Sari la conținut

moto_dan

Super Membru
  • Număr conținut

    935
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de moto_dan

  1. Salut,la 50 lei de pe deauville 650,e identic. 0734183368
  2. Monopost tip politie de vanzare, potriveste pe r850rt, r1100rt, r1150rt. De origine, demontat de pe rt 1100 Jandarmerie Franta( cand nu erau atenti jandarmii ) . Glumesc. Pret 300lei. Tel 0734183368
  3. Radiator si Cdi yamaha tdm 850 4tx. Pret 100lei radiator 200lei Cdi. Revin cu poze Cdi.
  4. Schimba oala cu totul și axurile cu came și baga ulei nou. Și cred că ai rezolvat problema. Părerea mea că de la asta era, acuma că văd pozele. La cum frecau arcurile acolo, e o problema și de la aia era bătaia ce o auzeai. Nu cred că ai altceva uzat. Ciudat cum joacă axul ăla,încearcă să faci asta și cu ea in viteza. Probabil e ceva normal. Părerea mea e că ai rezolvat misterul.
  5. Axul cu came are un strat de "altceva " pe deasupra. O dată ce ăla S-a dus,poți să îl uiți. De aia și costa mult,e tratat ptr a rezista la uzura. Că pare o bucată de metal într-o anumită forma. Dar e mai mult.
  6. Așa am cumpărat prima mea motocicleta acuma 13 ani din București. Un Suzuki Dr big 750. Omul mi-a spus ce probleme are,adică ax cu came uzat. Mi-a a mai dat un ax de rezervă care era puțin mai bun. Mi-a spus sa- l schimb ,sa nu merg cu el așa, avea și un mic zgomot. Am dus moto la Timișoara cu un microbuz. Nu am schimbat axul,cineva îmi spusese că nu e grav,că așa sună astea într-un piston. 600 km a mai mers,și s-a spart motorul. Am cumpărat alt motor ,cu aceelas zgomot,de data asta am zis că îl duc direct la mecani. Evident,pe roti că nu aveam mașină,remorca. S- a spart în drum spre el, 30 km. Așa am ajuns să îl dezmembrez,mai am și acuma piese din el. Treaba a fost gravă și la primul și la al doilea. Cu supape trecute prin capul pistonului până în partea cealaltă. Problema ambelor motoare a fost filetul de la șuruburile de la capac de sus, erau duse și pierdea ulei. Așa a ajuns la uzura axului. Nu te încurajez să o mai folosești așa,cu zgomote. Poate sa mai meargă o perioada sau nu.
  7. La mine a ajuns așa de multa benzina intr-unul din cilindri peste noapte incat a doua zi când cam dat la automat a făcut cap hidraulic și a îndoit o biela. Nu zic de alta detonație pe cilindru,am crezut că explodează. Și am pățit și la supertenere cu blocajul motorului din cauza benzinei in exces in cilindru. Poate le-am nimerit eu pe alea mai uzate,cu service la carburatoare mai rar sau deloc.
  8. Uzura pronunțată daca se simt la mana urmele alea. La 35000 nu trebuie sa arate așa. Am evitat vreo 2 tdm-uri care aveau problema asta,adică zgomot ,bătaie motor. Unul din ele la sermoto acuma câțiva ani. In timp am aflat că e o problema des întâlnită la tdm. La 2 tdm și 1 supertenere am avut problema cu contaminarea uleiului cu benzina. Un mecanic bun îți poate spune despre tdm chestia asta, unul bun. Așa am aflat când am vrut să cumpăr de la sermoto tdm. Ei spuneau că nu e ceva grav, probabil întinzător lanț. Era la preț bun recunosc. Dar am vorbit cu Joni de la motorzone Tm și am renunțat să o mai cumpăr după ce am aflat despre problema asta la tdm-uri. Probabil ai uzura și în lagărele ce țin axele. Daca întrebi la cei ce dezmembrează vei vedea că motoarele lor au avut majoritatea aceeași problema. Oricum nu de aici e zgomotul, e altceva probabil mai afectat. Uleiul nu și-a mai făcut treaba,sau nu a fost la nivel la un moment dat. In general,daca zgomotul vine de la distribuție ar trebui să dispară în turație, gen peste 2-3000. Daca suna tot mai tare nu e de la distribuție. Probabil uzura e jos la arbore, dar pare că vine din zona de sus. Zona prin care vine dispributia ajuta sa se propage in sus și pare că sus e problema. Din câte știu lantul e pe mijloc. Păcat de el ,arată ca nou. Poate nu o fi ce zic eu, dar atunci ce e....
  9. Poate nu ai găsit tu, o fi găsit fostul proprietar, a rezolvat problema și a rămas uzura care s-a accentuat. Daca are numai 35000 e clar că a avut perioade lungi de ședere motiv bun sa se întâmple ceva blocaje la carburatoare. Oricum benzina se evapora destul de repede dar uleiul ce rămâne în motor e distrus. Iar verificarea nivelului la tdm e destul de greu de făcut că sa și vezi exact .De cat timp ai motorul? Daca nu ai făcut tu macar jumate din km aia, ai o problema la motor de la fostul,care s- a agravat.
  10. Stare foarte buna,fara defecte, cu tot cu șuruburi de prindere. Se afla în Timișoara,se poate trimite prin curier. Preț 100 lei. Tel 0734183368.
  11. Verifica daca nu ai benzina in ulei, problema comuna la tdm. Daca e,atunci înseamnă că zgomotul nu vine de la distribuție ci din alta parte unde a apărut uzura din cauza uleiului contaminat cu benzina. Cam așa mor toate motoarele de tdm . Unele,nu toate. Benzina provine din carburatoare ,din cauza înclinației se blochează pe deschis și intră benzina in ulei prin capul pistoanelor. In staționare,garaj etc. Sper sa nu ai problema asta. Dar verifica totuși.
  12. moto_dan

