Sari la conținut

DaVinci_Tm

Membru
  • Număr conținut

    47
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Timisoara
  • Carnet moto din
    24.10.2007
  • Motocicleta
    Honda Hornet PC41
  • Numar Moto
    TM

Vizitatori Recenți Profil

416 citiri profil

DaVinci_Tm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Deja e prea tarziu pentru regrete, stau si asa foarte prost cu timpul liber ca sa ma gandesc prea mult la detalii de genul "ala era mai priceput" sau la ce as fi putut sa fac altfel. Daca ma plimb cu motoru pe la toti mecanici din Timisoara pana dau de unu cu bun simt si etica de munca sanatoasa, nu cred ca o sa rezolv problema mai repede. Dimpotriva, o sa ma stresez mai tare. Diseara merg sa iau electromotorul de la service, sper pana atunci sa dau de cineva care sa se ocupe de reparatie.
  2. Buna colegii, In primul rand multumesc pentru recomandari. Motocicleta a ajuns la service la Pascota Racing.... Progresul e destul de lent cu reparatiile dar era de asteptat. Motocicleta mai mult a stat si sunt multe lucruri de pus la punct. Revin cu o rugaminte. Una din problemele descoperite este la electromotor care ar avea nevoie de o reconditionare(bucse, perii, carbuni etc.) Stiti pe cineva priceput in Timisoara care ar putea pune la punct electromotoru? Multumesc din nou.
  3. Salut, Nu am vrut sa generez vreo controversa, credeam ca o sa primesc niste recomandari punctuale. Din pacate varianta cu DYI cade pentru ca stau foarte prost cu timpul liber si pe langa asta, oricum va fii nevoie de o reglare a carburatoarelor pe care cu siguranta nu o sa o pot face singur. Caut un mecanic de incredere pe mana caruia sa las motocicleta, nu ma deranjeaza sa astept pentru un lucru bine facut. Motocicleta vreau sa o pun pe picioare pentru plimbari scurte in weekend, atunci cand o sa mai pot evada si eu cateva ore. O sa sun la Pascota Racing sa vad daca au timp de mine. Sper sa ma poata ajuta cu o platforma. O recomandare pentru o sursa buna de cauciucuri aveti? Multumesc.
  4. Salut, Aveti vreo recomandare de mecanic sau poate sunt norocos si un mecanic vede direct acest topic si are chef sa isi bata capu cu o Honda CBX-750 care trebuie pusa pe picioare? Vorbim de chestii de rutina, sper. Motocicleta sta de vreo 2 ani, sau mai mult ), pe dreapta si are nevoie de schimburi de cauciucuri, consumabile, baterie noua, curatare rezervor, curatare si reglare carburatie si orice altceva se mai constata la verificare. Preferabil sa aibe access si la o platforma moto ca sa o aducem de la Mosnita Noua la locatia serviceului. Multumesc.
  5. Ca sa fiu on-topic si sa raspund la intrebarea initiala eu as spune ca bicicleta pare sa fie in stare buna si pretul de 1000Ron e pe acolo, poate se mai poate negocia putin in jos dar nu cred ca prea mult. Nu strica o verificare la un service de biciclete si eventual un service general(verificat reglat frane, reglat schimbatoare, uns camasile de la cabluri. o verificare la furca, strans suruburi pe la ea, etc.) ca sa te asiguri ca toate componentele lucreaza corect. Pentru ce ai tu nevoie e ok bicicleta, daca o sa ii atingi totusi limitele o sa iti dai seama singur. O investitie nu prea scumpa pentru a imbunatatii manevrabilitatea ar fi un set de cauciucuri mai bune.
  6. Salut, Va fi destul de greu de evaluat o bicicleta second hand fara niste imagini in care sa se vada efectiv uzura componentelor. Unele componente sunt mai durabile si nu necesita intretinere prea multa dar altele trebuie schimbate regulat. Ma refer aici la transmisie(lant, pinioane, foile de pe fata), placutele de frana in cazul franelor pe disc, cablurile de la schimbatoare, cauciucurile. Daca nu esti atent la uzura componentelor risti sa dai pe piesele ce trebuie inlocuite la fel de mult ca si pe bicicleta. Componentele pe care le-ai listat mai sus sunt componente entry level. Personal nu as da mai mult de 200euro pe o bicicleta entry level second in stare buna. LE: Cu o bicicleta de genul nu m-as aventura la "off-road" in adevaratul sens al cuvantului. Poate pe niste poteci line de padure...
  7. Marca "Thor" modelul "M Type IV". Referinte: https://en.wikipedia.org/wiki/Thor_(motorcycles) http://www.imdb.com/title/tt0004277/
  8. Dupa o experienta similara iti pot spune ca metoda corecta de a evalua valoarea unui utilaj care a primit dauna totala se face dupa lege. Datele care sunt de interes pentru tine sunt de la capitolul V(Criterii pentru stabilirea uzurii în cazul pagubelor produse la vehicule). Vezi ca mai sunt niste Anexe care vad ca nu apar in link, poate poti gasi ordinul complet in format PDF ca sa ai toate informatiile. https://www.avocatnet.ro/articol_27080/Ordinul-CSA-Nr-14-2011-punerea-in-aplicare-a-Normelor-privind-asigurarea-obligatorie-deraspundere-civila-pentru-prejudicii-produse-prin-accidente-de-vehicule.html Dupa ce aflii valoarea de catalog a motocicletei tale poti calcula si singur cam la ce suma ar trebuii sa se ridice despagubirea. Valoarea de catalog o poti gasi in catalogul Schacke. http://www.schwacke.de/SP/MOTORRAEDER.html&& De asemenea, daca ai avut daune la echipament sau orice alt obiect pe care il aveai la tine in momentul accidentului, gen telefon mobil etc. si foarte important, aceste bunuri au fost trecute in procesul verbal de constatare de catre agentul de politie, ar trebuii sa poti deschide un dosar de dauna separat si pentru aceastea ca sa iti iei banii pe ele. » Post actualizat in 14 Sep 2017 14:13 Daca e dauna totala, epava, dupa ce va fi evaluata de catre agentul constatator de la asigurari, iti va ramane tie. Cum o evaluezi si o valorifici tu dupa aceea e treaba ta. » Post actualizat in 14 Sep 2017 14:14 Nu agentul constatator ar trebuii sa faca devizul ci un service moto autorizat R.A.R.
  9. DaVinci_Tm

