Sari la conținut

nokian89

Membru
  • Număr conținut

    42
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de nokian89

  1. multumesc pt aceste informatii. Bine ca mi-am adus aminte sa va intreb ca altfel maine voiam s-o pun direct pe redresor. In prima faza voi pune bateria in cauza pe scuter, voi porni la pedala si o voi lua inafara orasului cateva zeci de km fara faruri sau alti consumatori poate isi intra in parametrii asa si daca nu o voi pune pe redresor asa cum mi-ai recomandat tu. Si in caz de esec total voi lua una noua. Multzam inca odata! Salutare tuturor. In urma catorva verificari am constatat ca firele de la butonul de start sunt putin ciupite undeva pe traseu si nu fac contact perfect intotdeauna. Iar bateria este cam slaba. Am pus-o si la redresat dar nu tine curentul in ea. Trebuie sa-i iau baterie noua. legat de baterie in cartea lui scrie ca merge cu baterie de 4ah iar cea de pe scuter este de 7ah. Ce-mi recomandati sa iau? De 4 sau de 7? O zi buna!
  2. Multumesc pentru sfaturi. Maine voi reveni cu noutati. Si inainte de toate as vrea sa va intreb daca bateriile astea de scutere se pot pune pe redresor de masina? Acasa mai detin o baterie "noua" cu care am incercat anul trecut sa pornesc o aprilia rs50 dar i am dat la automat pana a lesint (nu avea puterea necesara pt acel scuter). Am pus-o inapoi in cutie si am lasat-o in garaj de atunci. Ce sanse sunt ca acea baterie sa mai fie utilizabila? Mentionez ca bateria nu este de tip gel. Are amperajul exact ca cea care o am pe scuter numai ca este putin mai mica ca volum.
  3. Ce sa-i mai fac nu stiu. Azi am fost si am luat starter nou. Am renuntat sa-l mai gadil pe cel vechi si mi am pus unu nou dar in zadar. Aceiasi chestie, nu da niciun semn. dupa am vazut ca nici cu starterul cel nou n am rezolvat nimic, m am uitat putin la cricul lateral si intr-adevar are un contact pe el. L am dat jos, l am curatat, l am pus exact in pozitia in care ar trebui sa fie si nimic. 0. Am incercat sa apas pe buton cu mufa de la cric scoasa, lafel 0. Am bagat mufa l-am pornit la pedala si am dat cricul jos si sus de cateva ori iar motorul nu a incetat din functionare, dar in schimb cand las cricul lateral cu motorul pornit cu mana jos "ma ciupe" iar cand cricul este ridicat si pun pana pe el nu ma mai "ciupe". Pareri? Ca care intrerupator de la maneta de frana te referi TNG? Daca te referi la cel de start sa sti ca am desfacut carcasa de la manson si am incercat sa fac contact cu o surubelnita intre cele doua lipituri ale butonului dar in zadar. App. pe mufa de la cric vin 3 fire negru galben si maro daca cumva conteaza pentru a va putea face o ideie. Gata, acum da semne de viata. A inceput sa invarta. Se pare ca pana la urma sa fi fost releul de start. Pur si simplu acum se aude elecromotorul cand actionez butonul. Posibil sa aiba si la conectoru de la maneta de frana spate ceva deoarece uneori cand apas pe start este mort, fac cateva frane si apoi invarte. Treaba e ca acum invarte dar nu porneste. Cred ca bateria s-ar putea sa fie slabita. Maine o sa ies la un drum putin mai lung sa incarce putin si o sa incerc sa-i dau la automat. As vrea sa-i fac si conectoru ala de la cric. Sper sa gasesc asa ceva pe stoc la piese auto, daca nu fac comanda pe net. La piese scutere*
  4. Aseaea am incercat cu crilul pus si cu cricul ridicat. O sa ma uit acum daca pe acel cric lateral exista vreo un contact sau ceva fire legate si daca da o sa verific starea lor si o sa incerc sa fac probele care mi le ai zis tu. Poate fi si asta explicat intr un fel deoarece "uneori" (foarte rar) cand este motorul pornit si pun cricul lateral acesta se opreste dar de cele mai multe ori cand actionez cricul motorul continua sa functioneze. Ce zici despre chestia asta? Eu zic ca ar putea avea legatura cu ce mi ai zis tu legat de cric.