    Tapitat Sei Moto

    Daca nu îmi place prețul la o prajitura in cofetărie nu o iau din vitrina și mă pis pe ea în fața clienților. Plec și iau din alta parte. Sau? Metaforic vorbind....pentru cine n-a înțeles.
  13. moto_dan

    Tapitat Sei Moto

    Și aia aftermarket după ce o despachetează ajunge la modificat,că nuce ce trebuie. Crede-ma, am primit destule, una costase 750 euro. Din 2 buc. Era tare ca lemnul. Făcută de americani. Nici nu a putut să o dea înapoi că cică asta nu era considerat un defect. Și multe altele de firme cunoscute făcute din fibra și cu izolație de e pereți din resturi de burete, pe post de parte soft. Da romanul încă mai crede in firmele străine,aftermarket cunoscute.
  14. moto_dan

    Tapitat Sei Moto

    Așa mi-a venit un client cu șaua în brațe la atelier și a zis că el nu o poate face că nu are mașină de cusut și nu cumpără una pentru o singură sa. Că in rest se pricepe. S-a ridicat prietena mea de la mașina de cusut industriala,mai veche evident și l-au invitat să facă o cusătură daca tot se lauda. Nu uit nici acuma cum s-a lipit cu fata de mașina de cusut când a apăsat pedala la maxim și l-a tras cu tot cu material. Părea ușor când se uita și se laudă că și el poate. Da,pielea naturala e mai rigida, se întinde greu și rămâne întinsă, rigiditatea ei nu oferă confort, de aia nu era ok pentru ce făceam eu in principal, șei confortabile. Din piele am făcut câteva,la care nu confortul era pretenția. Și da cum spuneam,un roman neinformat și cu pretenții negândite ar zice și de vesta aia antiglonț din kevlar că dacă nu e de piele e un rahat. Că atâta îl duce capul ăla prost. Și ca sa vezi alt exemplu,am realizat niste măști de protecție pentru perioada asta,multe le-am donat polițiștilor din trafic,care deja purtau măști de unică folosință rupte de la spălări repetate. Le-am făcut din material din 3 straturi,forma ergonomica, contact perfect cu fata. Se pot spala etc. Și am auzit de la unul, care se crede mai deștept, cu nu prieten daca ii l pot numi : ba ,astea trebuia să le faci din bumbac ca alea sunt bune. Că nu mai contează frate cum filtrează materialul asta,și ce grosime și câte straturi, daca nu e bumbac nu e ce trebuie. Că s-au pus toate babele croitorese comuniste și au făcut măști alternative de protecție din bumbac,că na ,asta aveau pe stoc din producția lor de izmene și cearsafuri de pat. Și arată pe fata de parcă e un scutec. Da e bumbac,plm.
  15. moto_dan