    Caut - Avocat

    Salut colegii, Inainte sa folosesc google as dori sa apelez la voi. Sunt in cautarea unui avocat BUN pe drept civil cu care sa ma consult in privinta unor probleme pe care le am cu niste vecini(de etnie) care sunt chiriasi intr-o locuinta proprietate a primariei. Daca e nevoie de mai multe detalii, le pot da prin p.m Multumesc anticipat.
  10. Stiu ca titlul nu e prea sugestiv dar sunt in cautarea unor persoane care doresc sa sustina un proiect cultural la care lucrez impreuna cu niste prieteni.Avem nevoie de cineva care e destul de priceput la pozat, filmat editat si care ar fi dispus sa ne ajute. Cam toate persoanele implicate si in general tot ce se face e mai mult bazat pe voluntariat. Dorim sa organizam cel putin lunar un concert/spectacol, in cadru restrans, intim(maxim 100 persoane) in care vom promova artisti locali care sunt in afirmare(formatii, trupe de teatru, artisti de stand-up etc.). Intrarea va fi libera, artistii nu sunt platiti dar au parte de promovare, cei care se ocupa de filmare/editare isi pot face promovare prin materialele pe care le produc etc. Conceptul a fost deja implementat cu success in Cluj si Bucuresti si nu e o idee personala ci o afiliere la un brand international care are deja echipe in vreo 300 de orase din intreaga lume. Daca e cineva interesat, pot oferi mai multe detalii intr-un P.M. Pun la sfarsit din nou accentul pe voluntariat, cultura, promovare. Topicul se poate si inchide, daca exista cineva interesat il rog sa ma contacteze pe P.M unde va primii toate detaliile.
  11. Multumesc pentru raspuns. Sa sti ca nu ma cramponez neaparat de cursul asta. Incerc sa o iau ca pe o experienta in plus unde sa mai cunosc oameni de calitate din comunitate si sa invat ceva folositor. Oricum daca nu voi reusi sa gasesc ceva in apropierea Timisoarei atunci prea putine sanse sa am timp sa ma deplasez la Bucuresti de exemplu..O zi faina » Post actualizat in 20 Feb 2017 07:17 Inseamna ca nu am de ales si va trebui sa scot de la conservat batranica mea CBX750 si sa o folosesc pentru sezonul asta ca si material didactic. Pentru ca e pe carburatie probabil ca voi invata si putina mecanica. Cum am mai spus, daca nu voi gasi ceva care nu presupune deplasare din partea mea atunci va trebui sa renunt la idee. Timpul liber este destul de limitat iar cand ajung prin Bucuresti, cu serviciul, de obicei ma inchid in birou.
  12. Toate cautarile duc catre aceleasi concluzii, ca in Timisoara sunt slabe sanse sa gasesc asa ceva si pe deasupra ca am nevoie de motocicleta personala pentru a participa. Ma mai informez, speranta moare ultima.
  13. As fi interesat daca in Timisoara sau imprejurimi se organizeaza cursuri de perfectionare moto pentru incepatori. Anul acesta as vrea sa achizitionez o motocicleta si sa ma bucur de cate o evadare din cand in cand dar inainte sa fac asta as vrea sa imi reimprospatez cunostintele si sa ma asigur ca sunt cat mai pregatit. De ce ma gandesc la un curs?Pentru ca inca nu am motocicleta personala pe care sa exersez si pentru ca un instructor imi poate observa greselile si ma poate corecta. Am luat permisul moto in 2007 pe cand singura provocare in a obtine categoria A era sa fii capabil sa treci proba poligonului. Am avut nevoie de fix 2 ore de exercitiu pentru asta si nu pot spune ca m-am ales cu prea multe cunostinte. Am avut timp de un an un maxiscooter Piaggio de 500cc deci sunt oarecum obisnuit cu mersul in trafic pe 2 roti, condus preventiv etc.
  14. DaVinci_Tm

    Pensiune tm

    Salut, Am lucrat pe strada unde este localizata pensiunea Uno si obisnuiam uneori sa servesc pranzul acolo impreuna cu colegii.Stiu ca este o afacere de familie dar nu iti pot spune nimic despre cazare. Restaurantul pensiunii era unul fara pretentii dar ok ca si value for money. In acea zona a orasului sunt destule pensiuni si cam ai de unde alege.Daca bugetul nu e foarte important iti pot recomanda pensiunea Pura Vida care e localizata aproximativ in aceeasi zona si are o pizzerie super ok la parter
  15. Multumesc tuturor de ajutor.I-am recomandat sa incerce la firmele din aeroport. Inainte sa deschid topicul nu stiam ca sunt atatea firme care au reprezentanti si in aeroport.O seara buna
×
×
  • Creează nouă...