  5. Ok. Cand imi aduce trusa de scule azi, voi desface plasticaraia si voi lua la mana tot traseul electric de la borna + a bateriei.
  6. Scuterul este automat. Mi-ai dat niste sfaturi bune si importante. Maine o sa fac prima verificare, cea cu electromotorul (deoarece la el ma gandeam cel mai mult). Dupa ce voi face verificarea electromotorului si daca voi avea un rezultat negativ revin cu cateva poze ale releului de start. Am inteles in totalitate mesajul. Multumesc pentru sfaturi (de foarte mare folos). Voi reveni cu noutati imediat dupa aceste verificari. Salutare! Astazi i-am facut proba la electromotor si pare a fi ok. Cand ating cu un fir + de la baterie cu + de la electromotor invarte. as vrea sa-i fac proba si la releul de start dar nu stiu unde se poate situa acest releu pe scuter. problema e ca nu am trusa de scule acasa si nu prea pot desface carena fata ca sa il pot cauta (presupun ca in carena ar trebui sa fie). Si inca o chestie care mi-a atras atentia, scuterul asta nu are tablou de sigurante? M-am uitat peste tot (mai putin in carena fata) si n am gasit nici releu de start si nici tablou de sigurante! Pareri? Sfaturi?
  7. Am incercat sa apas butonul si cu motorul pornit si nu se simte nicio diferenta...
  8. Salut Binox. Am incercat ce mi-ai recomandat tu, respectiv: am pus contactu (am semnalizari, claxon si stop pe frana / n-am lumini pozitie si ceasurile iluminate) Daca dau la pedala le am pe toate lumini, faza lunga/scurta, etc. Am apasat butonul cu fiecare frana in parte si apoi concomitent apasate, dar nimic. Am incercat si cu cricul lateral pus si ridicat, lafel... Deci tu zici ca CDI-ul si bobina de inductie sunt excluse. Ai cumva ideie cum pot verifica releul de pornire? Sau altcineva cu pareri/idei?
  9. Scuterul este chinezesc cred. In carte scrie jonway si nu mai stiu exact modelul (o sa ma uit) este de 49 cm in 4 timpi cu racire pe aer. Poate cumva sa fie de la una din urmatoarele: CDI, releu de pornire sau cumva de la bobina de inductie? Poate ma repet dar cand pun contactu si apas pe butonul de pornire nu da niciun semn pe nicaieri (nu da sa invarta, nu caraie, nu maraie, este mort). Am gasit piesele specificate mai sus si as vrea sa fac comanda dar nu vreau sa le comand pe toate, doar ce as avea nevoie. Pareri?
  10. Ok am inteles ideia. Eram nesigur daca e vreo problema cu faza in care pe certificatul emis de primarie scrie numele proprietarului si pe carte nu. Deci cartea este prima si nu apare decat firma de vanzari scutere pe ea. Fostul proprietar nu apare. In cazul de fata nici eu nu pot aparea deoarece nu vreau s-o trec pe numele meu. In carte pot trece datele celui de la care l am luat? Si daca e sa trec, in rubrica de langa cea cu datele proprietarului, cea cu inspectoratul judetean de politie ramane gol? Intreb ca in dreptul fiecarei rubrici cu proprietari apare si o casuta cu IJP?! Sau pana la urma poate sa ramana cartea exact asa cum este acum? Sunt intr-o mare dilema cu chestia asta. Ca sa fiu mai explicit, acest scuter a avut 2 proprietari. Primul ia facut certificat la primarie, ia scos nr galben etc... apoi al doilea proprietar (cel de la care l am cumparat eu nu l a mai inregistrat pe numele lui si a circulat cu el asa fara numar si asigurare si itp(avea doar talonul alade la primaria primulii proprietar si CIV-u). Eu ca sa l inscriupe numele meu am nevoie de fiscal (care nu mai exista deoarece primul proprietar s a dus cu placuta cu nr de inregistrare si l a scazut de la primaria lui. Acum eu am reusit sa fac o placuta cu nr de inregistrare idendica cu originalu ca sa pot circula cu certificatul primului proprietar. Tocmai de asta vreau sa fac itp si rca pe numele respectivului. Sper ca am fost destul de explicit. Pareri? Scuze pt grselile de ortografie (pe tel marge mai nasol). Merge*
  11. Salut tuturor! Am si eu o problema legata de pornirea electrica la un scuter. Treaba sta in felul urmator: scuterul l am luat acum o sapt second hand, si fostul proprietar mi a zis ca nu are habar de la ce poate fi de nu porneste la buton. La pedala o ia din prima si la rece si la cald. treaba e ca atunci cand pun contactu si apas butonul de start nu se aude/schiteaza nimic. E ca si cum acel buton ar fi pus degeaba. in prima faza am verificat firele si conexiunea lor la buton (totul este ok), de aici o sa verific tot traseul firelor ca nu cumva sa fie vreo unul ciupit sau chiar rupt. dupa acrasta etapa ce ma sfatuiti sa fac? Unde ar putea fi problema daca firele sunt ok ? Ce trebuie verificat si in ce ordine si eventual cum as putea sa verific (anumite piese pe care probabil ma veti sfatui sa verific)? Si eventual cum pot remedia aceasta problema? Am uitat sa specific un amanunt foarte important. Este vorba de un scuter 49cc in 4T fabricat sub numele de jonway. Bateria este foarte buna. Problema bateriei se exclude oricum deoarece am facut proba si cu una identica luata imprumut de la un vecin.
