Sari la conținut

betterevil

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de betterevil

  1. Salut, Are cineva echipament de la Nordcap? Il au de ceva timp la MYMOTO si vad ca e o firma greceasca. Am fost la ei in magazin si mi-a placut echipamentul, pare foarte bun raportul calitate pret. Poate imi dati ceva feedback legat de ei. Ma bate gandul sa cumpar o pereche de pantaloni modelul Dakar de la ei.
  2. Acum am văzut că au Engine Ice și la noi. Nu găsisem când am căutat ultima dată. O să pun din ăsta.
  3. Daca inca mai cauti incearca pe Italia. Ai sanse foarte mari sa gasesti acolo, oamenii sunt foarte pasionati de 950/990. » Post actualizat in 16 Apr 2018 14:45 A venit timpul sa schimb antigelul. Voi ce folositi? Am vazut ca ala de la Motorex e G48 si nu prea gasesc, iar pe advrider ziceau ca pun Engine Ice sau Water Wetter.
  4. Orteze Asterisk XL 650 RON https://www.olx.ro/oferta/orteze-asterisk-cell-ID9xOTR.html
  5. Am trimis un mail catre DRPCIV si mi-au spus sa citesc INFORMATII DE INTERES PUBLIC – ASISTENTA INMATRICULARI. E un document care nu specifica cazul acesta. Ma mai interesez si postez si aici cand mai aflu ceva.
  6. Nu m-am gandit sa sun la DRPCIV... Voi face asta. Acum imi dau seamna ca poate nu am fost desutl de clar. Este vorba despre o motocicleta care nu este inmatriculata in Polonia.
  7. Nu trebuie sa traduc si acte/chitante/facturi pentru ce a platit polonezul cand a importat motocicleta? Doar adeverinta aia imi trebuie pe langa contract si apoi procesul e acelasi ca la o motocicleta adusa din UE?
  8. Daca te referi la ce spuneam de motocicleta cuparata din Germania, a fost cumparata de la dealer si pretul includea TVA. Din ce mi-a spus mie, TVA-ul la o masina/moto cuparata noua din UE trebuie platit la noi, apoi te descurci tu sa iti recuperezi banii. Intrebarea mea este pentru o motocicleta uzata, cu toate taxele de import si TVA-ul platit in Polonia.
  9. Salut, Daca cumpar o motocicleta adusa din SUA cu toate taxele vamale platite intr-o tara din UE(Polonia) mai trebuie sa platesc ceva la noi? Intreb pentru ca unei cunostinte i-au cerut sa plateasca TVA-ul pentru o motocicleta noua cumparata din Germania.
  10. Poți să te uiți la Drz400. E ok pe șosea și are intervale de service mari, comparativ cu un enduro pur sânge. Se încadrează în bugetul tău,dar nu știu dacă e pentru A2
  11. betterevil

    Kawasaki Vulcan

    La schimbul următor cred că trec la 15w50 Republica să văd cum se comportă. Până atunci va ajunge la mecanic să-i fac jocul la supape și de acolo să văd ce mai e de făcut.
  12. betterevil

    Kawasaki Vulcan

    Așa aș vrea și eu să fac, doar că aici mi se pare mai complicat.
  13. betterevil

    Kawasaki Vulcan

    Are cineva o idee cam la cât să mă aștept? Așa, să nu fac preinfarct când mi-o zice
  14. betterevil

    Kawasaki Vulcan

    Nu curge deloc ulei, ăsta a fost primul lucru pe care l-am verificat. Nu prea îmi dau seama de unde să fie. Mă voi duce cu ea la mecanic cât de curând, sper să nu mă omoare costul reparației...
  15. betterevil

    Kawasaki Vulcan

    Salut, Sunt fericitul posesor al unui Vulcan 800 din 96 de vreo 4 mii și ceva de km. Am o mică dilemă, în vreo 3000 de km am completat cam 0.8-1l de ulei. Ar trebui să mă îngrijorez? Schimbul l-am făcut acum 3000 km cu Motul 5100 și nu scoate fum la pornire.
  16. betterevil

    Yamaha Dragstar

    Nu era vorba de cat timp voi face cu el, era vorba de cat dureaza drumul. Fiind airhead imi e putin teama ca se va incinge destul de mult. Oricum daca nu va face fata, voi trece la ceva racit pe apa.
  17. betterevil

    Yamaha Dragstar

    Salut, Ma intereseaza sa iau un Dragstar 1100 si as vrea sa stiu cum se descurca cu verile in Bucuresti. Imi e putin cam frica sa nu se incalzeasca foarte rau motorul. Fac naveta cam 13 km prin Bucuresti(Berceni - Pipera), cu ce motor am acum asta inseamana 25-30 minute.
  18. Pot sa iti spun ca xt660r ar fi alegerea potrivita. Eu am avut norocul sa gasesc una care are evacuarea 2 in 1, saua schimbata, inaltatoare, tidy tail mod. In oras se comporta foarte bine, pe off-road cu niste cauciuce bune se descurca destul de bine, e sub TE610 la performanta pe off-road si destul peste un F650GS. Motorul e bullet proof, nu prea ai ce sa ii faci, doar schimburi cam pe la 6-7k cel tarziu(recomandarea de la Yamaha Romania). Consumul pe DN-uri e cam 4,5, pe autostrada 5 la 110 si in oras un 5,5. Nu am condus mai mult de 5-600 km intr-o zi cu ea, dar am condus de dimineata pana noaptea si nu e atat de nasol. Pe drumuri bune e destul de confortabila. Parerea mea e ca nu prea merita sa iti iei una daca nu are macar evacuarea 2 in 1 sau nu e destul de ieftina cat sa iti permiti sa o schimbi. Daca vrei sa citesti putin despre cu se comporta dupa niste chestii mai nasoale si multi km: http://earth-roamers.blogspot.de/2013/11/how-did-yamaha-xt660r-perform.html Ca alternativa ti-as recomanda cu caldura KLE. Il are un prieten si este foarte multumit de el. Face naveta zi de zi plus munte foarte des cu el. Nu l-a menajat deloc si inca se comporta bine. E un motor fiabil si ieftin. Ca sa-l citez: "Poate sa ia foc langa mine ca nu-mi pasa. Cu 150 de euro ii iau alt motor"
  19. Vand sau schimb Alpinestars Bionic 2 /index.php?/topic/715388-vandschimb-armura-alpinestars-bionic-2-masura-m/&do=findComment&comment=3793183
×
×
  • Creează nouă...