Sari la conținut

Arminwad

Membru
  • Număr conținut

    45
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Arminwad

  1. Problema boxa-amplificator se rezolva prin boxa activa... mai corect monitor audio activ (adica cu amplificare proprie) Aici va recomand gama Yamaha HS, iar dintre acestea cu preponderenta HS7-le. Un magazin poate fi Senia sau Audio-sys... se gasesc usor... Pt userul care voia Akai... Akai este un nume in audio, dar sistemul ala nici macar de estetica nu e cine stie ce. Si revin, decat niste sifoniere de boxe care sa darame tencuiala de pe perete, mai bine niste incinte pe doua cai, biampliifcate (fiecare cale cu ampliful ei, separate de crossover, cu incinte fabricate dupa calcule de vibratii, presiune a aerului s a m d) care sa redea fidel si la o putere decenta pt o sufragerie de bloc. Sa nu mai amintesc si faptul ca exista reglaje pentru joase si inalte astfel incat sa se adapteze si la asezarea nefericita din lipsa de spatiu, cum ar fi coltul camerei, sau prea aproape de perete, unde se amplifica frecventele joase in special. Unele au protectie pentru tweetere sa nu vare careva degetul in ele, altele nu. Difuzoarele mari in general sunt libere pt a nu se interpune nimic intre cele doua membrane in afara de aer (membrana difului si timpanu') in plus difuzoarele sunt mai rezistente. Deci incinta este cea care incununeaza sunetul final sau il strica. Desi trebuie sa avem in vedere si ce ajunge pana la ea.
  2. N-am vazut topicul asta pana acum. Foarte interesant! In sfera audio totul este extrem de subiectiv, gusturile fiecaruia fiind nu numai diverse, ci chiar diametral opuse. In ceea ce ma priveste, avand in vedere faptul ca petrec mult timp in fata calculatorului, am ramas adeptul unei placi de sunet profesionale, musai externa, nu infipta in unitatea de baza, insotita neaparat de monitoare audio. De ce spun monitoare si nu boxe? Pentru simplul fapt, legat de gustul meu, fireste, ca nu imi place ca incintele acustice sa aduca "imbunatatiri" sunetului. Expresiile de genul: "mama, ce bas are! mama, ce inalte are!" au dus la mutilarea ce se face prin sistemele mediocre 5+1 in care se aud doar joase si inalte, exagerate pana la limita durerilor de cap, unde mediile sunt lasate pe planul al zecelea, practic "carnea" sunetului. Deci, eu prefer sa aud muzica cat mai aproape de modul in care a fost ea conceputa in studioul in care s-a facut mixajul sau mai bine spus masteringul final. Pentru asta imi asez capul in cadrul "triunghiului magic" echilateral si acolo deslusesc fiecare alunecare a mainii pe griful instrumentului si alte sunete pe care nu le percepi cu usurinta pe orice sistem audio. Desigur, monitoarele ar trebui sa fie active, pentru a nu interveni un aplificator cu amprenta proprie... tot dupa gustul meu... si sunt foarte multe de spus, dar ma opresc aici pt moment. Sa mai adaug ca prefer monitoarele de tip nearfield.... sa ma bag cu capul intre ele Auditie placuta tuturor!
  3. Arminwad

    Accident in Covasna

    Eu chiar sunt curios daca noi, motociclistii avem si cuaie... sau doar partaim motoarele transpirand in geci de piele inscriptionate cu nu stiu cuvinte gen devil, evil, spermil si cu esarfe pe bot, casti rele etc??? Macar ne admira copiii... in rest suntem niste cacanari figuranti sa se uite mizdele de 13 ani... Bravos!!! V-ati uitat degeaba la Sons of Anarchy... :| Acolo merge tactica tiganeasca... sa se plimbe 3-4 motociclisti si sa-i starneasca, iar de la marginea asezarii sa apara restul de 300... pana apar organele, ii futtem pe toate partile si apoi sa identifice ei care ce si cum...
  4. Arminwad