  12. Multumesc frumos pt raspunsurile rapide. Si as mai avea o nelamurire legat de CIV emis de RAR. Deci CIV-u a fost facut de firma care a vandut scuterul initial se specifica si in CIV societatea dar inafara de acel SC care ia facut cartea RAR, in carte nu mai este trecut nimeni (nici primul proprietar, cel de la care am luat eu scuteru) in schimb in certificatu de inregistrare de la primarie sunt trecute toate datele din CIV. Poate fi vreo problema faptul ca in CIV nu e trecut cel de la care am luat scuteru si automat cel care e trecut in certificatu de la primarie? Sper ca am reusit sa ma fac inteles. Ms inca odata pt raspunsurie prompte! Si scute pt micile greseli de ortografie (scriu de pe tel si intre tm mai stau si cu bebele). Si inca ceva daca nu deja am devenit un stres pe topic. La itp unde imi pune verificarea? La masina imi pune pe talon dar la scuteru asta?
  13. Salutare tuturor! As vrea sa va intreb si eu ceva legat de ITP. De curand am achizitionat un scuter SH de 49cc, deci inscris pe primarie. Am la el CIV si certificatu deinregistrare de la primaria cta (pe numele fostului propritetar deoarece nu vreau sa-l trec pe numele meu). Na pot duce eu sa-i fac ITP-ul fara proprietar? Si de ce acte am nevoie la ITP? Multumesc anticipat!
  14. Are toate actele in regula! Respectivul l-a cumparat nou (0 km), are chiar si factura de 5900 lei. Km facuti sunt 2000, nu 3000 (intelesesem eu gresit). Ai dreptate cand spui ca la banii astia imi iau 2-3 scutere, dar nu asta este important. Important este sa fie in regula. El imi garanteaza pentru scuter (revizie facuta la service; rodaj calculat; etc). Decat sa-mi iau o tigaie la 7-8 mil mai bn dau dublu si-mi iau ceva bun care sa nu creeze batai de cap. Multumesc pentru opinie! Apreciez.
  15. Nu imi poate impartasi nimeni parerile?
  16. Salut prieteni! Am o rugaminte la voi, mai exact vreau sa va cer parerile voastre in legatura cu un scooterash. Ma refer la un Kymco agility 50. Un coleg de servici vrea sa-l vanda la pretul de 1700 RON (el l-a cumparat de nou). Vreau sa precizez ca scuterul este aproape nou (arata excelent si nu are decat 3000 km parcursi). Din cate am reusit sa aflu de pe unele site-uri pare sa fie un scuter fiabil. Este in 4 timpi, racire pe aer, etc... Consum oficial cica 1l/44km. Vreau sa precizez ca scuterul il cumpar pentru a ma folosi de el pe distante scurte. Nu stiu daca merge delimitat... Ce parere aveti despre el? Se merita la acest pret in starea care e? Nu vreau alte opinii (gen decat sa-ti iei kymco mai bn la banii astia ia-ti "......"). Am avut un rs 50 (praf/consuma cat o vola) si un yzf r125 care din pacate mi l-a facut praf un prieten. Acum vreau sa ma rezum la ceva fiabil cu care sa-mi fac treaba pe aici pe acolo.... Multumesc anticipat! Foarte adevarat!
