Sari la conținut

vlad58

Super Membru
  • Număr conținut

    3.421
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de vlad58

  1. @john17 Tu nu intelesesesi pe unde e biela aia sau filozofezi despre semantica cutiei ca altfel cred ca toata lumea si-a dat seama despre ce e vorba.

    Acum 17 ore, Nguyen a spus:

     

     Sau poti sa ti-l repari tu  daca ai cateva scule:

     

    Eu ma descurc binisor cand "crap" motoare am si ceva prese ce-mi trebuiesc pentru treaba asta dar presa, strung si comparatoare (bine omul le centra dupa ureche) inca nu mi-am luat si nici nu cred ca sunt multi sa le aiba in sculele de baza

  2. Acum 7 ore, mony a spus:

    Daca e asa, sa stii ca majoritatea masinilor injecteaza mai multa benzina in aceasta situatie si unele au relantiul mai crescut pana cand viteza scade sub (sa zicem) 3-5-7... km/h.

    Nu stiu cum e la Dacia, dar Astra G diesel, Ford Mondeo diesel si Peugeot 306 benzina (toate din dotare) au relantiul putin mai crescut pana opresc de tot (e adevarat ca doar cu putin, maxim 100 rpm in plus.

    La Ford Fusion e la fel, cel putin la al meu, in mers 1000 iar in stationare 800.

  3. Acum 12 minute, einstein1984 a spus:

    @vlad58, stii ce e un antrepozit vamal? 

    Ia explica-ne tu cum fac astia cu chinezismele de nu platesc vama.

     

    Acum 2 minute, einstein1984 a spus:

    da ok, au avut aia de la drpciv ceva cu tine, nu le-a placut fata ta si te-au pus la drmurui in plus. Neste bulangii

    Am scris, mi s-a spus ca daca aveam omologare de tip nu imi cereau celelalte trasnai, probabil asa i s-a spus si nitiatorului dar a incurcat el borcanele.

  4. Acum 44 minute, easy ride on! a spus:

    Nemţii vând de multă vreme produse asiatice cu "pretenţia" că produsele şi calitatea sunt ale lor. Doar preţul ar fi de pretenţie germană.

     

    Asta o stiu clar, videoul meu Akai in Nekerman aparea a Universum.

     

    Acum 42 minute, XaeL a spus:

    legal e ce scrie pe site la drpciv - cine inmatriculeaza vine cu actul vamal

    Pe site-ul drpciv la pct.8 dobandite din afara  or eu ca si initiatorul am achizitionat-o din romanica.

    Initiatorul cred ca a inurcat borcanele  nu aveau cum sa-i ceara cei de la inmatriculari omologarea de tip pe CIV pentru ca asta se face de la 10 bucati in sus, la fel nu au cum sa-i ceara certificatul de conformitate pentru ca  pe baza/absenta lui se face CIV-ul ce certifica ca autovehiculul este apt sa circule la noi si probabil in UE.

  5. Acum 47 minute, einstein1984 a spus:

    @vlad58 halucinant..... 

    https://www.drpciv.ro/document-details/inmatriculari/5ab12ff2fa4e9422012c2b7e ia citeste tu punctul 8, asta scria si pe atunci dar nah, tie ti-era greu sa citesti. PLM, sunt afiate astea pe toti peretii dar mereu ajungeti la giseu si va mirati: cum, trebuie si aia? 

    Da ai dreptate eu o achizitionasem din strainatate si trebuia sa-i platesc vama.

    Pentru mine caz inchis.

    Acum 10 ore, easy ride on! a spus:

     

    Da dragă, comunicarea birocratică între instituţiile (incapabile) ale statului o asigură cetăţeanul, pe timpul şi pe banii lui.

    Pentru că marea majoritate acceptă  :huh:

     

    Asa ar fi fost normal si legal, la vremea respectiva asa era procedura inscrisa pe site, adica avea dubii trebuia sa cerceteze. In ce tara a uniunii europene cumparand ceva de la o firma aceasta este obligata sa-ti dea tie factura de achizitie  cu actul de vama ?