    Accident in Covasna

    Oricat de aprins ar fi un subiect la un moment dat, in timp se uita... Din acest considerent, autoritatile indrituite sa stabileasca adevarul, chiar daca motociclistul ucis ar fi avut capul taiat de catre tigani, vor constata ca a murit din cauza accidentului... asta pentru a fi calmate spiritele si asa aprinse momentan.... peste cateva luni, un an-doi, toate se vor atenua, este important sa treci de momentul de soc cu masele infuriate. Oamenii destepti nu vorbesc mult... tigani vor fi tot timpul si vor reactiona mereu asa... noi trebuie doar sa invatam, sa fim pregatiti si sa ii rezolvam la momentul oportun cand se vor intampla alte si alte evenimente de-astea... Mai devreme sau mai tarziu ii vom educa sau ii vom admira la Muzeul Antipa.
  5. Si pe mine ma intereseaza stopuri pe leduri pt F4i sport... versiunea cu doua rotunde.
  6. Un grup de soferi entuziasti din Bucuresti, va invita in data de 31 septembrie 2014 pe toti simpatizantii automobilelor, posesori ai permiselor categoria B, la prima intalnire a Campaniei intitulate sugestiv "Si noi suntem in trafic!". Domnul Francisc Bujie, unul dintre organizatorii evenimentului a declarat pentru ziarul nostru: "Ma bucur ca avem aceasta ocazie de a reaminti soferilor de TIR, basculante si de ce nu, colegilor de la CFR care de multe ori forteaza barierele cu locomotivele lor mari, ca si noi, automobilistii existam in trafic... chiar daca suntem mai mici decat ei si mai vulnerabili. Neatentia lor ne poate costa chiar viata. Un Q7, cat ar fi el, nu tine la impactul cu o Scania ce trage dupa ea un trailer incarcat cu lemn de frasin. Nu stiti cat de periculos este sa te urci la volanul autoturismului tau si sa nu stii daca ajungi la destinatie intreg. Ne-am saturat sa tot auzim ca nu am fost vazuti!!! Asteptam colegii, inclusiv taximetristii, in Piata Centrala de unde vom pleca incolonati catre iesirea din Capitala. Pentru a atrage atentia si mai mult vom claxona si vom da muzica la maxim cu geamurile deschise, eventual vom ambala motoarele asa cum o fac soferitele incepatoare la plecarea in rampa... In acest fel suntem siguri ca vom starni simpatia tuturor, cum o fac si colegii motociclisti la intalnirile lor!" Pentru ziarul Prostia omeneasca, Adelin Zvonisor
  7. In intersectia aia, cei ce vin de pe drumul neprioritar nu prea au sanse sa intre in prioritar decat atunci cand cele 2-3 coloane de masini lasa spatiu. Daca soferul nu are experienta, vizibilitate buna din cauza masinilor etc si se nimereste cineva care sa vina pe linia de tramvai, se pot intampla accidente. Ce sa retinem de aici? Ca motociclistul trebuie sa fie extrem de atent, fie pe linia de tramvai, fie printre coloanele de masini, pentru ca aceste lucruri se intampla cu siguranta candva. Fie iese unul, schimba banda, deschide usa si cate si mai cate. Pe de alta parte, motociclistul trebuie sa cunoasca foarte bine traseul si particularitatile lui, cum este aceasta intersectie, iar atunci cand nu le cunoaste, din nou sa mareasca doza de concentrare si sa reduca in primul rand viteza. Ceea ce am spus nu are legatura cu cei implicati in accident. Eram si eu blocat in coloanele de masini din spate cand s-a intamplat. Din punctul meu de vedere soferul poarta vina, insa nu-mi poate spune nimeni ca motociclistul nu a avut partea lui de aport.
  8. Hasfalt uscat! Mi-ar fi facut placere insa nu am avut bunul simt sa imi resuscitez macar bafteria! ))
  9. Grija mare, ca i-a luat pe astia pictura pe sosele! Arata frumos, unde nu vopsesc direct peste gropi, dar este foarte alunecoasa... mai ales pe udatura... feriti-va de marcaje ca scaraoschi de tamaie!!!
  10. Ce peisaj tre' sa fi fost! Legat de expozitie... m-au impresionat modelele de la Ducati... BMW... m-au impresionat si preturile
  11. Sergiu, eu trec pe la Constitutiei, daca vrei mergem impreuna ca pe Cheia
  12. Drum bun! Eu lucrez maine... era tentanta plimbarea. O intrebare: La iesire in afara de "buletin" nu trebuie si RCA?
  13. Am fost tavalit odata de unul care nu mi-a acordat prioritate uitanduse-in ochii mei... cu o privire care imi confirma ca m-a vazut si ca urmeaza sa stea pe loc. In fine, au fost multe situatii periculoase, din care am invatat, asa cum au mai spus si alti colegi, ca oricata experienta ai acumulat si oricat te-ai baza pe calitatile tale de pilot si ale motocicletei, intotdeauna se va gasi o situatie neprevazuta, un concurs de factori potrivnici, din care nu vei scapa decat daca iti e dat sa scapi... si este vital sa nu aduci in clipa aia picatura care sa umple paharul.
  14. Directorul unui cimitir suna la reprezentanta unei firme de motociclete: - Cate motociclete ati vandut in ultima saptamana? - Cinci bucati. - A, inseamna ca unul inca se mai plimba…
  15. @Neutral Salut, Pe tine te-am salutat din masina la trecerea de pietoni de la fabrica de paine?
  16. Salutari tuturor! M-ar interesa achizitionarea unor stopuri pentru modelul din link... aveti idee pe unde gasesc? Eventual cu leduri... Multumesc! http://1.1.1.5/bmi/www.xdcycle.com/discount-motorcycle-accessories/images/P/honda-2001-cbr-f4i-undertail-led-lights-signals.jpg
  17. Confirm ceea ce spune Cesar... Mai mult, am patit sa cumpar manusile noi si sa se imputa iremediabil... dar sa iei de la altcineva... Casca si manusile nu au ce cauta second... "parerea mea care este"
  18. Multumiri Cesar si Niko! Foarte utile postarile. Poate mai facem o iesire de mentorat anul acesa.
×
×
  • Creează nouă...