  17. Am desfacut pompa. Am verificat semeringurile si sunt ok. S-a dovedit sa fie garnitura la chiuloasa (cea de pe mijloc, din jurul pistonului). Am pus garnitura veche pe care o aveam cu putin silicon rosu. Am facut o proba si se pare k merge bine. Problema e k nush cat o sa duca asa... App am golit tot uleiu si am pus nou sae75w90 800ml. O sa il golesc iar peste cateva sute de km si sper sa scot tot 800ml pentru k dupa ce am pus apa la racire full si m am plimbat putin a fost nevoie sa mai completez cu apa. Sper sa nu fi bagat iar apa sau probabil trebuia completat ca nu s a aerisit bine. Voi ce parere aveti?
  18. Oameni buni exista posibilitatea sa faca asa din cauza faptului k uleiul din cutie este peste masura? Am golit uleiul si am scos 1 litru. Am pus inapoi 800 ml. Nu am reusit sa dau o tura inca... Am gasit PROBLEMA! Imi baga apa in motor. Ce trebuie facut acum?
  19. Toba nu este stock, transmisia este 13 cu 47, carb de 17.
  20. In zona in care zici tu k ar trebui sa fie acel tub nu am nimic si nici urma k ar lipsi ceva de pe acolo. Undeva prin apropiere dar putin mai in dreapta si dedesupt se afla busonul de golire mai exact un surub de 13 (este strans la maxim). Nimeni nimic? Alte pareri, idei?
  21. Mixpix ti am raspuns mai sus. Setul nou este tot de 80. Knd am cumparat paraitoarea avea set tot 80 si mergea 110-120 km/h. Nu ma intereseaza neaparat sa ating iar performantele astea, tot ce ma intereseaza e sa pot rula si eu k omu in treptele 5-6. Revin cu cateva noutati. Astazi am avut putin timp de ea si am reusit sa fac urmatoarele: - Am dat rezervoru jos, l am spalat foarte bine, am spalat sita de la rezervor, am desfacut robinetul si l am curatat; - Filtru de benzina (cel nou care era montat pana astazi este un pic mai mare), l am instalat pe cel vechi considerand ca poate fi si acesta o problema (cel vechi nu este murdar); - Am curatat foarte bine carburatorul; - Am verificat muzicuta (parametrii normali) - Dupa curatarea carburatorului l am reglat la reglajele standard (mai exact 2.5 ture aer si 1.5 ture benzina), cului pontou l-am lasat la treapta 2 de sus in jos (are 4 trepte/nivele). La relanti toarce normal cu aceste reglaje dar stand la relanti knd vreau sa ambalez dintr-o data da sa se inece (la relanti cu socu tras nu mai da sa se inece knd ambalez dintr-o data), de aici poate se deduce ceva, eu unu nu pot sa-mi dau seama care este explicatia. Dupa toate cele de mai sus am iesit sa dau o tura si am ramas placut surprins k s-a schimbat ceva, mai exact in treptele 1, 2 si 3 parca este mai fasneatza si se tureaza un pic mai mult (ajunge la 10-10,5k rpm, inainte la 9k se ineca/parca ramanea fara gaz), dar in treptele superioare nu s-a schimbat nimic. Dupa aceasta tura am zis sa mai verific inca odata uleiul de transmisie. Am desfacut busonul de alimentare cu ulei, am dat o cheie si se vede uleiul in timp ce toarce motorul (ulei de culoare ciocolatie / ciocolata topita); Am mai completat aprox 100 ml ulei, dupa care am inchis busonul si i am dat iar o cheie. M am trezit cu cam aceiasi cantitate de ulei pe jos pe ciment (dar de culoare ciocolatie). Are cumva vreo gura pentru surplus (desi nu prea cred) sau uleiul din motor se scurge pur si simplu pe undeva? M am uitat la busonul pentru golire si este la locul lui strans; Nu am reusit sa mi dau seama pe unde a reusit sa curga acel ulei. Ori nu mai are deloc ulei in cutie si knd am pus l a dat si pe ala afara ori are vreo un surplus.