  6. Acum 9 ore, einstein1984 a spus:

    @vlad58 motoreta ta nefiind produsa in UE, inmatricularea se face DOAR DUPA plata obligatiilor vamale (ceea ce ai fost rugat sa demonstrezi ca s-a facut). Tu poti cumpara un produs nevamuit, nu e ilegal, dar ca sa il si treci pe numele tau trebuie sa fie clar ca e vamuit. Asta indiferent daca are omologare individuala sau de tip (gen un suzuki asamblat in japonia). Am avut scuter chinezesc inregistrat la primarie si am adus factura de achizitie a importatorului si actul de vamuire. Once again, nu stii legea dar vezi abuzuri. 

    Nu era de datoria mea sa platesc obligatiile vamale, eu am luat-o cu factura de la reprezentant, argumentul respingerii mele prima oara a fost ca daca am omologarea individuala imi trebuie actul de vama.

    Deci de ce imi era cerut un act suplimentar?  Gaseste tu asta in lege.

    Legal era, daca avea dubii asupra actelor,  sa faca o adresa firmei respective ca sa dovedeasaca ca au platit taxele si nu sa ma puna pe mine pentru ca nu aveam niciun drept sa cer factura de achizitie si actul vamal.

  7. Acum 56 minute, einstein1984 a spus:

    P.S; poate incetati cu "abuzul, abuzul " asta, habar nu aveti de lege dar vedeti numai abuzuri.

    La mine a fost clar un abuz pentru ca adusesem toate actele cerute la o motocicleta cumparata de la un importator iar CIV-ul era scos cu o saptamana inaintea inmatricularii.

    RAR-ul este singura institutie abilitata sa certifice daca un autovehicul este apt sau nu pentru a circula pe drumurile publice in concordanta cu legile tarii adaptate la normele europene.

  8. Cand am inmatriculat in 2014 o motocicleta cumparata de la Lifan Romania, desi aveam  toate actele, datorita omologarii individuale mi s-a cerut declaratia vamala si factura de achixitie a importatorului.

    Vanzatorul, amabil, mi-a pus la dispozitie aceste documente plus certificatul de conformitate.

    Ca si la tine consider un abuz ceea ce mi s-a cerut in plus fata de lege pentru ca eu nu achizitionasem motocicleta din afara UE.

     

  9. Acum 33 minute, john17 a spus:

    On topic: ce tip de moto era cea implicată în accidentul din pasaj? Mie din imaginile prezentate la știri mi s-a părut ceva cruiser, și nu prea te aștepți la blăni orbitoare prin oraș de la cei care călăresc astfel de modele...

    Nu-i trebuie cine stie ce "blana orbitoare" unui cruiser ca sa nu-l poti scoate de pe traiectoria de glont.

    Si ca o diversiune apropo de investitii in infrastructura cati stiti ca "deranjul" la executarea pasajului Unirii a durat 34 de zile?

  10. Cum nu i-ai raspuns colegului de mai sus presupun ca ai masurat rezistenta de izolatie a infasurarii fata de masa si e ok.

    Ca statorul sa-l arunci la gunoi mai intai fa rost de un cleste de curent, fa scurt intre cele trei iesiri si masoara curentul pe ele. Daca ai valori egale intre ele atat la rece cat si la cald statorul e bun.

  11. Acum 40 minute, Nguyen a spus:

     

     Problema mare este alta, noaptea pana apuci sa vezi un obstacol esti in el, nu prea mai ai timp sa faci nimic iar pe doua roti asta poate insemna si moartea in timp ce cu masina poate insemna doar niste daune.

     

    Acum mai depide si pe ce drum mergi, nu m-a deranjat niiciodata sa stau in spatele cuiva noaptea, e chiar reconfortant sa stii ca ai un "scut" in fata iar "scutul" il alegi, in functie de trafic, apropiat de viteza ta de deplasare.

  12. Acum 2 ore, goe 75 a spus:

    Sunt o groaza care se miauna ca sunt vanati si se simt in pericol pe drum in compania ginantilor care sunt la moda acum . Intr-o lume mai mini mobristul plangacios s-ar simti mai in sjguranta.

    Si nu au dreptate sa se teama pentru viata lor cand cretini la volanul unui "tanc" omoara oameni nevinovati iar ei nu patesc nimic?

     

×
×
  • Creează nouă...