    Tapitat Sei Moto

    Erau șei la care lucram 20 ore. Cu modificări majore,ținând cont de toate dorințele clientului. La final ,pentru toată treabă ,lucru în 2 persoane cu spatiu închiriat,200 e/luna,primeam 4-500 lei. Sau auzeam de la alți,că ce am făcut ,mare lucru, i-am tras o învelitoare peste. Încet încet ajungi la concluzia că nu merită efortul. Și în România daca nu e de piele naturala și de aur, e rahat,mușama. Nu mai contează că materialul folosit era 120 lei m, piele naturala găseam cu 60. N-ai cu cine. Acuma colaborez cu o firma care vinde in germania și Franța,in 4 ani am făcut mii de repere, fara nici un comentariu. Aia sunt mulțumiți, și nici măcar nu se folosesc materiale mai scumpe de 40 lei m. Așa am scăpat de nervi, și caractere de 2 bani. Evident,majoritatea au fost multumiti și găseai și aici in Ro oameni care au meritat efortul. Dar cei puțini bătuți în cap te termina cu nervii, nu mai zic de reduceri de preț sub amenințarea de reclama proastă,șei refăcute pentru că le-au ars cu țigara, distrus prin legat chingi pe ele, tăiate cu tot felul de rahaturi ascutite. Dar le-am refăcut că așa eram eu băiat fain. Și acuma sunt înjurat pe alte topicuri, fix de multi din ei. Că așa e ,când nu mai au nevoie ,și nu mai prestezi servicii. Uita când se rugau să îi programez și pe ei pe undeva,și lucram și duminică și noaptea ca sa aibă toți șaua gata pentru concediu. Asta e Romania.
  16. moto_dan

    Tapitat Sei Moto

    Simplu,cine vrea calitate și materiale bune plătește,cine nu vrea să plătească der ii place ce vede aici pe topic,incepe sa comenteze de preț. Sfat pentru meșter:. pune prețul dorit de tine pentru munca ta ,nu da explicații la tot prostul care compara o mușama cu materialele astea. Mergi înainte ,oricum ai preturi mici comparativ cu ce oferi. Momentan ,vad cele mai bune materiale și servicii aici pe topicul tau,bafta. Prietene,am făcut și câteva sute de sei pe an,multe chiar de la 0,timp de 7 ani, și am tuns și sute de oameni pe luna,timp de 4 ani, oameni cu pretenții și bani. Apari tu mai deștept sa spui că oi fi fost și cârpaci și poate cioban,frizer la oi. Și mai vorbești de 7 ani de acasă. Și ca fi convins că nu toti sunt prosti care fac meseriile astea,afla că am liceu de arhitectură și facultate de design terminate. Și dacă am fost frizer și tapițer e problema mea,ambele necesita talent. Nu totul se cârpește așa cum merita oamenii ca tine. Și ca sa faci ce face omul asta e nevoie de talent,și multă muncă. Materialele bune se găsesc greu,la fel și oamenii care sa le merite. Sper că într-o bună zi și omul asta să ajungă să facă serie,poate colaborare cu o firma cum am făcut și eu ,și să scape de voi cei nemulțumiți și cu pretenții europene,și comentarii de rahat. Nu mai stricați munca altora,daca sunteți prost informați,zgârciți,nu știți să apreciați calitatea și un material bun. Mergeți la mosul din colț ,care face cu 50 lei in 10 minute. Așa va arăta,așa și meritați.
  17. Salut,mai e numai guma spate,Dot 2017, uzura maxim 20%, Michelin pilot Road 4, 160/60 zr17. A fost pe tdm 900. Preț 300 lei.
  18. Salut,in stare buna, nu are defecte ,sau chestii lipsa. Îți pot pune mai multe poze mâine. Preț 300 lei.
  19. Alți au pus o toba mica de carbon in locul intermediarei, sub moto. Arata horror fara tobe. Eu am avut o singura toba pe 4tx pe parte dreapta și era ok.
  20. Salut, le am pe ambele, potrivesc sunt puțin mai lungi spre spate, daca ești interesat îți fac măsurători.
  21. Salut,numai toba mai e,250 lei,carenele sunt defecte,crăpate,sparte. Daca nu ai deloc carena centrala de la far,sau îți lipsește o anumită parte o poți folosi, nu costa nimic. Carena stânga nu o are deloc, cea de la bord s-a vândut.
×
×
  • Creează nouă...