  22. Bujia este noua (rece), lafel si filtru de aer (sport) In legatura cu reglajul de aer/benzina al carbului, normal il tineam la 2,5 ture aer si 1,5 gaz. Cu aceste reglaje la relanti knd ambalam dintr-o data se ineca su dadea sa se opreasca. I-am mai dat cateva ture la aer si nu se mai ineaca knd ambalez dintr-o data. Maine o sa verific din nou muzicuta. Cam asta e simptoma man, dar filtru de aer estr curat, l am schimbat si pe ala, inclusiv filtru de benzina... da, e tot de 80. Azi am reusit sa ma uit putin la ea. In legatura cu muzicuta , ce sa zic, pare ok. Deci nu patrunde lumina printre lamele. Dar sa zic asa o chestie care am observat-o mai de demult, chiar de pe vremea knd mergea ok, flansa de admisie care vine de la carb spre muzicuta este cam crapata pe exterior (crapaturi mici si dese) dar pe interior nu are crapaturi. Deci treaba asta am sesizat-o de pe vremea knd mergea ok. Si deci sa inteleg k asa cum am ”verificat eu pompa de apa” lucreaza nu? Daca n ar lucra nu si ar mai face racirea... Deci cum ziceam, filtru de aer este nou (1luna). Ce mai poate crea aceste simptome? App, mi am adus aminte de ceva si poate sper sa aiba legatura cu mersul greoi si sa stie cineva vreo rezolvare. De ceva timp imi tremura motorul intre picioare. Prima oara mi a facut acum aprox 2 luni, in acea zi imi tremura ca toti dracii, parca aveam un picamar intre picioare. Nu mi-a facut decat cateva zile asa (dar nu mereu / cateodata). Apoi in timp a disparut acea trepidadie dar a lasat o amprenta care se cunoaste si in prezent. Acum imi tremura ceva mai usor dar se simte si in mansoane si in scarite... etc. Ce parere aveti despre asta? Tu te referi la robinetul de la rezervor nu? Daca da aici vreau sa mentionez ceva. In momentul knd scot furtunasul care vine de la rezervor la filtru de benzina (scot capatu dinspre filtru) si dau drumu la robinet ca sa recoltez benzina intr-un vas abia mai țârâie benzina pe acel furtunas. Crezi k asta ar putea fi problema? La o adica abia reusesc sa umplu un bidon de 0.5L. Astept parerile si indicatiile voastre si VA MULTUMESC inca odata!
  23. Error1132 Atunci dc setul care a crapat mergea f bn si culmea era tot chinezarie ??? Nu zic k NU. Ai si u dreptate cu seturile ieftine, cunosc si eu destule cazuri... Mixpix Bujia este de culoare cenusie. (parametrii normali) Iar in legatura cu cuiul de dozaj are 4 trepte iar acum este la treapta 2 de sus in jos. Inainte sa mut pe treapta 2 era pe 3 si aceiasi probl.
  24. Mai jos de cilindru nu este crapat, iar uleiul de transmisie este in parametrii normali. Legat de muzicuta n am ce sa zic. Ultima oara knd am verificat-o era oK, nu stiu acum cum o fi. O sa verific si te voi anunta. Legat de setul nou este R4Racing si m a costat 450 ron. Nu cred k este chiar asa shtift precum pretinzi tu. Si am cerut ajutor in acest topic nu criticari din partea unora. Thanks inca odata tuturor celor care incearca sa mi dea o mana de ajutor. Imi spui te rog cum pot verifica pompa de apa. Eu am scos furtul care vine dinspre radiator spre pompa si knd i am dat cheie a inceput sa dea apa afara. Presupun k este ok nu? Totusi eu tind sa cred ca este de la carb. Knd accelerez foarte usor nu mi lesina in treptele superioare, pana la o limita, mai exact in turatii de peste 10k sau pana da lafel de cea mai mica rampa. Iar atunci knd lesina parca imi taie benzina, se aude de parca ar ramane fara gaz (exact acelasi sunet ca cel care se aude knd in mers se termina benzina. Dar in aceasta situatie knd lesina daca iau mana de pe acceleratie si incep sa accelerez usor isi revine... Nush ce sa mai zic. Cam astea sunt starile. Iar legat de set, chiar daca era chinezarie asa cum a fost primu, daca era montat corect si facut rodaju la el, tot trebuia sa duca o sapt macar... Doua seturi noi si aceiasi simptoma nu cred k ar mai putea fi setu. Mai ales k actualul este mai calitativ.
×
×
  • Creează nouă...