si in interes personal, atunci deduci 50% din TVA Daca o folosesti strict in activitati comerciale, atunci deduci 100% din TVA Concret, moto luata din UE: Vanzatorul (musai firma cu cod Vies valid) iti va factura fara TVA motocicleta, daca si tu ai cod Vies valid (asa numitul cod the TVA intracomunitar) vei plati jumate din TVA in Ro daca vrei sa stai linistit si nu mai ai nicio grija. Poti sa o folosesti cum vrei tu. daca vrei sa nu platesti nimic, atunci trebuie faci foi de parcurs sa arati ca o folosesti in activitatile firmei exclusiv. E mai complicat. Multi nu fac asta si nu-i prinde nimeni, insa daca ai control si se dovedeste ca o folosesti in interes personal, platesti si TVAul si penalitati. Moto luata din RO: similar, platind deja TVA-ul la achizitie, poti deduce din el 50% sau 100% cu TVA-ul pe care-l incasezi de la clientii tai. Spor, Razvan
  5. Pe MT-09 simplu (nu Tracer) butonul Select e suficient sa te plimbi prin menu. Mai jos indicatii: https://www.manualslib.com/manual/838966/Yamaha-Mt09.html?page=24#manual
  6. Domnilor, aveti doar doua butoane pe bord. E prima motocicleta dupa bicicleta?
  7. Ai dreptate, se pare ca suporturile sunt diferite, doar topcaseul e acelasi. E fara placa de prindere (e direct suportul in care se monteaza cutia) si nu le-as da separat. Pret impreuna 1000 lei fix. MT09 https://www.yamaha-motor.eu/cy/en/products/accessories/accessories-overview/rear-carrier-1rc-248d0-02-00/1rc-248d0-02-00/ https://www.yamaha-motor.eu/cy/en/products/motorcycles/hyper-naked/mt-09-2020/accessories/50l-top-case-city/34b-f84a8-10-00/?path=/?page=1&categories.id=2ddb0fda-9016-4c4e-a3d9-1ef06bbd730c Tracer: https://www.yamaha-motor.eu/cy/en/products/accessories/accessories-overview/rear-carrier-b5c-f48d0-00-00/b5c-f48d0-00-00/
  8. Daca e interesat cineva, eu am topcaseul original de 50L, cel mare, folosit o singura data. Impreuna cu suportul.
  9. Mai concret? Daca ai bani, ia-l. Daca-l iei din afara il poti prinde pe la 6800 fara TVA.
  10. Iaca ce i-am pus eu de pe Aliexpress. Dupa cum vedeti, a apucat si sa-ti faca treaba nitel.
  11. Daca va ajuta cu ceva, eu am facut resoftare la scurt timp dupa achizitie. Toate reviziile la reprezentanta, am avut chiar si o problema de rezolvat pe garantie (releu pornire), nicio problema la Dual Motors. Probabil resoftarea se vede daca cineva sa uite anume dupa asta. Ca sa evit problemele, fiindca am pus o evacuare noua, am pastrat senzorul de pe galerie, chiar daca nu mai face nimic.
  12. Un aspect important este faptul ca va trebui si o resoftare pe langa noua evacuare, ca motorul sa ruleze in parametri. Asta inseamna extra $$$. Eu le-am facut pe amandoua si sunt extrem de incantat. Nu e ieftin, insa sunetul + comportamentul mai agresiv si mai liniar al motorului pe mine m-au convins. Pe de alta parte, MT-09 are una din cele mai reusite evacuari de fabrica (sunet + aspect).
  13. Eu am 1.89, am varianta naked cu parbrizul sport. Vin de pe GSXR, avand in paralel si alte naked-uri. In afara de cei cu Tracer, pe care-i inteleg ca vor protectie mai multa la vant, ca de-aia si-au luat touring, mi se pare ca in rest se plange lumea degeaba. Pentru un naked, cu parbrizul de mai sus, este chiar foarte buna dinamica vantului, mai ales fata de alte nakeduri. Pot mege linistit cu viteze de supersport. Evident ca se mai fac turbulente, mai ales la anumite viteze, dar de ce iti mai iei naked? Am facut toata Europa pe MT-09 naked si nu m-a deranjat niciun pic (drumuri pe care le-am facut si pe GSXR, Monster, FZ6) Desi sunt cam inalt pentru statura lui MT-09, si eu am avut MT-10 pe lista dar nu-mi pare rau de decizie dupa 2 ani de utilizare. E un all-rounder perfect. (agil, usor, puternic, fun, aratos )
  14. Sunt cumparate din Belgia acu un an, le am in Romania acum. Monstrozitatea arata ca-n pozele atasate. Creed ca e mult mai potrivit pt Tracer.
  15. Salutare, E cineva interesat de topcase 50L si suportul aferent? Le-am luat pe cele originale de la Yamaha si l-am folosit fix o data, de dragul muierii. Eu am varianta naked si arata oribil cu topcase. https://www.yamaha-motor.eu/fr/fr/products/motos/hyper-naked/mt-09-2015/accessories/rear-carrier/1rc-248d0-02-00/ https://www.yamaha-motor.eu/fr/fr/products/motos/hyper-naked/mt-09-2015/accessories/50l-top-case-city/34b-f84a8-10-00/ Pret orientativ 300 eur ambele (418 Eur e pretul de lista). Locatie Bucuresti, contact aici pe PM.
×
×
  • Creează nouă...